X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    a z tą immunoglobuliną to zupełnie nie wiedziałam - w ogóle sądziłam, że kwestia konfliktu nie pojawia się często, a tu takie coś. I jeszcze dodatkowe koszty, jakby ich mało było w ciąży :P
    U mnie zobaczyny jaka grupe bedzie nialo dziecko. Bo podobno jak bedzie mialo plus a ja mam minus to tez bede musiala przyjac ten zastrzyk. A wogle badaja grupe krwi od razu noworodkom?

Jusella tez mam takie lozeczko i tez uzywane ;),bedzieny dobujowywac maluchy ;)

Juz coraz wiecej poprasowanych dziewczyn no no ;)

Fajnie wam ja tez bym chciala urodzic na koniec czerwca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:12

eve90, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dziś w 4 lidlach byłam hehe pół dnia jeździłam jak szalona, a kupiłam bodziaki dla malucha, termometr, 2 bluzki sobie i leginsy, zaopatrzylismy się też w materacyk (dzięki Majeczka za cynk na ta hurtownię :))
    Ja również mam szary wózek camarelo i baaardzo mi się podoba :)
    Mały mi się tak wypina że już brzuch to się robi zdeformowany :P
    Taaak taaaak ja też się dowiedziałam ze juwenalia, kiedyś to człowiek biegl a teraz żyje zupełnie czym innym :)

jusella, Agness27, majeczka87, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zaczęłyście pisać o tych porodach wcześniej, to zdałam sobie sprawę, że jak urodzę wcześniej to posiedzę w domu tylko 2-3 tygodnie. Bo od czerwca mam wolne.
    Mam przeczucie graniczące z pewnością od samego początku ciąży, że mały się wcześniej wykluje...

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK bardzo proszę o przepis na ciasteczka serowe, wyglądają pięknie a nawet czuje jak pachną :O kocham wszystko co z serem! :D

majeczka87 lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu dzieciaki duże :-)

Pewnie ze podgląd chce!

Co do rozkow to usztywniany ale delikatnie bo za sztywny też nie wygodnie. A jak ściągnęlam to pływał mi młody pod ręką. Miałam taki grubszy bez usztywniacza i był najlepszy.

A ja Zabukowalam hotel nad morzem!!! Jedziemy na 6 dni bo potem to już nie pojadę :-)

Zojka, jusella, Agness27, majeczka87, TheForfie, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, a ja sie pochwale skompletowalam juz wszystko dla mojej Zuzanny :) Zostalo juz tylko skrecic lozeczko, zrobic pranie, poprasowac i walizka :)
    Zawzielam sie i udalo sie w sumie 90% ogarnac w 3 dni:)

Slicznie wasze dzieciaki rosna:)
    U mnie wizyta we wtorek.
    Czytam czytam i juz widze ze nie tylko chlopaki klejnotami swieca ale i dziewczyny akrobatki rowniez zaslaniaja sie nozkami, choc mam nadzieje ze Zuzanna zlituje sie i pokaze pyszczek :)

Ja mam zielone swiatlo do porodu od 1 czerwca choc chcialabym zeby maleńka poczekala chociaz do 15 czerwca, mąż by mial piekny prezent na urodziny;) . Chcialabym zeby to szybko zlecialo bo juz ciezko. Brzuszek nisko, buty na nogi nie wchodza i do tego od samego poczatku dzien w dzien zastrzyk Clexane przed snem.

Dziewczyny macie juz plan czy cesarka czy swoimi silami ?☺
    Ja kurka czekam na decyzje mojej Pani doktor choc wolalabym naturalnie

jusella, Agaax, Agness27, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry!
    spać nie mogę... o.O wizyta w poniedziałek. Mam masę pytań do lekarza jak tak was czytam. U nas zielone światło od 15 czerwca :) i mam przeczucie że do lipca młody się wypakuje- ot irracjonalna babska intuicja ;)
    miłego dnia dziewczynki

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się obudziłam i nie mogę zasnąć. Wczoraj Szymcio szalał do 1szej- chyba nadrabiał ostatnie 3 dni kiedy był w miarę grzeczny i dawał się wyspać... Wczoraj to tak mi 4 razy pod rząd wierzgnął, że aż się oblałam wodą- trzymałam szklankę. Całą mną rzucało na boki :-\. W końcu waga i wzrost do czegoś zobowiązują :-P

Dzień dobry wszystkim :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 06:49

nowatorka, Agness27, majeczka87, eve90, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam. A teraz lecę mezusiowi kawę zrobic. :-)

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zielone światło od 22 czerwca i też mam jakieś przeczucie, że tym razem poród nie będzie w terminie.
    Wczoraj wieczorem myślałam, że urodzę, bo tak mi mała napierała na szyjkę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie!

Nie zrobiłam tej kawy... bo po drodze taki skurcz mnie złapał, że myślałam, że umrę. Dalej mnie brzuch boli jak na okres i przypomniało mi się, ze w nocy też nie mogłam przez to spać jakiś czas.
    Wziełam nospę i magnez, może zaraz zadziałają, ale martwię się, że to przez tyle godzin nie przeszło.
    Ból jak na okres i raz za zarazem jakiś taki skurcz mam w jednym miejscu. Żadnych plamień czy czegoś takiego.

Jak wyglądają skurcze porodowe? Co powinno mnie martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:12

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ból jak na okres i raz za zarazem jakiś taki skurcz mam w jednym miejscu. Żadnych plamień czy czegoś takiego.

Jak wyglądają skurcze porodowe? Co powinno mnie martwić?

u mnie wyglądało to tak, że miałam bóle jak na okres które trwały ok 30 sekund i przechodziły. dzień przed porodem miałam je co jakieś 30 minut, w nocy już co 4 minuty i nie pozwalały mi zasnąć.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wczoraj położna na szkołę rodzenia tłumaczyła o skurczach , że jeśli masz skurcz i boli cię albo krzyż albo podbrzusze i po jednej dawce nospy (2tabletek normalnej nospy) i po godzinie leżenia nie przechodzi trzeba przyjechać na ip żeby się upewnić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:34

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uważajcie na siebie :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział to samo co ty Karolajn. Jeśli nie rpzeszło po nospie to jechać na IP sprawdzić na ktg. Ale po 12:00, bo teraz jest dużo przyjęć do szpitala i bym musiała czekać w kolejce.

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Ja też mam od wczoraj problem z bólem jak na okres. Przyjechałam się do galerii kupić jakieś wygodne buty i może jakieś koszulki, ale mi dało wejść do 3 sklepów. Brzuch zrobił się twardy i taki miałam ucisk, że myślałam czy nie zacznę rodzić. Wracałam leżąc na tylnym siedzeniu. Dziś jest lepiej, ale nadal boli podbrzusze. Obawiam się, że też mogę już długo nie wytrzymać- chyba że przeleżałabym w bezruchu do lipca, a to z moją natura mało możliwe. No zobaczymy..wizyta dopiero 19 maja :(

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej sprawdźcie te wasze bóle :) dla waszego i maluszka dobra. Moja koleżanka jak tak miała to dostała magnez nospę i lutke dopochwowo i przeszło.

Ja nospy jeszcze ani razu w ciąży nie wzięłam ale magnez i lutke biorę codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:14

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam skurcze ok 27-28 tydzień.
    Moja Pani doktor mówiła że jesli nie przechodzą przy zmianie pozycji lub gdy ich intensywność nie zmienia się ( raz słabszy, raz mocniejszy) to żeby udać się na IP.
    Dostałam do dziś Luteine 2x100 + nospa forte + magnez 375.
    Moja mała wtedy zmieniała swoje ułożenie prawdopodobnie na dodatek doszłam ja i mój pracoholizm.

Pamiętajcie żeby nie bać się izby i nie zwlekać :)
    Przyszłe mamusie na izbie zawsze są priorytetem. :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam twoją autokorektę Kama :)
    Z racji, że jestem jedynym kierowcą w moim domu, na 12 przyjedzie po nas mój tato i zawiezie nas na ip.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 09:33

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dalile koniecznie to sprawdź. U mnie to nie pierwszyzna, bo już z tym problemem byłam 2 razy na ktg - przechodzi jak faszeruje się no-spą i magnezem. I jak nic nie robię...A ostatnio było dobrze to nie brałam no-spy,magnezu dużo mniej i teraz mam skurcze łydek i ból okresowy :(

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ