Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff, w końcu w domu. U nas wszystko dobrze, dzidziol zdrowy, ułożony łepetynką w dół, waży 1987g i ciumka własną piąchę.
Tyyyyle szczęścia!
Zuzulka88, LilouK, Kasiulina, jusella, Naditta, renieczka, Pauli11, Agness27, Agaax, Gagaga, stokrotka2013, Ejrene, majeczka87, kot_bury, aisa, eve90, _analiza lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Kama, ja też wizytuję 23go
Dalile ja to jeszcze nie wiem ile czego mam, bo ciuszki spakowane w pudełkach leżą
Słoneczko, gratulacje ciumkającego bobaska
U mnie jeszcze 78 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 20:11
jusella, Agness27, figaa, kot_bury, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
*Słoneczko wrote:Ufff, w końcu w domu. U nas wszystko dobrze, dzidziol zdrowy, ułożony łepetynką w dół, waży 1987g i ciumka własną piąchę.
Tyyyyle szczęścia!
Ja wizytuje za tydzien w czwartek i juz sie doczekac nie moge,zeby zobaczyc ile moje malenstwo uroslo od sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 20:56
jusella, Zuzulka88, Agness27, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam ponownie!
Powiem szczerze, że kurcze tyle ludzi a ja może z dwie ciężarne widziałam.... Zresztą jakoś inaczej.nawet ludzie patrzą bardziej życzliwie itp.niz na co dzień u mnie w mieście....może dlatego że praktycznie tu w swinousciu nie ma brzuszków
Za to oglądam na promenadzie mamy z wózkami hihi więc różne modele oglądam i nawet zgrabnie ten quinny wygląda.. HmmZuzulka88, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Melduje sie po wizycie wg. Lekarza i pierwszego usg mam tydzien 31 i 5 a wg. Miesiaczki mam tydzien 32 i 4 a synus dzis wazy 2150 g. Pan doktor mowil ze bedzie duzym chlopcem i bedziemy obserwowac jego wage. Po za tym dzis mialam bardzo szczegolowe USG i wszystko jest dobrze. Nerki slicznie pracuja, pecherz jest juz wypelniony i zoladek tez. Malec zakrywal twarz raczka ale zdjec nie mam. Pan doktor zadowolony ze wszystko jeszcze sie ladnie trzyma. Jestem spokojna i szczesliwa.
Zuzulka88, renieczka, LilouK, jusella, Agness27, figaa, _cherryLady, stokrotka2013, Kasiulina, majeczka87, Ejrene, kot_bury, Dunda, aisa, eve90, _analiza lubią tę wiadomość
-
Kochane gratuluję wizyt
Ja wizytuje jutro
W ogóle wydaje mi się że młody znowu się odwrócił. Czkawke czułam na dole zobaczymy czy mam rację.
Byłam oglądać te wózki i jestem jeszcze glupsza niż byłam.. Trochę mnie to podlamalo że nie mam nawet faworyta...jusella, Gagaga lubią tę wiadomość
-
U nas 73 dni do daty porodu
Wiec jeszcze troszke czasu mam
a Wczesniej jeszcze 3 egzaminy i dokonczenie pracy mgr
wiec cos czuje ze szybko zleci
Gratuluje wiyt i troche zadroszcze ja na swoja musze poczekac do 1.06 i wtedy bde podgladac moja Aurelie
Mi jeszcze brakuje paru rzeczy w wyprawce ale na szczescie jeszcze mma troche czasu do dokupieniajusella, Agaax, Agness27, figaa, Gagaga, Kasiulina, majeczka87, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Dzieciaczki rosna.
Ja tez sie pochwale bo rowniez jestem po wizycie ale niesty wlasnie jestem na etapie pakowania torby do szpitala i jutro punkt 10 rano musze stawic sie na izbie. Moja mala rowniez tylko troche za szybko rosnie wg Om 31 tydz wg Usg 34. Sama juz glupieje i nie wiem w ktory tydzien wierzyc:(
Szyjka tez powoli zaczyna sie niestety skracac
Jutro juz zostanie mi podany steryd na rowzoj pluc u malej w razie gdyby Zuzance sie za bardzo spieszylo .ehhh
Co do ciezaru ja jestem az +30 wiec wiem co to znaczy troche podzwigac:(
Podobno to woda ( mam mega obrzeki na nogach i dloniach).
Czekaja mnie tez badania na zatrucie ciazowe ze wzgledu na to szybkie przybieranie i zatrzymywanie tej pierońskiej wody
Trzymajcie kciuki zeby wypuscili mnie w niedziele tak jak obiecujaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 23:24
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
U mnie 60 dni, a jeszcze tylllle do kupienia/zrobienia.
Do szkoły rodzenia dalej się nie zapisałam i nie wiem czy się zapisywać bo mąż i tak ze mną nie będzie chodził (pracuje na 4 zmiany + remont)
Powoli muszę zacząć się uczyć, żeby zaliczyć wszystko na studiach przed porodem (ostatnie zajęcia mam 10 lipca - w dniu porodu), ale a szczęście mogę wcześniej pozdawać, gorzej z egzaminami, najwyżej we wrześniu przyjdę.
Szukam i szukam gdzie by tu rodzić i 28.05.2016 są Dni Otwarte Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu, chyba się skuszę i przy okazji odwiedziłabym jakiś sklep z wózkami
Ciesze się z udanych wizyt, ładnie te nasze kluseczki rosnąjusella, LilouK lubią tę wiadomość
-
Zojka bardzo, bardzo mocno kciuki trzymam, żeby Córcia do 37 tyg wytrzymała no i za to, by wszystko poszło po Twojej myśli. Będzie dobrze - musi być!
Mój Szymo też 3 tygodnie do przodu a dokładnie 20 dni i co wizyta to się zwiększa (miesiąc temu było 15 dni). Wczoraj z położną gadałam i jak tak dalej pójdzie to mam 3 wyjścia - urodzić w 37 tyg, szykować się na cesarkęalbo negocjować z Dzieciem, żeby przystopował... teraz kompletuję rzeczy do szpitala i chcę już w przyszłym tygodniu torbę spakować, żeby mieć spokój.
No i w końcu ruszam z malowaniem i urządzaniem naszego pokojuTatusiek pierwszy przelew puścił i jak tylko pieniążki przyjdą to zamawiam tapety i inne pierdoły
Agness27, LilouK, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość
-
Zojka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)
U mnie 78 dni zostało, mam tylko ubranka, nic poza tym. Wydaje mi się ze jeszcze mam dużo czasu. W pierwszej ciąży chciałam kupować jak najwięcej i jak najszybciej, sprawiało mi to ogromna przyjemność. A teraz jakoś jestem bardziej wyluzowana.
A dziś tez idę na wizytę, powodzenia innym wizytującym:)jusella, LilouK, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ale wizyt wczoraj było hohoGratuluję udanych podgladan dzieciaczków. Niech grzecznie rosną i czekają na swój czas.
Zojka trzymaj się dzielnie. I koniecznie daj znać co u was. Trzymam kciuki żeby z pomocą lekarzy, Malutka jeszcze posiedziala w brzuszku :*
Mój licznik pokazuje 68 do rozładunkuA termin porywa się z USG. Ale mam jakieś przeczucie, że chyba się wcześniej rozpakuje. Oby tylko dorwać do końca czerwca i mogę rodzić.
Jutro wizyta a pod koniec maja ostatnie USG
W przyszłym tygodniu zamierzam skompletować rzeczy do torby dla siebie i Marysi
Dziś postanowiłam zrobić gołąbki. I to dwa rodzajeJedne klasyczne z ryżem i mięsem, drugie z kaszą pęczak i grzybami.
Trzeba się najeść tych zakazanych podczas karmienia potraw
Miłego dnia
Choć u mnie pochmurnojusella, LilouK, eve90 lubią tę wiadomość
-
Hej,
Tez sie zastanawiałam na wózkami quinny ,ale zrezygnowałam z zakupu. Są dosyć małe, jeżeli chodzi o spacerówkę. Długo dziecko w nim nie "posiedzi".
Chyba ,że zamierza ktoś szybko kupić "parasolkę".
Ale wizualnie są piękne.
Ja idę na wizytę w piątek,na usg. Sprawdzić ile mała waży,mierzy i jak jest ułożona. DOstalam skierowanie od położnej,także fajnie. bo za free.
Tutaj gdzie mieszkam przysługuje planowo jedno usg-połowkowe - około 18-19tc. i tyle.
Takze fajnie,ze dostalam jeszcze jedno skierowanie.
Pozdrawiamjusella, LilouK, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość