Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ona2012 wrote:Cześć dziewczyny:)
Ja dzisiaj już po badaniach. W poniedziałek wizyta, ostatnie Usg miałam aż 6 tygodni temu. Jak dawałam skierowanie to zobaczyłam,że oprócz zwykłej morfologii i badania moczu miałam badanie na allo przeciwciała. Nie przypominam sobie żebym miała to robione w pierwszej ciąży. Czy któraś z was też wykonywała to badanie i czego ono dotyczy?
Ja już praktycznie całą wyprawkę mam gotową, zastanawiam się jeszcze nad zakupem pajacyków, bo ich mam najmniej. Postawiłam głównie na body i spodenki. Na początku czerwca chyba spakuje już torbę do szpitala.
Te termometry bezdotykowe są bardzo mało dokładne. Zdarza się,że nawet mylą się o 1 stopień. Jak mierzę dziecku temperaturę to wykonując 3 razy po kolei pomiar temperatura jest za każdym razem inna, dlatego lepiej mieć też rt ęciowy albo taki zwykły elektroniczny.
ja mialam robione są kobietom z grupa krwi rh - zeby zobaczyc czy nasze cialo zaczelo wytwarzac przeciwcaiala atakujace dziecko, dzieje sie tak w przypadku kiedy ma ono grupe rh +
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyHej jestem majówką 2016,
W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka - ze względu na wagę córeczki, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji
Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV, odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka
http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-timeAsit lubi tę wiadomość
-
Nowa dziś był postęp, bo zasnęłam po 2giej
i spałam do 8mej z przerwami na siku i przyznam się, że dopiero chwilę temu się obudziłam z kolejnej drzemki. Wypadałoby coś zjeść ale jakoś nie jestem głodna ale z rozsądku się zmuszę.
Dziewczynki - powodzenia na wizytachi miłego dnia wszystkim życzę
Zuzulka88, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Nowa dziś był postęp, bo zasnęłam po 2giej
i spałam do 8mej z przerwami na siku i przyznam się, że dopiero chwilę temu się obudziłam z kolejnej drzemki. Wypadałoby coś zjeść ale jakoś nie jestem głodna ale z rozsądku się zmuszę.
Dziewczynki - powodzenia na wizytachi miłego dnia wszystkim życzę
Jusella zawsze to już cośJa codziennie usypiam koło 12 i śpie co najmniej do 8 ale z kilkoma przerwami na siusiu...
Niestety mój pęcherz jest mało pojemny zresztą zawsze był i ogólnie bardzo często chodzę do wc i jest to duży problem w trasie czy np. na zakupach czasami aż płakać mi się chcę bo muszę szybko szukać ubikacji...jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja to się chyba na stałe do WC przeniosę
albo poproszę o zacewnikowanie.
Chwilkę temu napisałam, że nie jestem głodna po czym w momencie mnie straszne ssanie w żołądku dopadło a tu muszę pół godziny czekać po tabletceKasiulina, ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja już po spacerku ... oj ciężko się chodzi
Ale muszę trochę nogi rozprostowac
Ja wyjątkowo ostatnio mało sikami caaaala noc przesypiam praktycznie
oprócz pobudek o godz 4 rano do 6 nie śpię
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nowa, ja mam ten termometr. Rzeczywiście te bezdotykowe pokazują różną temperaturę, bo np na skroni jest inna a z boku głowy inna. Najlepsze były rtęciowe, ale są wycofane ze sprzedaży.
Co do paciorkowca w ciąży, to ja poprzednio miałam trzy razy robiony posiew i za każdym razem wychodziło coś innego. Jak nie jedne bakterie to drugie. Za każdym razem dostawałam antybiotyki, bo gin mówiła, że trzeba zapobiegać, bo rozwój paciorkowcó9, gronkowców itp. grozi przedwczesnym porodem przez infekcje w szyjce. No a po 35 tc to już potem przed porodem podają antybiotyk i dziecku też już po porodzie. -
Witam się w ten słoneczny dzień
Dziewczyny z tymibtermomertami bez dotykowymi to jest taka zasada że jak się mierzy to zawsze w tym samym miejscu. Wiadomo że na czole a w uchu Wam inną temperaturę pokaże. Ponoć dlatego też najlepsze są do ucha dla niemowlaków.
A GBS dodatni to żadna tragediadostaniemy w razie czego antybiotyk i już.
jusella, Kasiulina, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
My już po wizytacji.
Maciczka na wysokości 31cm, serduszko ładnie pyka, siuśki i ciśnienie mam ksiażkowe 106/68. No i mały już ewidentnie siedzi główką w dół, tylko jeszcze dupka mu się majga jak nie z prawej to na lewą stronę
Ah, no i pani połóżna powiedziała, że mały póki co idzie na masę 3,4kg do porodu, czyli średniawkaDobrze dobrze, przynajmniej mi krocza na 4 strony świata nie rozerwie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 13:33
majeczka87, kot_bury, Ejrene, Kasiulina, jusella, MirelS, TheForfie, renieczka, Naditta, Maka, Zuzulka88, Agness27, figaa, aisa lubią tę wiadomość
-
Witam się , gratuluje udanych wizyt
A ja juz mam dość tej pogody ... Tych latających pyłków , cały czas można odkurzwc je normalnie wrrr...
Odnośnie tego gbs tez mam nadzieję ze można samemu pobrac próbkę ,przynajmniej z odbytu 3:) haha
Jusella super , mam nadzieję ze u mnie tez będą butelki . A odnośnie żelu do porodu mówili cos u Was na szkole rodzenia? Bo zastanawiam się czy go sobie nie zamowic , podobno ułatwia poślizgKasiulina, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Mi kupiła mama ten termometr z lidla, zobaczymy jak się sprawdzi.
Lilo gratuluję udanej wizyty, do porodu to fakt lepiej żeby za duży nie był
Ja wyskoczyłam chwilę na miasto. Kupiłam sobie koszulę ciążową z italian fashion to nie muszę już na all. zamawiać. No i wstąpiłam do sh, co mi się opłaciło, bo znalazłam dżinsowe spodenki ciążowe, mega wygodnei fajną sukienkę. I od razu humor lepszy.
jusella, TheForfie, LilouK, Zuzulka88, Agness27, Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość
-
Można pobrać samemu wymaz. Ja miałam tylko problem z kupnem tego patyczka do wymazu tzw wymazówki. W aptekach jak pytałam to patrzyli na mnie jak na debila, że nie mają takiego czegoś of kors. W końcu się wkurzylam i poszłam do lekarza, dostałam bez problemu z instrukcją co i jak. Zaniosłam do laboratorium i już.
Zuzulka88, jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja też zawsze mam te patyczki do wymazu np.gdy dziecko mi zaczyna coś łapać go biorę wymaz z gardła. Oczywiście e aptekach różnie z tym jest więc biorę od...weterynarza hihi bo mam znajoma więc zawsze mogę na to liczyć.
Ja po plażowaniuteraz odpoczywam trochę w domu bo czasami te klucia w szyjce mam więc wolę nie ryzykować czy coś tam się dzieje czy nie...choć tydzień temu byłam na wizycie i wszystko ok.
Nie ukrywam jest to denerwujące..
TheForfie, TheForfie, jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png