Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ale ostatnio dobrze mi się śpi... Dziś prawie do 11stej spałam i dopiero teraz będę śniadanie jeść- ranny ptaszek to ze mnie żaden. Dziewczynki macie może pomysł na jakiś fajny obiad?
Renieczka śliczny Bunio
Basia - bardzo się cieszę, że nic nie boli. Może to był znak od Maleństwa, żebyś trochę zwolniła...
Słonecznej, spokojnej soboty wszystkim Mamusiom życzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 11:42
renieczka, stokrotka2013, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Dzień dobry
Ale ostatnio dobrze mi się śpi... Dziś prawie do 11stej spałam i dopiero teraz będę śniadanie jeść- ranny ptaszek to ze mnie żaden. Dziewczynki macie może pomysł na jakiś fajny obiad?
Renieczka śliczny Bunio
Basia - bardzo się cieszę, że nic nie boli. Może to był znak od Maleństwa, żebyś trochę zwolniła...
Słonecznej, spokojnej soboty wszystkim Mamusiom życzę.
ja nie mam- beda szybkie mielone no moze z kawalkiem sera zoltego w srodkujusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
A wydawało mi się że już w tym roku. Chyba muszę lepiej słuchać albo mam jakąś Skleroze :p
Ja jadę dzisiaj z mamą na cmentarz a potem obiad u rodzicównie muszę robić Jupi!!!
jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Na obiadek dziś młoda kapusta z młodymi ziemniaczkami
ostatnio spełniam moje zachcianki smakowe wczoraj był chłodnik + młode ziemniaczki a wcześniej sadzone z młodymi zmiemniaczkami koperkiem + sałata z rzodkiewka i śmietaną to moje ostatnio smaki - ojadlam się jak lew
Tak w ogóle dzień dobry mamusie śliczne brzuszki maciemaluszki też ślicznie rosną super.
Ja dziś robię tort na roczek mojej chrzesnicy i jestem tak pełna energii ze szokteraz co prawda przerwa i wyleguje się w mojej anakondzie
(poduszka ciążowa) hihi i was poczytuje co uwielbiam robić i się uzaleznilam już
Co do szczepień to napewno będę szczepic synka ale jeszcze nie jestem rozeznana w temacie muszę jeszcze złożyć deklarację do innego rodzinnego bo chce się przenieść żeby było bliżej z synem jeździć do lekarza.
Pochwalę się bo 99% wyprawki mam wyprane i wyprasowane spakowane w worki próżniowe i czeka na koniec remontu i układanie w komodzie strasznie mnie to uslokoilo że już tyle do przodu i w tej kwestii nie będzie zaskoczenia. Prasowalam na raty bo ja też z tych co robią wszystko prawie na stojąco a prasowanie przede wszystkim.
Kolejny punkt to pakowanie torby i zatwierdzenie zamówienia w gemini ale to na początek czerwca zostawiam .
Miłej sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 12:07
renieczka, jusella, aisa, majeczka87, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Ja słyszałam, że refundacja ma być dla dzieci urodzonych w 2017, ale czy rzeczywiście tak to nie wiem.
My za pierwszym razem szczepiliśmy na wszystko. Żadnych skutków ubocznych nie było, nawet gorączki mała nie miała. Wszystko zniosła super. My mieliśmy 5 w 1.
Jak byłam na jednych warsztatach, to był właśnie temat szczepionek i była pani ordynator jakiegoś oddziału dziecięcego szpitala w Warszawie i mówiła, że lepiej jest zapobiegać niż potem leczyć, bo to co się dzieje z chorymi dziećmi to jakaś masakra. No i mówiła też, że ci wszyscy przeciwnicy biorą się stąd, że dzieci w genach mają uszkodzenie, a że akurat coś się ujawniło po szczepieniu, to wszyscy zwalają właśnie na to. Wiadomo że zawsze są zwolennicy i przeciwnicy.jusella, renieczka, kama005, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Stokrotka, widzę, że u Ciebie smaki na ziemniaki
Takie młode to rzeczywiście, nic lepszego nie ma! mniam.
Zobaczcie co wczoraj z nudów w pracy znalazłam i zamówiłam, dzisiaj już przyszła, jest piękna!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f2f7782410b.jpgjusella, Dalile, Kasiulina, renieczka, LilouK, aisa, stokrotka2013, eve90, kama005, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c8d1996d8c2.jpg
My taką sobotę mamy z Alą
Uciekłam do mamy, bo u mnie z każdego kąta zerkał na mnie kurz.. a ja nie chcę nic z nim dzisiaj robić..
Cudna ramka - Naditta
Pozdrawiamy i na bierząco z leżaka czytamy !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 13:29
LilouK, renieczka, Naditta, jusella, aisa, majeczka87, eve90, kama005, Agness27, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja od wczoraj zmagam się z silnym bólem pleców promieniującym do pośladka,w szczególności przy chodzeniu.Zastanawiam się czy coś mi wpadło czy może dziecko coś uciska. Ból już chwilami nie do zniesienia.
Jeśli chodzi o szczepionki to synka zaszczepiłam bez wahania, wybraliśmy szczepionki skojarzone 5w1. Wszystkie dawki przyjął bez jakichkolwiek skutków ubocznych. Nie szczepiliśmy jednak na szczepionki dodatkowe. Położna nam odradziła szczepionkę na rotawirusy, mówiąc, że nie chroni ona całkowicie dziecka. Ale teraz będę miała obawy przed szczepieniem drugiego dziecka, gdyż rok po mnie szczepiła córeczkę moja siostra szczepionką 5w1. Dziecko 2 dni po szczepieniu było strasznie marudne, 3 dnia pojawiły się bezdechy i doszło do tego że jej córeczka przestała oddychać. Cała historia na szczęście skończyła się dobrze, dzięki czujności siostry. Jej córeczka ma już 1,5 roku i rozwija się prawidłowo.Lekarze każą szczepić tłumacząc, że jest już starsza , ale moja siostra narazie odwleka decyzję o dalszym szczepieniu.
-
Ja z kolei rotawirusy obowiązkowo. Synek kolegi 4! razy był z rotawirusem w szpitalu jako niemowlę. Straszna sprawa. Może nie chronią całkowicie, ale chronią.
Nawet gdzieś czytałam na ile spada prawdopodobieństwo.
O, mam:
Czy szczepienie jest skuteczne?
Tak! Celem szczepienia jest przede wszystkim ochrona przed zachorowaniem na cięższą biegunkę rotawirusową, zwłaszcza wymagającą wizyty u lekarza i leczenia w szpitalu. Obie szczepionki po prawidłowym podaniu wszystkich zalecanych dawek (tzn. 2 lub 3, w zależności od preparatu) są równie skuteczne:
90–100% dzieci uzyskuje ochronę przed zachorowaniem na ciężką biegunkę rotawirusową i związanym z nią szpitalnym leczeniem;
70–90% wcale nie zachoruje na biegunkę rotawirusową!
http://pediatria.mp.pl/szczepieniaochronne/61310,szczepienie-przeciwko-rotawirusom
Cena szczepionki to max 350 zł wg internetu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 14:39
-
Ona współczuję bólu biedaczku - oby jak najszybciej odpuścił. Przy takich bólach dobrze się sprawdza piłka albo fasolka do ćwiczeń tylko musi być do wzrostu dobrana.
Basia jak się czujesz?
Ja będę szczepić - na co to się jeszcze okaże po rozmowie z lekarką Szymcia.
Przyturlałam się z zakupów - dobrze, że ostatnia prosta do domku z górki jest.
Dziś dla odmiany przywlokłam 10 pieluch tetrowych.
Obiad w sklepie się wymyślił - dziś stek będzie ale niestety wysmażony, pieczone ziemniaki młode i szparagi - wszystko samo z półek pchało się do mnie i krzyczało "weź mnie, zjedz mnie!" - nie mogłam przejść obojętnie
.
stokrotka2013, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Stokrotka, widzę, że u Ciebie smaki na ziemniaki
Takie młode to rzeczywiście, nic lepszego nie ma! mniam.
Zobaczcie co wczoraj z nudów w pracy znalazłam i zamówiłam, dzisiaj już przyszła, jest piękna!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f2f7782410b.jpg
Śliczna ramkaa z ziemniaczkami jest faza jak ich nie jadłam prawie wcale tylko kaszę tak teraz szał
Ale muszą być młode ziemniaczki
Basiu super ze już się polepszylo szybkiego powrotu do domu
Kasiulina super pozazdrościć ja dziś jeszcze nosa na dwór nie wysadzilam a wszystko przez to że za dużo sobie napkanowalam na jeden dzień.
Teraz przerwa ale jeszcze dużo przede mną (jest moc)
Ona wszystko możliwe że to dzidziuś uciska - przytulam
jusella, Kasiulina, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nick nieaktualny