X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie lepiej się czuję i bym cały czas coś robiła :)

kijanka_88, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Dziewczyny gdzie i jaki kupowałyście ochraniacz na materac pod prześcieradło >?

Allegro :)
    http://allegro.pl/nieprzemakalny-ochraniacz-podklad-materac-120x60-i5694335114.html

kijanka_88, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki super !!! bo i fajna cena i za przesyłkę nie chcą 20 zł :)

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spojrzałam na kalendarz BBF i zaczynam dzisiaj 8 miesiąc. Ale ten czas leci :) a z drugiej strony się ciągnie :)

Co do porodu, to mąż będzie ze mną. Jeszcze jakiś czas temu był niepewny, ale teraz chyba wie, że nie ma wyjścia. Poza tym sam powiedział, że on musi dopilnować, żeby wszystko było ok, w razie gdybym ja była półświadoma czy bez sił. A ja sobie nie wyobrażam, żeby go ze mną nie było.
    Tutaj pozwalają nawet na obecność partnera przy cesarce.

TheForfie, majeczka87, Kasiulina, Agness27, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Dziewczyny gdzie i jaki kupowałyście ochraniacz na materac pod prześcieradło >?
    Ja na allegro :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na miejscu :-)
    Plaża zaliczona i wlasniw odpoczywam po rybce :-)
    Pije piwo bezalkoholowe wiwc daje rade.

Podróż super mamy vana więc było mi wygodnie i w sumie szybko zlecialo a mogłam jeszcze spokojnie polezec i odpoczywać hihi

Mam pytanie czy czasem macie takie klucia lub jakby was za niteczke ciągnął w pochwie?

U mnie ostatnio się pojawiło i było ok ginekologicznie a dziś w nocy w domu znowu się pojawiło, ale bardzo się przeciazylam...

Kasiulina, jusella, Pauli11, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to badanie GBS to jak cytologia wygląda czy jak ??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Kama pamietaj podspod mala warstwa beszamelu a na sama gore ostatnia warstwa musza byc sos i ser, nie makaron ;)

Wiem wiem. Mimo tego że miałam wrażenie że mam od cholery sosu z mięsem to mi mało wyszło ale może i dobrze bo naczynie niższe to akurat ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ochraniacz kupowałam na allegro :)

Kasiulina lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowiłam na allegro : ochraniacz, przescieradło i ochraniacz na przewijak :):)

Dalile, Kasiulina, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;)
    Przyznaję się bez bicia, że jestem do tyłu z czytaniem :/
    U mnie wszystko w porządku, mały szaleje i często ma czkawkę :D Niestety dzień ma za mało godzin i brakuje mi czasu i sił na czytanie i pisanie - wykańczanie domu pochłania masę czasu, a wyprawka dla małego nadal odkładana na dalszy plan. Ale do końca maja chcę już mieć zrobione wszystkie większe zakupy, żeby w razie czego M nie został sam np z wyborem wózka :P
    Pozdrawiam i będę starała się zaglądać w wolnych chwilach :*

majeczka87, Dalile, Agness27, jusella, Pauli11, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz po wizycie, wszystko oki, mam czas do 36 tyg z podjeciem decyzji gdzie chce rodzic , na złośc moj ginek idzie na urlop w terminie porodu   Mały jest obrócony do dołu główą jego nerka w porzadku ;)

Basiu nie mam nic takiego ale rózne bóle sie nam zdarzaja np ja sie dzis dowiedzialm ze drętwienie w górze brzucha to normalne.. no nic poprostu poki to nie mocne trzeba sie z tym pogodzic. mmm rybka....;)

Zuzulka ogarniaj ogarniaj;) do konca maja tylko 21 dni;)

Nowatorka zdrówka :*

Kijanko ja mialam kupować ale narazie sobie daruje. Może potem ochraniacz kupie albo przescieradło nie przemakajace.. najgorzej ze dzieci lezac na tym bardzo sie pocą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 17:24

Zuzulka88, Kasiulina, nowatorka, jusella, Pauli11, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Jestem na miejscu :-)
    Plaża zaliczona i wlasniw odpoczywam po rybce :-)
    Pije piwo bezalkoholowe wiwc daje rade.

Podróż super mamy vana więc było mi wygodnie i w sumie szybko zlecialo a mogłam jeszcze spokojnie polezec i odpoczywać hihi

Mam pytanie czy czasem macie takie klucia lub jakby was za niteczke ciągnął w pochwie?

U mnie ostatnio się pojawiło i było ok ginekologicznie a dziś w nocy w domu znowu się pojawiło, ale bardzo się przeciazylam...

Basia ale ja wam zazdroszczę bardzo chciałabym zobaczyć morze w tym roku bo je uwielbiam ale już się nie uda, po za tym mamy daleko a ja się chyba nie nadaje na długie podróże. Pozdrówcie od nas morze.
    A taka rybkę to bym wciągnęła...
    Jeśli chodzi o kłucia to ja się z tym męczę, to takie bardziej nie określone i nasila się po wysiłku i czasami jak mam parcie na siusiu... nawet byłam z tym u lekarza bo było to bardzo bolesne ale lekarz powiedział, że wszystko dobrze więc przeszłam z tym bólem do porządku dziennego..

A tak w ogóle to się witam,
    byłam dziś na zakupach zakupiłam w sklepie textil koszulę nocną za 18 zł do porodu bardzo fajna i rozpinana na piersiach, dodatkowo mam pierwszy stanik do karmienia i na razie więcej ich nie kupuje bo nie wiem jak to będzie po porodzie oraz zakupiłam klapki pod prysznic ale wietrzą się bo strasznie gumą śmierdzą.

Wczoraj pokłóciłam się z mężem wiec na poprawę humoru zrobiłam zakupy w gemini i zdecydowałam się na materac i pokrowiec na materac:
    http://www.babyland.pl/pl/product/23021,fiki-miki-materac-120x60-k-p-k-lux-prestige
    http://www.babyland.pl/pl/product/25005,fiki-miki-nakladka-higieniczna-120x60

Normalnie to pewnie długo bym jeszcze się zastanawiała albo pojechała do sklepu coś wybrać ale z moim mężem nie da się ostatnio nigdzie wybrać bo ma nienormowany czas pracy i późno wraca więc poszalałam w necie.

Jusella współczuję tych bezsenności, ja na początku ciąży miałam z tym problem jak dużo leżałam. teraz jestem bardziej aktywna i staram się w miarę możliwości zmęczyć w dzień to w nocy wtedy śpię.

Naditta mój mąż też chce ze mną być ale u mnie w szpitalu jest jedna sala do porodów rodzinnych więc jeśli na porodówce będzie komplet to będzie problem. Ja bardzo chciałabym by był ze mną mąż bo będę się czuła bezpiecznie.
    Nowatorka zdrówka życzę. U mnie w okolicy panuje ospa i dzisiaj się okazało że dzieci mojej kuzynki są chore ale wierze w to że mnie nie podłapie.
    Kasiulina chyba ty pytałaś o termometr ja wczoraj zakupiłam taki:
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-kardio-test-k50-pro.html
    okaże się co z niego będzie.
    no i od 16.05 będzie promocja w lidlu na papersy toujours paczka new born 24 szt. za 9,99

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 17:43

ania181111, Agness27, Kasiulina, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet niezła ta Lasagna wyszła :) chociaż ser Mo się trochę przyjaral na wierzchu a zrobiłam wszystko jak kazali...

nowa!, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ten sklep tekstil to pierwsze słyszę .... no ale chętnie bym go znalazła jak koszulki za 18 zl :D
    Nie chce jakis drogich kupować :/
    co do pampersow w Lidlu sa podobno megaaaa slabee :/

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Dziewczyny a to badanie GBS to jak cytologia wygląda czy jak ??
    Podobno pobierane są dwie próbki , z pochwy i odbytu ...
    ale nie jestem pewna , nie chcę wprowadzać w błąd .

vbrjclq.png[/url]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Nowa ten sklep tekstil to pierwsze słyszę .... no ale chętnie bym go znalazła jak koszulki za 18 zl :D
    Nie chce jakis drogich kupować :/
    co do pampersow w Lidlu sa podobno megaaaa slabee :/

Sklep dokładnie się nazywa TXM fashion.
    Co do pampersów to nie wypowiadam się bo nic na ich temat nie wiem.

ania181111 lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)

No Belly coś ostatnio ostro szwankuje. Myślałam, że sobie rano poczytam Was do kawki a tu D blada...

Oj, zazdroszczę Wam tych wojaży i długich łikendów na morzem, nooo :-) Baw się dobrze Basiu!!!

Ja jakoś nie mam jazd z wrednymi ludźmi tutaj. Pewnie dlatego, że nigdzie nie chodzę/jeżdżę, a jak już to z moim B. A w PL to wiadomo, stare (i te podstarzałe) ropuchy mają pierwszeństwo wszędzie. Ledwo to to się kula, ale jak przyjdzie do awantury to następuje nagły powrót sił witalnych. Jaką to człowiek ma krótką pamięć, no ;-)

Dalile, ładna komoda :-) Coś wiem na ten temat- przekładaliśmy boczne elementy szafki 4 razy w każdej możliwej kombinacji, bo instrukcja taka, że szkoda gadać. Grunt, że wszystko działa ;-)

Naditta, fajnie, że wszystko w porządeczku po wizycie. Ja idę jutro przed południem :-)

Jusella, powodzenia na szkole rodzenia!

Ja mam 3h warsztaty z opieki nad dzieciem w sobotę, typowo porodowe w niedzielę (3,5h). W czerwcu cały weekend (12h) z hipnoporodu (cokolwiek to jest). Też nie mogę się doczekać :-D
    Ciekawe jak mój B to przeżyje. Póki co dzielnie twierdzi, że będzie ze mną podczas porodu, ale już zaznacza, że butla gas & air jest jego ;-) Jedynie co, to ma zakaz patrzenia mi między nogi, bo wiem, że będzie przeżywał ten widok oj bardzo dłuuuugo. Poza tym twierdzi, że będę miała cesarkę. Na pytanie dlaczego mówi: a jak wyobrażasz sobie przepchnięcie kokosa przez dziurę wielkości mysiego ucha? Eh chłopy O.o

Nowatorka, zdrówka dla Ciebie! Kurujcie się :-)

Majeczka, gratki po udanej wizycie :-)

Ja dziś zaliczyłam mały szoping. Kupiłam śliniaki i 6 dużych muślinów 120x120cm. No i opierdzieliłam tłuściarnego hamburgera, latte i colę :-D
    Poza tym nuuudy, coś mam dziś gorszy dzień i toczę się jak foka od rana, ehhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 18:27

ania181111, jusella, kot_bury, Pauli11, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Sklep dokładnie się nazywa TXM fashion.
    Co do pampersów to nie wypowiadam się bo nic na ich temat nie wiem.
    poszukam u mnie w mieście :) to może się wybiorę :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam zamówienie w Gemini za 260 zł :D

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ