Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj zdecydowanie nie mój dzień. Znowu... Ledwo żywa jestem. i młody też bardzo leniwy dzisiaj. Aż sobie kawkę zafundowałam po powrocie do domu z pracy, karmelową mokke mrożoną z bitą śmietaną
i od razu lepiej!
Dziewczyny, które urządzają kącik dla dziecka w swojej sypialni! Czy kupując łóżeczko dobieracie pod kolor mebli w sypialni?
Mieliśmy kupować turystyczne, ale chyba jednak tradycyjne okaże się bardziej praktyczne. Potem może służyć jako łóżko, a w turystycznym dziecko zdecydowanie krócej pośpi. I w efekcie zamiast mieć mniej rzeczy (nie chcemy praltykować zbieractwa, nie mamy ani piwnicy ani garażu) byłoby ich więcej.
Ale do rzeczy, W sypialni mamy łóżko, komodę i półkę w kolorzę dębowym. A mnie się tak bardzo białe łóżeczka podobają... I co teraz, co radzicie ciotki?
majeczka87, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja mam tylko wersalkę (bo szafę wyrzuciłam) ale dobierałam pod resztę mebli w domu
Turystyczne chyba dziadkowie sobie sprawią, żeby małaa miała gdzie spać podczas wizyt
Ja już cierpię na brak miejsca, więc też ograniczam się jak mogę.
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Naditta ja kącik Szyma maluję na niebiesko (chyba, że Dzieć będzie za bardzo rozrabiał w brzucholu to wtedy na różowo
) a reszta pokoju będzie biało szara. Łóżeczko akurat pod kolor mebli będzie (kasztan) bo takie dostanę. W sumie to chcę wyraźnie zaznaczyć, że to miejsce Szyma. Jakbym dostała białe łóżeczko, to bez wahania bym wstawiła. Biały do wszystkiego pasuje.
Chciałam to jakoś mądrze napisać ale nie wyszło
Zapomniałam dodać, że mam pokój wielofunkcyjny - sypialnia, jadalnia, salon a teraz dziecialnia - wszystko na 20 metrach kwadratowychWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 18:26
Naditta, ania181111, eve90, Karolajjn:), Pauli11, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Jusella, ja właśnie podobnie planuje tzn zrobić kącik dla małego, bo na pokój będzie musiał zaczekać
. Chcę pomalować pionowe pasy na ścianie, a wszystko zrobić w kolorach biały-szary-mięta/morski. Już mam wizję, tylko z tym łóżeczkiem teraz problem.
Chyba skończy się na takim:
http://allegro.pl/piekne-lozeczko-tapczanik-2w1-dab-sonoma-barierka-i6175896916.html
jusella, ania181111, kot_bury, aisa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta - zawsze jeszcze możesz swoje meble przemalować na biało
.
Ja u siebie wywalam biurko (a mam wielgachne) i jedną szafkę bardzo niepraktyczną i zamiast tego daję stół z kuchni, który przemalowuję na biało (a jeszcze miesiąc temu mówiłam, że nie podobają mi się białe meble).ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ania - wstyd przyznać ale jeszcze nie wiem
. Dziewczyny mówiły, że jest jakaś farba co nawet zabawki można nią malować. Muszę się w sklepie dopytać, bo jeszcze myślę nad białą bejcą albo woskiem - tylko nie wiem czy taki jest. A malować to będę na dworze.
-
TheForfie wrote:Czekam na paczke z allegro, zamawial ktos moze od uzytkownika swiat___dziecka? Po ilu dniach dostalyscie paczke i zamawialiscie 1 czy kilka rzeczy? Ja juz zamawialam butelki wczesniej od niego ale nie pamietam po ilu dniach przyszly po 2 albo 3, wiem ze przywiezli po 15 a teraz zamowilam wiecej rzeczy i zamowilam w poniedzialek wieczor, na stronie pisza ze 2dni wiec wczoraj juz powinno byc a tu ni slychu.. a juz zaplacone.
ja tam zamawiałam i przyszło mi właśnie jakoś po 3 dniach, ale spokojnie - na pewno CI przyjdzierobiłam tam bardzo duże zakupy i nie dali ręcznika kąpielowego do paczki. Napisałam wiadomość i szybko mi go dosłali kurierem oraz przeprosili. Także na pewno nie oszuści.
kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Cześć Ciotki!
nie miałam dostępu do sieci żeby do was napisać. Wyszłam na własne życzenie bo kręgosłup dawał mi popalić od tego łóżka a poza jednorazowym pomiarem wszystko było w normieokazało się że to był efekt jednorazowego ataku paniki(miałam okazję sprawdzić na oddziale) Wiele się dowiedziałam o mentalności lekarzy na oddziale i na pewno tam nie wrócę
z marudzenia- łóżko za krótkie na osobę o 180cm wzrostu, ordynator zamiast rąk miał łopaty... Cóż takie "wczasy" były mi potrzebne, ale hotel kiepski- szczególnie kwestie bufetu, standard łazienek również inny niż na zdjęciach w katalogu biura podróży. Z ogromnych plusów- pielęgniarki: złote kobiety i mają fantastyczną panią psycholog. Choćby dla tej konsultacji warto było tam spędzić czas. Ogólnie wszytko jest w porządku, wyszło nam to na dobre, ale bez pakietu allinclusive nie polecam
Absurdy których dane nam było doświadczyć pozwoliłyby spokojnie na postawienie przed wejściem na oddział posągu słomianego misia- wpasowałby się w klimat
biorę się za nadrabianie WasDalile, LilouK, jusella, majeczka87, Agaax, niezapominajka, Pauli11, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Naditta ja mam białe łóżeczko i czekam na dostawę białej komody. Nie dopasowywałam pod meble,bo i tak jestem na etapie wykańczania domu.Pewnie na zimę się wprowadzimy jakoś i nie wiem jeszcze jakie wybiorę do sypialni. Myślę, że można to w sypialni zrobić na dwa sposoby - dopasowywać do mebli albo stworzyć taki osobny kącik wyraźnie odcięty dla maluszka. TO zależy też jaki jest układ pokoju i jak wielki jest
jusella lubi tę wiadomość
-
Telashe z tego co wiem to nie ma takich wkładek. W pierwszej ciąży też sączyło mi się z cyców i na początku spałam w "chomącie" ale potem olałam system i porzuciłam stanik. Mleczko jest zdrowe na skórę, ma dużo witamin tylko koszulkę codziennie trzeba zmieniać.
Ejren do cyca mocujący czy do bielizny? Z bella są też lepiące ale do cyckonoszaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:22