Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nowatorka jakich rewelacjach? jak Twoje przeziebienie?
spakowalam torbe do szpitala, na sale poporodową i na wypis;|) jeszcze bede musiala dokupic kilka rzeczy do nich no i w ostatniej chwili dorzucic ale juz sie nie boje ze szpital mnie zaskoczy;)
teraz leze z twardym brzucholkiem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:39
jusella, Ejrene, eve90, Dalile, Pauli11, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
jusella wrote:Telashe z tego co wiem to nie ma takich wkładek. W pierwszej ciąży też sączyło mi się z cyców i na początku spałam w "chomącie" ale potem olałam system i porzuciłam stanik. Mleczko jest zdrowe na skórę, ma dużo witamin tylko koszulkę codziennie trzeba zmieniać.
Ejren do cyca mocujący czy do bielizny? Z bella są też lepiące ale do cyckonosza
To pewnie do biustonosza jak piszesz. Jak mi przyjdą do obczajęjusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Karolajn papka z ROZGOTOWANEGO ryżu i czarne jagody. U mnie jeszcze chipsy i jak brałam, to tabletki z żelazem. Ostatnio czytałam, że siemię lniane a zawsze wydawało mi się, że to dobre w drugą stronę.
Współczuję Ci bardzo, może nie świadomie jesz coś po czym Twój organizm tak reaguje? Ja bym zwróciła uwagę co jem i po czym najczęściej biegam, może np. nie trawisz laktozy? W dzisiejszych czasach człowiek może się w z dnia na dzień na coś uczulić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:53
Karolajjn:) lubi tę wiadomość
-
u mnie troche inaczej z pokojem, ponieważ mój M pracuje również w nocy, a i 24-30 h mu sie zdarzy, młoda będzie spała u siebie w pokoju a ja razem z nią.. innej opcji nie widze, bo m sie budzi co chwila jak cos sie ruszy chocby a odpsypia popułudniami to gdzie z płaczącą Młodą któś pierwszy by sie wyprowadził.
Malowanie zakonczone teraz etap urządzania:
jusella, TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Karolajjn:) wrote:Dziewczyny ja znów z zasranym problemem , ze tak się wyppwiem .. Co oprócz bananów i czekolady ?? Ratunku mam już dość
Też miałam kilka dni z rzędu problem i mi pomogło jak odstawiłam świeże pieczywo.jusella, jusella, Karolajjn:) lubią tę wiadomość
-
kupilam alantan plus na dupke zolty ale doczytalam dopiero ze jest dla niemowlat.. ktory jest dla noworodkow?
doczytalam ze oba mozna od pierwszego dnia tylko jeden to masc drugi krem hmmWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 21:25
TheForfie lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:kupilam alantan plus na dupke zolty ale doczytalam dopiero ze jest dla niemowlat.. ktory jest dla noworodkow?
Wiem bo właśnie szukam maści i kremów - zarówno żółty (krem) jak i zielony (maść) są od pierwszych dni.majeczka87, eve90, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość
-
A kał od zwierzaka to na co?
Bo ja odrobaczylam i w sumie co tam może jeszcze być
Ja zrobiłam posiew z oczu u psiaka i miał gronkowca... Wiec warto profilaktycznie pod tym kątem na pewno.
U nas okPogoda dopisuje ale chlodnawo się robi więc spacery w kurtce.
jusella, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Gratuluje udanych wizyt i duzych maluchów
Nowa! wszystkiego najlepszego
Jesli chodzi o pakowanie torby to ja wczoraj dostałam co do tego wytyczneale na kartce napisali zeby sie pakowac około 35 tygodnia wiec mam jeszcze sporo czasu. Niemniej jedak czas zakupic koszule/ pizame i inne przybory które beda mi potrzebne. Bo o ile dla malej wyprawka coraz bardziej kompletna o tyle dla siebie nie mam kompletnie nic
kot_bury śliczne te szumisierozmiem cie z twoja praca doskonale
sama jestm w trakcie pisania pracy mgr i uczenia sie do egzaminów i musze przyznac ze idzie to jak krew z nosa. Potrzbuje duzo samozapracia zeby to wszystko ogarnać. Ale tłumacze sobie ze teraz mi latwiej niz jak mała sie juz urodzi.
kijanka_88 ale masz zapałja bardzo generalne porzadki planuje na koniec czerwca poczatek lipca
moze pomoge sie szybciej zmobilizowac malej do wyjścia
chociaz dzis tez wysprzątałam porzadnie mieszkanieumyłam podłogi pozmieniałam posciel
i chyba ze 2 godziny prasowałam
nazbierała sie niezła sterta rzeczy do prasowania :p strach sie bac ile tego bedzie jak mala sie urodzi
pranie małej zostawie na poczatek/ połowe czerwca najpierw chciałbym zeby komoda sie dobrze wywietrzyła.
Jesli chodzi o kącik w sypialni to u nas poczatkowo mała miała od razu wywedrowac do swojego pokoju ale po wielu konultacjach postanowilismy zostawić ja z nami na pierwsze 2-3 miesiacenasze meble sa brazowo-czare a kacik malej ( komoda i łozeczko) sa szare
dorzuce jakiejs kolory w poscieli przescieradle czy koszyczkach
Po dzisiejszych zajeciach jestem pewna ze kupimy tez wygodny duzy fotel do karmenia
My dzis mielsismy ostanie zajecia w szkole rodzenia. Nazwane warsztatami z karmienia piersia i musze przyznac ze jestem nimi zachwycona. Bardzo duzo sie dowiedziałam. Kazdy dostał lale i mozna było pocwiczyc pozycje itd. Nasza polzona nie polecała kupowac laktatora na pczatek, podobno w razie co mozna wypozyczyc, jak tez stwierdziła reczna sa własciwie bezuzyteczne , najlpeiej wybrac elektryczny i to z 2 pompkami ale najpierw poleca raczej wyporzyczyc niz kupowac. Co ciekawe nie poleca tez rogala do karmienia. Za to bardzo podkresla wage miejsca( kąciku) do karmienia musi nam byc wygodnie bo w tym miejscu musimy sedziec około 30-60 minut co 3 godziny wiec musimy sie czuc komfortowo bo stres i pospiech negatywnie wpływa na pokarm i na dziecko. Wiec postanowiam kupic duzy wygondy fotelZmieniłam tez zdanie co do butelki i jak bede kupowac to raczje firmy MAM albo DR Browns chociaz na poczatku chciałam kupic Tomme Tippe. Smoczki uspakajajace tez polecila firmy MAM. O tyle mam do niej zaufanie w tej kwesti ze bardzo niechetnie podaje nazwy konkretnych amrek trzeba wiec siła wyciagnac
z reszta bardzo dokąldnie wytłumaczyła tez dlaczego własnie te marki poleca.
No i to co najwazniejsze wynisłam z zajeć to wiem ze moge liczyc na jej pomoc ( doradcy laktacyjnego) juz w dniu wyjcia ze szpitalaprzyjedzie sprawdzi podpowie
to byly naprawde fajne warsztaty
Bardzo podkresliła tez jak wazna jest rola taty w karmienu piersia
Ale se rozpisałamprzepraszam za dlugosc posta
jusella, kot_bury, TheForfie, LilouK, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Się wkurze się... Pisałam chyba z 15 minut i ucielo...
Tak więc jeszcze raz.
Po wizycie ok. Młody jednak położony miednicowo. Kopie mnie centralnie w dupsko. Czyli bardzo nie ładnie. Ja nie przytyłam nic.
Mam nowe typy wózków
1. Tako Baby Haven Exclusive (szaro- biały)
2. Be Cool bandit 2016
Któraś coś wie na ten temat? Każda opinia bardzo cenna.
nowatorka, TheForfie, aisa, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Majeczka co do Johnsona no to ostatnio wyszla afera ze jego produkty sa rakotworcze i wiedzieli o tym od 1997 r i dalej sprzedawali. I to jest wiarygodna informacja bo podawali w angielskim dzienniku i juz babki wygraly z nimi sprawy o odszkodowania.
A moje przeziebienie lepiej na szczescie, dzieki ze pytaszjeszcze troche katar mam i kaszel ale ogolnie o niebo lepiej niz ostatnie dni
-
Milcia to tam uważaj na siebie i sie nie forsuj za bardzo.
Co do dziąseł mi teraz zaczely krwawić bo wczesniej z kolei często mi puchły i bolaly przy szczotkowaniu.
Ale w ciąży wszystko osłabione.
Paznokcie to bardzo mi sie rozdwajają
A właśnie któraś polecala odżywkę na paznokcie z golfem rosę dobrze mowie?
A jakas konkretna na paznokcie bo wiadomo rodzaju odzywek z danej marki tez sporo jest
Zojka trxymaj sie dzielnie
Gratulacje udanych wizyt
Nowa wszystkiego najlepszego i szczęśliwego rozwiązania
Liouk ja niestety dłuższy czas miałam problem z krwią w nosie..
Giekolog mowil ze to się zdarza.
Dodatkowo mam anemie nadal co tez mnie martwi..
Ale dziecko teraz sporo nam zabiera.
Kot bury przeslodkie misie
LilouK, jusella, eve90 lubią tę wiadomość