X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa wszystkiego najlepszego :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa 100 lat! Spełnienia marzeń, zdrówka i żeby zawsze wszystko szło po Twojej myśli :-D

cherryLady gratuluję udanej wizyty :-)

Przed chwilą wróciłam z Biedronki (wyszłam z domu o przed 13stą a do biedry mam 15 minut bez brzucha) i kurde parę rzeczy wzięłam i rachunek 133 zł z groszami. Dobrze, że zerkłam na paragon tak z przyzwyczajenia, bo za szparagi 79,92 nabiło :/ - okazało się, że nie wiedzieć czemu opakowanie zbiorcze się nabiło. Teraz leżę i zdycham.
    Dziś na pomoc moją Panią (Mamę) wezwałam by mi kuchnię ogarnęła bo nie daję rady i uwierzcie - pierwszy raz widziałam kogoś tak szczęśliwego, że sprząta :-D. Cieszy się jak dziecko, że może pomóc :-) a ja tyle czasu się krępowałam. Brawa dla mojej Pani!

majeczka87, aisa, TheForfie, kot_bury, _cherryLady, stokrotka2013, kijanka_88, eve90, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ode mnie też życzenia lecą :) Wszystkiego najlepszego :*

Jusella brawo dla Twojej Pani :)

Ja też popracowalam dziś, rano zakupy, do południa gołąbki, a po 12 sprzątanie. Rezultat jest taki ze mam dwa gary gołąbków i ogarniete mieszkanie ;)

Takiego powera dostałam bo kurier dzwonił, że meble dziś przywiezie pewnie, wiec zrobiłam wszystko i teraz będę mrugać do meza żeby poskladal :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 15:11

majeczka87, jusella, aisa, kot_bury, _cherryLady, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie masz. Moja się tak nie garnie do sprzątania. Ja wróciłam z psem z długiego spaceru bo musiałam pójść do paczkomatu z buta bo mój zapomniał jak wracał do domu autem. :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa 100 lat :*

Kot bury - dziękuję za link, chyba się po wypłatce skuszę na tego pieseczka, bo te typowe szumisie to takie dziwolągi jak dla mnie :P
    Dunda - koszula prezentuje się przyzwoicie za taką cenę , będę na mieście to zajrzę u mnie do txm, jak będzie to też zakupię na zapasową ;)

Cherry Lady bardzo ładna waga dzidziusia :)

Jusella - dobrze, że sprawdziłaś paragon, trzeba niestety uważać na każdym kroku. I brawa dla mamy za pomoc ;)

jusella, aisa, kot_bury, _cherryLady, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella brawo Mama!

reniczka za mna tez chodzą gołabki i chyba sobie zrobie je w sobote lub w poniedzialek;)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Majeczka, ja raczej nie z tych co z każdą pierodołą biegną do lekarza po to, żeby dostać garść leków.
    Nie wiem czy wiecie, ale przytka ucho/ nos to też normalna dolegliwość w ciąży ;)

Kama po co aż tyle leków od razu? Ja właściwie z medycznych to tylko witaminę D zamówiłam.

moim zdaniem garsc leków nie bedzie moze potrzebna. a jak to kwesstia jednego wyczyszczenia? mialam zatkane ucho i wiem czym to pachnie i nigdy nie slyszlam o takiej normalnosci w ciazy. Tam nie ma takich blon sluzowych ktore moga puchnac jak nos

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka - ponegocjuj z małą, niech siedzi jak jej dobrze :) Tobie też zdrówka, oby to nie było zatrucie ciążowe.

Stokrotka - średniaczki są w sam raz :D

Nowa - sto lat sto lat!

Ania - ja pisałam o ciuszkach, ale jeszcze na jedną paczkę czekam, możemy w przyszły weekend pogadać o tym?

Cherrylady - to tyle co moja :D

My już po wizycie i moje dziecko prawie idealnie na 50 centylu. 1493g dziś ważyła moja panienka. Lekarz zadowolony, tata jak zwykle wzruszony a Zosia tańcowała. :D
    Na następną wizytę mam zrobić próby wątrobowe.
    Pochwalę się jeszcze, że w końcu zmieniłam opony w autku :)
    Na wtorek jestem tez umówiona z położną, zobaczymy co tam zarządzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 15:19

majeczka87, jusella, aisa, Ejrene, Naditta, kot_bury, _cherryLady, stokrotka2013, kama005, ania181111, eve90, nowatorka, Kasiulina, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa najlepszego ;)
    dzis wieczorem na wizyte :):) juz tylko 71 dni! Nie moge sie doczekac! chociaz z rugiej strony jeszcze sporo rzeczy brakuje! Czekam na paczke z allegro, zamawial ktos moze od uzytkownika swiat___dziecka? Po ilu dniach dostalyscie paczke i zamawialiscie 1 czy kilka rzeczy? Ja juz zamawialam butelki wczesniej od niego ale nie pamietam po ilu dniach przyszly po 2 albo 3, wiem ze przywiezli po 15 a teraz zamowilam wiecej rzeczy i zamowilam w poniedzialek wieczor, na stronie pisza ze 2dni wiec wczoraj juz powinno byc a tu ni slychu.. a juz zaplacone.
    Brzuch mi teraz tak szybko rosnie ze oje sie zeby rostepy sie nie pojawily.. Czy czujecie czasami ruchy tak nisko ze az czasami boli was tam? :P

eve90 lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie jak Szymo zacznie szaleć to mnie wszędzie boli łącznie z przeponą, żebrami pachwinami i szanowną :/. Najgorzej boli na dole jak ma czkawkę - ale przynajmniej wiem, że do wyjścia ułożony prawidłowo.

Pani moja nie dość, że kuchnię wysprzątała na błysk to jeszcze pizzę nam zafundowała.
    Czyli obiadowa ryba na kolacyjkę będzie.

Dziś mój szczęśliwy dzień - dostałam od Cioteczki śliczną sukienkę letnią i tunikę a od Pani 2 bluzki koszulowe :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:37

majeczka87, TheForfie, stokrotka2013, renieczka, eve90, aisa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

Nowa wszytkiego najlepszego!!

Gratuluje wizyt udanych

ja to mam dzisiaj syndrom wicia gniazda chyba o 11:00 ruszyłam do lerloy kupiłam farbe, materiał na zasłony, ramki
    Pokój już w 90 % pomalowałam, robie częste przerwy i wietrze pokój dlatego powoli idzie, wieczorem uszyje zasłony... będzie cudnie.. :)

majeczka87, Dalile, jusella, stokrotka2013, kot_bury, eve90, aisa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    hello

Nowa wszytkiego najlepszego!!

Gratuluje wizyt udanych

ja to mam dzisiaj syndrom wicia gniazda chyba o 11:00 ruszyłam do lerloy kupiłam farbe, materiał na zasłony, ramki
    Pokój już w 90 % pomalowałam, robie częste przerwy i wietrze pokój dlatego powoli idzie, wieczorem uszyje zasłony... będzie cudnie.. :)
    szalona kobieta! ;)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki za dzisiejsze wizyty maluszki ślicznie rosną <3

Jusella brawo dla towojej Pani super ze pomoc sprawia jej przyjemność a ty masz czas żeby odetchnąć :).

Ja się uwaliłam dziś tym prasowaniem ale za to jestem zadowolona powoli do przodu z wypraweczką :) teraz leżę i czekam na obiad bo sam się robi hihi w garnku na parę to mój nowy nabytek i teraz go testuje mam nadzieję że się sprawdzi.
    Ktoś kiedyś pisał ze może służyć jako sterylizator i też to przetestuje :).

Mego popołudnia :)

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    szalona kobieta! ;)

wstawie zdjecia wieczorem :) bo nie ukrywam jestem duumna :)

jusella, majeczka87, Naditta, Kasiulina lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi za bzdurę strzelił focha. Czepiał się mnie że gadam przez tel a teraz nie raczy nawet odebrać... Ehh

Ja mam dzisiaj werwę do sprzątania ale czas na odpoczynek chwilowy. Ogarnęłam półki z lekami naszymi (takie małe półki), wyrzuciłam leki przeterminowane. Ogarnęłam trochę balkon bo się sam nie ogarnie a szkoda! Posprzątałam trochę w mieszkaniu i jeszcze musze dokończyć sprzątać łazienkę i wyprasować nasze rzeczy.

Byłam dzisiaj u weterynarza z psiakiem i przy okazji zapytałam czy powinniśmy zrobić jakieś badania przed przyjściem małej na świat. Zaleciła nam badanie z kału na miesiąc przed terminem :) To tak jakby ktoś chciał przebadać zwierzaka :)

jusella lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubicie może pudding z nasion chia? Koleżanka namówiła mnie na zrobienie, ale jakoś kompletnie nie moje smaki, a już na pewno nie konsystencja jak gęsty glutek ;) wymienię za coś dobrego, może być arbuz albo domowy kotlet, mam tego puddingu teraz pół lodówki i niczego normalnego do zjedzenia :D

Zasiadłam sobie dziś na balkonie z myślą, że w końcu się wezmę do pracy, bo powoli zaczyna zbliżać się deadline, a mój kod potrzebuje jeszcze paru rzeczy. No i tak sobie siedzę, mamy na liczniku siedemnastą, a ja napisałam może dodatkowe trzy linijki. Zupełnie, jakbym magisterkę pisała, czy coś :) może jutro... może w poniedziałek...

jusella, eve90, aisa, Pauli11, Maka, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie ok daj znać z tymi ciuszkami :)
    ja i kosmetyczki dziś w końcu moja stopy wyglądają ok :)

Powiem Wam że u mnie też powoli sprzątanie się zalacza Ale to jakie ! Looo jak w laboratoruim będę miała coś czuję :p

jusella, kijanka_88, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak macie że jak zaczynacie sprzątać, ogarniać itp to najpierw tworzy wam się wielki burdel?

jusella, kot_bury, majeczka87, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Też tak macie że jak zaczynacie sprzątać, ogarniać itp to najpierw tworzy wam się wielki burdel?

delikatnie powiedziane:P

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie jestem sama :D

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ