X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Piękne i słoneczne dzień dobry :)

Lecę się szykować, bo dzisiaj ja wizytuję :) Może podejrzę kluseczkę;)

Miłego :)

nowatorka, TheForfie, aisa, majeczka87, jusella, eve90, Kasiulina, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też wizyta u gin :) dzień dobry :)

nowatorka, aisa, jusella, eve90, Kasiulina, stokrotka2013, kot_bury, renieczka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Powodzenia wszystkim na wizytach!

Dziewczyny, która z was dalej prowadzi auto i planuje do końca? Ja jestem jedynym kierowcą w domu i jakoś mi głupio prosić rodzinę, żeby mnie na wizyty wozili. Busem nie pojadę, bo jak nie siedzę z przodu to wymiotuję :(

majeczka87, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Agnes, ja też się męczę z anemia. Wczoraj dzwoniła położna, że mój poziom żelaza znowu spadł i muszą mi przepisać tabletki. Przynajmniej znam teraz przyczynę mojego złego samopoczucia ostatnio. A jakby na potwierdzenie, dzisiaj od rana kręci mi się w głowie.

Powodzenia na wizytach dziewczyny!

Udanego piątku trzynastego! :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Dziewczyny, która z was dalej prowadzi auto i planuje do końca? Ja jestem jedynym kierowcą w domu i jakoś mi głupio prosić rodzinę, żeby mnie na wizyty wozili. Busem nie pojadę, bo jak nie siedzę z przodu to wymiotuję :(

ja bede jezdzic do szpitala na szkole rodzenia. mam ok 20 min :/ ale nie mam wyjscia, moj pracuje a zajecia sa tylko dla mam.

powodzenia dla wizytujacych !

ja sie ciagle mecze z katarem i kaszlem, juz mam tak dosc ze nie wiem ale co sie poloze to juz mi sie zatyka nos i splywa do pluc i musze odkaszlec :/ kiedy to sie skonczyyyy??
    jeszcze to powoduje ze ostatnio kazdy bol brzucha powoduje u mnie strach a czasem mnie zaboli i juz nawet nie wiem czy to brzuch, jelita, kregoslup, zoladek czy wszystko na raz.

dzidzia juz jest b duza, normalnie az czuje ja cala, wyczuwam gdzie jest kregoslup, nogi, wyobrazam sobie jej ruchy. najczesciej jest to chyba rozciaganie nog i kregoslupa w tyl rownoczesnie ;) juz chyba nie zmieni tej pozycji bo tak jak bylo 2 tyg temu tak jest i teraz a czkawka na dole :)

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

mnie to się wydaje że ja się sama do porodu zawiozę chyba, bo M ma nocki w czerwcu, a rano do pracy... chyba bym się popłakala jak bym nie mogła prowadzić

ja miałam tylko 48 h przerwy po wypadku, ale sama chciałam wracać ze szpitala utem żeby nie mieć jakieś traumy , bo się trochę bałam...

Mój M stwierdził że nie powiesi mi karnisza bo nie.. no to zobaczymy sama sobie wywierce i powieszę... wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 08:51

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział że jeszcze trochę czasu mogę prowadzić a potem mam komunikację. On się o mnie boi. Nie dlatego że źle jeżdżę tylko dlatego że inni nie potrafią. Z jednej strony go rozumiem z drugiej wystarczy że pracuje w komunikacji miejskiej i czasami sobie uświadamiam że nie lubię podróżować komunikacja bo pasażerowie to idioci w większości przypadków.

My dzisiaj w planach sprzątanie, zakupy a wieczorkiem impreza integracyjna z ekipą przed nocą muzeów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 09:13

jusella, Agness27, renieczka, Agaax lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jeżdżę jeszcze autem, ale czuje się średnio komfortowo, bo nie mam adaptera i czuję też, że jestem bardziej roztrzepana na drodze niż przed ciążą.Muszę się bardziej skupiać. Dlatego staram się raczej wyreczac mężem albo kimś z rodziny żeby losu nie kusić ;) a jak jadę to krótkie trasy.
    Nowatorka ja też mówię każdemu, że chyba mam już wielkoluda w brzuchu, bo czuję go wszędzie. Smyra mnie po bokach rączkami albo nóżkami, kopie raz gdzieś na dole, raz po żołądku i na środku wypina mi conieco :P przez to szaleństwo nie potrafię odgadnąć jak jest ułożony.
    Ja planowałam kupić bepanthen, mówicie; ze szkoda przepłacać?
    Powodzenia na wizytach!

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 31 tygodniu! :)
    Mala wazy 1600g, czyli w normie :)
    babka nas troche postraszyla ze ma rozciagniete jelita i to moze oznaczac jakas genetyczna chorobe ( ktorej u nas nie bylo w zadnej rodzinie ) albo, bo miala maly zoladek, ze z zoladka przeszlo do jelit i jedziemy w poniedzialek do szpitala zeby zobaczyla wtedy.
    Przepisala mi zelazo, w sumie nie wiem czemu, zadnych winikow jej nie pokazalam a ona sie zzapytala czy biore i mi przepisala, no ok podobno wieksze zapotrzebowanie w ciazy ;p teraz mam zrobic morfologie i za msc pokazac. A tak to z mala wszystko ok, znowy sie wiercila na badaniu ale juz nie az tak bardzo ;)

kijanka_88 taa ja tez tak mysle bo od 6-18 moj w pracy.. Denerwuje mnie to :( bo przychodzi zmeczony, je i spi...

ooh jutro ide na wesele, nie chce mi sie w ogole.. siedziec tam tyle godzin i jeszcze glosnio bedzie a mnie teraz drazni strasznie jak jest glosno i glowa mnie zaraz zaczyna bolec ;/ w dodatku oczywiscie za kierowce bede robila, nie wiem jak oni sobie to wyobrazaja ale ja nie bede siedziala do 4 i czekala na nich, mam zamiar do 1 wysiedziec, oczepiny zobaczyc i wracam! Jeszcze musze przywiezc i odiezc babcie mojego, bo matka nie chce sie nia opiekowac, szwagierka bedzie ale ich tez musze zawiezc, bo wszyscy musza pic, a ja nie pije wiec pokieruje! Nie mam zamiary jak to oni stwierdzili jak bd sie zle czula to wroce do domu i pozniej przyjade znowu haha smiech na sali nawet sie mnie nie zapytaja, o 1 jedziemy i koniec! ja ide spac :) jak mnie wrobia ze bd musiala wstac i ich odwiezc specjalnie to mnie szlag trafi :/

nowatorka, majeczka87, eve90, jusella, Kasiulina, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, figaa, Agaax lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję powiedzieć że zawsze jest taxi. Zależy oczywiście jak daleko jest wesele :)

eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Proponuję powiedzieć że zawsze jest taxi. Zależy oczywiście jak daleko jest wesele :)

Niby tak ale co jak zapytaja czy ich odwioze mam powiedziec nie jedzcie taksowka, troche tak niemilo :/

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie napewno z malenstwem będzie wszystko ok :) nie martw się na zapas :)

Ja dpiero wstaje :) moja mala też czuję jak by miała za chwilę wyskoczyć z brzucha haha :)

Mam Ci Was pytanie ... czy dzieci w 32 -33 tyg są już odwrocone głowa w dół ? Bo jak byłam na usg to mała już tak się ulozyla A teraz czuję ze znów się przekrecila i lepek ma po mojej prawej stronie . To normalne że tak się przekreca ?

TheForfie, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :-)

Witamy się pięknie z rana. Gratulacje dla wszystkich wizytujących wczoraj, no i kciuki w ruch dla tych mamuniek, które dzisiaj idą podejrzeć maluchy ;-)

Oj, nawet nie wiecie jak bardzo brakuje mi tutaj w UK samochodu dla siebie. Nie mam odwagi wsiąść do auta mojego B i jechać pod prąd manualem. Małym automatem dałabym radę, ale jazda lewą stroną plus obsługa biegów lewą ręką i w ogóle wszystko na odwrót, to za dużo dla mojego mózgu jak na początek. A najgorsze jakbym uszkodziła "niemiecką damę zwaną Helgą" mojego B, to chyba by się chłopina zapłakała na śmierć O.o więc wolę nie ryzykować i pozostaje mi piechtobus.

Chyba wezmę się za klejenie naklejek na ścianę w pokoju małego zanim B wróci z roboty, przynajmniej nie będę słuchała jego "widzimisiów", że misiu tu, a kaczka i balonik powinny być tam. Zrobię jak mi się podoba, a on niech się idzie bzykać jak nie pasi, o! ;-)

Dziewczyny, jakie naturalne olejki oprócz migdałowego polecacie do pielęgnacji dziecia?

Zaczynacie już masować krocze? Jeju, jak to perwersyjnie brzmi :-D Jedni zalecają już od 30 tyg, inni od 35. Ponoć do tych niecnych czynów olejek migdałowy najlepsiejszy...

Pięknego piąteczku <3

eve90, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz od 3 miesiecy co pojde na wizyte to jest glowka w dol i czkawka caly czas w tym samym miejscu, w ogole sie nie przekreca :p

ania181111 Ja czytalam ze moze juz byc odwrocone, ale jak nie jest to ma jeszcze czas ;)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Niby tak ale co jak zapytaja czy ich odwioze mam powiedziec nie jedzcie taksowka, troche tak niemilo :/

To na samym początku powiedz, że jesteś na weselu tylko do 1 i jeśli im to pasuje, to ich odwieziesz, a jeśli nie to niestety ale muszą sobie poszukać innego transportu.

Ja jeszcze jeżdżę samochodem, ale tylko jak mam dostępny, czyli w weekendy, bo w tygodniu mąż do pracy jeździ. Na warsztatach Bezpieczny Maluch facet mówił, że kobieta powinna jeździć do momenty, gdy znaczek marki samochodu na środku kierownicy znajduję się minimum 25 cm od najbardziej wystającego punktu brzucha. Jeśli jest mniej, to kobieta powinna zrezygnować z prowadzenia auta. No i mówił też, żeby w III trymestrze już też zrezygnować z prowadzenia samochodu.

MirelS, ja Bepanthen stosuję u córki do teraz i on się świetnie sprawdza. Na odparzenia, wszelkie małe skaleczenia, na wysypkę albo jak się podrapie. Bardzo ładnie i szybko wszystko schodzi.

TheForfie, eve90, kama005, kot_bury, Agness27, figaa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dziecko chyba do 36 tygodnia ma czas żeby się obrócić głowa w dół. Potem już brakuje mu miejsca. Mój młody jest grzeczniutki, bo jak się ułożył główką w dół ponad miesiąc temu, to już nie zmienia pozycji od tamtej pory :) a teraz to już czuję, że on nawet nie ma miejsca żeby się przekręcic jakoś mocno.

LilouK, olej kokosowy świetnie się nadaje. Tylko zwróć uwagę, żeby był nierafinowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 10:06

LilouK, TheForfie, eve90, jusella, kot_bury, aisa, figaa, renieczka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Daile - ja jeszcze prowadzę, chociaż to moje ostatnie podrygi.
    Poduszka powietrzna z kierownicy (jeśli jest) wystrzela na odległość 23 cm - w ciąży trzeba mieć od środka kierownicy (znaczka samochodu) do brzucha min. 25 cm - wtedy można jeździć bezpiecznie :)
    Ja mam teraz właśnie 25-26 cm, więc jeszcze jeżdżę, ale za chwilę będę musiała przestać.. A dalej fotela odsunąć nie mogę, bo nie sięgnę do pedałów :P

jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi tez gin mowil ze po 35 tc juz raczej sie nie przekreci.

theForfie ty sie tak nie dawaj wykorzystywac! to oni powinni cie wiezc a nie ty ich! chyba wazniejsze twoje zdrowie i samopoczucie niz ich picie. a ile tam masz km? ja bym do 4 na pewno nie wysiedziala a do 1 tez chyba nie. nie ma co robic z siebie bohatera ;)

TheForfie, jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim.
    Ja wczoraj miałam uciechę bo moja córka w końcu pod wieczor zrobila kupę -pierwsza od 6 dni.
    Juz tak się zaczelam martwic bo lewatywę ciężko mi bylo mi jej wpuścić bo wiadomo niechcący moglaby kopnąć w brzuch a czopek po tylu dniach by zaraz wyleciał.
    Niestety naturalne sposoby na zaparcia nie pomogly dopiero xenna junior 2 saszetki i lactulosum podwojna dawka od razu.
    A dzis juz 2 razy byla na kibelku.
    Zawsze gdzie tylko wyjedziemy jest problem bo ona zapomina o kupce.
    Pol roku temu to na pogotowiu byliśmy bo aż plakala i nie mogla usiąść i przez 3tyg popuszczala w majtki.
    Mam nadxieje ze ten problem szybko się skończy.
    Tu byc może prxyczynilo się zmiana klimatu bo jednak woda tez inna niż u nas.
    Ale na szczęście juz dobrze i sie nie martwię :)

Nowatorka a próbowałaś syropu z cebuli na kaszel bo mi zawsze pomagal.
    A właśnie i co z Twoja anemia zniknela ?
    U mnie niestety nadal jest i jeszcze miałam infekcje pęcherza ale dostałam leki i jem zurawinke i juz nie boli i nie mysze co chwile biegac do wc.

Karolajjn:), aisa, eve90, jusella, kot_bury, figaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Karolajn papka z ROZGOTOWANEGO ryżu i czarne jagody. U mnie jeszcze chipsy i jak brałam, to tabletki z żelazem. Ostatnio czytałam, że siemię lniane a zawsze wydawało mi się, że to dobre w drugą stronę.
    Współczuję Ci bardzo, może nie świadomie jesz coś po czym Twój organizm tak reaguje? Ja bym zwróciła uwagę co jem i po czym najczęściej biegam, może np. nie trawisz laktozy? W dzisiejszych czasach człowiek może się w z dnia na dzień na coś uczulić.

Dziękuję , kurcze właśnie być może nie toleruje laktozy , zawsze piłam dużo mleka , jogurty i nic nie było , a teraz .... Muszę zwrócić większą uwagę na to co jem . :* :)

Dziś czekają Nas zajęcia w szkole rodzenia , przy piątku 13-nastego jestem ciekawa jaki pech dziś mnie ogarnie :D

eve90, jusella, TheForfie, TheForfie, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ