Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! Powodzenia wszystkim na wizytach!
Dziewczyny, która z was dalej prowadzi auto i planuje do końca? Ja jestem jedynym kierowcą w domu i jakoś mi głupio prosić rodzinę, żeby mnie na wizyty wozili. Busem nie pojadę, bo jak nie siedzę z przodu to wymiotuję
majeczka87, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Agnes, ja też się męczę z anemia. Wczoraj dzwoniła położna, że mój poziom żelaza znowu spadł i muszą mi przepisać tabletki. Przynajmniej znam teraz przyczynę mojego złego samopoczucia ostatnio. A jakby na potwierdzenie, dzisiaj od rana kręci mi się w głowie.
Powodzenia na wizytach dziewczyny!
Udanego piątku trzynastego!17.07.2016
-
Dalile wrote:
Dziewczyny, która z was dalej prowadzi auto i planuje do końca? Ja jestem jedynym kierowcą w domu i jakoś mi głupio prosić rodzinę, żeby mnie na wizyty wozili. Busem nie pojadę, bo jak nie siedzę z przodu to wymiotuję
ja bede jezdzic do szpitala na szkole rodzenia. mam ok 20 minale nie mam wyjscia, moj pracuje a zajecia sa tylko dla mam.
powodzenia dla wizytujacych !
ja sie ciagle mecze z katarem i kaszlem, juz mam tak dosc ze nie wiem ale co sie poloze to juz mi sie zatyka nos i splywa do pluc i musze odkaszleckiedy to sie skonczyyyy??
jeszcze to powoduje ze ostatnio kazdy bol brzucha powoduje u mnie strach a czasem mnie zaboli i juz nawet nie wiem czy to brzuch, jelita, kregoslup, zoladek czy wszystko na raz.
dzidzia juz jest b duza, normalnie az czuje ja cala, wyczuwam gdzie jest kregoslup, nogi, wyobrazam sobie jej ruchy. najczesciej jest to chyba rozciaganie nog i kregoslupa w tyl rownoczesniejuz chyba nie zmieni tej pozycji bo tak jak bylo 2 tyg temu tak jest i teraz a czkawka na dole
jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Dzień dobry! Powodzenia wszystkim na wizytach!
mnie to się wydaje że ja się sama do porodu zawiozę chyba, bo M ma nocki w czerwcu, a rano do pracy... chyba bym się popłakala jak bym nie mogła prowadzić
ja miałam tylko 48 h przerwy po wypadku, ale sama chciałam wracać ze szpitala utem żeby nie mieć jakieś traumy , bo się trochę bałam...
Mój M stwierdził że nie powiesi mi karnisza bo nie.. no to zobaczymy sama sobie wywierce i powieszę... wrrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 08:51
jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Mój powiedział że jeszcze trochę czasu mogę prowadzić a potem mam komunikację. On się o mnie boi. Nie dlatego że źle jeżdżę tylko dlatego że inni nie potrafią. Z jednej strony go rozumiem z drugiej wystarczy że pracuje w komunikacji miejskiej i czasami sobie uświadamiam że nie lubię podróżować komunikacja bo pasażerowie to idioci w większości przypadków.
My dzisiaj w planach sprzątanie, zakupy a wieczorkiem impreza integracyjna z ekipą przed nocą muzeówWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 09:13
jusella, Agness27, renieczka, Agaax lubią tę wiadomość
-
Hej, ja też jeżdżę jeszcze autem, ale czuje się średnio komfortowo, bo nie mam adaptera i czuję też, że jestem bardziej roztrzepana na drodze niż przed ciążą.Muszę się bardziej skupiać. Dlatego staram się raczej wyreczac mężem albo kimś z rodziny żeby losu nie kusić
a jak jadę to krótkie trasy.
Nowatorka ja też mówię każdemu, że chyba mam już wielkoluda w brzuchu, bo czuję go wszędzie. Smyra mnie po bokach rączkami albo nóżkami, kopie raz gdzieś na dole, raz po żołądku i na środku wypina mi coniecoprzez to szaleństwo nie potrafię odgadnąć jak jest ułożony.
Ja planowałam kupić bepanthen, mówicie; ze szkoda przepłacać?
Powodzenia na wizytach!jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Witam w 31 tygodniu!
Mala wazy 1600g, czyli w normie
babka nas troche postraszyla ze ma rozciagniete jelita i to moze oznaczac jakas genetyczna chorobe ( ktorej u nas nie bylo w zadnej rodzinie ) albo, bo miala maly zoladek, ze z zoladka przeszlo do jelit i jedziemy w poniedzialek do szpitala zeby zobaczyla wtedy.
Przepisala mi zelazo, w sumie nie wiem czemu, zadnych winikow jej nie pokazalam a ona sie zzapytala czy biore i mi przepisala, no ok podobno wieksze zapotrzebowanie w ciazy ;p teraz mam zrobic morfologie i za msc pokazac. A tak to z mala wszystko ok, znowy sie wiercila na badaniu ale juz nie az tak bardzo
kijanka_88 taa ja tez tak mysle bo od 6-18 moj w pracy.. Denerwuje mnie tobo przychodzi zmeczony, je i spi...
ooh jutro ide na wesele, nie chce mi sie w ogole.. siedziec tam tyle godzin i jeszcze glosnio bedzie a mnie teraz drazni strasznie jak jest glosno i glowa mnie zaraz zaczyna bolec ;/ w dodatku oczywiscie za kierowce bede robila, nie wiem jak oni sobie to wyobrazaja ale ja nie bede siedziala do 4 i czekala na nich, mam zamiar do 1 wysiedziec, oczepiny zobaczyc i wracam! Jeszcze musze przywiezc i odiezc babcie mojego, bo matka nie chce sie nia opiekowac, szwagierka bedzie ale ich tez musze zawiezc, bo wszyscy musza pic, a ja nie pije wiec pokieruje! Nie mam zamiary jak to oni stwierdzili jak bd sie zle czula to wroce do domu i pozniej przyjade znowu haha smiech na sali nawet sie mnie nie zapytaja, o 1 jedziemy i koniec! ja ide spacjak mnie wrobia ze bd musiala wstac i ich odwiezc specjalnie to mnie szlag trafi
nowatorka, majeczka87, eve90, jusella, Kasiulina, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, figaa, Agaax lubią tę wiadomość
-
TheForfie napewno z malenstwem będzie wszystko ok
nie martw się na zapas
Ja dpiero wstajemoja mala też czuję jak by miała za chwilę wyskoczyć z brzucha haha
Mam Ci Was pytanie ... czy dzieci w 32 -33 tyg są już odwrocone głowa w dół ? Bo jak byłam na usg to mała już tak się ulozyla A teraz czuję ze znów się przekrecila i lepek ma po mojej prawej stronie . To normalne że tak się przekreca ?TheForfie, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dobryyy
Witamy się pięknie z rana. Gratulacje dla wszystkich wizytujących wczoraj, no i kciuki w ruch dla tych mamuniek, które dzisiaj idą podejrzeć maluchy
Oj, nawet nie wiecie jak bardzo brakuje mi tutaj w UK samochodu dla siebie. Nie mam odwagi wsiąść do auta mojego B i jechać pod prąd manualem. Małym automatem dałabym radę, ale jazda lewą stroną plus obsługa biegów lewą ręką i w ogóle wszystko na odwrót, to za dużo dla mojego mózgu jak na początek. A najgorsze jakbym uszkodziła "niemiecką damę zwaną Helgą" mojego B, to chyba by się chłopina zapłakała na śmierćwięc wolę nie ryzykować i pozostaje mi piechtobus.
Chyba wezmę się za klejenie naklejek na ścianę w pokoju małego zanim B wróci z roboty, przynajmniej nie będę słuchała jego "widzimisiów", że misiu tu, a kaczka i balonik powinny być tam. Zrobię jak mi się podoba, a on niech się idzie bzykać jak nie pasi, o!
Dziewczyny, jakie naturalne olejki oprócz migdałowego polecacie do pielęgnacji dziecia?
Zaczynacie już masować krocze? Jeju, jak to perwersyjnie brzmiJedni zalecają już od 30 tyg, inni od 35. Ponoć do tych niecnych czynów olejek migdałowy najlepsiejszy...
Pięknego piąteczku
eve90, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Moja juz od 3 miesiecy co pojde na wizyte to jest glowka w dol i czkawka caly czas w tym samym miejscu, w ogole sie nie przekreca :p
ania181111 Ja czytalam ze moze juz byc odwrocone, ale jak nie jest to ma jeszcze czasjusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
TheForfie wrote:Niby tak ale co jak zapytaja czy ich odwioze mam powiedziec nie jedzcie taksowka, troche tak niemilo
To na samym początku powiedz, że jesteś na weselu tylko do 1 i jeśli im to pasuje, to ich odwieziesz, a jeśli nie to niestety ale muszą sobie poszukać innego transportu.
Ja jeszcze jeżdżę samochodem, ale tylko jak mam dostępny, czyli w weekendy, bo w tygodniu mąż do pracy jeździ. Na warsztatach Bezpieczny Maluch facet mówił, że kobieta powinna jeździć do momenty, gdy znaczek marki samochodu na środku kierownicy znajduję się minimum 25 cm od najbardziej wystającego punktu brzucha. Jeśli jest mniej, to kobieta powinna zrezygnować z prowadzenia auta. No i mówił też, żeby w III trymestrze już też zrezygnować z prowadzenia samochodu.
MirelS, ja Bepanthen stosuję u córki do teraz i on się świetnie sprawdza. Na odparzenia, wszelkie małe skaleczenia, na wysypkę albo jak się podrapie. Bardzo ładnie i szybko wszystko schodzi.TheForfie, eve90, kama005, kot_bury, Agness27, figaa lubią tę wiadomość
-
Ania, dziecko chyba do 36 tygodnia ma czas żeby się obrócić głowa w dół. Potem już brakuje mu miejsca. Mój młody jest grzeczniutki, bo jak się ułożył główką w dół ponad miesiąc temu, to już nie zmienia pozycji od tamtej pory
a teraz to już czuję, że on nawet nie ma miejsca żeby się przekręcic jakoś mocno.
LilouK, olej kokosowy świetnie się nadaje. Tylko zwróć uwagę, żeby był nierafinowany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 10:06
LilouK, TheForfie, eve90, jusella, kot_bury, aisa, figaa, renieczka lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dalile wrote:Dzień dobry! Powodzenia wszystkim na wizytach!
Poduszka powietrzna z kierownicy (jeśli jest) wystrzela na odległość 23 cm - w ciąży trzeba mieć od środka kierownicy (znaczka samochodu) do brzucha min. 25 cm - wtedy można jeździć bezpiecznie
Ja mam teraz właśnie 25-26 cm, więc jeszcze jeżdżę, ale za chwilę będę musiała przestać.. A dalej fotela odsunąć nie mogę, bo nie sięgnę do pedałówjusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
tak mi tez gin mowil ze po 35 tc juz raczej sie nie przekreci.
theForfie ty sie tak nie dawaj wykorzystywac! to oni powinni cie wiezc a nie ty ich! chyba wazniejsze twoje zdrowie i samopoczucie niz ich picie. a ile tam masz km? ja bym do 4 na pewno nie wysiedziala a do 1 tez chyba nie. nie ma co robic z siebie bohateraTheForfie, jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej Wszystkim.
Ja wczoraj miałam uciechę bo moja córka w końcu pod wieczor zrobila kupę -pierwsza od 6 dni.
Juz tak się zaczelam martwic bo lewatywę ciężko mi bylo mi jej wpuścić bo wiadomo niechcący moglaby kopnąć w brzuch a czopek po tylu dniach by zaraz wyleciał.
Niestety naturalne sposoby na zaparcia nie pomogly dopiero xenna junior 2 saszetki i lactulosum podwojna dawka od razu.
A dzis juz 2 razy byla na kibelku.
Zawsze gdzie tylko wyjedziemy jest problem bo ona zapomina o kupce.
Pol roku temu to na pogotowiu byliśmy bo aż plakala i nie mogla usiąść i przez 3tyg popuszczala w majtki.
Mam nadxieje ze ten problem szybko się skończy.
Tu byc może prxyczynilo się zmiana klimatu bo jednak woda tez inna niż u nas.
Ale na szczęście juz dobrze i sie nie martwię
Nowatorka a próbowałaś syropu z cebuli na kaszel bo mi zawsze pomagal.
A właśnie i co z Twoja anemia zniknela ?
U mnie niestety nadal jest i jeszcze miałam infekcje pęcherza ale dostałam leki i jem zurawinke i juz nie boli i nie mysze co chwile biegac do wc.Karolajjn:), aisa, eve90, jusella, kot_bury, figaa lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Karolajn papka z ROZGOTOWANEGO ryżu i czarne jagody. U mnie jeszcze chipsy i jak brałam, to tabletki z żelazem. Ostatnio czytałam, że siemię lniane a zawsze wydawało mi się, że to dobre w drugą stronę.
Współczuję Ci bardzo, może nie świadomie jesz coś po czym Twój organizm tak reaguje? Ja bym zwróciła uwagę co jem i po czym najczęściej biegam, może np. nie trawisz laktozy? W dzisiejszych czasach człowiek może się w z dnia na dzień na coś uczulić.
Dziękuję , kurcze właśnie być może nie toleruje laktozy , zawsze piłam dużo mleka , jogurty i nic nie było , a teraz .... Muszę zwrócić większą uwagę na to co jem . :*
Dziś czekają Nas zajęcia w szkole rodzenia , przy piątku 13-nastego jestem ciekawa jaki pech dziś mnie ogarnieeve90, jusella, TheForfie, TheForfie, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
[/url]