X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobre wiesci,fajnie.
    Zojka Wy sie tam trzymajcie i niech Mała posiedzi jeszcze chwile :)

Ja sie nie moge dzis zwlec ;)

jusella, kijanka_88, Agness27 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka wrote:
    Dzieciaczki rosna.:)
    Ja tez sie pochwale bo rowniez jestem po wizycie ale niesty wlasnie jestem na etapie pakowania torby do szpitala i jutro punkt 10 rano musze stawic sie na izbie. Moja mala rowniez tylko troche za szybko rosnie wg Om 31 tydz wg Usg 34. Sama juz glupieje i nie wiem w ktory tydzien wierzyc:(
    Szyjka tez powoli zaczyna sie niestety skracac :(
    Jutro juz zostanie mi podany steryd na rowzoj pluc u malej w razie gdyby Zuzance sie za bardzo spieszylo .ehhh
    Co do ciezaru ja jestem az +30 wiec wiem co to znaczy troche podzwigac:(
    Podobno to woda ( mam mega obrzeki na nogach i dloniach).
    Czekaja mnie tez badania na zatrucie ciazowe ze wzgledu na to szybkie przybieranie i zatrzymywanie tej pierońskiej wody :(
    Trzymajcie kciuki zeby wypuscili mnie w niedziele tak jak obiecuja :)
    ojej, biedna... :( ja mam +10,5-11 i powiem wam ze czuje sie okreopnie brzydka, gruba i w ogóle... nie zazdroszcze ci kochana tej wody- mnie tez sie troche zatrzymuje, ale Ty to jestes biedna przy mnie...

widdze ze wizyty Wam sie mniej wiecej kumulują :) Ja idę dziś na ostatnie 3d, do porodu 80 dni- niby dużo, ale przed chwila byla 100!

jusella lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki witam się w pełnym 31 tc :)

Zojka, trzymamy z synkiem mocno kciuki za was niech córcia jeszcze w brzuszku u mamusi posiedzi, będziesz w dobrych rękach specjalistów na pewno wszystko się unormuje i w niedzielę do domu i będziesz spokojniejsza.

My też wczoraj wizytowalismy u synka wszystkie parametry ok, jest średniaczkiem i waży 1600g <3 i szacunkowo 3300g do terminu może ważyć. Oczywiście już standardowo nie dał sobie zrobić zdjęcia i zaslonil się piastkami :).
    Uspokoilam się trochę po wizycie :).Wczoraj byłam już tak padnieta że nie dałam rady nadrobić ale dziś już jestem na bieżąco :).
    Wczoraj dużo nas wizytowalo i wszystkim gratuluję ślicznie maluszki rosną <3.

Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) powoli się będę zbierać z wyrka i dziś mam w planie prasowanie :) bardzo się cieszę z tego powodu bo lubię przebierać ciuszki a teraz jeszcze tak ślicznie pachnące :)

Miłego słonecznego dnia życzę :)

Kasiulina, jusella, majeczka87, LilouK, Agaax, TheForfie, aisa, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie !:)

Zojka - trzymajcie sie w tym dwupaku jak najdluzej !

Reszcie gratuluje udanych wizyt, fajnie ze juz po wizytach.. mi rowno tydzien zostal :)

Smiac mi sie chce,bo pisalysmy wczoraj o tym GBSIE i co mi sie snilo ? Oczywiscie,ze mialam robione te badanie..ale jak ! Az sie wstydze napisac haha :D

My dzisiaj skladamy komode i juz sie doczekac nie moge - najchetniej juz bym mezulka z lozka zwlekla,zeby zaczal dzialac :)
    A wczoraj odebralam paczke dla malej i tyle radochy mialam,ze szok ogladajac te pierdolki dla niej :)

renieczka, jusella, Maka, majeczka87, LilouK, stokrotka2013, aisa, eve90, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Trochę się wczoraj ich nazbierało :)

Ja wczoraj miałam słabszy dzień. Dzień kanapowca. Tak szybko jak wyszłam na zakupy tak szybko wróciłam. Tak mnie zaczęło ciągnąć na dole, że myślałam, że nie dojdę do domu. Nawet z małą już nie poszłam na plac, bo czułam, jakby mi zaraz miałam druga wyskoczyć. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie już lepiej.

Zojka trzymam kciuki, żeby było ok.

Czy Wam też tak krwawią dziąsła? Ja mam jakąś masakrę. Ale Dentysta mnie o tym uprzedzał. Muszę się umówić do niego znowu, bo mam jeszcze 2 zęby do zrobienia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie krwawia,ale szczoteczke zmienilam na mega sensitive :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje krwawią okrutnie. Zmienilam nawet pastę na taką do krwawiacych dziąseł i teraz oprócz krwi ciaga mnie na rzygi :( Taka jest ohydna ;)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratulacje udanych wizyt dziewuszki.

Milcia mnie dziąsła od samego początku krwawią przeokrutnie. Rano to czasem wyglądam jak wampir, bo potrafię mieć zaschniętą krew między zębami :p. Ale to jest normalne, mam dentystkę w rodzinie i mówiła, że to wszystko przez hormony i żeby się nie przejmować.

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-D

Trzymam kciuki za udane wizyty - powodzenia Dziewczyny!

Co do krwawiących dziąseł - położna, na szkole rodzenia mówiła o paście ze srebrem, która b. pomaga ale zapomniała nazwy, pasta 30 -35 zł kosztuje i w aptece trzeba pytać.

U mnie tradycyjnie - noc przespana na raty i tradycyjnie idę dospać jeszcze tylko najpierw coś zjem :-). Wczoraj jakaś nietomna byłam i zapomniałam zjeść kolacji :/. Chyba Szymo stwierdził , że matka za gruba i się nie upominał - dba o moją linię ;-)

majeczka87, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella ja tez wczoraj praktycznie bez kolacji ;) jedno ciasteczko i szklanka mleka i wystarczylo;)

jusella, TheForfie, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    U mnie 60 dni, a jeszcze tylllle do kupienia/zrobienia.
    Do szkoły rodzenia dalej się nie zapisałam i nie wiem czy się zapisywać bo mąż i tak ze mną nie będzie chodził (pracuje na 4 zmiany + remont) :/

Powoli muszę zacząć się uczyć, żeby zaliczyć wszystko na studiach przed porodem (ostatnie zajęcia mam 10 lipca - w dniu porodu :D), ale a szczęście mogę wcześniej pozdawać, gorzej z egzaminami, najwyżej we wrześniu przyjdę.
    Szukam i szukam gdzie by tu rodzić i 28.05.2016 są Dni Otwarte Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu, chyba się skuszę i przy okazji odwiedziłabym jakiś sklep z wózkami :D

Ciesze się z udanych wizyt, ładnie te nasze kluseczki rosną <3

Agax ja też się zastanawiam nad Zabrzem lub Rydułtowami ( porodowka nie będzie przeniesiona do Wodzisławia) i mam zagwozdkę a mi do porodu zostało 44 dni więc wypadałoby się zdecydować...

Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka wrote:
    Dzieciaczki rosna.:)
    Ja tez sie pochwale bo rowniez jestem po wizycie ale niesty wlasnie jestem na etapie pakowania torby do szpitala i jutro punkt 10 rano musze stawic sie na izbie. Moja mala rowniez tylko troche za szybko rosnie wg Om 31 tydz wg Usg 34. Sama juz glupieje i nie wiem w ktory tydzien wierzyc:(
    Szyjka tez powoli zaczyna sie niestety skracac :(
    Jutro juz zostanie mi podany steryd na rowzoj pluc u malej w razie gdyby Zuzance sie za bardzo spieszylo .ehhh
    Co do ciezaru ja jestem az +30 wiec wiem co to znaczy troche podzwigac:(
    Podobno to woda ( mam mega obrzeki na nogach i dloniach).
    Czekaja mnie tez badania na zatrucie ciazowe ze wzgledu na to szybkie przybieranie i zatrzymywanie tej pierońskiej wody :(
    Trzymajcie kciuki zeby wypuscili mnie w niedziele tak jak obiecuja :)

Zojka trzymaj się kobietko! Kciuki zaciśniete z całych sił!;*

kijanka_88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka trzymajcie się. I niech się mała nir rozpędza!!! Niech siedzi grzecznie u mamusi.

Ja właśnie jadę na fitness. Ostatni raz rano bo takie tłumy na sali że o jeju.

Czekamy na info z dzisiejszych wizyt :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś dziewczynki w dobrym humorze,
    pomimo nieprzespanej nocki z powodu bólu tylko nie wiem czego. myślę że dziąseł ale może zęba ? boli mnie szczęka po lewej stronie, ulgę przynosi mi wypłukanie w dentosepcie. Jak urodzę i się ogarnę to zrobię sobie prześwietlenie i zobaczę co ta się dzieje a teraz jakoś wytrzymam.

Zojka wczoraj mój gin powiedział mi że 32 tydzień ciąży to już go zadowala bo dziecko już na prawdę bardzo dobrze sobie radzi na tym etapie więc głowa do góry, dostaniesz sterydy i będziesz oczekiwać na dzieciątko. Jesteś też przykładem, że w każdej chwili musimy być gotowe bo nie wiadomo co kiedy się wydarzy.
    Ja już prawie, prawie podstawowe rzeczy mam. Pakować się będę na początku czerwca i będziemy oczekiwać.
    Wczoraj trochę porozmawiałam z położną i mówiła mi że jeśli chcemy by partner był z nami przy porodzie to ważne jest by wiedział jak nam pomóc i by wiedział jak to wygląda bo często partner się nie sprawdza bo go to przerasta.
    Dziś mój mąż zabiera mnie na zakupy i obiad urodzinowy :)

Trzymam kciuki za wizytujące :)

Kasiulina, kot_bury, jusella, majeczka87, aisa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko w przyszłym tygodniu z 32 tygodniem wejdę w 8 miesiąc, to pakuję torbę, bo na tym etapie to już różnie może być. W pierwszej ciąży też na początku października miałam spakowaną, a rodziłam w grudniu. Przezorny zawsze ubezpieczony :)

Kasiulina, jusella, kama005, TheForfie, Agness27, _analiza lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim to lekkiego porodu, zdrowego dzidziusia spokojnej do końca ciąży!

kot_bury, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa sto lat ;)
    Ja dziś i ostatnio jakos taka pełna niepokoju jestem ... też tak macie ? Idę do kosmetyczki dziś zrobić pazurki i nóżek bo już nie sięgam :P
    Miłego dnia :*

martynka870, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam fryzjera umowionego juz na 20 maja.nie mogę się doczekać. przez 2 miesiace tak mi urosły włosy,jak nigdy.

kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo. Witamy się pięknie z rana!

Wielkie gratki i uściski dla wszystkich wczorajszych wizytujących mam :-)

Zojka, trzymaj się dzielnie kobito, wszystko będzie dobrze. Ściskamy mocno <3

Nowa, 100 lat z okazji 18-tych urodzin + VAT ;-) No i szybkiego i szczęśliwego rozwiązania w terminie :-*

No to teraz mam stracha jak nic. Kule bele, jakby przyszło co do czego, to ja wciąż z pewnymi rzeczami jestem w głebokiej d.
    Na mojego "miszcza" liczyć nie ma co, bo on wszystko od d strony zaczyna, z logiką nie ma to nic wspólnego, więc sama muszę wszystko ogarnąć i o wszystkim pamiętać O.o

Nie licząc dnia dziejszego, ani 11.07- 59 dni do terminu wg. USG. Jak ten czas zapitala O.o

Co do dziąseł, tak jak dziewczyny mówią, miękka szczoteczka na początek. Używam miekkiej elektrycznej i elmexa, sporadycznie coś mi tam poleci. Ale jak użyję zwykłej manualnej, to od razu w pysku czerwono.

Ja mam znowu inny problem z krwawieniem- z nosa. W pokoju mam wciaż otwarte okno, kaloryfery zakręcone przez całą zimę, a jednak po nocy rano co mi wypłynie z kinola, to o zgrozo, glutozaur z domieszką zaschniętej krwi i glutów w kolorze tęczy! Używam prenalen do nosa, ale skuteczność taka, jakbym se conajmniej pachy nim psikała, czyli żadna. Widać taka moja uroda, no ;-)

Dziś u mnie piękna pogoda, ponad 20 st i słonko. Będę smażyć bimbały na ogródku, a co ;-)

Pięknego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 10:30

kot_bury, jusella, stokrotka2013, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, sto lat i spokojnego, bezstresowego finiszu :)

U mnie jakoś mega spokojnie i bezstresowo. Aż się czasem stresuję ;) czy to dobrze, że o wszystkim, co mi przyjdzie do głowy myślę "no przecież będzie dobrze, dasz sobie radę". No, dobrze, trochę się zaczynam bać porodu, ale bardziej tego, że mnie będą odsyłać z porodówki na porodówkę (we Wrocławiu jest podobno straszne przeludnienie, jeśli o miejsca do porodów chodzi) i w końcu wyląduję gdzieś niefajnie i położna będzie krzyczeć :D

Miałam nie kupować niczego w stylu szumisia, ale nie wyszło... za to popatrzcie na tego pieska, jest po prostu przesłodki :)
    39eaa37c721dbb75med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 10:26

LilouK, Naditta, jusella, MirelS, Ejrene, majeczka87, TheForfie, aisa, eve90, Agness27, _analiza lubią tę wiadomość

‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ