X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chcę zamówić materac wrzucajcie proszę linki z jakimiś propozycjami bo im dłużej oglądam tym bardziej nie wiem co kupić.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    dziewczyny chcę zamówić materac wrzucajcie proszę linki z jakimiś propozycjami bo im dłużej oglądam tym bardziej nie wiem co kupić.

Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Wiem że z gryką nie wezmę na pewno.

A tak z innej beczki. Podpowiedzcie co mogę kupić dla siostry na 30 urodziny? Utrudnienie takie że mieszka za granicą i będę musiała wysłać pocztą. Mi nic oprócz biżuterii nie przychodzi do głowy :/

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa bierz kokos pianka kokos albo kokos pianka gryka i nie kombinuj;)

Mirel S ból kosci moze byc od przeciazenia ale i niedoboru wapnia. Pamietaj ze maluch zaczyna go z Ciebie wysysać. Kup Carpelos 500 i pobierz dwa razy dziennie.

Dailie super łóżeczko;) bardzo solidne widac;)

Panna Truskawka ja nie wezme bo mój taki sam.. moze ich razem wyslemy na ksiezyc?;)

jusella ściskam cię dziewczyno mocno... Udalo się jeszcze uciąć komara?

a ja jestem genialna. Wygralam reklamacje butów w ccc za p[osrednictwem rzecznika praw konsumenta. I zgubilam najwazniejszy druczek... szukalam caly ranek dziś ( o ile pobudke o 10:40 mozna do ranka zaliczyc :-p ) i znalazlam ;) dzieki sw Antoniemu heh przy okazji znalazlam moja latarke paralizator ktora rok temu posialam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:47

MirelS, Maka, jusella, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Wiem że z gryką nie wezmę na pewno.

A tak z innej beczki. Podpowiedzcie co mogę kupić dla siostry na 30 urodziny? Utrudnienie takie że mieszka za granicą i będę musiała wysłać pocztą. Mi nic oprócz biżuterii nie przychodzi do głowy :/

może poprostu ją podpytaj;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witajcie dziołszki :-)

Henryczkowy pojazd:

bb0bcdc1ad8f1aeemed.jpg

Tak mi się ten wóz podoba ale w PL praktycznie nie do obejrzenia nie wspomnę o zakupie. Z ciekawości zapytam ile kosztował bo widziałam milion cen. Z góry dzięki.

Ja tez co chwile mam przeboje jak nie z moim M - złamał rękę, moja mama - prawi mi morały to z teściowa i szwagierka. DRAMAT. Rodzinka mojego M przyjechała nas odwiedzić i przy okazji przywiezli ciuszki po chrzesnicy. Moja mama podrzuciła im też swoje lupy z lumpla dla Marcela. No i te dwie jedze juz musiały do tych ciuszków zajrzeć i mi mówią, że moja mam to jakieś gówna kupiła bo to nie bawełna wiec ja patrzę i im mowie, ze to nie bawełna tylko 100% wełna wiec im się głupio zrobiło. A dziś jak przeglądałam ciuszki po chrzesnicy to cześć jest albo polyester albo acryl. Mam ochotę do nich zadzwonić i im nawrzucac!

A dziewczyny nie zastanawialyście się nad wypożyczeniem np. laktatorow, niań i monitorów oddechu? Ja głęboko się nad tym zastanawiam bo koszt jest minimalny a w rzeczywistości może się okazać, że wcale nie będą potrzebne. A jak się sprawdza to zawsze można poprosić rodzinkę, chrzestnych itp. żeby kupili na prezent ;) taki mój zacny plan.

No i wczoraj odkryłam, że np. są aplikacje niania na telefony i maja nawet znośne opinie. Są oczywiście i płatne i bezpłatne. Normalnie człowiek całe życie się uczy haha

majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    może poprostu ją podpytaj;)

Pytałam to odpowiedziała że dorodnego siostrzeńca :p

kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to wez i wez;) ja najlepiej lubie jak ktos mnie zapyta bo jest mnostwo rzeczy ktore czlowiek chcialby miec;p i lubie jak ktos mi sie deklaruje;p

kot_bury lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie :)

U nas długii weekend się skonczył ale upał niesamowity :) nie narzekam bo to bardzo przyjemne jak jest duzo słonca i jest ciepło :) zwłaszcza ze w Belgii trzeba doceniac słoneczne dni :)

Wczoraj wybralismy sie na całodniowa wycieczkę :) przyrumienilam sobie dekolt i ramionka :) ale wróciłam taka zmeczna ze tylko padłam na kanape i juz nic nie robiłam :)

Dzis czekamy na mebelki :) maja przyjechac po poludniu :) juz nie moge sie doczekac :) chociaz skłądac je bedziemy pewnie dopiero w weekedn.

Jesli chodzi o materac to ja wybralam taki: https://mildis.pl/Materac-do-lozeczka-Celebrities-Baby

w obrebie polski dostawa jest gratis a mi do Belgii wysla za 80 zl więc ja juz jestem pewna ze to bedzie włąsnie ten materac.
    Jeszcze nie zamóiwłma bo chciałam najpierw miec meble i je poskłaac.

Co do laktatora to ja jeszcze nie zdecydowałam ale w czwartek idziemy na warsztat z karmienia piersia wiec moze cos mi polec i podpwiedza :)

jusella, Agness27, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka- dzięki za radę, nie pomyślałam w sumie, że to może być od niedoboru wapnia ;)dobrze, że druczek się odnalazł!

Nowa ja mam ten materac: http://www.senmalucha.pl/pl/p/Materac-piankowy-Hevea-Dream-Easy-Clean-12060/569, ogólnie firma hevea ma dobre opinie. Podobno najlepsze są lateksowe, ale też sporo kosztują. Dużo osób kupuje zwykłe piankowe z kokosem.

Laktatora jeszcze nie mam, ale planuję zamówić firmy philips avent. Ja nie miałabym od kogo pożyczyć raczej. Z tą aplikacją to ciekawy patent, nie słyszałam o tym :P

majeczka87, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNKI uważajcie z tymi opalaniami bo mamy skłonnośc do takich ciemnych plam które zostaną na całe życie. Nie zapominajcie o kremach z filtrem..

U mnie sie porobiły pieprzyki z dnia na dzien coraz wiecej bez slonca i pytalam polozna to powiedziala ze to zmiany hormonalne ciażowe i powinny zniknac po urodzeniu..oby tak było;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Majeczka- dzięki za radę, nie pomyślałam w sumie, że to może być od niedoboru wapnia ;)dobrze, że druczek się odnalazł!

Nowa ja mam ten materac: http://www.senmalucha.pl/pl/p/Materac-piankowy-Hevea-Dream-Easy-Clean-12060/569, ogólnie firma hevea ma dobre opinie. Podobno najlepsze są lateksowe, ale też sporo kosztują. Dużo osób kupuje zwykłe piankowe z kokosem.

Laktatora jeszcze nie mam, ale planuję zamówić firmy philips avent. Ja nie miałabym od kogo pożyczyć raczej. Z tą aplikacją to ciekawy patent, nie słyszałam o tym :P

MirelS a powiedź mi jak wrażenia na żywo nie jest za cieńki? ja się nie znam kompletnie :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ma rację! też się niczym nie smarowałam i mam pełno piegów :P tylko u mnie ostatnio więcej chmur niż słońca ;/ ale opalać w ciąży się nie powinno.

Nowa specjalistką to ja też nie jestem, ale dla mnie jest ok. Nie jest ani jakiś mega twardy,ani miękki - taki chyba w sam raz. Ważne żeby był w miarę elastyczny i dostosowywał się do kształtu dziecka z tego co czytałam. Materiał zewnętrzny milusi w dotyku choć wiadomo,że na to idzie prześcieradełko jeszcze. Jak przyszedł to mało nie udusiłam męża,bo się głupek na nim położył! :P

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie aplikacji to ja wczoraj znalazłam take coś:
    http://mamadu.pl/122923,jak-byc-smart-mama-te-10-aplikacji-ulatwia-zycie-kazdej-mlodej-mamie

Może się którejś przyda :)

MirelS, Ejrene, TheForfie, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w pochmurny dzień promienie UV nas atakauja;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już koszule do szpitala? szperam i szperam i nic nie mogę wybrać ;/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mam do szpitala :) W ogóle wszystko leży. :D

Maka, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka dziękuję -udało mi się godzinę przespać :-D

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :-D

Szymo strasznie się rozpycha - nie mogę oddychać i jeść bo zaraz mam wrażenie, że wszystko zwrócę. Żołądek to chyba w przełyku mam ;-). Kurcze, do trzeciego trymestru wszystko było idealnie a teraz po kolei wszystkie możliwe przypadłości mnie dopadają z podwójną siłą :/.

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella moj zoladek tez posciskamy i sie buntuije czasem ale nie narzekam bo nie najgorszy bunt to jest;) wczoraj mialam zgage tylko mega ale juz łyk mleka pomogl;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Pytałam to odpowiedziała że dorodnego siostrzeńca :p

Ja teraz kupiłam siostrze komplet pościeli i koc w paski :)
    Koleżance na 30te urodziny kupilam poduszkę w sowy bo bardzo je lubi ;-)

Ale co prezentu zalezy co lubi ;-)
    Można np cos śmiesznego np szklanki czy kieliszki z napisami śmiesznymi takie specjalne na 30tke.
    Ewentualnie cos z bizuteri czy np smieszna koszulkę,kubek z dedykacją ze na 30stke.
    Albo np karnet jednorazowy na cos :)

jusella, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was miała już pobierany wymaz gbs ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:39

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ