X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście :) Teraz będę nadrabiać :) Ale widzę, że pozytywne wieści.

Mi też się chce pić strasznie!!!

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn tak! takie "o małpkach" :-) z Dady a na następnych zajęciach też mają być paczki i butelki w nich będą :-D

Agness nie chodziło mi o fartuchy tylko o takie ubrania jak chirurdzy mają - tata Pierworodnego takie dostał jak rodziliśmy, więc pomyślałam, że może za to te opłaty. Bo chyba nie klimatyczne za zużyte powietrze ;-)

Karolajjn:), Zuzulka88, kot_bury, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny bardzo dluuugo mnie nie bylo...sila wyzsza ciagle cos i ciagle cos w negatywnym sensie niestety. Mam takie pytanko czy ktoras z was ma cukrzyce ciazowa?ja niestety mam to dzidostwo i nie wiem zupelnie jak sobie radzic z tym wszytskim a dopiero w piatek wizyta w poradni diabetologicznej dla ciezarnych :(

7c7877e138.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczęśliwsza, życzę Ci, żeby Twoja cukrzyca była jak moja - domniemana. Jakie miałaś wyniki?
    Dieta to nie koiec świata, przyzwyczajasz się po 2 tyg.
    Mam nadzieję, że obędzie się bez insuliny.

Póki co polecam Ci poradniki, z których ja korzystam:
    http://slodkiemamy.edu.pl/
    http://znaczkijakrobaczki.pl/2014/02/dieta-podczas-cukrzycy-ciazowej.html

Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    I mnie dawno nie było. Od powrotu z Pl czytam po trochu zaległości, ale ilość stron nie maleje :P Ale spoko i tak nadrobie, po lajkach mnie poznacie ;D

Pobyt w Pl bardzo udany. Było mega intensywnie i oczywiście za krótko. Ślub i wesele extra. Ślub był o 15. Bawiliśmy się do 1:30 i jeszcze by dało rade, ale rozsądek kazał iść do domu i się położyć.

Po powrocie wymiana okien i docieplenie ścian w salonie. Cały plan został wykonany. Brat męża już pojechał, ale zostało obrobienie okien, parapety, rolety.

Mąż przypłacił te urlopowania i przepracowanie zapaleniem oskrzeli. Ma zwolnienie do niedzieli (pierwsze od 7 lat tutaj) ale nie umie leżeć w łóżku i dalej zasuwa.
    Chodzi i zaraża przez co mam ból gardła od 3 dni i nos zatkany w nocy. Jasiek się trzyma choć lekki katar się pojawił wczoraj :/

Młody skończył w niedziele 2 latka :) Imprezę małą planujemy na tą sobotę. Zobaczymy czy się uda przez te choróbska.

Pogoda jak w lato.
    Wracam do nadrabiania ;)

jusella, majeczka87, LilouK, Agaax, MirelS, renieczka, Zuzulka88, kot_bury, Ana32, Agness27, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też wystarczy fartuch z automatu za 5 zł. Ale wiem, że w innym szpitalu biorą 50 zł.
    Mała chyba znowu się inaczej ułożyła, bo teraz czuję nogi nad pępkiem.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Zosia chciała wyjść bokiem brzucha. Tak się tam wpychała, że myślałam, że umrę. Pomogło jak się położyłam na przeciwnym boku i "spłynęła". Ale oby to się nie powtórzyło.

jusella, Maka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Najszczęśliwsza, życzę Ci, żeby Twoja cukrzyca była jak moja - domniemana. Jakie miałaś wyniki?
    Dieta to nie koiec świata, przyzwyczajasz się po 2 tyg.
    Mam nadzieję, że obędzie się bez insuliny.

Póki co polecam Ci poradniki, z których ja korzystam:
    http://slodkiemamy.edu.pl/
    http://znaczkijakrobaczki.pl/2014/02/dieta-podczas-cukrzycy-ciazowej.html

Dziekuje za odpowiedz wiesz na czczo mialam 97 po 1h 155 a po 2h 152 a co z twoja cukrzyca?

7c7877e138.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekroczenie tylko na czczo i jak mierzę glukometrem to też zawsze norma :) Ale każą, to dietuję i się kłuję. :)
    Nie uważam się za eksperta ale jakby co, to zawsze pomogę. Goodwill od nas ma większe doświadczenie :)

kot_bury lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bylas tez w tej poradni dlugo tam cie badali sprawdzali co zdzieckiem i dostalas to wszytsko do mierzenia cukru czy jak?

7c7877e138.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam glukometr od mojego gina. W poradni rozmawiałam z dietetykiem i diabetologiem, dostałam zasady diety, receptę na paski do glukometru i zlecenie badań.
    Dwa tygodnie później miałam pierwszą wizytę kontrolną i diabetolog analizowała moje przekroczenia (aż jedno).
    Teraz 17.05 znowu ide na kontroną wizytę.

U mnie nie badają dziecka (przynajmniej nie zauważyłam), pytają jak było na wizycie u gina, ale wiem, że w niektórych poradniach robią usg.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daile a to łobuz z tej Twojej Zośki ;) Gimnastyki sie zechcialo heheh

aisa super że pobyt się udał;) Niech męzu zdrowieje i was nie zaraza bo teraz choroby nam nie potrzebne...

aisa lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :)
    Ja to mam faze na buleczki z czekolada z biedronki - no co mi smakuja to szok :D

Co do oplaty przy porodzie-u nas tlumaczyli,ze ogrzewanie kosztuje i takie inne glupoty byle cos gadac i jakos to wytlumaczyc, dobrze ze tam nie rodze.

Ja nic nie dostalam na szkole rodzenia,ale za to na warsztatach troche rzeczy dali i oslonki mam razy dwa - na kazda szybe haha :D

Ala upodobala sobie prawa czesc brzucha i mam wrazenie jakby skora miala mi tam peknac i tez robie tak,ze jesli zaczyna byc to dla mnie nie komfortowe to na lewy bok sie wtedy odwracam i ona splywa :D

Zazdroszcze,ze potraficie tyle wypic - ja wmuszajac w siebie potrafie wypic cos okolo 2 litrow i moge wtedy nie wychodzic z lazienki,bo tak sikam.:)

Zauwazylam ostatnio,ze odkad mala lezy glowka do dolu przestaly doskwierac mi bole plecow.. co za ulga !

Slonecznego dnia! A ja lece kombinowac sniadanie :D

jusella, Naditta, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, eve90, aisa lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Zgodnie z zasadą: szukajcie, a znajdziecie, znalazłam u siebie paciorkowce z grupy B... Dzisiaj otrzymałam wyniki. Mam +++. Już oczywiście jestem załamana, przypomina mi się sytuacja równo z przed roku, gdzie odebrałam bardzo ważne wyniki badań, które niestety były złe. W ten sam dzień równo rok temu! I wrócił stres i to uczucie zdenerwowania w brzuchu :(
    A wiecie co jest najlepsze? Wiedziałam, po prostu to przeczuwałam. Moja intuicja ostatnio mnie nie zawodzi.

Ma któraś z Was pojęcie jak się to czyta tzn wynik bo jest jeszcze coś poza tymi plusem? No i co dalej?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry.

Zgodnie z zasadą: szukajcie, a znajdziecie, znalazłam u siebie paciorkowce z grupy B... Dzisiaj otrzymałam wyniki. Mam +++. Już oczywiście jestem załamana, przypomina mi się sytuacja równo z przed roku, gdzie odebrałam bardzo ważne wyniki badań, które niestety były złe. W ten sam dzień równo rok temu! I wrócił stres i to uczucie zdenerwowania w brzuchu :(
    A wiecie co jest najlepsze? Wiedziałam, po prostu to przeczuwałam. Moja intuicja ostatnio mnie nie zawodzi.

Ma któraś z Was pojęcie jak się to czyta tzn wynik bo jest jeszcze coś poza tymi plusem? No i co dalej?
    oł nooooł :( przykro mi kochana..teraz sie wszystko dobrze skonczy. Sybko lec do lekarza z wynikami i podejmie decyzje o leczeniu. Grunt ze wykryte,teraz zczniesz walke :*

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana. :) leniwie jak na razie :) Mała po śniadaniu poszalala a teraz spokój :)

I witamy się w kolejnym tygodniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:41

jusella, Kasiulina lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powoli was nadrobilam, albo belli albo Mon net szwankowal i tak mi się nazbierało.
    Ostatnio jestem rozkojarzona i szybko się denerwuje wczoraj odwalilam taki numer jakich mało zostawiłam kartę w bankomacie i sobie poszłam jak się kapnelam i wróciłam po 15 min to jej nie było od razu zablokowalam ja ale ile było strachu i nerwów to mało powiedziane. Muszę sie normalnie pilnować bo Ostatnio nie mogę się skupić. Powoli ruszyłam z praniem mam już co prasowac.
    Dziś przez te wczorajsze przygody i dzisiejsza wizytę nie mogłam spać w nocy i teraz jestem zblazowana a gdzie tu się jeszcze ogarnąć do wizyty :(.
    Pije też dużo i wc-ta też często odwiedzam. Muszę też przysiaść do zamówienia w aptece ale nie mam na razie weny. Ostatnio dręczą mnie wyrzuty ze się nie zapisałam na szkołę rodzenia i ze sobie nie dam rady i wpadnę w depresję poporodowa :(

Mam pytanie czy omawiałyście ze swoim gin plan porodu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:43

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją Gin nie obawiam planu porodu. Twierdzę że sobie jakoś poradzę :)

stokrotka2013, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry moje koleżanki :) ja dopiero oko otworzyłam :)
    Naditta pedz do lekarza :/ napewno coś zdradzi ;)

U mnie dzis chlodnawo chyba :/ pomoc chrapie w nocy jak facet haha :)
    Używacie czegoś na rozstepy ? Bo u mnie właśnie wyskoczyly mimo smarowania :/

jusella, kot_bury, Kasiulina lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka my plan porodu dopiero w czerwcu będziemy omawiać :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ