X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, w końcu w domu. U nas wszystko dobrze, dzidziol zdrowy, ułożony łepetynką w dół, waży 1987g i ciumka własną piąchę. :D Tyyyyle szczęścia!

Zuzulka88, LilouK, Kasiulina, jusella, Naditta, renieczka, Pauli11, Agness27, Agaax, Gagaga, stokrotka2013, Ejrene, majeczka87, kot_bury, aisa, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    51 dni do godziny zero.

Kasiulina, jusella, Agaax, figaa, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ja też wizytuję 23go ;)
    Dalile ja to jeszcze nie wiem ile czego mam, bo ciuszki spakowane w pudełkach leżą :P
    Słoneczko, gratulacje ciumkającego bobaska :D

U mnie jeszcze 78 dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 20:11

jusella, Agness27, figaa, kot_bury, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomroczność jasna mnie opanowała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 20:13

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Ufff, w końcu w domu. U nas wszystko dobrze, dzidziol zdrowy, ułożony łepetynką w dół, waży 1987g i ciumka własną piąchę. :D Tyyyyle szczęścia!
    Ale fajny Klusek :D
    Ja wizytuje za tydzien w czwartek i juz sie doczekac nie moge,zeby zobaczyc ile moje malenstwo uroslo od soboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 20:56

jusella, Zuzulka88, Agness27, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jutro! :D Moją wielką pannę idę popodglądać. :)

jusella, Kasiulina, Zuzulka88, *Słoneczko, Agness27, Agaax, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, ale zazdroszczę - ja jadę dopiero za tydzień w czwartek po 4 tygodniach niecierpliwości. Mam nadzieję, że od czerwca będą częściej te wizyty, bo sfiksuje :P

Zuzulka88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka idziemy łeb w łeb z wizytami

Kurde musze znaleźć skierowanie na USG...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 21:55

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie!

Powiem szczerze, że kurcze tyle ludzi a ja może z dwie ciężarne widziałam.... Zresztą jakoś inaczej.nawet ludzie patrzą bardziej życzliwie itp.niz na co dzień u mnie w mieście....może dlatego że praktycznie tu w swinousciu nie ma brzuszków :-)

Za to oglądam na promenadzie mamy z wózkami hihi więc różne modele oglądam i nawet zgrabnie ten quinny wygląda.. Hmm

Zuzulka88, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie wg. Lekarza i pierwszego usg mam tydzien 31 i 5 a wg. Miesiaczki mam tydzien 32 i 4 a synus dzis wazy 2150 g. Pan doktor mowil ze bedzie duzym chlopcem i bedziemy obserwowac jego wage. Po za tym dzis mialam bardzo szczegolowe USG i wszystko jest dobrze. Nerki slicznie pracuja, pecherz jest juz wypelniony i zoladek tez. Malec zakrywal twarz raczka ale zdjec nie mam. Pan doktor zadowolony ze wszystko jeszcze sie ladnie trzyma. Jestem spokojna i szczesliwa.

Zuzulka88, renieczka, LilouK, jusella, Agness27, figaa, _cherryLady, stokrotka2013, Kasiulina, majeczka87, Ejrene, kot_bury, Dunda, aisa, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, super wiadomości ;)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję wizyt :-) Ja wizytuje jutro :-) W ogóle wydaje mi się że młody znowu się odwrócił. Czkawke czułam na dole zobaczymy czy mam rację.
    Byłam oglądać te wózki i jestem jeszcze glupsza niż byłam.. Trochę mnie to podlamalo że nie mam nawet faworyta... :-(

jusella, Gagaga lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 73 dni do daty porodu :) Wiec jeszcze troszke czasu mam :) a Wczesniej jeszcze 3 egzaminy i dokonczenie pracy mgr :) wiec cos czuje ze szybko zleci :)

Gratuluje wiyt i troche zadroszcze ja na swoja musze poczekac do 1.06 i wtedy bde podgladac moja Aurelie :)

Mi jeszcze brakuje paru rzeczy w wyprawce ale na szczescie jeszcze mma troche czasu do dokupienia :)

jusella, Agaax, Agness27, figaa, Gagaga, Kasiulina, majeczka87, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki rosna.:)
    Ja tez sie pochwale bo rowniez jestem po wizycie ale niesty wlasnie jestem na etapie pakowania torby do szpitala i jutro punkt 10 rano musze stawic sie na izbie. Moja mala rowniez tylko troche za szybko rosnie wg Om 31 tydz wg Usg 34. Sama juz glupieje i nie wiem w ktory tydzien wierzyc:(
    Szyjka tez powoli zaczyna sie niestety skracac :(
    Jutro juz zostanie mi podany steryd na rowzoj pluc u malej w razie gdyby Zuzance sie za bardzo spieszylo .ehhh
    Co do ciezaru ja jestem az +30 wiec wiem co to znaczy troche podzwigac:(
    Podobno to woda ( mam mega obrzeki na nogach i dloniach).
    Czekaja mnie tez badania na zatrucie ciazowe ze wzgledu na to szybkie przybieranie i zatrzymywanie tej pierońskiej wody :(
    Trzymajcie kciuki zeby wypuscili mnie w niedziele tak jak obiecuja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 23:24

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 60 dni, a jeszcze tylllle do kupienia/zrobienia.
    Do szkoły rodzenia dalej się nie zapisałam i nie wiem czy się zapisywać bo mąż i tak ze mną nie będzie chodził (pracuje na 4 zmiany + remont) :/

Powoli muszę zacząć się uczyć, żeby zaliczyć wszystko na studiach przed porodem (ostatnie zajęcia mam 10 lipca - w dniu porodu :D), ale a szczęście mogę wcześniej pozdawać, gorzej z egzaminami, najwyżej we wrześniu przyjdę.
    Szukam i szukam gdzie by tu rodzić i 28.05.2016 są Dni Otwarte Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu, chyba się skuszę i przy okazji odwiedziłabym jakiś sklep z wózkami :D

Ciesze się z udanych wizyt, ładnie te nasze kluseczki rosną <3

jusella, LilouK lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka, trzymam kciuki za Ciebie i Zuzanke <3 Po sterydach ponoć dzieciaczki mają częście czkawke :) Niech sobie jeszcze grzecznie siedzi u mamusi :)
    Daj znać jutro co i jak koniecznie, wszystkiego dobrego życzę.

201607055580.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka bardzo, bardzo mocno kciuki trzymam, żeby Córcia do 37 tyg wytrzymała no i za to, by wszystko poszło po Twojej myśli. Będzie dobrze - musi być!

Mój Szymo też 3 tygodnie do przodu a dokładnie 20 dni i co wizyta to się zwiększa (miesiąc temu było 15 dni). Wczoraj z położną gadałam i jak tak dalej pójdzie to mam 3 wyjścia - urodzić w 37 tyg, szykować się na cesarkę :/ albo negocjować z Dzieciem, żeby przystopował... teraz kompletuję rzeczy do szpitala i chcę już w przyszłym tygodniu torbę spakować, żeby mieć spokój.
    No i w końcu ruszam z malowaniem i urządzaniem naszego pokoju :-) Tatusiek pierwszy przelew puścił i jak tylko pieniążki przyjdą to zamawiam tapety i inne pierdoły :-)

Agness27, LilouK, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)
    U mnie 78 dni zostało, mam tylko ubranka, nic poza tym. Wydaje mi się ze jeszcze mam dużo czasu. W pierwszej ciąży chciałam kupować jak najwięcej i jak najszybciej, sprawiało mi to ogromna przyjemność. A teraz jakoś jestem bardziej wyluzowana.
    A dziś tez idę na wizytę, powodzenia innym wizytującym:)

jusella, LilouK, aisa lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale wizyt wczoraj było hoho :) Gratuluję udanych podgladan dzieciaczków. Niech grzecznie rosną i czekają na swój czas.

Zojka trzymaj się dzielnie. I koniecznie daj znać co u was. Trzymam kciuki żeby z pomocą lekarzy, Malutka jeszcze posiedziala w brzuszku :*

Mój licznik pokazuje 68 do rozładunku :) A termin porywa się z USG. Ale mam jakieś przeczucie, że chyba się wcześniej rozpakuje. Oby tylko dorwać do końca czerwca i mogę rodzić.
    Jutro wizyta a pod koniec maja ostatnie USG
    W przyszłym tygodniu zamierzam skompletować rzeczy do torby dla siebie i Marysi

Dziś postanowiłam zrobić gołąbki. I to dwa rodzaje :) Jedne klasyczne z ryżem i mięsem, drugie z kaszą pęczak i grzybami.
    Trzeba się najeść tych zakazanych podczas karmienia potraw :)

Miłego dnia
    Choć u mnie pochmurno

jusella, LilouK, eve90 lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Tez sie zastanawiałam na wózkami quinny ,ale zrezygnowałam z zakupu. Są dosyć małe, jeżeli chodzi o spacerówkę. Długo dziecko w nim nie "posiedzi".
    Chyba ,że zamierza ktoś szybko kupić "parasolkę".
    Ale wizualnie są piękne.
    Ja idę na wizytę w piątek,na usg. Sprawdzić ile mała waży,mierzy i jak jest ułożona. DOstalam skierowanie od położnej,także fajnie. bo za free.
    Tutaj gdzie mieszkam przysługuje planowo jedno usg-połowkowe - około 18-19tc. i tyle.
    Takze fajnie,ze dostalam jeszcze jedno skierowanie.
    Pozdrawiam

jusella, LilouK, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ