Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kijanka_88 wrote:Agax ja też się zastanawiam nad Zabrzem lub Rydułtowami ( porodowka nie będzie przeniesiona do Wodzisławia) i mam zagwozdkę a mi do porodu zostało 44 dni więc wypadałoby się zdecydować...
mowilam ze biore fragmin i moze stad te krwawienia? Nieee nie mozliwe. Jak sie potem okazalo i owszem od tego krwawilam. Na IP lekarz z wielka laska zrobil usg nic nie mowiac... fragmin bralam raz dziennie rano a one pewnego razu chcialy mi zrobic jeszcze w ten sam dzidn dodstkowo zastrzyk wieczorem co by ylo juz na nasteony dzien z gloey
dziewczynie obok mowili ze beta bdb- a trzymali wynik w reku sprzed tygodnia, ktory ona sama przyniosla dla porownania myslac ze to ten ktory robili w szpitalu.... wiec jak wynik mogl byc dobry.... no choooore...
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Ania, ja też jestem ostatnio zaniepokojona ciągle, nie wiedzieć czemu. Myślę sobie, że to może przez zbliżający się wielkimi krokami termin porodu, bo to już tylko 2 miesiące!
LilouK, korzystaj z pogody bo na weekend ma być super lato tzn 12 stopni.
Wczoraj nie był mój dzień, zmokłam do suchej nitki i to 2 razy. Jak szłam do pracy i jak wracałam. Bo wyobraźcie sobie, jakie ze mnie mądre dziecko: mieszkam w UK, a nie mam parasola. Za każdym razem jak kupie, to przy pierwszej lepszej okazji zostawię go w pociągu albo przychodni.
A oprócz krwawiacych dziąseł to ja mam jeszcze inny super objaw: zatkane ucho, przez które niedługo wyląduje na psychiatryku zamiast na porodówce. Tak od połowy ciąży mi się zatkało, ale teraz to już przesada. Jak mi się przytka rano,to dopiero pod wieczór przechodzi. Wierzcie lub nie, ale można oszaleć...jusella, kot_bury, ania181111, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dzień doberek!
Zojka trzymaj się tam! niech maleństwo jeszcze troszkę poczeka. I dawaj znać co u Ciebie.
Kot Bury - gdzie kupiłaś tego słodkiego pieseła? mój Marcelek jeszcze nie ma ani jednej zabaweczki.
Mi dziąsła nie krwawią, ale ja mam znowu problem z zatykaniem nosa wieczorami, czasem wydaje mi się, że się uduszę w końcuNo i wstaję w nocy coraz częściej na siku, także moja noc to raczej takie czuwanie i drzemanie teraz jest, a nie spanie. Może to i dobrze - przyzwyczaję się do nocnego wstawania później.
miłego dzionkaaisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Nie wiem o ktorym szpitalu mowa jesli chodzi o Zabrze- ale ja na poczatku lezalam na Zamkowrj i BARDZO NIE polecam... o ile warunki OK tak lekarze to porozumienie... np mowia mi ze beta w dolnej granicy normy z czego przy eypisie dostalam wynik- patrze a tam gora granica
mowilam ze biore fragmin i moze stad te krwawienia? Nieee nie mozliwe. Jak sie potem okazalo i owszem od tego krwawilam. Na IP lekarz z wielka laska zrobil usg nic nie mowiac... fragmin bralam raz dziennie rano a one pewnego razu chcialy mi zrobic jeszcze w ten sam dzidn dodstkowo zastrzyk wieczorem co by ylo juz na nasteony dzien z gloey
dziewczynie obok mowili ze beta bdb- a trzymali wynik w reku sprzed tygodnia, ktory ona sama przyniosla dla porownania myslac ze to ten ktory robili w szpitalu.... wiec jak wynik mogl byc dobry.... no choooore...
a słyszałaś jakieś opiie o porodówce? Bo własnie raczej dobrze piszą o tym spzitalu, o porodzie i opiece poporodowej.
-
Agaax wrote:Właśnie mi chodzi o o ten na Zamkowej :> no to nieładnie Cię potraktowali
a słyszałaś jakieś opiie o porodówce? Bo własnie raczej dobrze piszą o tym spzitalu, o porodzie i opiece poporodowej.
-
Naditta ja N początku ciazy to byłam tak zrelaksowana ze szok A teraz to kłębek nerwów jestem
Kurczę wczoraj ktoras z Was pisała że będzie miała ciuszki używane Ale w dobrym stanie
ja bym chętnie przygarnelakwestia ile tych rzeczy jest i za ile ???
Mi na szczęście dziąsła krwawia Ale rzadkooo przy myciu tylko czasamijusella lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mi tez nos sie zatyka ale od miesaica leje wodę morska w sprayu i pomaga troche. nawilzam tez pokoj.
Naditta to cos nie tak z tym uchem.. ja bym nie czekala tylko na pilne do laryngologa. moze trzeba przeczyscic lub przedmuchac i obejdzie sie bez farmakologii
nowa wszystkiego najlepszego!!!
u nas znów burza się zaczyna ale sobie ją śledze na burze dzis;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 12:49
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Cześć Wam. Ktoś tu ostatnio napisał, że w Textilmarket są fajne koszule. Wiec dziś pojechałam obczaić i co. Moim zdaniem REWELACJA do tego po przecenienie 17,99. Ja nie lubię koszul wiec dla mnie inwestycja w taką szmatką się nie opłaca a wiadomo, że póki krocze się nie zagoi to koszula najlepsza opcja. Wrzucam foty. Ona ma jakby taka zaszewke z przodu i pod nią są dziury, na prawy i lewy cyc
szczerze-pierwszy raz takie coś widziałam. No i jest długa prawie za kolano a nie do poluda jak większość.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c586df19d08f.jpg
Aaaa i babeczka powiedziała, że jak coś to mozna zamawiać z ich strony i odebrać w sklepie wiec super. A z tego co widziałam, to te TXM są w wielu miastach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 13:09
majeczka87, kot_bury, renieczka, Agaax, jusella, aisa, eve90, Pauli11, Agness27, _analiza lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Przyszła już przesyłka z gemini
podrzucam fotkę tych ważniejszych rzeczy zamówionych z apteki
Teraz musze znaleźć na to miejsce
To przycięte to paracetamol...
Dlaczego mi się tak ta fota przycięła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 13:18
majeczka87, nowatorka, TheForfie, jusella, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNaditta wrote:A oprócz krwawiacych dziąseł to ja mam jeszcze inny super objaw: zatkane ucho, przez które niedługo wyląduje na psychiatryku zamiast na porodówce. Tak od połowy ciąży mi się zatkało, ale teraz to już przesada. Jak mi się przytka rano,to dopiero pod wieczór przechodzi. Wierzcie lub nie, ale można oszaleć...
Wierzę, jak byłam mała regularnie mi się zatykało, niby taka pierdoła, a tak przeszkadza, że coś strasznego! U mnie pomagało płukanie uszu, kilka razy robił mi to lekarz, potem już mama w domu strzykawką (teraz bym się bała)
MirelS wrote:Kot Bury - gdzie kupiłaś tego słodkiego pieseła? mój Marcelek jeszcze nie ma ani jednej zabaweczki.
W sklepie-imienniku (powinni Ci dać dodatkowy rabat!)
piesek
Jest jeszcze owieczka i osiołek, jak w bajce - w żłoby dano...
owieczka
osiołek
Strasznego mam dziś lenia. Powinnam iść do sklepu po bułki i coś do nich, ale nawet tego mi się nie chce i wciągam kolejną porcję owsianki... a potem się dziwię, że w toalecie problem (za dużo błonnika nie działa przeczyszczająco, a wręcz przeciwnie, przekonałam się na własnej... yhm... powiedzmy, że skórze).MirelS, jusella, aisa, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
No i jeszcze wczoraj byłam pierwszy raz na szkole rodzenia i wiecie co chyba przez to zaczęłam panikować. Poza tym, że położna powiedziała to co już wiemy, że lipiec, sierpień i wrzesień to najgorętsze okresy poródowe. W sensie, że najwięcej kobiet wtedy rodzi i bardzo często zdążają się przepełnione szpitale
lub odsyłają do innych.
No i z ciekawostek (nie wiem czy już ktoś coś pisał w tym temacie - zawodna pamięć ciezarnej) ale można sobie "pomóc" by poród mógł być łatwiejszy i lżejszy. Czyli przygotowanie szyjki i krocza:
☆ ćwiczenie mięśni kegla
☆ od 36tyg. picie 1 szklanki naparu z liści malin i lykanie 2 tabletek wiesiołka - zmiękcza to szyjkę macicy podobno a nie wywołuje poród
☆ od 36tyg. 1 dziennie masaż krocza olejkiem na bazie parafiny lub olejku migdalowego + kapsułka wit.E + kilka kropel olejku migdalowego (można niby te masaże robić juz od 30tyg.)
☆ no i podobno najskuteczniejszy sposob, sperma i orgazm działają cuda
Teraz pędze Was nadrabiać i miłego popołudnia.
nowatorka, renieczka, Agaax, TheForfie, jusella, MirelS, aisa, kot_bury, Ana32, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Hej wszystkim!
Ja dalej z tym cholernym przeziebieniem sie ciagne chociaz dzis juz troche lepiej. Oby dzidzi to ciagle kaszlenie nie zaszkodzilo
Gratuluje wczorajszych wizyt i zycze powodzenia na dzisiejszych i jutrzejszych. Te nasze kluseczki juz sa naprawde duze
Zojka trzymaj sie, dobrze ze jestes pod opieka ale niech dzidzia jeszcze troche w brzusiu posiedzi
Kama a co to jest to niebieskie wygladajace jak nakladki na piersi?
A co do krwawiacych dziasel to mi zawsze krwawily ale w ciazy to pluje krwia przy mycou zebow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 13:28
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja juz po. Mala wazy juz 1,5 kg!!! W 2 tyg przybrala pol kg! Zrobila mi psikusa i ulozyla sid glowa do gory
a caly czas byla glowa w dol! Stopy i rece na glowie wiec nie dalo sie zrobic takich fajnych zdjec. Ale najwazniejsze: zdrowa
stope ma wielka
ok 7 cm i w ogole cala tatus, a pultasna, ze szok
Naditta, kama005, renieczka, Agaax, nowatorka, stokrotka2013, jusella, aisa, Kasiulina, kot_bury, eve90, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Majeczka, ja raczej nie z tych co z każdą pierodołą biegną do lekarza po to, żeby dostać garść leków.
Nie wiem czy wiecie, ale przytka ucho/ nos to też normalna dolegliwość w ciąży
Kama po co aż tyle leków od razu? Ja właściwie z medycznych to tylko witaminę D zamówiłam.jusella, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja czuje że ona mi się cały czas przekręca ciągle... albo dupeczke tak wypina. Wczoraj przyłożyłam detektor tętna i totalnie gdzie indziej słyszałam wyraźne bicie serca... Nawet czkawkę odczuwam raz wysoko a raz nisko. Wiercipięta mała.
Nowa wszystkiego najlepszego!!!!
Ja właśnie spojrzałam na swoją liste wyprawkową i zostało nam łóżeczko, materac i pierdoły jakieśUff. Ja też niedługo tak jak Milcia pakuje torbę do szpitala i niech stoi gotowa
jusella, majeczka87, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Majeczka, ja raczej nie z tych co z każdą pierodołą biegną do lekarza po to, żeby dostać garść leków.
Nie wiem czy wiecie, ale przytka ucho/ nos to też normalna dolegliwość w ciąży
Kama po co aż tyle leków od razu? Ja właściwie z medycznych to tylko witaminę D zamówiłam.
Mają długą datę ważności a to ważne a nie będę kupować na gwałtkot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość