Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolajn tak! takie "o małpkach"
z Dady a na następnych zajęciach też mają być paczki i butelki w nich będą
Agness nie chodziło mi o fartuchy tylko o takie ubrania jak chirurdzy mają - tata Pierworodnego takie dostał jak rodziliśmy, więc pomyślałam, że może za to te opłaty. Bo chyba nie klimatyczne za zużyte powietrzeKarolajjn:), Zuzulka88, kot_bury, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny bardzo dluuugo mnie nie bylo...sila wyzsza ciagle cos i ciagle cos w negatywnym sensie niestety. Mam takie pytanko czy ktoras z was ma cukrzyce ciazowa?ja niestety mam to dzidostwo i nie wiem zupelnie jak sobie radzic z tym wszytskim a dopiero w piatek wizyta w poradni diabetologicznej dla ciezarnych
[/url]
-
Najszczęśliwsza, życzę Ci, żeby Twoja cukrzyca była jak moja - domniemana. Jakie miałaś wyniki?
Dieta to nie koiec świata, przyzwyczajasz się po 2 tyg.
Mam nadzieję, że obędzie się bez insuliny.
Póki co polecam Ci poradniki, z których ja korzystam:
http://slodkiemamy.edu.pl/
http://znaczkijakrobaczki.pl/2014/02/dieta-podczas-cukrzycy-ciazowej.htmlAgaax, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej
I mnie dawno nie było. Od powrotu z Pl czytam po trochu zaległości, ale ilość stron nie malejeAle spoko i tak nadrobie, po lajkach mnie poznacie
Pobyt w Pl bardzo udany. Było mega intensywnie i oczywiście za krótko. Ślub i wesele extra. Ślub był o 15. Bawiliśmy się do 1:30 i jeszcze by dało rade, ale rozsądek kazał iść do domu i się położyć.
Po powrocie wymiana okien i docieplenie ścian w salonie. Cały plan został wykonany. Brat męża już pojechał, ale zostało obrobienie okien, parapety, rolety.
Mąż przypłacił te urlopowania i przepracowanie zapaleniem oskrzeli. Ma zwolnienie do niedzieli (pierwsze od 7 lat tutaj) ale nie umie leżeć w łóżku i dalej zasuwa.
Chodzi i zaraża przez co mam ból gardła od 3 dni i nos zatkany w nocy. Jasiek się trzyma choć lekki katar się pojawił wczoraj
Młody skończył w niedziele 2 latkaImprezę małą planujemy na tą sobotę. Zobaczymy czy się uda przez te choróbska.
Pogoda jak w lato.
Wracam do nadrabianiajusella, majeczka87, LilouK, Agaax, MirelS, renieczka, Zuzulka88, kot_bury, Ana32, Agness27, eve90, _analiza lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Najszczęśliwsza, życzę Ci, żeby Twoja cukrzyca była jak moja - domniemana. Jakie miałaś wyniki?
Dieta to nie koiec świata, przyzwyczajasz się po 2 tyg.
Mam nadzieję, że obędzie się bez insuliny.
Póki co polecam Ci poradniki, z których ja korzystam:
http://slodkiemamy.edu.pl/
http://znaczkijakrobaczki.pl/2014/02/dieta-podczas-cukrzycy-ciazowej.html
Dziekuje za odpowiedz wiesz na czczo mialam 97 po 1h 155 a po 2h 152 a co z twoja cukrzyca?[/url]
-
Ja dostałam glukometr od mojego gina. W poradni rozmawiałam z dietetykiem i diabetologiem, dostałam zasady diety, receptę na paski do glukometru i zlecenie badań.
Dwa tygodnie później miałam pierwszą wizytę kontrolną i diabetolog analizowała moje przekroczenia (aż jedno).
Teraz 17.05 znowu ide na kontroną wizytę.
U mnie nie badają dziecka (przynajmniej nie zauważyłam), pytają jak było na wizycie u gina, ale wiem, że w niektórych poradniach robią usg. -
Daile a to łobuz z tej Twojej Zośki
Gimnastyki sie zechcialo heheh
aisa super że pobyt się udałNiech męzu zdrowieje i was nie zaraza bo teraz choroby nam nie potrzebne...
aisa lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hej wam
Ja to mam faze na buleczki z czekolada z biedronki - no co mi smakuja to szok
Co do oplaty przy porodzie-u nas tlumaczyli,ze ogrzewanie kosztuje i takie inne glupoty byle cos gadac i jakos to wytlumaczyc, dobrze ze tam nie rodze.
Ja nic nie dostalam na szkole rodzenia,ale za to na warsztatach troche rzeczy dali i oslonki mam razy dwa - na kazda szybe haha
Ala upodobala sobie prawa czesc brzucha i mam wrazenie jakby skora miala mi tam peknac i tez robie tak,ze jesli zaczyna byc to dla mnie nie komfortowe to na lewy bok sie wtedy odwracam i ona splywa
Zazdroszcze,ze potraficie tyle wypic - ja wmuszajac w siebie potrafie wypic cos okolo 2 litrow i moge wtedy nie wychodzic z lazienki,bo tak sikam.
Zauwazylam ostatnio,ze odkad mala lezy glowka do dolu przestaly doskwierac mi bole plecow.. co za ulga !
Slonecznego dnia! A ja lece kombinowac sniadaniejusella, Naditta, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Zgodnie z zasadą: szukajcie, a znajdziecie, znalazłam u siebie paciorkowce z grupy B... Dzisiaj otrzymałam wyniki. Mam +++. Już oczywiście jestem załamana, przypomina mi się sytuacja równo z przed roku, gdzie odebrałam bardzo ważne wyniki badań, które niestety były złe. W ten sam dzień równo rok temu! I wrócił stres i to uczucie zdenerwowania w brzuchu
A wiecie co jest najlepsze? Wiedziałam, po prostu to przeczuwałam. Moja intuicja ostatnio mnie nie zawodzi.
Ma któraś z Was pojęcie jak się to czyta tzn wynik bo jest jeszcze coś poza tymi plusem? No i co dalej?17.07.2016
-
Naditta wrote:Dzień dobry.
Zgodnie z zasadą: szukajcie, a znajdziecie, znalazłam u siebie paciorkowce z grupy B... Dzisiaj otrzymałam wyniki. Mam +++. Już oczywiście jestem załamana, przypomina mi się sytuacja równo z przed roku, gdzie odebrałam bardzo ważne wyniki badań, które niestety były złe. W ten sam dzień równo rok temu! I wrócił stres i to uczucie zdenerwowania w brzuchu
A wiecie co jest najlepsze? Wiedziałam, po prostu to przeczuwałam. Moja intuicja ostatnio mnie nie zawodzi.
Ma któraś z Was pojęcie jak się to czyta tzn wynik bo jest jeszcze coś poza tymi plusem? No i co dalej?przykro mi kochana..teraz sie wszystko dobrze skonczy. Sybko lec do lekarza z wynikami i podejmie decyzje o leczeniu. Grunt ze wykryte,teraz zczniesz walke :*
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hej powoli was nadrobilam, albo belli albo Mon net szwankowal i tak mi się nazbierało.
Ostatnio jestem rozkojarzona i szybko się denerwuje wczoraj odwalilam taki numer jakich mało zostawiłam kartę w bankomacie i sobie poszłam jak się kapnelam i wróciłam po 15 min to jej nie było od razu zablokowalam ja ale ile było strachu i nerwów to mało powiedziane. Muszę sie normalnie pilnować bo Ostatnio nie mogę się skupić. Powoli ruszyłam z praniem mam już co prasowac.
Dziś przez te wczorajsze przygody i dzisiejsza wizytę nie mogłam spać w nocy i teraz jestem zblazowana a gdzie tu się jeszcze ogarnąć do wizyty.
Pije też dużo i wc-ta też często odwiedzam. Muszę też przysiaść do zamówienia w aptece ale nie mam na razie weny. Ostatnio dręczą mnie wyrzuty ze się nie zapisałam na szkołę rodzenia i ze sobie nie dam rady i wpadnę w depresję poporodowa
Mam pytanie czy omawiałyście ze swoim gin plan porodu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:43
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Dobry moje koleżanki
ja dopiero oko otworzyłam
Naditta pedz do lekarzanapewno coś zdradzi
U mnie dzis chlodnawo chybapomoc chrapie w nocy jak facet haha
Używacie czegoś na rozstepy ? Bo u mnie właśnie wyskoczyly mimo smarowaniajusella, kot_bury, Kasiulina lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]