X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zdecydowanie nie mój dzień. Znowu... Ledwo żywa jestem. i młody też bardzo leniwy dzisiaj. Aż sobie kawkę zafundowałam po powrocie do domu z pracy, karmelową mokke mrożoną z bitą śmietaną <3 i od razu lepiej!

Dziewczyny, które urządzają kącik dla dziecka w swojej sypialni! Czy kupując łóżeczko dobieracie pod kolor mebli w sypialni?
    Mieliśmy kupować turystyczne, ale chyba jednak tradycyjne okaże się bardziej praktyczne. Potem może służyć jako łóżko, a w turystycznym dziecko zdecydowanie krócej pośpi. I w efekcie zamiast mieć mniej rzeczy (nie chcemy praltykować zbieractwa, nie mamy ani piwnicy ani garażu) byłoby ich więcej.
    Ale do rzeczy, W sypialni mamy łóżko, komodę i półkę w kolorzę dębowym. A mnie się tak bardzo białe łóżeczka podobają... I co teraz, co radzicie ciotki? :)

majeczka87, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko wersalkę (bo szafę wyrzuciłam) ale dobierałam pod resztę mebli w domu :)
    Turystyczne chyba dziadkowie sobie sprawią, żeby małaa miała gdzie spać podczas wizyt :)

Ja już cierpię na brak miejsca, więc też ograniczam się jak mogę.

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja kącik Szyma maluję na niebiesko (chyba, że Dzieć będzie za bardzo rozrabiał w brzucholu to wtedy na różowo ;-)) a reszta pokoju będzie biało szara. Łóżeczko akurat pod kolor mebli będzie (kasztan) bo takie dostanę. W sumie to chcę wyraźnie zaznaczyć, że to miejsce Szyma. Jakbym dostała białe łóżeczko, to bez wahania bym wstawiła. Biały do wszystkiego pasuje.
    Chciałam to jakoś mądrze napisać ale nie wyszło :-P

Zapomniałam dodać, że mam pokój wielofunkcyjny - sypialnia, jadalnia, salon a teraz dziecialnia - wszystko na 20 metrach kwadratowych :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 18:26

Naditta, ania181111, eve90, Karolajjn:), Pauli11, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bałagan robię straszny jak sprzątam :P haha

U nas mała będzie spała z nami w sypialni i meble mamy białe więc łóżeczko akurat będzie pod kolor też białe :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez będzie z nami spała w sypialni także komoda ciemno brązowa i łóżeczko biało - ciemno brązowe bo i reszta mebli jest ciemnobrązowa :)

ania181111, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ja właśnie podobnie planuje tzn zrobić kącik dla małego, bo na pokój będzie musiał zaczekać :P. Chcę pomalować pionowe pasy na ścianie, a wszystko zrobić w kolorach biały-szary-mięta/morski. Już mam wizję, tylko z tym łóżeczkiem teraz problem.
    Chyba skończy się na takim:
    http://allegro.pl/piekne-lozeczko-tapczanik-2w1-dab-sonoma-barierka-i6175896916.html

jusella, ania181111, kot_bury, aisa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - zawsze jeszcze możesz swoje meble przemalować na biało ;-).

Ja u siebie wywalam biurko (a mam wielgachne) i jedną szafkę bardzo niepraktyczną i zamiast tego daję stół z kuchni, który przemalowuję na biało (a jeszcze miesiąc temu mówiłam, że nie podobają mi się białe meble).

ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella A jaka farba malujesz meble ? Bo też mam taki pomysł ale nie wiem czym żeby się nie udusić :p

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ale meble nowe i celowo kupiliśmy w kolorze dębowym, bo w salonie mamy białe, więc w sypialni chcieliśmy coś innego :D

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - wstyd przyznać ale jeszcze nie wiem :/. Dziewczyny mówiły, że jest jakaś farba co nawet zabawki można nią malować. Muszę się w sklepie dopytać, bo jeszcze myślę nad białą bejcą albo woskiem - tylko nie wiem czy taki jest. A malować to będę na dworze.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa chyba przegapilam twoje urodzinki ? Wszystkiego Naj i ode mnie (od nas ;) )

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Czekam na paczke z allegro, zamawial ktos moze od uzytkownika swiat___dziecka? Po ilu dniach dostalyscie paczke i zamawialiscie 1 czy kilka rzeczy? Ja juz zamawialam butelki wczesniej od niego ale nie pamietam po ilu dniach przyszly po 2 albo 3, wiem ze przywiezli po 15 a teraz zamowilam wiecej rzeczy i zamowilam w poniedzialek wieczor, na stronie pisza ze 2dni wiec wczoraj juz powinno byc a tu ni slychu.. a juz zaplacone.

ja tam zamawiałam i przyszło mi właśnie jakoś po 3 dniach, ale spokojnie - na pewno CI przyjdzie ;) robiłam tam bardzo duże zakupy i nie dali ręcznika kąpielowego do paczki. Napisałam wiadomość i szybko mi go dosłali kurierem oraz przeprosili. Także na pewno nie oszuści.

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciotki! :)

nie miałam dostępu do sieci żeby do was napisać. Wyszłam na własne życzenie bo kręgosłup dawał mi popalić od tego łóżka a poza jednorazowym pomiarem wszystko było w normie :) okazało się że to był efekt jednorazowego ataku paniki(miałam okazję sprawdzić na oddziale) Wiele się dowiedziałam o mentalności lekarzy na oddziale i na pewno tam nie wrócę ;) z marudzenia- łóżko za krótkie na osobę o 180cm wzrostu, ordynator zamiast rąk miał łopaty... Cóż takie "wczasy" były mi potrzebne, ale hotel kiepski- szczególnie kwestie bufetu, standard łazienek również inny niż na zdjęciach w katalogu biura podróży. Z ogromnych plusów- pielęgniarki: złote kobiety i mają fantastyczną panią psycholog. Choćby dla tej konsultacji warto było tam spędzić czas. Ogólnie wszytko jest w porządku, wyszło nam to na dobre, ale bez pakietu allinclusive nie polecam ;) Absurdy których dane nam było doświadczyć pozwoliłyby spokojnie na postawienie przed wejściem na oddział posągu słomianego misia- wpasowałby się w klimat ;)
    biorę się za nadrabianie Was :)

Dalile, LilouK, jusella, majeczka87, Agaax, niezapominajka, Pauli11, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja mam białe łóżeczko i czekam na dostawę białej komody. Nie dopasowywałam pod meble,bo i tak jestem na etapie wykańczania domu.Pewnie na zimę się wprowadzimy jakoś i nie wiem jeszcze jakie wybiorę do sypialni. Myślę, że można to w sypialni zrobić na dwa sposoby - dopasowywać do mebli albo stworzyć taki osobny kącik wyraźnie odcięty dla maluszka. TO zależy też jaki jest układ pokoju i jak wielki jest :P

jusella lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, spotkałyście się może z wkładkami laktacyjnymi mocowanymi do skóry? szukam czegoś co uwolni mnie od spania w biustonoszu...

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety :(

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mam pytanie, spotkałyście się może z wkładkami laktacyjnymi mocowanymi do skóry? szukam czegoś co uwolni mnie od spania w biustonoszu...

Johnson’S Baby mają plaster mocujący. Ja je kupiłam ale mi jeszcze nie przyszły.

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe z tego co wiem to nie ma takich wkładek. W pierwszej ciąży też sączyło mi się z cyców i na początku spałam w "chomącie" ale potem olałam system i porzuciłam stanik. Mleczko jest zdrowe na skórę, ma dużo witamin tylko koszulkę codziennie trzeba zmieniać.

Ejren do cyca mocujący czy do bielizny? Z bella są też lepiące ale do cyckonosza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:22

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo Johnson & Johnson to po ostatnich rewelacjach ja NIC z tej marki nie kupie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znów z zasranym problemem , ze tak się wyppwiem .. Co oprócz bananów i czekolady ?? Ratunku mam już dość :/

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ