Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w ten okropny dzień .. tak się właśnie z m poklocilam że postanowiłam wysiasc z auta i siedzę jak debil pod Tesco ... wrrrr , a wszystko o to że nie chciał siedzieć na festynie. Tylko do domu do domu .. bo zmęczony . Jak caly dzień to swojej kochanej sswagierce pomagał .. jetem wściekła . Musiałam się wygadac , już mi lzej ..
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[/url]
-
Milcia, dzięki za pomysł, bo kupiłam właśnie truskawki i borówki, zastanawiałam się co z nich zrobić. Już wiem, jakiś placek uczynię. Drożdżowy z kruszonką najlepiej!
LilouK, ramkę polecam z całego serca bo jakość super i jest na prawdę sporych rozmiarów, a nie jakieś małe gówno. Ja już zakupiłam drugą od tego producenta, jedną dałam koleżance na prezent, tylko tamta była na 3 zdjęcia: scan, brzuszek i pierwsze zdjęcie dziecka. Też super
No i cena bardzo spoko!
Ja dzisiaj zostaję sama, mężulek sobie robi męskie wypad z kumplami.17.07.2016
-
Karolajjn:) lubię jako przytulas - jak jesteś pod Tesco to wpadaj do mnie
blisko mieszkam.
Też czasem czuję takie drżenie a raczej jakby ktoś cieniutki strumień wody puścił i śmieję się, że Szymo siuraWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:19
Karolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość
-
E Karolajn... chyba nie ogarniam.
Prośby o namiary
- Dziewuszki dajcie namiary na potrójną ramkę?
- jak któraś kupiła pas poporodowy też bym prosiła o namiar, bo na allegro taki wybór, że mi mózg parujeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:22
-
Dalile, mogę Ci podać linka do amazona z rzeczami od tego producenta, nie mogę ich znaleźć na polskich stronach niestety
Jakby co to marka Bambino by Juliana. Może Tobie się uda znaleźć.
https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=bambino+by+juliana
A tu jeszcze sklep internetowy z ich produktami:
https://angelwholesale.co.uk/Category/Bambino-By-Juliana-WholesaleDalile, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
A co do drżenia dziecka to ja też to czasem czuje. Jak zaczynał się ruszać to czułam to dużo częściej, teraz to zdarza się sporadycznie, ale jest.
Podobno to nic niepokojącego (wujek google tak mówił)Maka, majeczka87, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja też obserwuje - teraz dużo rzadziej - takie drżenie. Czytałam kiedyś że u noworodka drżenie rączek i nóżek świadczy o niedojrzalosci układu nerwowego. Więc wytłumaczyłam sobie że u takiego maluszka w brzuchu układ nerwowy tym bardziej jest niedojrzaly i stąd drżenie.
majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Od kilku dni czytam was, czytam no i w końcu jestem na bieżąco
Śliczne macie brzuszkiNo i oczywiście gratuluję wizyt i dużych dzieciaczków
Moja wizyta w poniedziałek, miesiąc temu mały ważył niecały kilogram, więc myślę, że teraz też nie będzie aż taki duży jak Wasze
Tłumaczę mu, żeby teraz wzrostem upodobnił się do mamy (mam 154 cm), a po porodzie to niech rośnie taki jak jego tatuś (184 cm)
Im bliżej terminu tym więcej pytań i wątpliwości mi się nasuwa... Pisałyście, że nie będziecie używać emolientów do kąpieli, a czy po kąpieli planujecie czymś nawilżać skórę maleństwa? U mnie na SR też położne zachwalały właściwości emolientów, a najbardziej to że po kąpieli nie trzeba już niczym smarować dziecka bo jest skóra jest odpowiednio nawilżona. Kiedyś mamy po kąpieli stosowały litry oliwki, aż się dziecko błyszczałoA co teraz używać po kąpieli?
Jeśli chodzi o drżenie to też czasem czuję, takie dziwne uczucie, jakby ptaszek szybko ruszał skrzydełkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:10
jusella, Dalile, majeczka87, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Zuzulka, moim zdaniem po kąpieli - nic. I do kąpieli też, ewentualnie naturalne mydełko. Ale ja jestem w mniejszości chyba
Poza tym po co atakować od razu emolientami... skąd wiesz, że dziecko będzie miało AZS czy suchą skórę? Kilka dni temu był tutaj ten tematWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:18
Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
czop sluzowy
dziewczyny przed chwila na wkladce oprocz uplawow mialam jakby czop!!! juz sie zestresowalam .... taki jakby 1cm x1cm taka gesta galareta koloru białego z twarozkiem ( oblesnie to opisuje ale tak to wyglądało)..... co robić????!!!!!! zacząć sie stresowac ze urodzę??!!!! czy to juz czop czy moga byc uplawy tylko jakies geste.... jejku!!! ktoras miala takie cos.??
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;