X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście :) Teraz będę nadrabiać :) Ale widzę, że pozytywne wieści.

Mi też się chce pić strasznie!!!

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn tak! takie "o małpkach" :-) z Dady a na następnych zajęciach też mają być paczki i butelki w nich będą :-D

Agness nie chodziło mi o fartuchy tylko o takie ubrania jak chirurdzy mają - tata Pierworodnego takie dostał jak rodziliśmy, więc pomyślałam, że może za to te opłaty. Bo chyba nie klimatyczne za zużyte powietrze ;-)

Karolajjn:), Zuzulka88, kot_bury, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny bardzo dluuugo mnie nie bylo...sila wyzsza ciagle cos i ciagle cos w negatywnym sensie niestety. Mam takie pytanko czy ktoras z was ma cukrzyce ciazowa?ja niestety mam to dzidostwo i nie wiem zupelnie jak sobie radzic z tym wszytskim a dopiero w piatek wizyta w poradni diabetologicznej dla ciezarnych :(

7c7877e138.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczęśliwsza, życzę Ci, żeby Twoja cukrzyca była jak moja - domniemana. Jakie miałaś wyniki?
    Dieta to nie koiec świata, przyzwyczajasz się po 2 tyg.
    Mam nadzieję, że obędzie się bez insuliny.

Póki co polecam Ci poradniki, z których ja korzystam:
    http://slodkiemamy.edu.pl/
    http://znaczkijakrobaczki.pl/2014/02/dieta-podczas-cukrzycy-ciazowej.html

Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    I mnie dawno nie było. Od powrotu z Pl czytam po trochu zaległości, ale ilość stron nie maleje :P Ale spoko i tak nadrobie, po lajkach mnie poznacie ;D

Pobyt w Pl bardzo udany. Było mega intensywnie i oczywiście za krótko. Ślub i wesele extra. Ślub był o 15. Bawiliśmy się do 1:30 i jeszcze by dało rade, ale rozsądek kazał iść do domu i się położyć.

Po powrocie wymiana okien i docieplenie ścian w salonie. Cały plan został wykonany. Brat męża już pojechał, ale zostało obrobienie okien, parapety, rolety.

Mąż przypłacił te urlopowania i przepracowanie zapaleniem oskrzeli. Ma zwolnienie do niedzieli (pierwsze od 7 lat tutaj) ale nie umie leżeć w łóżku i dalej zasuwa.
    Chodzi i zaraża przez co mam ból gardła od 3 dni i nos zatkany w nocy. Jasiek się trzyma choć lekki katar się pojawił wczoraj :/

Młody skończył w niedziele 2 latka :) Imprezę małą planujemy na tą sobotę. Zobaczymy czy się uda przez te choróbska.

Pogoda jak w lato.
    Wracam do nadrabiania ;)

jusella, majeczka87, LilouK, Agaax, MirelS, renieczka, Zuzulka88, kot_bury, Ana32, Agness27, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też wystarczy fartuch z automatu za 5 zł. Ale wiem, że w innym szpitalu biorą 50 zł.
    Mała chyba znowu się inaczej ułożyła, bo teraz czuję nogi nad pępkiem.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Zosia chciała wyjść bokiem brzucha. Tak się tam wpychała, że myślałam, że umrę. Pomogło jak się położyłam na przeciwnym boku i "spłynęła". Ale oby to się nie powtórzyło.

jusella, Maka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Najszczęśliwsza, życzę Ci, żeby Twoja cukrzyca była jak moja - domniemana. Jakie miałaś wyniki?
    Dieta to nie koiec świata, przyzwyczajasz się po 2 tyg.
    Mam nadzieję, że obędzie się bez insuliny.

Póki co polecam Ci poradniki, z których ja korzystam:
    http://slodkiemamy.edu.pl/
    http://znaczkijakrobaczki.pl/2014/02/dieta-podczas-cukrzycy-ciazowej.html

Dziekuje za odpowiedz wiesz na czczo mialam 97 po 1h 155 a po 2h 152 a co z twoja cukrzyca?

7c7877e138.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekroczenie tylko na czczo i jak mierzę glukometrem to też zawsze norma :) Ale każą, to dietuję i się kłuję. :)
    Nie uważam się za eksperta ale jakby co, to zawsze pomogę. Goodwill od nas ma większe doświadczenie :)

kot_bury lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bylas tez w tej poradni dlugo tam cie badali sprawdzali co zdzieckiem i dostalas to wszytsko do mierzenia cukru czy jak?

7c7877e138.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam glukometr od mojego gina. W poradni rozmawiałam z dietetykiem i diabetologiem, dostałam zasady diety, receptę na paski do glukometru i zlecenie badań.
    Dwa tygodnie później miałam pierwszą wizytę kontrolną i diabetolog analizowała moje przekroczenia (aż jedno).
    Teraz 17.05 znowu ide na kontroną wizytę.

U mnie nie badają dziecka (przynajmniej nie zauważyłam), pytają jak było na wizycie u gina, ale wiem, że w niektórych poradniach robią usg.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daile a to łobuz z tej Twojej Zośki ;) Gimnastyki sie zechcialo heheh

aisa super że pobyt się udał;) Niech męzu zdrowieje i was nie zaraza bo teraz choroby nam nie potrzebne...

aisa lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :)
    Ja to mam faze na buleczki z czekolada z biedronki - no co mi smakuja to szok :D

Co do oplaty przy porodzie-u nas tlumaczyli,ze ogrzewanie kosztuje i takie inne glupoty byle cos gadac i jakos to wytlumaczyc, dobrze ze tam nie rodze.

Ja nic nie dostalam na szkole rodzenia,ale za to na warsztatach troche rzeczy dali i oslonki mam razy dwa - na kazda szybe haha :D

Ala upodobala sobie prawa czesc brzucha i mam wrazenie jakby skora miala mi tam peknac i tez robie tak,ze jesli zaczyna byc to dla mnie nie komfortowe to na lewy bok sie wtedy odwracam i ona splywa :D

Zazdroszcze,ze potraficie tyle wypic - ja wmuszajac w siebie potrafie wypic cos okolo 2 litrow i moge wtedy nie wychodzic z lazienki,bo tak sikam.:)

Zauwazylam ostatnio,ze odkad mala lezy glowka do dolu przestaly doskwierac mi bole plecow.. co za ulga !

Slonecznego dnia! A ja lece kombinowac sniadanie :D

jusella, Naditta, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, eve90, aisa lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Zgodnie z zasadą: szukajcie, a znajdziecie, znalazłam u siebie paciorkowce z grupy B... Dzisiaj otrzymałam wyniki. Mam +++. Już oczywiście jestem załamana, przypomina mi się sytuacja równo z przed roku, gdzie odebrałam bardzo ważne wyniki badań, które niestety były złe. W ten sam dzień równo rok temu! I wrócił stres i to uczucie zdenerwowania w brzuchu :(
    A wiecie co jest najlepsze? Wiedziałam, po prostu to przeczuwałam. Moja intuicja ostatnio mnie nie zawodzi.

Ma któraś z Was pojęcie jak się to czyta tzn wynik bo jest jeszcze coś poza tymi plusem? No i co dalej?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry.

Zgodnie z zasadą: szukajcie, a znajdziecie, znalazłam u siebie paciorkowce z grupy B... Dzisiaj otrzymałam wyniki. Mam +++. Już oczywiście jestem załamana, przypomina mi się sytuacja równo z przed roku, gdzie odebrałam bardzo ważne wyniki badań, które niestety były złe. W ten sam dzień równo rok temu! I wrócił stres i to uczucie zdenerwowania w brzuchu :(
    A wiecie co jest najlepsze? Wiedziałam, po prostu to przeczuwałam. Moja intuicja ostatnio mnie nie zawodzi.

Ma któraś z Was pojęcie jak się to czyta tzn wynik bo jest jeszcze coś poza tymi plusem? No i co dalej?
    oł nooooł :( przykro mi kochana..teraz sie wszystko dobrze skonczy. Sybko lec do lekarza z wynikami i podejmie decyzje o leczeniu. Grunt ze wykryte,teraz zczniesz walke :*

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana. :) leniwie jak na razie :) Mała po śniadaniu poszalala a teraz spokój :)

I witamy się w kolejnym tygodniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:41

jusella, Kasiulina lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powoli was nadrobilam, albo belli albo Mon net szwankowal i tak mi się nazbierało.
    Ostatnio jestem rozkojarzona i szybko się denerwuje wczoraj odwalilam taki numer jakich mało zostawiłam kartę w bankomacie i sobie poszłam jak się kapnelam i wróciłam po 15 min to jej nie było od razu zablokowalam ja ale ile było strachu i nerwów to mało powiedziane. Muszę sie normalnie pilnować bo Ostatnio nie mogę się skupić. Powoli ruszyłam z praniem mam już co prasowac.
    Dziś przez te wczorajsze przygody i dzisiejsza wizytę nie mogłam spać w nocy i teraz jestem zblazowana a gdzie tu się jeszcze ogarnąć do wizyty :(.
    Pije też dużo i wc-ta też często odwiedzam. Muszę też przysiaść do zamówienia w aptece ale nie mam na razie weny. Ostatnio dręczą mnie wyrzuty ze się nie zapisałam na szkołę rodzenia i ze sobie nie dam rady i wpadnę w depresję poporodowa :(

Mam pytanie czy omawiałyście ze swoim gin plan porodu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:43

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją Gin nie obawiam planu porodu. Twierdzę że sobie jakoś poradzę :)

stokrotka2013, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry moje koleżanki :) ja dopiero oko otworzyłam :)
    Naditta pedz do lekarza :/ napewno coś zdradzi ;)

U mnie dzis chlodnawo chyba :/ pomoc chrapie w nocy jak facet haha :)
    Używacie czegoś na rozstepy ? Bo u mnie właśnie wyskoczyly mimo smarowania :/

jusella, kot_bury, Kasiulina lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka my plan porodu dopiero w czerwcu będziemy omawiać :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ