Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Jak ja się cieszę, że w końcu udało się zalogować
Brawo dla Pani kasjerki z Biedronki!
Kasiulina przesłodkie fotki - szczerze zazdroszczę.
Basia Tobie też zazdroszczę, mam nadzieję, że podróż za bardzo Cię nie wymęczy- odpoczywaj
Dalile faktycznie śliczna
Niestety znów nocka nieprzespana, do tego pić mi się chciało jakbym tydzień imprezowała a do tego co chwila sikui jeszcze sobie przypomniałam, że przy Pierworodnym poród podobnie się zaczął - kac i siku
. I się nakręciłam... Po 4tej zasnęłam, o 7mej Szymo się "włączył" ale po 8mej udało się jeszcze na godzinę zasnąć
Dziś o 16stej pierwsze zajęcia w szkole rodzenia - już nie mogę się doczekać aż zobaczę ludzi
kot_bury, MirelS, renieczka, ania181111, Kasiulina, majeczka87, Agness27, Agaax, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynowa! wrote:Synek właśnie dostał czkawki
Kot_bury gratuluje udanej wizyty ja mam w środę wizytę z doktorkiem i USG III trymestru, też go podpytam czy synek będzie wysoki po rodzicach. A badał Ci szyjkę bo chyba też miałaś z nią uważać czy coś mylę?
Tak, zawsze mi patrzyprzepisowe 3,5 cm i z kształtu w Y wróciła do I, po lejku nie ma prawie śladu. Kamień z serca, nie powiem
Kasiulina wrote:witam się dziewczyny ! w końcu z komputera, bo ten telefon to mnie wykończy psychicznie
jesteśmy po ostatnim badaniu prenatalnym i tak :
Mała waży 1650 gram, ułożona do porodu
ogólnie bardzo spokojne dziecko, kopie tyle ile uważa za słuszne - nie ruszają jej słodycze ani leżenie na lewym boku. Wygląda tak :
kama005 wrote:Czy wam też spuchły palce??? Ja dzisiaj ledwo włożyłam obrączkę i pierścionek... Kurde... Wieczorem zdejmuję bez problemuniestety lekarz mnie nie pocieszył, teraz podobno organizm zaczyna zatrzymywać dużo wody (ale i tak najwięcej między 32 a 34 tygodniem, więc u mnie jeszcze trochę), najlepiej zawczasu pozdejmować biżuterię, broń Boże nie ograniczać płynów, bo to wcale nie pomoże, a tylko może zaszkodzić, trochę może pomóc zrezygnowanie z soli i dieta wysokobiałkowa. Spróbuję, bo nie mogę patrzeć na moje serdelki.
U mnie belly padło koło 18 i dopiero teraz udało mi się wejść. Dłubią coś, miejmy nadzieję, że na lepsze
Co do ustępowania, to w zasadzie zawsze ustępują mi starsi faceci. Wczoraj w ogóle przez to stałam się przedmiotem awantury - wracałam od lekarza, mój tramwaj miał być za 10 minut, więc wsiadłam w inny, żeby podjechać 2 przystanki i się przesiąść. Miejsc nie było - większość zajęta przez starsze osoby, na jednym dziewczyna z wózkiem, a że po wizycie unosiłam się parę kroków nad ziemią, to postałabym tych kilka minut bez problemu. Ale jakiś dziadek mi ustąpił i uparł się, że mam sobie usiąść, on już się dość w życiu nasiedział, to miło podziękowałam i skorzystałam. Na co kobitka w wieku koło 50 lat zaczęła się drzeć na tę dziewczynę z wózkiem, że czemu jakiś starszy pan musiał wstawać, to ona powinna była mi ustąpić! Zwyczajnie zbaraniałam, potem mi przyszło do głowy, że skoro jej tak to przeszkadzało, to sama mogła dać przykład i wstać, ale po co, lepiej nakrzyczeć na kogoś innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 13:14
ania181111, renieczka, jusella, Maka, eve90 lubią tę wiadomość
-
ehh czemu mnie to nie dziwi... Ja w tej ciąży nie miałam ani jednej przyjemnej sytuacji, wszędzie siedzę grzecznie w kolejkach, a wręcz mi się ludzie wpierniczają.Raz nawet gość mnie opieprzył, że się wpycham,a ja zwyczajnie go nie zauważyłam ;]
Komódka bardzo ładna, ale faktycznie odstaje ten przewijak. Też bym coś zmajstrowała przy tym żeby to zmienićkot_bury, Kasiulina, jusella, Agness27, Agaax, aisa lubią tę wiadomość
-
Ania my już skończyliśmy szkole rodzenia
Stare baby są coraz gorsze i nie mają żadnego poszanowania dla młodzieży ani kobiet w ciąży.
My kiedyś jechaliśmy tramwajem i kobieta się czepia że teraz to młodzież nawet miejsca nie ustąpi to nie wyrobiłam i powiedziałam że młodzież też ma prawo sir źle czuć, dziewczyna może być w ciąży. To aż się zamknęła głupia.
Jeszcze zanim się dowiedziałam o ciąży to zostałam bezczelnie wyposażona przez stare babsko w miejsca w tramwaju. To się robi chore...ania181111, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeloł
No niestety, uprzejmość i empatia dla ciężarnych - temat rzeka. Jednym słowem jest coraz gorzej. Starsze pokolenie chyba już zapomniało jak to jest stać z siatami w upale i z brzuchem.
Mnie jak obsługa w sklepie poprosiła o przejście na początek kolejki to wszystkie babole z niesmakiem zaczęły komentować, że przecież ciąża to nie choroba. Mimo , że odmowilam bo dobrze się czułam to przykro mi się zrobiło, że kobieta kobiecie potrafi tak powiedzieć
Dalile super ta komoda, ja studiując jej wymiary, czułam, że będzie jakoś odstawić z tym przewijakiem
Bo przewijak na łóżeczko nie pasuje pewnie ?
A futrzak jaki zainteresowany
Mój Rudy tez oblega rzeczy młodej, uwielbia te szeleszczace w reklamowkach
Dzisiaj tez zamawiam te meble i juz się boję o montażania181111, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
-
My dopiero będziemy zaczynać
ciekawa jestem jak to wszystko będzie wyglądać
Haha już widze mojego faceta jaki jest tam "aktywny " hahaha jest przeszczesliwy ze tak idziemy
A jak to u Was z porodem ? Mężowie będą ? Czy nie ? Mój szczerze mówiąc chyba nieee bo powiedzial ze zemdlejeA to prawda to przy pobraniu krwi ostatnio słabo mu się zrobiło
renieczka, jusella, Agness27, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
ania181111 wrote:Naditta wierz mi ze już nigdy żadnemu moherowi nie ustapie miejsca !!! No Co ludzie sa niepowazni. .. zawsze mi było głupio siedzieć jak ktoś starszy stał A teraz będę miała to w nosie !Jedz dużo buraczków i wątróbki jak lubisz
też miałam problemy z zelazem.
Dziewczyny wy chodzicie na szkołę rodzenia ? Bo my żeśmy się zapisali i pod koniec m-ca zaczynamyjedyny minus,ze to w innym szpitalu niz ja bd rodzila,ale trudno.
Dziewczyny ! Jaki termometr polecacie ? Bo ja wertuje allegro i nie wiem na czym sie skupic..
Na obiad machnelam dzis mega warzywne risotto,bo miecha nie trawie ostatnimi czasy. Pychota wyszla
I co do belly - rano dodalam post,odswiezylam strone i do tej pory wejsc nie moglam. Ale jestem
Oo panna cotte ja chetnie bym zjadla-gorzej z robieniem
Co do moherow- juz mi sie klocic z nimi nie chce,wiec od 6 siadam grzecznie w laboratorium i czekam na swoja kolej. Przestalam tez ustepowac miejsca w autobusie i w d***ie ich mam,niech se radza. Klocic sie sile maja to i postac moga.
Dalile - fajny komplecik,ale z tym przewijakiem faktycznie kiepsko. Biale meble sa mega,ale u mnie caly pokoj w wenge.
renieczka, jusella, ania181111, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mojego meza chcialabym tylko na poczatku porodu, pozniej chyba bardziej by mi przeszkadzal.
Ciekawostka !
W tym szpitalu do ktorego chodze na szkole rodzenia, osoba towarzyszaca rodzacej musi zaplacic 50 zlotych za to,ze jest tam i jej pomaga i jest jej wsparciem !
No smiech na sali po prostu.haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 14:06
TheForfie, Agaax, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
A no u nas w kazdym szpiyalu panstwowo sie placi i to od 50,do 75 zl
.... Tez sie zdziwilam jak sie dowiedzialam..
U aniu jusello dobrych zajec w SzR,ja ze swoich bardzo jestem zadowolona szcxegolnie z gimnastyki bo duzo wiedzy tam tez przekazuja. A w piatek mam zajecia u pani fizjoterapeutki.
Caly ranek czekalam na belly i ovujusella, Agness27, eve90, aisa lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:A no u nas w kazdym szpiyalu panstwowo sie placi i to od 50,do 75 zl
.... Tez sie zdziwilam jak sie dowiedzialam..
U aniu jusello dobrych zajec w SzR,ja ze swoich bardzo jestem zadowolona szcxegolnie z gimnastyki bo duzo wiedzy tam tez przekazuja. A w piatek mam zajecia u pani fizjoterapeutki.
Caly ranek czekalam na belly i ovumajeczka87 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam składniki na lasagne blognese. Będę robić pierwszy raz. Co prawda poszłam trochę na łatwiznę bo sos bolonski i beszamelowy kupiłam gotowy. Aż takiej werwy nie mam. Powiem wam jak wyszło. Tak czy siak muszę wrócić do sklepu bo zapomniałam kupić parmezan!!!!!
nowatorka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hello wszytskim!!
Jak ja się cieszę że w końcu udało się zalogować , już mi forum brakowało...
Postaram się wszytko nadrobić...
Ja dzisiaj pełna energii od 07:00 latałam i załatwiałam sprawy, najważniejszę że w końcu wychodzę na prostą z papierami, bo o to bałam się najbardziej...
z dzisiejszych krótkich łowóch, kupiłam dwa super grube ręczniki duże w tk maksie, ponieważ poprałam te z kapturkiem dla Małej i sie POPRUŁY... dostałam takiego szału że powiedziałam że żadnego więcej takiego ręcznika jak mam na nie wydawać 30-40 zł porządne grube ręczniki są po 50 zł i to 2-3 razy większe to mam do gdzieś..
DO tego jest promocja na pampersy 1 w Rossmanie- porównałam ceny w kauflandzie, auchanie i wszędzie drożej więc polecam kupiłam tą większą paczkę zielonych za 17 zł ( jakoś tak)
nie wiem dlaczego ale ten okres jest dla mnie z całej ciąży najlepszy wcześniej byłam osapała i miałam doła.. może to to słońce...
Nowatorka lecz się biedaku ;( nie wiem co we Włoszech jest dla cieżarnych, w PL mnie bardzo pomógł syrop prenalem, ciepła kąpiel, i duuużo wypoczywajTheForfie, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Kasiulina wrote:Ja mojego meza chcialabym tylko na poczatku porodu, pozniej chyba bardziej by mi przeszkadzal.
Ciekawostka !
W tym szpitalu do ktorego chodze na szkole rodzenia, osoba towarzyszaca rodzacej musi zaplacic 50 zlotych za to,ze jest tam i jej pomaga i jest jej wsparciem !
No smiech na sali po prostu.haha
Też bym chciała żeby mój był na początku ale boję się ze to ja go będę uspokajac A nie on mnie :pKasiulina, jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Mój mąż się jeszcze waha. I trochę chciałby i trochę się boi, że nie da rady. Zostawiam tą decyzję jemu.
Ja od dwóch dni mam motorek w D.... i ciągle coś robię
jusella lubi tę wiadomość