X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do metek, to w ciuchach, które dostałam od koleżanki były wycięte. Ja osobiście w tych co kupowałam sama nie wycinałam i nie zauważyłam, żeby podrażniały skórę.

U nas wczoraj piękna pogoda. Trochę się nawet opaliłam :) Mała cały dzień na dworze i bardzo zadowolona :)

Za to mała w brzuchu chyba leży teraz poprzecznie :/ bo tak dziwnie czuję ruchy.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Witam się po kolejnej nieprzespanej nocy - zasnęłam po 3ciej... najgorsze jest to, że nie mogę w dzień odespać i od 5 dni po 4-5 godzin na dobę sypiam :-( i czuję się otępiała i ciągle chce mi się ryczeć. Do tego strasznie tęsknię z Tatuśkiem - teraz przez ok. 2 tyg. na totalnym zadupiu pracuje (na wyspie tylko jeden domek jest) i nie ma neta i kontakt ograniczony mamy. Dobrze, że choć zasięg jest to przez tel. troszkę rozmawiamy
    Wyżaliłam się i lepiej mi :-) - może teraz uda mi się trochę przespać.
    Miłego dnia życzę i dużo słoneczka :-D

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Czy wam też forum szwankuje od wczoraj?

Śniło mi się, że moją piękną, cudowną córcię mi ukradli i zostawili jakiegoś podmieńca w łóżeczku... zamiast 60 cm miał jakieś 80 i gadał niemiłe rzeczy, że córci nie karmiłam i nie przewijałam jak trzeba... na mózg mi siada.

Gorąco i słonecznie u nas, więc idę poootwierać oka i ruszam z praniem. W weeekend nie prałam, bo miałam codziennie gości :)

Miłego dzionka!

kot_bury lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, mi szwankuje coś od wczoraj. Raz działa, raz komunikat że coś robią.

Dzień dobry!
    Nowy tydzień czas zacząć. Dla mnie ciężki, bo powrót do pracy :(

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Tez miałyście próbkę z wejście na stronke bo ja wczoraj wieczorem nie mogłam wejść.dopiero dziś rano sie udalo :)

Maka wspolczuje Ci takiej sytuacji w domu.
    Ok ciąża to nie choroba ale bez przesady trzeba na siebie uważać bo ma sie dziecko i nie wszystko można.
    A z twardnieniem brzucha nie ma żartów,bo to juz wysoka ciąża.
    A siostra zapewne zrozumie dopiero jak sama będzie w ciąży a wtedy Ty możesz się troszkę się odegrac ;-)

No ja tez mam ciągle z mama problemy bo ciągle o wszystko się obraża..
    Wczoraj przyjechaliśmy z córką po 3 mies nie widzenia i obrazona bo nie dzwonie a jak dzwonilam np w święta czy w imieniny to telefon wylaczala.A sama wogole sie nie odezwie..
    Momentami to mi wogole się nie chce przyjeżdżać.dobrze ze z siostra moge pograć i z Tata no i Babcia i plus córki siostry bo tak bym się zanudzila..

kot_bury lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) witam się z 3 na przodzie. Coś to belly nie bardzo działa dzisiaj..

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Piękne słońce i aż się okna proszą o mycie :)

Jusella współczuję zmęczenia i złego samopoczucia. Ale chyba pod koniec ciąży coraz częściej takie stany się zdarzają. Organizm się przestawia na tryb czuwania, a i coraz bliżej porodu to i niepokój większy. Sama zauważyłam, że budzę się często w nocy i mam problem z ponownym zaśnięciem.
    Coraz częściej myślę o porodzie, jak to będzie, czy dam radę, milion myśli i strach czy z malutką będzie wszystko ok.
    Chyba się zaczyna kolejny szał hormonów.

Dalile co za sny :D
    A komodę juz masz złożoną? Wrzuć fotkę jak wygląda.

Jak dobrze pójdzie to może w tym lub w przyszłym tyg zamowimy meble. Chciałabym miej je już to bym zaczęła prac i prasować rzeczy małej.
    Metek nie wycinalam z ubranek.

Naditta a do kiedy będziesz pracować? Oby powrót do pracy okazał się przyjemny :)

Pozdrawiam i miłego poniedziałku :)

Agaax, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)mu po wizycie usg mała mam dupke pokazała :P buzi nie chciała pokazać; (waży już .... uwagaaaaa :P 1860 :)

Dalile, Agaax, jusella, nowatorka, Ejrene, stokrotka2013, TheForfie, kot_bury, kama005, eve90, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirek podejrzewam ze od tego biegania Cie boli..
    Ja przy majówce przez 3 dni miałam dłuższe spacery a 4 tego to tak mnie pachwiny i nogi bolały ze odpoczywałam..

Rebieczka tak juz bywa ze Ty pomagasz innym a jak potrzebujesz pomocy to nie masz nikogo blisko :(
    Ja miałam podobnie jak dowiedziałam sie synek może byc bardzo chory lub nie przeżyć i tyle jedna moja przyjaciółka mnie nie zawiodła i wspierala telefonicznie bo mieszkamy 300km od siebie a druga mnie olala u tylko caly czas o swoich problemach mowila :(
    Człowiek w trudnych chwilach dostrzega na kogo może liczyć.
    Ja mam jedna przyjaciółka ta daleko na ktora wiem ze moge zawsze liczyć no i męża.

jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Dalile co za sny :D
    A komodę juz masz złożoną? Wrzuć fotkę jak wygląda.

Komodę szanowny tatuś skręci dziś po pracy :) Też będę koty uczyć, że to nie dla nich :)
    Jestem trochę zawiedziona, że one nie próbują do łóżeczka wskakiwać więcej... spodziewałam się fajnych scen, a te po razie i straciły zainteresowanie. :(

jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już lepiej z chodzeniem,ale ja się chyba wykończę do tego lipca.
    Od rana okropny ucisk na żołądek i trudności w oddychaniu. Dopiero jak całe śniadanie zwróciłam to mogę jakoś oddychać ;/ czy tylko ja to wszystko tak źle znoszę, czy po prostu inne kobiety nie narzekają i cierpią w milczeniu?

Znajomych to ja już dawno zweryfikowałam. Lepiej mieć mniej przyjaciół, ale prawdziwych niż całą gromadę fałszywych ;)

Ja chyba dziś zamówię komodę, bo pasuje wreszcie ogarnąć jakoś te poupychane wszędzie ubranka.
    Brawo dla kotów za kulturę :P

jusella, Agness27, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w końcu mamusie po długim i wyczerpującym weekendzie.

Dzisiaj w końcu odespałam. Urodzinki męża wyprawione, namęczyłam się ale było warto trochę przegięłam z gotowaniem i sprzątaniem ale dałam radę i jestem z siebie dumna. cały wieczór byłam zestresowana swoimi teściami bo lubią % ale ładnie się w miarę zachowywali no i była mojego męża bratowa z nią prawie w ogóle nie rozmawiałam a na następny dzień podziękowała mi że było fajnie i że musimy to powtórzyć.....pozostawię to bez komentarza.
    Mężuś wczoraj do południa miał samoloty i nie mógł wylądować ale bez dogadywania zajęłam się nim bo raz nie zawsze :)
    co do wsparcia w trakcie ciąży to się nie wypowiem bo często sprawdza się powiedzenie umiesz liczyć to licz na siebie :)mąż i moi rodzice są dla mnie największym wsparciem bo przez innych to czasami czułam się jak wariatka bo przecież ciąża to nie choroba....
    Z ostatnich dolegliwości to strasznie mam wrażliwą skórę wokół pępka może to być spowodowane szwami z laparoskopii.
    Jutro zamierzam zrobić zakupy na gemini i może coś jeszcze zamówię.
    W środe wizyta z usg III trymestru zobaczymy co tam u synka.

słonecznego dnia nam życzę ;)

jusella, Gagaga, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS mnie dziś zadyszka złapała przy przewracaniu z boku na bok :D Przebij to :D
    Teraz chyba muszę obkleić taśmą pół mieszkania, to przestaną po meblach skakać :D

W nagrodę dziś po południu, albo jutro, wyciągnę męża, żeby im kupić nowe legowiska. :)

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wizycie .
    Pierwszy raz od początku ciąży lekarz mierzył mi dziś szynkę , wszystko jest dobrze jest zamknięta.
    Synek już leży główka do dołu , nie dał się dziś podglądać za dużo bo był zajęty wsadzaniem palców do buziaka , :) glodomorek .
    Termin według usg przesunął mi się na 8.07 ale lekarz nie kazał się tym sugerować .
    Mały waży już 1560g . I uciska mega na pęcherz. Od tego tygodnia będzie już nabieral masy coraz bardziej .. aż się boję hehhe .
    A co do forum dziś próbowałam wcześniej cokolwiek zrobić to wyświetlał mi się jakiś komunikat, zeby sporobowac później .

jusella, kot_bury, Agaax, aisa lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ja się witam w 8 miesiącu, jak mi mówi belly ;)
    dziś wreszcie się wyspałam, od wczoraj mieszkam u mamy, opiekuję się moim kochanym psem, bo mama na wakacjach.
    No a teraz w robocie, ale założyłam sobie, że w maju codziennie będę wychodzić o 14, więc mam nadzieję, że się uda bez problemu ;P
    Naditta - trzymaj się w pracy też!

A Wy Dziewczęta korzystajcie z pięknej pogody - fajnie, że nasze dzieciaki się pojawią w wakacje, będziemy mogły na spacerki wychodzić i korzystać ze słoneczka, powietrza. Tak jakoś fajniej niż w środku zimy, kiedy trzeba czekać, żeby z dzieciaczkiem wyjść i mniejsza logistyka ;P

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was tutaj pisała o zadyszce. To moja zmora ostatnio. Nie ma dnia bez trudności w oddychaniu. Wczoraj już mówiłam, że zaczynam rozumieć dlaczego dużo kobiet mówi, że pod koniec ciąży najwygodniejsza pozycja to na siedzaco. Sama zaczynam podnosić się coraz wyżej z poduszkami :P. Inaczej ciężko mi zasnąć na plecach, a na boku młody nie pozwala bo się wierci jakby miał owsiki.

Mi zostało jeszcze 3 tygodnie pracy. Jakoś dam radę, najgorsze poranne wstawanie bo praca nie jest męcząca.

Dziewczyny, jeśli któraś z Was planuje zakup emolientów, a nie macie zalajkowanej stronki srokao,zagladnijcie. Okazuje się, że popularne Oillan to to samo, co Dada z Biedronki. Trochę można zaoszczędzić z tą wiedzą ;)

nowatorka, Gagaga, jusella, Agness27, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Gratuluje udanych wizyt :)

U mnie też słonecznie ale wieje.
    Ja metek chyba też nie będę wycinać.
    A co do spania to też mam z tym problem :/

Jakie laktatory ręczne polecacie ?

jusella lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    ja się witam w 8 miesiącu, jak mi mówi belly ;)
    dziś wreszcie się wyspałam, od wczoraj mieszkam u mamy, opiekuję się moim kochanym psem, bo mama na wakacjach.
    No a teraz w robocie, ale założyłam sobie, że w maju codziennie będę wychodzić o 14, więc mam nadzieję, że się uda bez problemu ;P
    Naditta - trzymaj się w pracy też!

A Wy Dziewczęta korzystajcie z pięknej pogody - fajnie, że nasze dzieciaki się pojawią w wakacje, będziemy mogły na spacerki wychodzić i korzystać ze słoneczka, powietrza. Tak jakoś fajniej niż w środku zimy, kiedy trzeba czekać, żeby z dzieciaczkiem wyjść i mniejsza logistyka ;P

Pewnie, że fajniej latem! Ale wczoraj jak u nas było gorąco i nawet jak kładlam się spać termometr pokazywał 20 stopni, to się zastanawiałam jak ja dam radę jak już będę na wylocie z wielkim brzuchem w upały. Ale może ich wcale nie będzie.
    Najlepszą porą na urodzenie dziecka byłaby chyba wiosna, teraz. Całe lato na spacery :) no ale cóż, u nas się nie udało ;).
    Mąż mówi, że młody sam sobie wybrał że chcę się urodzić latem, żeby mieć zawsze fajne imprezki urodzinowe np grill.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam wkurzającego teścia do oddania- chce któraś? :)
    Pytanie drugie: jak pozbyć się zapachu drewna z nowej komody? No bo co z tego, że ja ciuszki wypiorę, jak pochowam je i będą walić tym drewnem.

Wzięłam dziś zastrzyk z immuno. Czekałam na moją panią doktor na izbie przyjęć do porodówki i wiecie co? Ja sobie tego wszystkiego kurde nie mogę wyobrazić :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Jakie laktatory ręczne polecacie ?

Wczoraj rozmawiałam na temat laktatorów z koleżanką.
    Miała ręczny Medela(Madela?). Ogólnie nic do Zarzucenia. Polecała. Jedyny minus to to, że... Ręczny. Mówi, że nie kupiłaby ręcznego raz jeszcze, trzeba się napompowac aż ręce bolą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:25

Ejrene, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ