Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My kupiliśmy ten dotykowy co w lidlu ostatnio był. Fajna sprawa, ale mam też naprawdę porządny elektroniczny w domu
Rtęciowych nie wycofali?
Mam fazę na croissanty z biedronki. Wcinam same, ze szklanką mleka. To się nazywa wymyślne zachcianki w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:55
jusella, kot_bury, Agness27, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Masz rację Dalile, wycofali. Koleżanka powiedziała "zwykły tradycyjny" więc od razu mi się wyświetlił w głowie rtęciowy. A jakie są teraz tradycyjne w takim razie?
Dziewczyny, może to Wasz organizm sam domaga się wapnia stąd te zachcianki. Ponoć w 3 trymestrze największe zapotrzebowanie.
Ja z kolei codziennie wcinam sorbetyi tony owoców. Mam nadzieję, że nie przesadzę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:53
jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
No, już po zajęciach... 3 godziny dziś były, ale nawet nie odczułam tego czasu (może troszkę d*pa boli od siedzenia). Zajęcia super
prowadzi je ta sama położna, co 18 lat temu i już raz asystowała mi przy porodzie i teraz też będzie ona z czego jestem mega zadowolona
. Trochę tylko smutno mi było momentami, bo byłam jedyna bez partnera
no ale cóż zrobić. Dostaliśmy "podręczniki",jakieś próbki i osłonki przeciwsłoneczne na szyby samochodowe więc z pustymi rękami nie wróciłam
.
Dziewczyny, też tak macie , że chce Wam się ciągle pić? Wczoraj od wieczora do 12stej dziś 4,5 l wody wypiłam, a od 12stej do teraz ok. 4 litrów. I tylko do sikalni biegam...
A co do tych opłat z poród rodzinny - to nie jest tak , że w ramach tej opłaty osoby towarzyszące dostają ubranka ochronne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:01
ania181111, Dalile, Agness27, Gagaga, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella też tak mam
pije i sikam
chociaż teraz trochę przystopowalam z wodą
ale pilam nad plan - widocznie organIzm się domagał
My też niedługo zaczynamy szkołę rodzenia hahaha ciekawe cco tam będą opowiadać :pjusella lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania ja się boję przystopować z piciem, bo ponoć gdy czuje się pragnienie to człek jest już w 2 % odwodniony
. A poza tym jak tak chleję to o dziwo przestały mi puchnąć palce
. Tylko to sikanie upierdliwe jest.
ania181111, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Rano próbowalam sie zalogowac ale cały czas był jakis problem
basia7777 zazdroszcze morzatez bym odpoczeła na plazy
ale to moze juz jak mala sie urodzi to we wrzesniu gdzies pojedziemy
chociaz z drugiej strony plnujemy we wrzesniu chrzciny w Polsce wiec moze sie okazac ze na wakacje na plazy zabrakne juz czasu i urlopu.
Dalile piękna ta komodamy tez przez chwile zastnawialismy sie nad tym zestawem
ale ostatecznie padło na produkt belgijski. któy juz stoi w pudłach w domu i czeka do weekednu na skrecenie
Jesli chodzi o koszule do szpitala to naraznie nie mam zadnej ale osobiscie nie nawidze koszul wiec trudno mi sie zabrac za kupno jakiejsno ale chyba predzej czy pozniej bede musiała cos dla siebie wybrac.
My mamy juz 5 zajęć w szkole rodzenia za sobaZosyały ostatnie z karmienia piersia i opieki poporodowej
na wszystkich zajęciach był ze mna tatuś malanstwa
z pewnoscia bedzie tez ze mna w trakcie porodu. W szkole rodzenia bardzo podkreslaja wartosc partnera w trakcie porodu wiec jest bardzo przejety i czesto nawet skrupulatnie zapisuje pytania do naszej pani ginekolog które chciałby zadac podczas wizyty
jest dla mnie duzym wsparciem
Agness 27 Jesli chodzi o GBS to mi pobierali jak zwykła cytologie takim patyczkiem z watka na koncu. Zupelnie bezbolesne.
Lilouk my tez mielismy zajęcia z hipnoporoduto sa poprstu techniki radzenia sobie z bólem porodowym : masaze muzyka cwiczenia itp jakby alternatywne srodki dla gazu epiduralu itd
u nas były to bardzo ciekawe zajecia. My tez mamy ustalone wspolnie z moim partnerem ze bedzie sie trzymał głowy i miedzy nogi nie bedzie zaglądał
Ja dzis miałam gorszy dzien poł dnia przespałam na kanapie nie wiem co sie ze mna działo Moze to kwestia tego ze coraz słabiej spie nocy. Wstaje czesto na sikui słsze wszystko co sie dieje do kołoa mnie .Nawet ptaszki mnie wkurzaja nad ranem bo za głosno cwierkaja ;p
jusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Kama to zaszalalas z zakupami
No i pyszny musial byc deserek aż mi ślinka pociekla na ten widok
A ostatnio poruszalyscie temat czkawki to lekarz mi np mowil ze to normalne bo pija wody plodowe i nie ma czym się przejmowac
Nowa to Ty konkretnie juz zaszalałaś
Ja termometr mam taki zwykly, elektroniczny i od niedawna bezdotykowy z lidla:)
Basia co do klucia w pochwie to tez czasami tak mam -nic przyjemnego
Ale lekarz teraz mnie badał i wszystko tam na dole w porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 22:05
jusella, Zuzulka88, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Ania ja się boję przystopować z piciem, bo ponoć gdy czuje się pragnienie to człek jest już w 2 % odwodniony
. A poza tym jak tak chleję to o dziwo przestały mi puchnąć palce
. Tylko to sikanie upierdliwe jest.
Cos w tym puciu wody jest bo tez to słyszałam i najlepiej popijać sobie po trochu przez caly dzień wtedy organizm na bieżąco jest dowadniany
A co do ubrań dla parntera do porodu to np u mnie byly automaty na te fartuchy zielone i 5zl kosztował.nazbierały sie chyba ze 3jusella lubi tę wiadomość