X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wybrany zestaw z ochraniaczem i baldachimem :-)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam kilka artykułów na internecie i wszedzie pisza ze mozna sie opalac w ciazy tylko bez przesady, filtr 30 lub najlepiej 50+ i mozna lezac na sloncu tylko nie godzinami i nie w godzinach 11-15, tak to tylko sloneczko wytwarza u nas endorfiny ktore powoduja wytwarzanie wit. D ;)

jusella lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Kocie_Bury fajny wóz :-) Też się poważnie zastanawiam nad nim. Ale pierw muszę pomacac..
    Co do siostry to nawet nie wiecie jak bardzo jestem zawiedziona jej postawą.. Myślałam że chociaż trochę spróbuje mnie zrozumieć...

Macaj, macaj, świetny jest :)

Siostrę olej, wiem, że trudno, ale chyba nie ma lepszej rady - jak też będzie w ciąży, to nawet nie próbuj palcem za nią kiwnąć. Też będziesz wtedy zmęczona i na ostatnich nogach, bo dziecko daje Ci w kość (nawet, jeśli będzie wzorem grzeczności, czego życzę ;)).
    Milcia wrote:
    A chyba Wam nie pisałam. Zdecydowaliśmy się w końcu na imię. Będzie Ewa.
    Świetny wybór! Absolutnie wszystkie Ewy, jakie znam, to świetne dziewczyny, z moją ukochaną kuzynką na czele :)
    Dalile wrote:
    Łóżeczko stoi :-)
    Jedyne co mi nie pasuje to śruby na wierzchu. Wystają więc maskowanie nie zadziała.
    Śliczne jest! Faktycznie lipa z tymi śrubkami trochę i też od razu pomyślałam o lakierze do paznokci :)
    *Słoneczko wrote:
    Haha, też wszystko na razie chowam przed kotami, chociaż wózek i fotelik już zdążyły obsadzić, ale to będę jeszcze prać. A z czasem i tak podejrzewam, że będą z dzidziem spać.
    Jak znam moje koty, to pewnie w łóżeczku będą spać dzień i noc. Mam trochę dylemat, co zrobić, jak już kupimy łóżeczko - wydaje mi się, że dobrze byłoby, gdyby się ten materac trochę przewietrzył z fabrycznych zapachów, ale też nie chciałabym, żeby oblazł kłakami... no przynajmniej od razu :)
    LilouK wrote:
    Tymczasowe łózio dostawiane do mojego wyrka:Henryczkowy pojazd:
    Mój aparat coś przekłamuje, może światła za mało, bo na zdjęciu kolor jest bardzo nijaki, na żywo to połączenie mocnego khaki z delikatną oliwką :-)
    Ah, póki pamiętam. Bardzo ważne pytanie: czy wycinacie metki wewnętrzne w ciuszkach maluchów, żeby nie podrażniały skóry?
    Czy któraś z Was używała płatki mydlane Dzidziuś do prania?
    Pojazd i łóżeczko czaderskie :)
    Metki będę pruć, w swoich ubraniach wycinam, bo mnie gryzą, to i małemu mogłyby przeszkadzać, ale nie chciałabym zostawić kikuta metki, ten gryzie jeszcze bardziej :) chociaż na szczęście widzę, że większość producentów zamiast wszywać metki drukuje rozmiar i instrukcję prania w środku ubranka.
    Do prania będę kupować coś z niską zawartością mydła, bo planuję pieluszki wielorazowe, im mydło nie służy, a jestem za leniwa, żeby wstawiać osobne pralki z osobnym środkiem (i zresztą ile musiałabym mieć tych pieluszek, żeby nazbierać pełną pralkę). Zgadałam się wczoraj na targach z producentką pieluch i polecała Dzidziusia w płynie, Lovelę albo Białego Jelenia, więc pewnie kupię coś z tego. Ewentualnie Perlux baby w kapsułkach, dostałam próbkę, to wypróbuję :)
    Ejrene wrote:
    Jakie laktatory ręczne polecacie ?
    Kupiłam sobie Medelę Harmony. Trochę drogi gips (zapłaciłam 100 zł), ale położna mocno polecała, to się dałam namówić. Mam nadzieję, że taki dobry, jak mówiła...
    panna truskawka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    mam wkurzającego teścia do oddania- chce któraś? :)
    Pytanie drugie: jak pozbyć się zapachu drewna z nowej komody? No bo co z tego, że ja ciuszki wypiorę, jak pochowam je i będą walić tym drewnem.

Też chętnie mojego teścia oddam ;) a do komody włóż może coś innego pachnącego - na przykład lawendę albo cynamon? Z pomysłów przychodzi mi do głowy jeszcze soda oczyszczona, pochłania trochę zapachy - odsmrodziłam nią kiedyś lodówkę po poprzednich lokatorach, chociaż nie mam pewności, czy i bez sody też by nie przeszło ;)

Melduję się po wizycie :) wszystko w pięknym porządku, Mały waży 1350 g. Doktor nie chciał mi na razie powiedzieć, ile prognozuje przy porodzie, ale pokazał mi siatki centylowe z zaznaczonymi wynikami z poprzednich wizyt i cały czas jest na 50, więc liczę po cichu na średnie 3500 :) z wzrostem trochę gorzej, jak to dowcipniś ujął - koszykarza raczej nie powinniśmy się spodziewać, nóżki ma krótsze. Ale ma tak od początku, więc się trochę już przyzwyczaiłam do myśli, że wysoki nie będzie - mam tylko nadzieję, że chociaż to 175 po tacie mu się dostanie :)
    Miałam rację co do tego, jak leży - pupą do świata, z głową na dole po lewej i nogami po prawej. Ale przez to nie mam zdjęć, nic nie było widać :( mógłby zrobić mamie tę przyjemność i przekręcić się twarzą do góry, bo wychodzi, że codziennie wieczorem głaszczę go po wypiętym tyłku :D

Gagaga, majeczka87, panna truskawka, Ejrene, Naditta, Pauli11, jusella, Maka, renieczka, stokrotka2013, Agness27, figaa, eve90, aisa lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że na wizycie wszystko ok :) Moja Zosia też ma krótkie nóżki po rodzicach :)

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, jak często Wasze dzieci mają czkawkę? Bo moją bidulkę ostatnio męczy codziennie...
    A raz dwa razy dziennie heh niewiem dlaczego ale glownie jak cos wypije. Dziecka podobno to nie meczy tylko rozwija mu pluca i przepone ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:52

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie_bury w internecie jest kilka zestawień spadków do prania dla niemowląt. Które najmniej chemiczne itp. Biały jeleń zdecydowanie dobrze w nich wypada.
    Ja zresztą z białego jelenia całe mnóstwo kosmetyków mam zamiar kupić. Bardzo lubię no i mają dobre recenzje. Ciężko znaleźć coś bardziej naturalnego. A i dziecko na początku bede myć szarym mydłem.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się pięknie :-)

Forum odżyło po łikendzie, idziecie jak burza :-D

Gratki przy okazji udanych wizyt :-) Dzieci rosną jak na drożdżach.
    Ja zaraz idę do przychodni na szczepionkę przeciwko krzytuścowi, łeeee.

Maka, co do siostry, ja bym jej lekko dowaliła na forum rodziny :-D A potem czekała, aż karma się ziści ;-) A co mi tam, przynajmniej bym se ulżyła.
    Ja na szczęście nie mogę narzekać, mam spoko rodzinkę. Rodzina mojego chłopa to już inksza historia, ale oni też mają zupełnie inne podejście do młodych- na zasadzie niech se sami radzą. Jego matka czasem stroi dziwne fochy, ale generalnie mam to w najgłębszych zakamarkach mojej D, bo ani ja ani B nie jesteśmy od niej zależnie. Na szczęście nie pcha nam się z buciorami w życie, więc jest ok :-)

Naditta, to łóżeczko jest do ok. 6 miesiąca chyba. Wygląda na małe, ale na żywo, aż takie małe nie jest. Przydatna rzecz wg. mnie zanim młody wyemigruje do swojej izolatki ;-)

Dunda, no właśnie wiem, że w Pl ciężko z macaniem tych wózków. Jak już są w sprzedaży to starsze modele. Tutaj są wszędzie. Co do cen, to zależą głównie od generacji wózka. Wyszły chyba 3 póki co. My za tegoroczny model wybuliliśmy ok 1000 funtów. Kupa kasiory nie ukrywam, ale plus jest taki, że wozidło jest małe, lekkie, zwinne, do 25kg, a po zakupie dodatkowych adapterów można ucznić z niego powóz na 2 dzieciory, co nas bardzo cieszy, bo planujemy drugiego ciecia zmajstrować ;-)

Co do laktatorów, zobaczę jak mi idzie obsługa bufetu w pierwszych dniach, zawsze można zamówić na amazonie i na drugi dzień mleczarka jest dostarczona pod drzwi ;-) Siostra mojego B coś tam wspominała, że mi pożyczy swój. Ale z pożyczanymi rzeczmi to wiecie jak jest... nie lubię. Wolę mieć swój, albo wcale. Coś się zepsuje i potem jest jak z kupowaniem szajsu- kupuje się dwa razy, żeby ddać i w końcu dla siebie.

Czytałam o tych plamach od słońca. Cóż, mnie dużo nie trzeba, żeby mnie przybrązowiło. To chyba od balsamów do ciała tak mnie szybko łapie. Póki co plamy i łaty mam tylko wokół sutów. Nie, nie latam z bimbałami topless po ogródku :-D Fuj, okropnie to wygląda swoją drogą, mam nadzieję, że po porodzie plamy zejdą.

Pięknego dnia dziołszki <3

Idę na szczepienie, buuuu!

Agaax, jusella, Maka, Dunda, kot_bury, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komplet pościeli i innych bajerów związanych z łóżeczkiem zakupiony, do tego komplet na zmianę, prześcieradełka, podkład pod prześcieradło. Wieczór to obkupowanie mamy :)

Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek właśnie dostał czkawki :)
    Kot_bury gratuluje udanej wizyty ja mam w środę wizytę z doktorkiem i USG III trymestru, też go podpytam czy synek będzie wysoki po rodzicach. A badał Ci szyjkę bo chyba też miałaś z nią uważać czy coś mylę?

Aaaa i dzisiaj koleżanka pisała mi w sprawie laktatora że ponoć położne w Poznaniu polecają teraz laktator ręczny z lovi protect niby wiodący teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 16:21

• Telashe Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wam,

my właśnie wróciliśmy z wizyty. Młody waży 1500g, ja schudłam o 1kg. Czuję się dobrze, wyniki mam takie sobie, ale ze względu na nagłe wysokie ciśnienie mam się udać na oddział :/ ech.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    cześć wam,

my właśnie wróciliśmy z wizyty. Młody waży 1500g, ja schudłam o 1kg. Czuję się dobrze, wyniki mam takie sobie, ale ze względu na nagłe wysokie ciśnienie mam się udać na oddział :/ ech.

Telashe ale tylko na jeden dzień badań czy na dłuższą diagnozę ?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    cześć wam,

Może to i dobrze? Z ciśnieniem nie ma żartów, niech cię wyrównają. Przykro, że tak na w sumie końcówce, ale lepiej być pod opieką.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, ja właśnie na żywo widziałam to łóżeczko to mi się małe wydawało. Ale jak do pół roku to ok.
    A jeszcze jedna rzecz do Ciebie: zdziwiło mnie, że Twój wózek ma ciemny stelaż, bo wszystkie jakie ja widziałam, to mają ten srebrny który wygląda kiczowato. To jest tylko różnica stelaża czy po prostu całkiem inny model? Lepszy of kors :)

Ja się opalałam już w tym roku i żadnych plam nie dostałam. Tylko okropnie mi skórę wysuszylo. I opalanie nie jest zabronione w ciąży. Ważne tylko, żeby się nawadniać no i nie przesadzać. Jak że wszystkim :)

Telashe ale na oddział to chcą Cie położyć na dłużej?

Właśnie usunęłam sobie całą zawartość koszyka, którą kompletowałam przez 2 dni a aptece Gemini. Zaraz się popłaczę... Nie ten guzik wcisnęłam.
    Do tego 3 razy wysyłałam koleżance swój adres, bo nie potafię nawet tego zapamiętać, a mieszkamy tu już kilka miesięcy. Co się dzieje z moim mózgiem...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:56

jusella, kot_bury, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szacowany czas ok 2,3 dni ale uwaga (werbel) nie ma łóżek! mam zadzwonić jutro po 10 i się dowiadywać.

zupełnie nie wiem nawet jak się spakować. Tu pojawia się moje pytanie, co powinnam ze sobą zabrać? w sensie jakieś kosmetyki, koszule, skarpetki, bluzę, ładowarkę, dokumenty. Coś jeszcze?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej wróciłam wreszcie do domu.

Byliśmy na wielkiej wystawie makiety kolejowej na stadionie Narodowym. Potem obiadek w knajpce bałkańskiej. Było pycha. Nie dałam rady zjeść wszystkiego.!!!!

Po drodze wizyta u teściowej, potem dłuuuugi spacer z psem bo poszliśmy po paczkę do paczkomatu i wreszcie w domku. Także trochę przeszłam dzisiaj na nogach :)

Zaraz was nadrobię.

Telashe właśnie na oddział na badania czy zatrzymują Cię?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    szacowany czas ok 2,3 dni ale uwaga (werbel) nie ma łóżek! mam zadzwonić jutro po 10 i się dowiadywać.

zupełnie nie wiem nawet jak się spakować. Tu pojawia się moje pytanie, co powinnam ze sobą zabrać? w sensie jakieś kosmetyki, koszule, skarpetki, bluzę, ładowarkę, dokumenty. Coś jeszcze?

Może właśnie sztućce / talerzyk czy kubek? klapki pod prysznic i coś do czytania żebyś z nudy nie umarła :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczyny ! w końcu z komputera, bo ten telefon to mnie wykończy psychicznie :D
    jesteśmy po ostatnim badaniu prenatalnym i tak :
    Mała waży 1650 gram, ułożona do porodu :)
    ogólnie bardzo spokojne dziecko, kopie tyle ile uważa za słuszne - nie ruszają jej słodycze ani leżenie na lewym boku. Wygląda tak :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc4c8f28c271.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/649bb94db355.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99896ccf2ba3.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ea011afddad.jpg

z wyprawką idzie nam bardzo dobrze - zostało dosłownie parę rzeczy bo kosmetyki i apteka ..
    Łóżeczko mamy takie :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/724cf0e57d63.jpg
    odkupione za 200 zł, wcale nie widać że było używane. Materac kupiliśmy gryka, pianka, kokos - zobaczymy jak się sprawdzi :)

podpatrzyłam u którejś komodę z szufladami - też zamówiłam :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d383f4d85bbd.jpg
    jutro ma przyjechać i będziemy składać :)
    Mała też z tych czkawkowych dzieci - raz dziennie ma :)

gratuluję wszystkim udanych wizyt !
    i melduję,że jestem na bierząco ze wszystkimi postami !!
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:11

Ejrene, jusella, kama005, nowatorka, LilouK, stokrotka2013, Naditta, kot_bury, Agness27, figaa, mamuśka1, eve90, Agaax, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z allegrowych sprzedawców mogę śmiało polecić :
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6179656052&reco_id=75ee0ebd-1602-11e6-8fac-028b7cd84653&ars_rule_id=201 - zamawiałam u nich całą wyprawkę pościelową i z jakości jestem zadowolona, dziś nawet wyprałam i w praniu nic się nie skurczyło ani nie posiepało także mały sukces już jest :D za plus przemawia też jeden koszt dostawy i szybka wysyłka :)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6152341383&reco_id=cd94693b-1602-11e6-8fac-028b7cd84653&ars_rule_id=201 - tu zamawiałam pieluszki i też są fajne. :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina mała przesłodka. To łóżeczko też chcieliśmy kupić ale w końcu weźmiemy inne.

My mamy do tej komody instrukcje i chłopaki znaleźli tam błąd jak składali że prowadnice do szuflad trzeba na odwrót zamontować :D

Co do termometrów to mamy bezdotykowy firmy MANTA.

Jeśli chodzi o czkawkę to moja miała juz dzisiaj ze dwa razy :D A wierci się okropnie. A najlepsza zabawę ma wkładajac mi swoje kończyny w żebra! Musze ja zmuszać do przesunięcia się!

Prześcieradeł mamy 3 :) I to na razie wsio z pościeli. :D Jak będzie potrzebna to kupię :)
    Wyprawkę też ja kompletuję i ciągle się zastanawiam czego jeszcze brakuje!

GBS to jakoś przed porodem się robi więc jeszcze jest czas :)

Czy wam też spuchły palce??? Ja dzisiaj ledwo włożyłam obrączkę i pierścionek... Kurde... Wieczorem zdejmuję bez problemu

Kasiulina, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sprzedawców allegro ja na razie jestem zadowolona ze wszsytkich u których kupowałam rzeczy dla małej :)

Kasiulina, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ