Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hahahaha dobre;)Dalile wrote:Przyjechać pod koniec pierwszej fazy porodu - rozwarcie 4-5 cm

Tak mi koleżanka w zartach radziła, bo ona przyjechała z 4 cm. Mówiłam, że mąż będzie mierzył linijką
miarke trzeba mieć zawsze przy sobie;)

Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
No właśnie jak byłam ostatnio w C&A w centrum w Wawie to była mega kolejka. Ten w Blue City chyba ma dział ciążowy bo potrzebuje spodnie kupić bo jedne mi się przetarly.
No ale zobaczę co się uda znaleźć
Tiramisu mniam.!
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ehh... czyli bez sensu kase wydawac... ja na razie smaruje oliwką i próbuje go wciskać do środka (przepraszam za wyrażenie), cały czas uważałam a tu nagle taka "niespodzianka" ;/ najgorsze jest to że podobno jak już raz wyszedł to ciągle będzie sie pojawiać... moja mama tak ma od kiedy mnie urodziła ( 28 lat temu)Agness27 wrote:No niestety ja mam problem.mi lekarz zalecil masc posterisan bez sterydu ok 35 zl ale szczerze to nie widzę poprawy...
No mi babel wyskoczył i smaruje do środka i na zewnątrz i tylko troche sie zmniejszył..
za 1,5 tyg mam wizyte to zapytam jeszcze lekarki co poleca. Dzięki za odp
-
ból mi twardnieje srednio raz dziennie, przewaznie jak duzo polaze.. poprostu biore magnez i leze, to najlepszy sposob.. Mozna tez kilka dni pobrać nospe zeby macice rozluznic..
izulala jak sie czujesz? jezdzilas na IP z tym czopem?
Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Spróbuj domowych sposobów, np. okłady ze świeżo zaparzonej czarnej herbaty (ciepłą torebką jeszcze), albo nasiadówki (kora dębu + rumianek), tylko nie za długo. No i pamiętaj o błonniku, dużej ilości płynów i lekkostrawnej diecieaga9009 wrote:Ehh... czyli bez sensu kase wydawac... ja na razie smaruje oliwką i próbuje go wciskać do środka (przepraszam za wyrażenie), cały czas uważałam a tu nagle taka "niespodzianka" ;/ najgorsze jest to że podobno jak już raz wyszedł to ciągle będzie sie pojawiać... moja mama tak ma od kiedy mnie urodziła ( 28 lat temu)

za 1,5 tyg mam wizyte to zapytam jeszcze lekarki co poleca. Dzięki za odp
Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Agaax wrote:A jaki sklep? Tylko dziś niedziela i większość sklepów zamknięta
Do Bobo Wózki jadę
faktycznie dzisiaj niedziela nie skojarzyłam, ale godny jest polecenia sklep bociek koło platana w zabrzu, a w katowicach jeszcze jesy duży wybów w mega smyku w silesi albo w gliwicach w europie centralnej
Agaax lubi tę wiadomość
Kijanka
-
Agaax wrote:Spróbuj domowych sposobów, np. okłady ze świeżo zaparzonej czarnej herbaty (ciepłą torebką jeszcze), albo nasiadówki (kora dębu + rumianek), tylko nie za długo. No i pamiętaj o błonniku, dużej ilości płynów i lekkostrawnej diecie

Dzięki spróbuje może z ta herbata
nooo akurat staram sie tak jeść i nigdy nie miałam problemów z pójściem do toalety wiec nie wiem skąd nagle to cholerstwo się pojawiło ;/
-
dobrze sie czuje. wczoraj tylko ten jeden incydent... nie dokonxa jestem pewna czy to czop... ewentualnie bardzo maly kawalek czopa... wygladalo jakby *wysmarkany gil z zatok* ( obrzydliwe ale tak właśnie mi sie to skojarzyło... bylo tego niedużo.. ok 1cm... jak cos jeszcze by wypadło to jade na ip. mam nadzieje ze to jednorazowy incydent.... potem juz wszystko ok . do tej pory nic na wkladce nie ma oprócz małych normalnych uplawow. mam nadzieje ze w środę.lekarz mnie uspokoi.....majeczka87 wrote:ból mi twardnieje srednio raz dziennie, przewaznie jak duzo polaze.. poprostu biore magnez i leze, to najlepszy sposob.. Mozna tez kilka dni pobrać nospe zeby macice rozluznic..
izulala jak sie czujesz? jezdzilas na IP z tym czopem?
jusella lubi tę wiadomość

172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
tak jak mi opisujesz to wlasnie jest czop. On tylko raz wylazi. No jak masz wizyte w srode to moze dobrze, aczkolwiek znajac siebie mimo ze nie jestem panikara ale jakby mi czop poszedl to bym jechala na pogotowie

Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
ale podobno tego jest bardzo duzo.... a ja mialam z 1cmmajeczka87 wrote:tak jak mi opisujesz to wlasnie jest czop. On tylko raz wylazi. No jak masz wizyte w srode to moze dobrze, aczkolwiek znajac siebie mimo ze nie jestem panikara ale jakby mi czop poszedl to bym jechala na pogotowie

zadzwoniłam do mojego gina bo tez panikara jestem. powiedzial ze jak to taki gestszy sluz i nie ma krwi to nie panikować na tym etapie ciazy normalne... on akurat w Portugalii.... powiedzial ze do środy mam poczekać... oczywiście jakby cos sie powtarzalo to ip... a tak nie panikowac bo normalne ze cos tam teraz wycieka. jak nie bola plecy i brzuch to ok
majeczka87, jusella, nowatorka, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Hej! Izulala ze mnie coś z 2 razy wypadła taka galareta biała i gęsta. Ginka na wizycie stwierdziła, że na tym etapie to normalne. Chyba, że towarzyszą temu jeszcze regularne skurcze itp. to mam jechać na IP.
Ja wreszcie wczoraj wypralam ubranka dla małego a jutro prasowanie
Śliczna niedziela się zapowiada, miłego dnia :*
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Czop nie musi wyjść za jednym razem, może długo odchodzić.
Tylko ten z krwią jest oznaką, że coś się zaczyna dziać.
Wg mnie nie odszedł Ci czop śluzowy a inna gęsta wydzielina. Spokojnie możesz czekać do środy bez obaw że to początki porodu.
Nawet gdyby miał to być czop to na ip zrobią usg bądź ktg i odeślą do domu bo odchodzący czop bez zabarwienia nie jest oznaką porodu.
Nie myśl o tym za dużo bo tylko się nakręcić możesz przez to a to wywołać może twardnienie i dopiero będziesz się niepotrzebnie stresować.
jusella, MirelS, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Izulala spokojnie. Czekaj do środy do wizyty
na pewno wszystko ok 
Ja dzisiaj wstawię ostatnie ubranka do prania bo coś tam jeszcze dokupywalam.
W czerwcu ogarnę pranie rozka, organizera, ochraniacza na łóżeczko, ręczniki itp.
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Znów bezsenna noc za mną - obudziłam się po 2giej i do 6stej się męczyłam, potem godzinka spania i koniec
. Jestem niewyspana, chce mi się ryczeć - jednym słowem niedziela do bani.
Mimo to życzę dużo słoneczka i uśmiechu
Basia, jak nocka, jak zdrówko?