Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Znając ją, to tak właśnie będzie. Tylko żeby każdy koło niej skakał... Bo to ona ma ciężko w życiu, bo to ona miała trudniejsze studia, ona ma cięższa pracę - mimo że ja pracowałam na 2 etaty - to ona była zawsze i jest mega zmęczona. Nic tylko walnąć w ten głupi łeb.

-
Ja przepraszam, że tak pisze o osobie, której nie znam, ale w mojej rodzinie mam taką sytuację. Żona kuzyna zaszła w ciążę, wygląda pięknie! Piłeczka tylko z przodu a rodzi w czerwcu, ale nie... siostra przyszłego taty ciągle na nią gada, że ona tylko "źre" i tyje. Co jest bzdurą.
Jak żona kuzyna trafiła do szpitala, bo chodzić nie mogła tak jej nogi puchły, z ciśnieniem problemy i za mało wód płodowych, to kuzynka gadała, że się nad sobą pieści...
A teraz kuzynka zaszła i już w 2 msc na zwolnieniu i taaaaak źle się czuje i taaaaak jej ciężko. I mdłości taaaakie ma (co nie przeszkadza jeść za troje).
Wkurza mnie to.
nick nieaktualny, Agaax, Naditta, _cherryLady, TheForfie lubią tę wiadomość

-
ja dzisiaj nie wytrzymalam i kupilam pajacyki i body do szpitala. 2 pary rozmiar 0, 3 pary rozmiar 1-3 miesiac. kupilam sobie tez 3 reczniki ciemne do wywalenia ewentualnie po porodzie, pieluchy, chusteczki do szpitala i kapcie no i mam prawie juz wszystko do szpitala

potem walnelam sie spac, a teraz mnie troche gardlo boli
Maka, jusella, nick nieaktualny, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość
-
No to coś jej pokroju... Ostatnio też była akcja bo zamknęła mojego kota na strychu- zapomniała że poszedł za nią.. Pytałam z 10 razy czy go nie widziała "nie"... No i wieczorem dopiero jej się kapnelo że przecież poszedł za nią.. Kot oczywiście całego dnia nie wytrzymał i narobił.. I ona przyszła po mnie żeby mi pokazać palcem co mam posprzątać.. Ok. Mój kot. Ale tyle razy pytałam.. No i sam fakt że z brzuchem na kolanach cisnelam się między meblościankami żeby to wysprzatac a ona stała i patrzyła...

-
nick nieaktualnyNo i kupiliśmy dziś i wózek, i fotelik
znaczy w sumie to zamówiliśmy, będą za 4-5 tygodni (chociaż zdaniem sprzedawcy, raczej 2-3, zobaczymy). Stanęło na Bebetto Murano, na żywo wpadł mi w oko chyba jeszcze bardziej, bo inne obejrzałam tylko z grubsza, a ten wymacałam na wszystkie strony i upewniłam się, że pasuje 

Z fotelikiem w sumie poszliśmy na żywioł i zdaliśmy się na sprzedawcę (sam zresztą zaproponował, żeby wziąć od razu komplet, to będzie taniej
). Tym razem mężowi się spodobał
Kiddy evolution pro 2 - w testach wypada przyzwoicie, a po wpięciu do wózka można go rozłożyć do pozycji leżącej, bo ta typowo fotelikowa jest na dłuższą metę niezbyt zdrowa. W sumie nie będziemy pewnie często z tego korzystać, ale mąż twierdzi, że jeśli na przykład pojedziemy do dziadków, to będzie można wziąć mniej wózka i może jednak zmieścimy się w bagażniku 
Kolor trochę niepasujący, ale w sumie co za różnica. Grunt, że bezpieczniejszy
Karolajjn:), jusella, Maka, nowatorka, Naditta, kama005, stokrotka2013, Kasiulina, nick nieaktualny, julietta139, nick nieaktualny, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
Wózek bardzo mi się podoba

Maka, Kama wyjęła mi słowa z ust. Jak siostra będzie w ciąży, to jej też powiesz, że ciąża to nie choroba, a jak zacznie mówić, że ona to gorzej znosi, to jej powiesz, żeby nie przesadzała, bo chyba pamięta, że Tobie też twardniał brzuch, jak sprzątałaś po kolanach, a ona stała i patrzyła.
jusella, kama005, Agness27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Kocie według mnie wszystko pasuje kolorystycznie a na pewno fotelik do stelaża. A jak pierdzielniesz jeszcze np. żółtą maskotkę, żeby Dzieciowi dyndała na trzymadle to będziesz komplet miała

Kama ile dziś poprasowałaś?
Maka Milcia dobrze mówi - zacytuj później jej słowa siostrze.
Nowatorka - Tobie zdrówka życzę - oby gardło przestało boleć.
Mam nadzieję, że dziś żadna z nas nie będzie miała "dyżuru" nocnego i będziemy spały jak susły
Dalile, nowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kocie_Bury fajny wóz
Też się poważnie zastanawiam nad nim. Ale pierw muszę pomacac..
I wiecie chyba wychodzi to sprzątanie...
juz czuje podbrzusze..
Co do siostry to nawet nie wiecie jak bardzo jestem zawiedziona jej postawą.. Myślałam że chociaż trochę spróbuje mnie zrozumieć...
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

-
Mi koleżanka poleciła witaminę D z Biodrowy i witaminę K (Vita K - dostępna w Gemini)
Nie pracowałam za bardzo. Ogarnęłam kocyki dla małej jedynie. Dzisiaj raczej pozmywalam sporo rzeczy
jusella, Agness27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
My dziś na grilla lecimy do teściów na działkę.
Moja mała wierci się cały czas. Chyba się inaczej obróciła, bo ruchy czuję z innej strony.
A chyba Wam nie pisałam. Zdecydowaliśmy się w końcu na imię. Będzie Ewa.
stokrotka2013, Kasiulina, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kama005, nowatorka, Agness27, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry

Super wózek Kocie
świetne kolory. Juz coraz więcej "bryk" czeka w gotowości na swoich malutkich właścicieli 
Maka przykra sprawa z ta Twoja siostra. Niestety znam takie sytuacje z autopsji i wiem jak się człowiek czuje rozczarowany. Moja mlodsza siostra samotnie wychowuje syna który jej się trafił za młodu. I ja jako starsza siostra non stop jej pomagałam. Nawet młodego zabierałam na wakacje, wyjazdy, wycieczki do kina bo ona nigdy czasu nie miała, bo praca, albo spotkać się chciała z znajomymi. Ja to rozumiałam i pomagała ile mogłam.
A jak sama potrzebowałam kogoś bliskiego, bo w zeszłym roku poronilam. To ona nawet do mnie nie przyszła bo czasu nie miała
Tak mi przykro było, bo koleżanki przychodziły, plakalysmy razem a ją było stać tylko na sms 
Tak więc teraz i po porodzie mogę liczyć tylko na męża. Nikt mi nie pomoże.
Milcia śliczne wybraliście imię Ewa
My wczoraj odwiedziliśmy teściów. Zjedliśmy obiad, nawet teść mnie nie wkurzył za bardzo
a w domu wypiłam dwa zimne piwka bezalkoholowe i poszłam spać 
Dużo słoneczka na niedzielę dla wszystkich mamusiek i zdrówka potrzebującym
jusella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
hej milej niedzieli wszystkim mamusiom. u nas we wloszech jest dzisiaj Dzien Matki wiec pozwole sobie zlozyc wam tez Zyczonka

a u mnie dalej katar i bol gardla
narazie wzielam tylko 1 oscillococcinum w nocy i bombarduje sie cytryna i miodem. mam nadzieje ze przejdzie i obejdzie sie bez lekow 
jusella, nick nieaktualny, Agness27, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry

Kocie piękna bryka!
Maka- moja siostra też wredota, ale tłumaczy ją jeszcze fakt,że ma 16 lat
Milcia- Ewy to silne kobietki- znam kilka
Mam problem. Boli mnie od rana krocze jakby mnie ktoś mocno zerżnął (sorki za brzydkie porównanie) tj. czuję taki ból w kościach, że ciężko chodzić. Myślicie, że to może być przez to, że wczoraj dużo się nabiegałam za bratanicą?
Miłej niedzieli wszystkim!
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

[/url]