X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chcę zamówić materac wrzucajcie proszę linki z jakimiś propozycjami bo im dłużej oglądam tym bardziej nie wiem co kupić.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    dziewczyny chcę zamówić materac wrzucajcie proszę linki z jakimiś propozycjami bo im dłużej oglądam tym bardziej nie wiem co kupić.

Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Wiem że z gryką nie wezmę na pewno.

A tak z innej beczki. Podpowiedzcie co mogę kupić dla siostry na 30 urodziny? Utrudnienie takie że mieszka za granicą i będę musiała wysłać pocztą. Mi nic oprócz biżuterii nie przychodzi do głowy :/

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa bierz kokos pianka kokos albo kokos pianka gryka i nie kombinuj;)

Mirel S ból kosci moze byc od przeciazenia ale i niedoboru wapnia. Pamietaj ze maluch zaczyna go z Ciebie wysysać. Kup Carpelos 500 i pobierz dwa razy dziennie.

Dailie super łóżeczko;) bardzo solidne widac;)

Panna Truskawka ja nie wezme bo mój taki sam.. moze ich razem wyslemy na ksiezyc?;)

jusella ściskam cię dziewczyno mocno... Udalo się jeszcze uciąć komara?

a ja jestem genialna. Wygralam reklamacje butów w ccc za p[osrednictwem rzecznika praw konsumenta. I zgubilam najwazniejszy druczek... szukalam caly ranek dziś ( o ile pobudke o 10:40 mozna do ranka zaliczyc :-p ) i znalazlam ;) dzieki sw Antoniemu heh przy okazji znalazlam moja latarke paralizator ktora rok temu posialam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:47

MirelS, Maka, jusella, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Wiem że z gryką nie wezmę na pewno.

A tak z innej beczki. Podpowiedzcie co mogę kupić dla siostry na 30 urodziny? Utrudnienie takie że mieszka za granicą i będę musiała wysłać pocztą. Mi nic oprócz biżuterii nie przychodzi do głowy :/

może poprostu ją podpytaj;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witajcie dziołszki :-)

Henryczkowy pojazd:

bb0bcdc1ad8f1aeemed.jpg

Tak mi się ten wóz podoba ale w PL praktycznie nie do obejrzenia nie wspomnę o zakupie. Z ciekawości zapytam ile kosztował bo widziałam milion cen. Z góry dzięki.

Ja tez co chwile mam przeboje jak nie z moim M - złamał rękę, moja mama - prawi mi morały to z teściowa i szwagierka. DRAMAT. Rodzinka mojego M przyjechała nas odwiedzić i przy okazji przywiezli ciuszki po chrzesnicy. Moja mama podrzuciła im też swoje lupy z lumpla dla Marcela. No i te dwie jedze juz musiały do tych ciuszków zajrzeć i mi mówią, że moja mam to jakieś gówna kupiła bo to nie bawełna wiec ja patrzę i im mowie, ze to nie bawełna tylko 100% wełna wiec im się głupio zrobiło. A dziś jak przeglądałam ciuszki po chrzesnicy to cześć jest albo polyester albo acryl. Mam ochotę do nich zadzwonić i im nawrzucac!

A dziewczyny nie zastanawialyście się nad wypożyczeniem np. laktatorow, niań i monitorów oddechu? Ja głęboko się nad tym zastanawiam bo koszt jest minimalny a w rzeczywistości może się okazać, że wcale nie będą potrzebne. A jak się sprawdza to zawsze można poprosić rodzinkę, chrzestnych itp. żeby kupili na prezent ;) taki mój zacny plan.

No i wczoraj odkryłam, że np. są aplikacje niania na telefony i maja nawet znośne opinie. Są oczywiście i płatne i bezpłatne. Normalnie człowiek całe życie się uczy haha

majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    może poprostu ją podpytaj;)

Pytałam to odpowiedziała że dorodnego siostrzeńca :p

kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to wez i wez;) ja najlepiej lubie jak ktos mnie zapyta bo jest mnostwo rzeczy ktore czlowiek chcialby miec;p i lubie jak ktos mi sie deklaruje;p

kot_bury lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie :)

U nas długii weekend się skonczył ale upał niesamowity :) nie narzekam bo to bardzo przyjemne jak jest duzo słonca i jest ciepło :) zwłaszcza ze w Belgii trzeba doceniac słoneczne dni :)

Wczoraj wybralismy sie na całodniowa wycieczkę :) przyrumienilam sobie dekolt i ramionka :) ale wróciłam taka zmeczna ze tylko padłam na kanape i juz nic nie robiłam :)

Dzis czekamy na mebelki :) maja przyjechac po poludniu :) juz nie moge sie doczekac :) chociaz skłądac je bedziemy pewnie dopiero w weekedn.

Jesli chodzi o materac to ja wybralam taki: https://mildis.pl/Materac-do-lozeczka-Celebrities-Baby

w obrebie polski dostawa jest gratis a mi do Belgii wysla za 80 zl więc ja juz jestem pewna ze to bedzie włąsnie ten materac.
    Jeszcze nie zamóiwłma bo chciałam najpierw miec meble i je poskłaac.

Co do laktatora to ja jeszcze nie zdecydowałam ale w czwartek idziemy na warsztat z karmienia piersia wiec moze cos mi polec i podpwiedza :)

jusella, Agness27, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka- dzięki za radę, nie pomyślałam w sumie, że to może być od niedoboru wapnia ;)dobrze, że druczek się odnalazł!

Nowa ja mam ten materac: http://www.senmalucha.pl/pl/p/Materac-piankowy-Hevea-Dream-Easy-Clean-12060/569, ogólnie firma hevea ma dobre opinie. Podobno najlepsze są lateksowe, ale też sporo kosztują. Dużo osób kupuje zwykłe piankowe z kokosem.

Laktatora jeszcze nie mam, ale planuję zamówić firmy philips avent. Ja nie miałabym od kogo pożyczyć raczej. Z tą aplikacją to ciekawy patent, nie słyszałam o tym :P

majeczka87, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNKI uważajcie z tymi opalaniami bo mamy skłonnośc do takich ciemnych plam które zostaną na całe życie. Nie zapominajcie o kremach z filtrem..

U mnie sie porobiły pieprzyki z dnia na dzien coraz wiecej bez slonca i pytalam polozna to powiedziala ze to zmiany hormonalne ciażowe i powinny zniknac po urodzeniu..oby tak było;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Majeczka- dzięki za radę, nie pomyślałam w sumie, że to może być od niedoboru wapnia ;)dobrze, że druczek się odnalazł!

Nowa ja mam ten materac: http://www.senmalucha.pl/pl/p/Materac-piankowy-Hevea-Dream-Easy-Clean-12060/569, ogólnie firma hevea ma dobre opinie. Podobno najlepsze są lateksowe, ale też sporo kosztują. Dużo osób kupuje zwykłe piankowe z kokosem.

Laktatora jeszcze nie mam, ale planuję zamówić firmy philips avent. Ja nie miałabym od kogo pożyczyć raczej. Z tą aplikacją to ciekawy patent, nie słyszałam o tym :P

MirelS a powiedź mi jak wrażenia na żywo nie jest za cieńki? ja się nie znam kompletnie :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ma rację! też się niczym nie smarowałam i mam pełno piegów :P tylko u mnie ostatnio więcej chmur niż słońca ;/ ale opalać w ciąży się nie powinno.

Nowa specjalistką to ja też nie jestem, ale dla mnie jest ok. Nie jest ani jakiś mega twardy,ani miękki - taki chyba w sam raz. Ważne żeby był w miarę elastyczny i dostosowywał się do kształtu dziecka z tego co czytałam. Materiał zewnętrzny milusi w dotyku choć wiadomo,że na to idzie prześcieradełko jeszcze. Jak przyszedł to mało nie udusiłam męża,bo się głupek na nim położył! :P

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie aplikacji to ja wczoraj znalazłam take coś:
    http://mamadu.pl/122923,jak-byc-smart-mama-te-10-aplikacji-ulatwia-zycie-kazdej-mlodej-mamie

Może się którejś przyda :)

MirelS, Ejrene, TheForfie, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w pochmurny dzień promienie UV nas atakauja;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już koszule do szpitala? szperam i szperam i nic nie mogę wybrać ;/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mam do szpitala :) W ogóle wszystko leży. :D

Maka, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka dziękuję -udało mi się godzinę przespać :-D

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :-D

Szymo strasznie się rozpycha - nie mogę oddychać i jeść bo zaraz mam wrażenie, że wszystko zwrócę. Żołądek to chyba w przełyku mam ;-). Kurcze, do trzeciego trymestru wszystko było idealnie a teraz po kolei wszystkie możliwe przypadłości mnie dopadają z podwójną siłą :/.

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella moj zoladek tez posciskamy i sie buntuije czasem ale nie narzekam bo nie najgorszy bunt to jest;) wczoraj mialam zgage tylko mega ale juz łyk mleka pomogl;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Pytałam to odpowiedziała że dorodnego siostrzeńca :p

Ja teraz kupiłam siostrze komplet pościeli i koc w paski :)
    Koleżance na 30te urodziny kupilam poduszkę w sowy bo bardzo je lubi ;-)

Ale co prezentu zalezy co lubi ;-)
    Można np cos śmiesznego np szklanki czy kieliszki z napisami śmiesznymi takie specjalne na 30tke.
    Ewentualnie cos z bizuteri czy np smieszna koszulkę,kubek z dedykacją ze na 30stke.
    Albo np karnet jednorazowy na cos :)

jusella, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was miała już pobierany wymaz gbs ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:39

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ