X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    a z tą immunoglobuliną to zupełnie nie wiedziałam - w ogóle sądziłam, że kwestia konfliktu nie pojawia się często, a tu takie coś. I jeszcze dodatkowe koszty, jakby ich mało było w ciąży :P
    U mnie zobaczyny jaka grupe bedzie nialo dziecko. Bo podobno jak bedzie mialo plus a ja mam minus to tez bede musiala przyjac ten zastrzyk. A wogle badaja grupe krwi od razu noworodkom?

Jusella tez mam takie lozeczko i tez uzywane ;),bedzieny dobujowywac maluchy ;)

Juz coraz wiecej poprasowanych dziewczyn no no ;)

Fajnie wam ja tez bym chciala urodzic na koniec czerwca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:12

eve90, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dziś w 4 lidlach byłam hehe pół dnia jeździłam jak szalona, a kupiłam bodziaki dla malucha, termometr, 2 bluzki sobie i leginsy, zaopatrzylismy się też w materacyk (dzięki Majeczka za cynk na ta hurtownię :))
    Ja również mam szary wózek camarelo i baaardzo mi się podoba :)
    Mały mi się tak wypina że już brzuch to się robi zdeformowany :P
    Taaak taaaak ja też się dowiedziałam ze juwenalia, kiedyś to człowiek biegl a teraz żyje zupełnie czym innym :)

jusella, Agness27, majeczka87, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zaczęłyście pisać o tych porodach wcześniej, to zdałam sobie sprawę, że jak urodzę wcześniej to posiedzę w domu tylko 2-3 tygodnie. Bo od czerwca mam wolne.
    Mam przeczucie graniczące z pewnością od samego początku ciąży, że mały się wcześniej wykluje...

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK bardzo proszę o przepis na ciasteczka serowe, wyglądają pięknie a nawet czuje jak pachną :O kocham wszystko co z serem! :D

majeczka87 lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu dzieciaki duże :-)

Pewnie ze podgląd chce!

Co do rozkow to usztywniany ale delikatnie bo za sztywny też nie wygodnie. A jak ściągnęlam to pływał mi młody pod ręką. Miałam taki grubszy bez usztywniacza i był najlepszy.

A ja Zabukowalam hotel nad morzem!!! Jedziemy na 6 dni bo potem to już nie pojadę :-)

Zojka, jusella, Agness27, majeczka87, TheForfie, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, a ja sie pochwale skompletowalam juz wszystko dla mojej Zuzanny :) Zostalo juz tylko skrecic lozeczko, zrobic pranie, poprasowac i walizka :)
    Zawzielam sie i udalo sie w sumie 90% ogarnac w 3 dni:)

Slicznie wasze dzieciaki rosna:)
    U mnie wizyta we wtorek.
    Czytam czytam i juz widze ze nie tylko chlopaki klejnotami swieca ale i dziewczyny akrobatki rowniez zaslaniaja sie nozkami, choc mam nadzieje ze Zuzanna zlituje sie i pokaze pyszczek :)

Ja mam zielone swiatlo do porodu od 1 czerwca choc chcialabym zeby maleńka poczekala chociaz do 15 czerwca, mąż by mial piekny prezent na urodziny;) . Chcialabym zeby to szybko zlecialo bo juz ciezko. Brzuszek nisko, buty na nogi nie wchodza i do tego od samego poczatku dzien w dzien zastrzyk Clexane przed snem.

Dziewczyny macie juz plan czy cesarka czy swoimi silami ?☺
    Ja kurka czekam na decyzje mojej Pani doktor choc wolalabym naturalnie

jusella, Agaax, Agness27, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry!
    spać nie mogę... o.O wizyta w poniedziałek. Mam masę pytań do lekarza jak tak was czytam. U nas zielone światło od 15 czerwca :) i mam przeczucie że do lipca młody się wypakuje- ot irracjonalna babska intuicja ;)
    miłego dnia dziewczynki

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się obudziłam i nie mogę zasnąć. Wczoraj Szymcio szalał do 1szej- chyba nadrabiał ostatnie 3 dni kiedy był w miarę grzeczny i dawał się wyspać... Wczoraj to tak mi 4 razy pod rząd wierzgnął, że aż się oblałam wodą- trzymałam szklankę. Całą mną rzucało na boki :-\. W końcu waga i wzrost do czegoś zobowiązują :-P

Dzień dobry wszystkim :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 06:49

nowatorka, Agness27, majeczka87, eve90, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam. A teraz lecę mezusiowi kawę zrobic. :-)

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zielone światło od 22 czerwca i też mam jakieś przeczucie, że tym razem poród nie będzie w terminie.
    Wczoraj wieczorem myślałam, że urodzę, bo tak mi mała napierała na szyjkę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie!

Nie zrobiłam tej kawy... bo po drodze taki skurcz mnie złapał, że myślałam, że umrę. Dalej mnie brzuch boli jak na okres i przypomniało mi się, ze w nocy też nie mogłam przez to spać jakiś czas.
    Wziełam nospę i magnez, może zaraz zadziałają, ale martwię się, że to przez tyle godzin nie przeszło.
    Ból jak na okres i raz za zarazem jakiś taki skurcz mam w jednym miejscu. Żadnych plamień czy czegoś takiego.

Jak wyglądają skurcze porodowe? Co powinno mnie martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:12

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ból jak na okres i raz za zarazem jakiś taki skurcz mam w jednym miejscu. Żadnych plamień czy czegoś takiego.

Jak wyglądają skurcze porodowe? Co powinno mnie martwić?

u mnie wyglądało to tak, że miałam bóle jak na okres które trwały ok 30 sekund i przechodziły. dzień przed porodem miałam je co jakieś 30 minut, w nocy już co 4 minuty i nie pozwalały mi zasnąć.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wczoraj położna na szkołę rodzenia tłumaczyła o skurczach , że jeśli masz skurcz i boli cię albo krzyż albo podbrzusze i po jednej dawce nospy (2tabletek normalnej nospy) i po godzinie leżenia nie przechodzi trzeba przyjechać na ip żeby się upewnić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:34

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uważajcie na siebie :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział to samo co ty Karolajn. Jeśli nie rpzeszło po nospie to jechać na IP sprawdzić na ktg. Ale po 12:00, bo teraz jest dużo przyjęć do szpitala i bym musiała czekać w kolejce.

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Ja też mam od wczoraj problem z bólem jak na okres. Przyjechałam się do galerii kupić jakieś wygodne buty i może jakieś koszulki, ale mi dało wejść do 3 sklepów. Brzuch zrobił się twardy i taki miałam ucisk, że myślałam czy nie zacznę rodzić. Wracałam leżąc na tylnym siedzeniu. Dziś jest lepiej, ale nadal boli podbrzusze. Obawiam się, że też mogę już długo nie wytrzymać- chyba że przeleżałabym w bezruchu do lipca, a to z moją natura mało możliwe. No zobaczymy..wizyta dopiero 19 maja :(

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej sprawdźcie te wasze bóle :) dla waszego i maluszka dobra. Moja koleżanka jak tak miała to dostała magnez nospę i lutke dopochwowo i przeszło.

Ja nospy jeszcze ani razu w ciąży nie wzięłam ale magnez i lutke biorę codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:14

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam skurcze ok 27-28 tydzień.
    Moja Pani doktor mówiła że jesli nie przechodzą przy zmianie pozycji lub gdy ich intensywność nie zmienia się ( raz słabszy, raz mocniejszy) to żeby udać się na IP.
    Dostałam do dziś Luteine 2x100 + nospa forte + magnez 375.
    Moja mała wtedy zmieniała swoje ułożenie prawdopodobnie na dodatek doszłam ja i mój pracoholizm.

Pamiętajcie żeby nie bać się izby i nie zwlekać :)
    Przyszłe mamusie na izbie zawsze są priorytetem. :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam twoją autokorektę Kama :)
    Z racji, że jestem jedynym kierowcą w moim domu, na 12 przyjedzie po nas mój tato i zawiezie nas na ip.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 09:33

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dalile koniecznie to sprawdź. U mnie to nie pierwszyzna, bo już z tym problemem byłam 2 razy na ktg - przechodzi jak faszeruje się no-spą i magnezem. I jak nic nie robię...A ostatnio było dobrze to nie brałam no-spy,magnezu dużo mniej i teraz mam skurcze łydek i ból okresowy :(

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ