X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko te bezdotykowe kosztuja duzooo

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy ten dotykowy co w lidlu ostatnio był. Fajna sprawa, ale mam też naprawdę porządny elektroniczny w domu :)
    Rtęciowych nie wycofali?

Mam fazę na croissanty z biedronki. Wcinam same, ze szklanką mleka. To się nazywa wymyślne zachcianki w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:55

jusella, kot_bury, Agness27, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie :) faktycznie :) zachcianki typowo ciążowe :P ja ostatnio wszystko maślanka popijam :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Dalile, wycofali. Koleżanka powiedziała "zwykły tradycyjny" więc od razu mi się wyświetlił w głowie rtęciowy. A jakie są teraz tradycyjne w takim razie? :P

Dziewczyny, może to Wasz organizm sam domaga się wapnia stąd te zachcianki. Ponoć w 3 trymestrze największe zapotrzebowanie.

Ja z kolei codziennie wcinam sorbety :D i tony owoców. Mam nadzieję, że nie przesadzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:53

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, już po zajęciach... 3 godziny dziś były, ale nawet nie odczułam tego czasu (może troszkę d*pa boli od siedzenia). Zajęcia super :-) prowadzi je ta sama położna, co 18 lat temu i już raz asystowała mi przy porodzie i teraz też będzie ona z czego jestem mega zadowolona :-D. Trochę tylko smutno mi było momentami, bo byłam jedyna bez partnera :-( no ale cóż zrobić. Dostaliśmy "podręczniki",jakieś próbki i osłonki przeciwsłoneczne na szyby samochodowe więc z pustymi rękami nie wróciłam :-D.

Dziewczyny, też tak macie , że chce Wam się ciągle pić? Wczoraj od wieczora do 12stej dziś 4,5 l wody wypiłam, a od 12stej do teraz ok. 4 litrów. I tylko do sikalni biegam...

A co do tych opłat z poród rodzinny - to nie jest tak , że w ramach tej opłaty osoby towarzyszące dostają ubranka ochronne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:01

ania181111, Dalile, Agness27, Gagaga, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta z owocami to można przesadzic :) ja maślankę wypijam na raz :P
    Coś mnie brzuszek znowu pobolewa mam nadzieję ze nic znów złego się nie dzieje :/ bo oszaleje :/ 8 tabletek dziennie to juz przesada :(

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella też tak mam :/ pije i sikam :/ chociaż teraz trochę przystopowalam z wodą :P ale pilam nad plan - widocznie organIzm się domagał :)
    My też niedługo zaczynamy szkołę rodzenia hahaha ciekawe cco tam będą opowiadać :p

jusella lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja się boję przystopować z piciem, bo ponoć gdy czuje się pragnienie to człek jest już w 2 % odwodniony :/. A poza tym jak tak chleję to o dziwo przestały mi puchnąć palce :-D. Tylko to sikanie upierdliwe jest.

ania181111, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję dużo, ale chyba nie mam na to "parcia". Po prostu to zdrowo :)

jusella, Agness27, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella to w takim razie ja jestem cały czas odwodniona :P

jusella, Agness27, Kasiulina lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i zaczęła się "panterka " na brzuchu A raczej na boczkach :/ myślałam ze mnie to ominie :/ pojawiły się rozstepy :/ ehhh ... A tyle się smarowalam

• Dalile Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania! NatiB urodziła!

ania181111, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ania! NatiB urodziła!
    coooo? ??
    Żartujesz ?!
    Super mam nadzieję ze wszystko ok :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisała w I trymestrze :)

ania181111 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dokończyć zamówienie na Gemini.
    Niestety, nie pobiłam najlepszych z Was :P
    "Tylko" 385 zł.

jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Rano próbowalam sie zalogowac ale cały czas był jakis problem :s

basia7777 zazdroszcze morza :) tez bym odpoczeła na plazy ;) ale to moze juz jak mala sie urodzi to we wrzesniu gdzies pojedziemy :) chociaz z drugiej strony plnujemy we wrzesniu chrzciny w Polsce wiec moze sie okazac ze na wakacje na plazy zabrakne juz czasu i urlopu.

Dalile piękna ta komoda :) my tez przez chwile zastnawialismy sie nad tym zestawem :) ale ostatecznie padło na produkt belgijski. któy juz stoi w pudłach w domu i czeka do weekednu na skrecenie :)

Jesli chodzi o koszule do szpitala to naraznie nie mam zadnej ale osobiscie nie nawidze koszul wiec trudno mi sie zabrac za kupno jakiejs :) no ale chyba predzej czy pozniej bede musiała cos dla siebie wybrac.

My mamy juz 5 zajęć w szkole rodzenia za soba :) Zosyały ostatnie z karmienia piersia i opieki poporodowej :) na wszystkich zajęciach był ze mna tatuś malanstwa :) z pewnoscia bedzie tez ze mna w trakcie porodu. W szkole rodzenia bardzo podkreslaja wartosc partnera w trakcie porodu wiec jest bardzo przejety i czesto nawet skrupulatnie zapisuje pytania do naszej pani ginekolog które chciałby zadac podczas wizyty :) jest dla mnie duzym wsparciem :)

Agness 27 Jesli chodzi o GBS to mi pobierali jak zwykła cytologie takim patyczkiem z watka na koncu. Zupelnie bezbolesne.

Lilouk my tez mielismy zajęcia z hipnoporodu :) to sa poprstu techniki radzenia sobie z bólem porodowym : masaze muzyka cwiczenia itp jakby alternatywne srodki dla gazu epiduralu itd :) u nas były to bardzo ciekawe zajecia. My tez mamy ustalone wspolnie z moim partnerem ze bedzie sie trzymał głowy i miedzy nogi nie bedzie zaglądał :)

Ja dzis miałam gorszy dzien poł dnia przespałam na kanapie nie wiem co sie ze mna działo Moze to kwestia tego ze coraz słabiej spie nocy. Wstaje czesto na siku :/ i słsze wszystko co sie dieje do kołoa mnie .Nawet ptaszki mnie wkurzaja nad ranem bo za głosno cwierkaja ;p

jusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to zaszalalas z zakupami ;-)
    No i pyszny musial byc deserek aż mi ślinka pociekla na ten widok :)

A ostatnio poruszalyscie temat czkawki to lekarz mi np mowil ze to normalne bo pija wody plodowe i nie ma czym się przejmowac ;-)

Nowa to Ty konkretnie juz zaszalałaś ;-)

Ja termometr mam taki zwykly, elektroniczny i od niedawna bezdotykowy z lidla:)

Basia co do klucia w pochwie to tez czasami tak mam -nic przyjemnego :(
    Ale lekarz teraz mnie badał i wszystko tam na dole w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 22:05

jusella, Zuzulka88, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Wlasnie nic nie ma :( w aptece rozklaaja rece. A takie tam wody morskie do nosa to g... pomagaja

Jak chcesz to CI jutro wyśle ? powinno być za 2-3 dni

Kijanka
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ania ja się boję przystopować z piciem, bo ponoć gdy czuje się pragnienie to człek jest już w 2 % odwodniony :/. A poza tym jak tak chleję to o dziwo przestały mi puchnąć palce :-D. Tylko to sikanie upierdliwe jest.

Cos w tym puciu wody jest bo tez to słyszałam i najlepiej popijać sobie po trochu przez caly dzień wtedy organizm na bieżąco jest dowadniany :)

A co do ubrań dla parntera do porodu to np u mnie byly automaty na te fartuchy zielone i 5zl kosztował.nazbierały sie chyba ze 3 :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella , takie z malpkami ?? Te osłonki ? ;p bo ja wczsorsj też dostalam na szkole rodzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 22:31

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ