X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając ją, to tak właśnie będzie. Tylko żeby każdy koło niej skakał... Bo to ona ma ciężko w życiu, bo to ona miała trudniejsze studia, ona ma cięższa pracę - mimo że ja pracowałam na 2 etaty - to ona była zawsze i jest mega zmęczona. Nic tylko walnąć w ten głupi łeb.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam, że tak pisze o osobie, której nie znam, ale w mojej rodzinie mam taką sytuację. Żona kuzyna zaszła w ciążę, wygląda pięknie! Piłeczka tylko z przodu a rodzi w czerwcu, ale nie... siostra przyszłego taty ciągle na nią gada, że ona tylko "źre" i tyje. Co jest bzdurą.
    Jak żona kuzyna trafiła do szpitala, bo chodzić nie mogła tak jej nogi puchły, z ciśnieniem problemy i za mało wód płodowych, to kuzynka gadała, że się nad sobą pieści...

A teraz kuzynka zaszła i już w 2 msc na zwolnieniu i taaaaak źle się czuje i taaaaak jej ciężko. I mdłości taaaakie ma (co nie przeszkadza jeść za troje).

Wkurza mnie to.

nick nieaktualny, Agaax, Naditta, _cherryLady, TheForfie lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj nie wytrzymalam i kupilam pajacyki i body do szpitala. 2 pary rozmiar 0, 3 pary rozmiar 1-3 miesiac. kupilam sobie tez 3 reczniki ciemne do wywalenia ewentualnie po porodzie, pieluchy, chusteczki do szpitala i kapcie no i mam prawie juz wszystko do szpitala :D
    potem walnelam sie spac, a teraz mnie troche gardlo boli :/

Maka, jusella, nick nieaktualny, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to coś jej pokroju... Ostatnio też była akcja bo zamknęła mojego kota na strychu- zapomniała że poszedł za nią.. Pytałam z 10 razy czy go nie widziała "nie"... No i wieczorem dopiero jej się kapnelo że przecież poszedł za nią.. Kot oczywiście całego dnia nie wytrzymał i narobił.. I ona przyszła po mnie żeby mi pokazać palcem co mam posprzątać.. Ok. Mój kot. Ale tyle razy pytałam.. No i sam fakt że z brzuchem na kolanach cisnelam się między meblościankami żeby to wysprzatac a ona stała i patrzyła...

ckaik0s3070dl07t.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka podziwiam , siostra siostra ale przegiela ... Mogłaby sama posprzątać a nie Ty w ciąży zasuwalas na kolanach ..

nowatorka, Dalile, nick nieaktualny, TheForfie lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kupiliśmy dziś i wózek, i fotelik :) znaczy w sumie to zamówiliśmy, będą za 4-5 tygodni (chociaż zdaniem sprzedawcy, raczej 2-3, zobaczymy). Stanęło na Bebetto Murano, na żywo wpadł mi w oko chyba jeszcze bardziej, bo inne obejrzałam tylko z grubsza, a ten wymacałam na wszystkie strony i upewniłam się, że pasuje :)
    d688c8649768b6a0.jpg

Z fotelikiem w sumie poszliśmy na żywioł i zdaliśmy się na sprzedawcę (sam zresztą zaproponował, żeby wziąć od razu komplet, to będzie taniej ;)). Tym razem mężowi się spodobał :) Kiddy evolution pro 2 - w testach wypada przyzwoicie, a po wpięciu do wózka można go rozłożyć do pozycji leżącej, bo ta typowo fotelikowa jest na dłuższą metę niezbyt zdrowa. W sumie nie będziemy pewnie często z tego korzystać, ale mąż twierdzi, że jeśli na przykład pojedziemy do dziadków, to będzie można wziąć mniej wózka i może jednak zmieścimy się w bagażniku ;)
    Kolor trochę niepasujący, ale w sumie co za różnica. Grunt, że bezpieczniejszy :)
    d7294a993592f632.jpg

Karolajjn:), jusella, Maka, nowatorka, Naditta, kama005, stokrotka2013, Kasiulina, nick nieaktualny, julietta139, nick nieaktualny, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek bardzo mi się podoba :)

Maka, Kama wyjęła mi słowa z ust. Jak siostra będzie w ciąży, to jej też powiesz, że ciąża to nie choroba, a jak zacznie mówić, że ona to gorzej znosi, to jej powiesz, żeby nie przesadzała, bo chyba pamięta, że Tobie też twardniał brzuch, jak sprzątałaś po kolanach, a ona stała i patrzyła.

jusella, kama005, Agness27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne kolory wózka :D

Kasiulina lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie według mnie wszystko pasuje kolorystycznie a na pewno fotelik do stelaża. A jak pierdzielniesz jeszcze np. żółtą maskotkę, żeby Dzieciowi dyndała na trzymadle to będziesz komplet miała :-D

Kama ile dziś poprasowałaś? ;-)

Maka Milcia dobrze mówi - zacytuj później jej słowa siostrze.

Nowatorka - Tobie zdrówka życzę - oby gardło przestało boleć.

Mam nadzieję, że dziś żadna z nas nie będzie miała "dyżuru" nocnego i będziemy spały jak susły :-)

Dalile, nowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie_Bury fajny wóz :-) Też się poważnie zastanawiam nad nim. Ale pierw muszę pomacac..

I wiecie chyba wychodzi to sprzątanie... :-/ juz czuje podbrzusze..

Co do siostry to nawet nie wiecie jak bardzo jestem zawiedziona jej postawą.. Myślałam że chociaż trochę spróbuje mnie zrozumieć...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie_bury widziałam ten wózek na żywo, jest na prawdę piękny!
    Byłby moim faworytem, gdybym miała kupować w Pl.

Agness27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, był kiedyś temat o witaminach D+K które się podaje od narodzin. Przypomnicie? Bo robię zakupy na gemini i nie wiem, które wit wybrać :(

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka poleciła witaminę D z Biodrowy i witaminę K (Vita K - dostępna w Gemini)

Nie pracowałam za bardzo. Ogarnęłam kocyki dla małej jedynie. Dzisiaj raczej pozmywalam sporo rzeczy :)

jusella, Agness27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :-)
    Dziś moi rodzice wpadają na obiad. Potem wracamy do normalności :-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na grilla lecimy do teściów na działkę.
    Moja mała wierci się cały czas. Chyba się inaczej obróciła, bo ruchy czuję z innej strony.
    A chyba Wam nie pisałam. Zdecydowaliśmy się w końcu na imię. Będzie Ewa.

stokrotka2013, Kasiulina, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kama005, nowatorka, Agness27, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia. Ślicznie :-)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa fajne imię :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Super wózek Kocie :) świetne kolory. Juz coraz więcej "bryk" czeka w gotowości na swoich malutkich właścicieli :)

Maka przykra sprawa z ta Twoja siostra. Niestety znam takie sytuacje z autopsji i wiem jak się człowiek czuje rozczarowany. Moja mlodsza siostra samotnie wychowuje syna który jej się trafił za młodu. I ja jako starsza siostra non stop jej pomagałam. Nawet młodego zabierałam na wakacje, wyjazdy, wycieczki do kina bo ona nigdy czasu nie miała, bo praca, albo spotkać się chciała z znajomymi. Ja to rozumiałam i pomagała ile mogłam.
    A jak sama potrzebowałam kogoś bliskiego, bo w zeszłym roku poronilam. To ona nawet do mnie nie przyszła bo czasu nie miała :( Tak mi przykro było, bo koleżanki przychodziły, plakalysmy razem a ją było stać tylko na sms :(
    Tak więc teraz i po porodzie mogę liczyć tylko na męża. Nikt mi nie pomoże.

Milcia śliczne wybraliście imię Ewa <3
    My wczoraj odwiedziliśmy teściów. Zjedliśmy obiad, nawet teść mnie nie wkurzył za bardzo :) a w domu wypiłam dwa zimne piwka bezalkoholowe i poszłam spać :)

Dużo słoneczka na niedzielę dla wszystkich mamusiek i zdrówka potrzebującym :)

jusella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej milej niedzieli wszystkim mamusiom. u nas we wloszech jest dzisiaj Dzien Matki wiec pozwole sobie zlozyc wam tez Zyczonka :)

a u mnie dalej katar i bol gardla :( narazie wzielam tylko 1 oscillococcinum w nocy i bombarduje sie cytryna i miodem. mam nadzieje ze przejdzie i obejdzie sie bez lekow :/

jusella, nick nieaktualny, Agness27, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kocie piękna bryka!
    Maka- moja siostra też wredota, ale tłumaczy ją jeszcze fakt,że ma 16 lat ;)
    Milcia- Ewy to silne kobietki- znam kilka ;)

Mam problem. Boli mnie od rana krocze jakby mnie ktoś mocno zerżnął (sorki za brzydkie porównanie) tj. czuję taki ból w kościach, że ciężko chodzić. Myślicie, że to może być przez to, że wczoraj dużo się nabiegałam za bratanicą?

Miłej niedzieli wszystkim!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ