Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie przeczytałam kilka artykułów na internecie i wszedzie pisza ze mozna sie opalac w ciazy tylko bez przesady, filtr 30 lub najlepiej 50+ i mozna lezac na sloncu tylko nie godzinami i nie w godzinach 11-15, tak to tylko sloneczko wytwarza u nas endorfiny ktore powoduja wytwarzanie wit. D
jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaka wrote:Kocie_Bury fajny wóz
Też się poważnie zastanawiam nad nim. Ale pierw muszę pomacac..
Co do siostry to nawet nie wiecie jak bardzo jestem zawiedziona jej postawą.. Myślałam że chociaż trochę spróbuje mnie zrozumieć...
Macaj, macaj, świetny jest
Siostrę olej, wiem, że trudno, ale chyba nie ma lepszej rady - jak też będzie w ciąży, to nawet nie próbuj palcem za nią kiwnąć. Też będziesz wtedy zmęczona i na ostatnich nogach, bo dziecko daje Ci w kość (nawet, jeśli będzie wzorem grzeczności, czego życzę).
Milcia wrote:A chyba Wam nie pisałam. Zdecydowaliśmy się w końcu na imię. Będzie Ewa.
Dalile wrote:Łóżeczko stoi
Jedyne co mi nie pasuje to śruby na wierzchu. Wystają więc maskowanie nie zadziała.
*Słoneczko wrote:Haha, też wszystko na razie chowam przed kotami, chociaż wózek i fotelik już zdążyły obsadzić, ale to będę jeszcze prać. A z czasem i tak podejrzewam, że będą z dzidziem spać.
LilouK wrote:Tymczasowe łózio dostawiane do mojego wyrka:Henryczkowy pojazd:
Mój aparat coś przekłamuje, może światła za mało, bo na zdjęciu kolor jest bardzo nijaki, na żywo to połączenie mocnego khaki z delikatną oliwką
Ah, póki pamiętam. Bardzo ważne pytanie: czy wycinacie metki wewnętrzne w ciuszkach maluchów, żeby nie podrażniały skóry?
Czy któraś z Was używała płatki mydlane Dzidziuś do prania?
Metki będę pruć, w swoich ubraniach wycinam, bo mnie gryzą, to i małemu mogłyby przeszkadzać, ale nie chciałabym zostawić kikuta metki, ten gryzie jeszcze bardziejchociaż na szczęście widzę, że większość producentów zamiast wszywać metki drukuje rozmiar i instrukcję prania w środku ubranka.
Do prania będę kupować coś z niską zawartością mydła, bo planuję pieluszki wielorazowe, im mydło nie służy, a jestem za leniwa, żeby wstawiać osobne pralki z osobnym środkiem (i zresztą ile musiałabym mieć tych pieluszek, żeby nazbierać pełną pralkę). Zgadałam się wczoraj na targach z producentką pieluch i polecała Dzidziusia w płynie, Lovelę albo Białego Jelenia, więc pewnie kupię coś z tego. Ewentualnie Perlux baby w kapsułkach, dostałam próbkę, to wypróbuję
Ejrene wrote:Jakie laktatory ręczne polecacie ?
panna truskawka wrote:Cześć dziewczyny,
mam wkurzającego teścia do oddania- chce któraś?
Pytanie drugie: jak pozbyć się zapachu drewna z nowej komody? No bo co z tego, że ja ciuszki wypiorę, jak pochowam je i będą walić tym drewnem.
Też chętnie mojego teścia oddama do komody włóż może coś innego pachnącego - na przykład lawendę albo cynamon? Z pomysłów przychodzi mi do głowy jeszcze soda oczyszczona, pochłania trochę zapachy - odsmrodziłam nią kiedyś lodówkę po poprzednich lokatorach, chociaż nie mam pewności, czy i bez sody też by nie przeszło
Melduję się po wizyciewszystko w pięknym porządku, Mały waży 1350 g. Doktor nie chciał mi na razie powiedzieć, ile prognozuje przy porodzie, ale pokazał mi siatki centylowe z zaznaczonymi wynikami z poprzednich wizyt i cały czas jest na 50, więc liczę po cichu na średnie 3500
z wzrostem trochę gorzej, jak to dowcipniś ujął - koszykarza raczej nie powinniśmy się spodziewać, nóżki ma krótsze. Ale ma tak od początku, więc się trochę już przyzwyczaiłam do myśli, że wysoki nie będzie - mam tylko nadzieję, że chociaż to 175 po tacie mu się dostanie
Miałam rację co do tego, jak leży - pupą do świata, z głową na dole po lewej i nogami po prawej. Ale przez to nie mam zdjęć, nic nie było widaćmógłby zrobić mamie tę przyjemność i przekręcić się twarzą do góry, bo wychodzi, że codziennie wieczorem głaszczę go po wypiętym tyłku
Gagaga, majeczka87, panna truskawka, Ejrene, Naditta, Pauli11, jusella, Maka, renieczka, stokrotka2013, Agness27, figaa, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Dziewczyny, jak często Wasze dzieci mają czkawkę? Bo moją bidulkę ostatnio męczy codziennie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:52
jusella lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Kocie_bury w internecie jest kilka zestawień spadków do prania dla niemowląt. Które najmniej chemiczne itp. Biały jeleń zdecydowanie dobrze w nich wypada.
Ja zresztą z białego jelenia całe mnóstwo kosmetyków mam zamiar kupić. Bardzo lubię no i mają dobre recenzje. Ciężko znaleźć coś bardziej naturalnego. A i dziecko na początku bede myć szarym mydłem.kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witamy się pięknie
Forum odżyło po łikendzie, idziecie jak burza
Gratki przy okazji udanych wizytDzieci rosną jak na drożdżach.
Ja zaraz idę do przychodni na szczepionkę przeciwko krzytuścowi, łeeee.
Maka, co do siostry, ja bym jej lekko dowaliła na forum rodzinyA potem czekała, aż karma się ziści
A co mi tam, przynajmniej bym se ulżyła.
Ja na szczęście nie mogę narzekać, mam spoko rodzinkę. Rodzina mojego chłopa to już inksza historia, ale oni też mają zupełnie inne podejście do młodych- na zasadzie niech se sami radzą. Jego matka czasem stroi dziwne fochy, ale generalnie mam to w najgłębszych zakamarkach mojej D, bo ani ja ani B nie jesteśmy od niej zależnie. Na szczęście nie pcha nam się z buciorami w życie, więc jest ok
Naditta, to łóżeczko jest do ok. 6 miesiąca chyba. Wygląda na małe, ale na żywo, aż takie małe nie jest. Przydatna rzecz wg. mnie zanim młody wyemigruje do swojej izolatki
Dunda, no właśnie wiem, że w Pl ciężko z macaniem tych wózków. Jak już są w sprzedaży to starsze modele. Tutaj są wszędzie. Co do cen, to zależą głównie od generacji wózka. Wyszły chyba 3 póki co. My za tegoroczny model wybuliliśmy ok 1000 funtów. Kupa kasiory nie ukrywam, ale plus jest taki, że wozidło jest małe, lekkie, zwinne, do 25kg, a po zakupie dodatkowych adapterów można ucznić z niego powóz na 2 dzieciory, co nas bardzo cieszy, bo planujemy drugiego ciecia zmajstrować
Co do laktatorów, zobaczę jak mi idzie obsługa bufetu w pierwszych dniach, zawsze można zamówić na amazonie i na drugi dzień mleczarka jest dostarczona pod drzwiSiostra mojego B coś tam wspominała, że mi pożyczy swój. Ale z pożyczanymi rzeczmi to wiecie jak jest... nie lubię. Wolę mieć swój, albo wcale. Coś się zepsuje i potem jest jak z kupowaniem szajsu- kupuje się dwa razy, żeby ddać i w końcu dla siebie.
Czytałam o tych plamach od słońca. Cóż, mnie dużo nie trzeba, żeby mnie przybrązowiło. To chyba od balsamów do ciała tak mnie szybko łapie. Póki co plamy i łaty mam tylko wokół sutów. Nie, nie latam z bimbałami topless po ogródkuFuj, okropnie to wygląda swoją drogą, mam nadzieję, że po porodzie plamy zejdą.
Pięknego dnia dziołszki
Idę na szczepienie, buuuu!
Agaax, jusella, Maka, Dunda, kot_bury, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
Synek właśnie dostał czkawki
Kot_bury gratuluje udanej wizyty ja mam w środę wizytę z doktorkiem i USG III trymestru, też go podpytam czy synek będzie wysoki po rodzicach. A badał Ci szyjkę bo chyba też miałaś z nią uważać czy coś mylę?
Aaaa i dzisiaj koleżanka pisała mi w sprawie laktatora że ponoć położne w Poznaniu polecają teraz laktator ręczny z lovi protect niby wiodący teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 16:21
kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:cześć wam,
my właśnie wróciliśmy z wizyty. Młody waży 1500g, ja schudłam o 1kg. Czuję się dobrze, wyniki mam takie sobie, ale ze względu na nagłe wysokie ciśnienie mam się udać na oddziałech.
Telashe ale tylko na jeden dzień badań czy na dłuższą diagnozę ? -
Telashe wrote:cześć wam,
my właśnie wróciliśmy z wizyty. Młody waży 1500g, ja schudłam o 1kg. Czuję się dobrze, wyniki mam takie sobie, ale ze względu na nagłe wysokie ciśnienie mam się udać na oddziałech.
Może to i dobrze? Z ciśnieniem nie ma żartów, niech cię wyrównają. Przykro, że tak na w sumie końcówce, ale lepiej być pod opieką. -
LilouK, ja właśnie na żywo widziałam to łóżeczko to mi się małe wydawało. Ale jak do pół roku to ok.
A jeszcze jedna rzecz do Ciebie: zdziwiło mnie, że Twój wózek ma ciemny stelaż, bo wszystkie jakie ja widziałam, to mają ten srebrny który wygląda kiczowato. To jest tylko różnica stelaża czy po prostu całkiem inny model? Lepszy of kors
Ja się opalałam już w tym roku i żadnych plam nie dostałam. Tylko okropnie mi skórę wysuszylo. I opalanie nie jest zabronione w ciąży. Ważne tylko, żeby się nawadniać no i nie przesadzać. Jak że wszystkim
Telashe ale na oddział to chcą Cie położyć na dłużej?
Właśnie usunęłam sobie całą zawartość koszyka, którą kompletowałam przez 2 dni a aptece Gemini. Zaraz się popłaczę... Nie ten guzik wcisnęłam.
Do tego 3 razy wysyłałam koleżance swój adres, bo nie potafię nawet tego zapamiętać, a mieszkamy tu już kilka miesięcy. Co się dzieje z moim mózgiem...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:56
jusella, kot_bury, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
szacowany czas ok 2,3 dni ale uwaga (werbel) nie ma łóżek! mam zadzwonić jutro po 10 i się dowiadywać.
zupełnie nie wiem nawet jak się spakować. Tu pojawia się moje pytanie, co powinnam ze sobą zabrać? w sensie jakieś kosmetyki, koszule, skarpetki, bluzę, ładowarkę, dokumenty. Coś jeszcze?Sergiusz
-
Jej wróciłam wreszcie do domu.
Byliśmy na wielkiej wystawie makiety kolejowej na stadionie Narodowym. Potem obiadek w knajpce bałkańskiej. Było pycha. Nie dałam rady zjeść wszystkiego.!!!!
Po drodze wizyta u teściowej, potem dłuuuugi spacer z psem bo poszliśmy po paczkę do paczkomatu i wreszcie w domku. Także trochę przeszłam dzisiaj na nogach
Zaraz was nadrobię.
Telashe właśnie na oddział na badania czy zatrzymują Cię? -
Telashe wrote:szacowany czas ok 2,3 dni ale uwaga (werbel) nie ma łóżek! mam zadzwonić jutro po 10 i się dowiadywać.
zupełnie nie wiem nawet jak się spakować. Tu pojawia się moje pytanie, co powinnam ze sobą zabrać? w sensie jakieś kosmetyki, koszule, skarpetki, bluzę, ładowarkę, dokumenty. Coś jeszcze?
Może właśnie sztućce / talerzyk czy kubek? klapki pod prysznic i coś do czytania żebyś z nudy nie umarła -
witam się dziewczyny ! w końcu z komputera, bo ten telefon to mnie wykończy psychicznie
jesteśmy po ostatnim badaniu prenatalnym i tak :
Mała waży 1650 gram, ułożona do porodu
ogólnie bardzo spokojne dziecko, kopie tyle ile uważa za słuszne - nie ruszają jej słodycze ani leżenie na lewym boku. Wygląda tak :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc4c8f28c271.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/649bb94db355.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99896ccf2ba3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ea011afddad.jpg
z wyprawką idzie nam bardzo dobrze - zostało dosłownie parę rzeczy bo kosmetyki i apteka ..
Łóżeczko mamy takie :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/724cf0e57d63.jpg
odkupione za 200 zł, wcale nie widać że było używane. Materac kupiliśmy gryka, pianka, kokos - zobaczymy jak się sprawdzi
podpatrzyłam u którejś komodę z szufladami - też zamówiłam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d383f4d85bbd.jpg
jutro ma przyjechać i będziemy składać
Mała też z tych czkawkowych dzieci - raz dziennie ma
gratuluję wszystkim udanych wizyt !
i melduję,że jestem na bierząco ze wszystkimi postami !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:11
Ejrene, jusella, kama005, nowatorka, LilouK, stokrotka2013, Naditta, kot_bury, Agness27, figaa, mamuśka1, eve90, Agaax, aisa, _analiza lubią tę wiadomość
-
z allegrowych sprzedawców mogę śmiało polecić :
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6179656052&reco_id=75ee0ebd-1602-11e6-8fac-028b7cd84653&ars_rule_id=201 - zamawiałam u nich całą wyprawkę pościelową i z jakości jestem zadowolona, dziś nawet wyprałam i w praniu nic się nie skurczyło ani nie posiepało także mały sukces już jestza plus przemawia też jeden koszt dostawy i szybka wysyłka
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6152341383&reco_id=cd94693b-1602-11e6-8fac-028b7cd84653&ars_rule_id=201 - tu zamawiałam pieluszki i też są fajne.
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kasiulina mała przesłodka. To łóżeczko też chcieliśmy kupić ale w końcu weźmiemy inne.
My mamy do tej komody instrukcje i chłopaki znaleźli tam błąd jak składali że prowadnice do szuflad trzeba na odwrót zamontować
Co do termometrów to mamy bezdotykowy firmy MANTA.
Jeśli chodzi o czkawkę to moja miała juz dzisiaj ze dwa razyA wierci się okropnie. A najlepsza zabawę ma wkładajac mi swoje kończyny w żebra! Musze ja zmuszać do przesunięcia się!
Prześcieradeł mamy 3I to na razie wsio z pościeli.
Jak będzie potrzebna to kupię
Wyprawkę też ja kompletuję i ciągle się zastanawiam czego jeszcze brakuje!
GBS to jakoś przed porodem się robi więc jeszcze jest czas
Czy wam też spuchły palce??? Ja dzisiaj ledwo włożyłam obrączkę i pierścionek... Kurde... Wieczorem zdejmuję bez problemuKasiulina, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość