Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gagaga wrote:a z tą immunoglobuliną to zupełnie nie wiedziałam - w ogóle sądziłam, że kwestia konfliktu nie pojawia się często, a tu takie coś. I jeszcze dodatkowe koszty, jakby ich mało było w ciąży
Jusella tez mam takie lozeczko i tez uzywane,bedzieny dobujowywac maluchy
Juz coraz wiecej poprasowanych dziewczyn no no
Fajnie wam ja tez bym chciala urodzic na koniec czerwcaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:12
eve90, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witam
Ja dziś w 4 lidlach byłam hehe pół dnia jeździłam jak szalona, a kupiłam bodziaki dla malucha, termometr, 2 bluzki sobie i leginsy, zaopatrzylismy się też w materacyk (dzięki Majeczka za cynk na ta hurtownię)
Ja również mam szary wózek camarelo i baaardzo mi się podoba
Mały mi się tak wypina że już brzuch to się robi zdeformowany
Taaak taaaak ja też się dowiedziałam ze juwenalia, kiedyś to człowiek biegl a teraz żyje zupełnie czym innymjusella, Agness27, majeczka87, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
-
A jak zaczęłyście pisać o tych porodach wcześniej, to zdałam sobie sprawę, że jak urodzę wcześniej to posiedzę w domu tylko 2-3 tygodnie. Bo od czerwca mam wolne.
Mam przeczucie graniczące z pewnością od samego początku ciąży, że mały się wcześniej wykluje...jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Uu dzieciaki duże
Pewnie ze podgląd chce!
Co do rozkow to usztywniany ale delikatnie bo za sztywny też nie wygodnie. A jak ściągnęlam to pływał mi młody pod ręką. Miałam taki grubszy bez usztywniacza i był najlepszy.
A ja Zabukowalam hotel nad morzem!!! Jedziemy na 6 dni bo potem to już nie pojadęZojka, jusella, Agness27, majeczka87, TheForfie, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Uf, a ja sie pochwale skompletowalam juz wszystko dla mojej Zuzanny
Zostalo juz tylko skrecic lozeczko, zrobic pranie, poprasowac i walizka
Zawzielam sie i udalo sie w sumie 90% ogarnac w 3 dni:)
Slicznie wasze dzieciaki rosna:)
U mnie wizyta we wtorek.
Czytam czytam i juz widze ze nie tylko chlopaki klejnotami swieca ale i dziewczyny akrobatki rowniez zaslaniaja sie nozkami, choc mam nadzieje ze Zuzanna zlituje sie i pokaze pyszczek
Ja mam zielone swiatlo do porodu od 1 czerwca choc chcialabym zeby maleńka poczekala chociaz do 15 czerwca, mąż by mial piekny prezent na urodziny;) . Chcialabym zeby to szybko zlecialo bo juz ciezko. Brzuszek nisko, buty na nogi nie wchodza i do tego od samego poczatku dzien w dzien zastrzyk Clexane przed snem.
Dziewczyny macie juz plan czy cesarka czy swoimi silami ?☺
Ja kurka czekam na decyzje mojej Pani doktor choc wolalabym naturalniejusella, Agaax, Agness27, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
dobry!
spać nie mogę...wizyta w poniedziałek. Mam masę pytań do lekarza jak tak was czytam. U nas zielone światło od 15 czerwca
i mam przeczucie że do lipca młody się wypakuje- ot irracjonalna babska intuicja
miłego dnia dziewczynkijusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Ja też się obudziłam i nie mogę zasnąć. Wczoraj Szymcio szalał do 1szej- chyba nadrabiał ostatnie 3 dni kiedy był w miarę grzeczny i dawał się wyspać... Wczoraj to tak mi 4 razy pod rząd wierzgnął, że aż się oblałam wodą- trzymałam szklankę. Całą mną rzucało na boki
. W końcu waga i wzrost do czegoś zobowiązują
Dzień dobry wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 06:49
nowatorka, Agness27, majeczka87, eve90, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ratujcie!
Nie zrobiłam tej kawy... bo po drodze taki skurcz mnie złapał, że myślałam, że umrę. Dalej mnie brzuch boli jak na okres i przypomniało mi się, ze w nocy też nie mogłam przez to spać jakiś czas.
Wziełam nospę i magnez, może zaraz zadziałają, ale martwię się, że to przez tyle godzin nie przeszło.
Ból jak na okres i raz za zarazem jakiś taki skurcz mam w jednym miejscu. Żadnych plamień czy czegoś takiego.
Jak wyglądają skurcze porodowe? Co powinno mnie martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:12
-
Dalile wrote:Ból jak na okres i raz za zarazem jakiś taki skurcz mam w jednym miejscu. Żadnych plamień czy czegoś takiego.
Jak wyglądają skurcze porodowe? Co powinno mnie martwić?
u mnie wyglądało to tak, że miałam bóle jak na okres które trwały ok 30 sekund i przechodziły. dzień przed porodem miałam je co jakieś 30 minut, w nocy już co 4 minuty i nie pozwalały mi zasnąć.
-
Dalile wczoraj położna na szkołę rodzenia tłumaczyła o skurczach , że jeśli masz skurcz i boli cię albo krzyż albo podbrzusze i po jednej dawce nospy (2tabletek normalnej nospy) i po godzinie leżenia nie przechodzi trzeba przyjechać na ip żeby się upewnić .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:34
[/url]
-
Dzień dobry
Ja też mam od wczoraj problem z bólem jak na okres. Przyjechałam się do galerii kupić jakieś wygodne buty i może jakieś koszulki, ale mi dało wejść do 3 sklepów. Brzuch zrobił się twardy i taki miałam ucisk, że myślałam czy nie zacznę rodzić. Wracałam leżąc na tylnym siedzeniu. Dziś jest lepiej, ale nadal boli podbrzusze. Obawiam się, że też mogę już długo nie wytrzymać- chyba że przeleżałabym w bezruchu do lipca, a to z moją natura mało możliwe. No zobaczymy..wizyta dopiero 19 maja
-
Lepiej sprawdźcie te wasze bóle
dla waszego i maluszka dobra. Moja koleżanka jak tak miała to dostała magnez nospę i lutke dopochwowo i przeszło.
Ja nospy jeszcze ani razu w ciąży nie wzięłam ale magnez i lutke biorę codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:14
-
Ja miałam skurcze ok 27-28 tydzień.
Moja Pani doktor mówiła że jesli nie przechodzą przy zmianie pozycji lub gdy ich intensywność nie zmienia się ( raz słabszy, raz mocniejszy) to żeby udać się na IP.
Dostałam do dziś Luteine 2x100 + nospa forte + magnez 375.
Moja mała wtedy zmieniała swoje ułożenie prawdopodobnie na dodatek doszłam ja i mój pracoholizm.
Pamiętajcie żeby nie bać się izby i nie zwlekać
Przyszłe mamusie na izbie zawsze są priorytetem.jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
No Dalile koniecznie to sprawdź. U mnie to nie pierwszyzna, bo już z tym problemem byłam 2 razy na ktg - przechodzi jak faszeruje się no-spą i magnezem. I jak nic nie robię...A ostatnio było dobrze to nie brałam no-spy,magnezu dużo mniej i teraz mam skurcze łydek i ból okresowy