Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mania 89 wrote:Drogie Lipcóweczki! Pozwólcie, że i ja do Was dołączę.
Nasze starania o upragnioną ciążę trwały prawie 3 lata. Po 24 nieudanych cyklach w styczniu podeszliśmy do IMSI. Niestety bez powodzenia. W listopadzie mieliśmy podejść do drugiego in vitro... procedura opłacona, leki do stymulacji już zakupione... a tutaj zdarzył się naturalny cud!
Dzisiaj (52dc) mieliśmy drugą wizytę, na której zobaczyliśmy serduszko Maleństwo ma 9mm, tętno 137. Wg usg ciąża jest o 3 dni młodsza niż wg pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
Dla porównania mogę napisać, że 40dc na usg widzieliśmy tylko pęcherzyk (1.31cm) oraz ciałko żółte (0,37cm).
Dopiszcie mnie proszę na termin 13.07mania 89 lubi tę wiadomość
-
Asik_kk wrote:Agafia cudownie! Gratuluje serduszka i bardzo bardzo sie cieszę! Dobrze ze poszłaś na badanie, bo denerwowalabys sie zupełnie bez sensu!30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
mania 89 wrote:Drogie Lipcóweczki! Pozwólcie, że i ja do Was dołączę.
Nasze starania o upragnioną ciążę trwały prawie 3 lata. Po 24 nieudanych cyklach w styczniu podeszliśmy do IMSI. Niestety bez powodzenia. W listopadzie mieliśmy podejść do drugiego in vitro... procedura opłacona, leki do stymulacji już zakupione... a tutaj zdarzył się naturalny cud!
Dzisiaj (52dc) mieliśmy drugą wizytę, na której zobaczyliśmy serduszko Maleństwo ma 9mm, tętno 137. Wg usg ciąża jest o 3 dni młodsza niż wg pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
Dla porównania mogę napisać, że 40dc na usg widzieliśmy tylko pęcherzyk (1.31cm) oraz ciałko żółte (0,37cm).
Dopiszcie mnie proszę na termin 13.07mania 89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zapachmalin wrote:Cześć Dziewczyny. Czy mogę się przyłączyć? Dwie kreski zobaczyłam w 10 cyklu starań, 23 listopada a termin wg belly mam na 31 lipca. Czyli zamykam tyły W poniedziałek lecę do lekarza na betę i jeśli wszystko będzie ok to pod koniec tygodnia zadzwonię umówić się na wizytę.
Miłego wieczorku dla wszystkich lipcóweczek
No pewnie, witamy Cie serdecznie:)zapachmalin lubi tę wiadomość
30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
Agafia, cudowne wiadomości. Wiedziałam że będzie dobrze :*
Agafia83 lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dziewczyny miałam znikać i nie wchodzić ale nie mogłam się powstrzymać i DOBRZE - bo tu same dobre wieści (ma nadzieje, bo czytałam tylko ostatnia stronę ) cieszę się i gratuluję!!!
Ja tez mam dobrą nowinę, beta dzis 1293 za 2 tyg pierwsza wizyta.
Nicka789, Asik_kk, Agafia83, mania 89, sisi lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
lottinka wrote:Dziewczyny miałam znikać i nie wchodzić ale nie mogłam się powstrzymać i DOBRZE - bo tu same dobre wieści (ma nadzieje, bo czytałam tylko ostatnia stronę ) cieszę się i gratuluję!!!
Ja tez mam dobrą nowinę, beta dzis 1293 za 2 tyg pierwsza wizyta.
To Twoja ktora beta? Życzę Ci za 2 tyg zobaczyć juz kropeczke i serduszko -
lottinka wrote:Nicka trzecia i ostatnia.
Teraz czekam z niecierpliwością na wizytę!
Pogoda paskudna, zimno wieje mgła...a ja idę i śmieję się do siebie
No to super! Ja juz mam 9021,7mania 89 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe mamusie
Ale nas dużo się zrobiło!!!
Kupiłam już wszystkie prezenty świąteczne, ufff... Nachodziłam się kilka godzin ale już mam z głowy.
Zrobiłam sałatkę a w piekarniku piecze się ciasto do karpatki, tak mnie naszłoLeoparde, mania 89, zapachmalin, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Witam wszystkie nowe mamusie
Ale nas dużo się zrobiło!!!
Kupiłam już wszystkie prezenty świąteczne, ufff... Nachodziłam się kilka godzin ale już mam z głowy.
Zrobiłam sałatkę a w piekarniku piecze się ciasto do karpatki, tak mnie naszłoAgafia83 lubi tę wiadomość
-
lottinka wrote:Nicka trzecia i ostatnia.
Teraz czekam z niecierpliwością na wizytę!
Pogoda paskudna, zimno wieje mgła...a ja idę i śmieję się do siebie
skąd ja to znam....30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
Ewela35 wrote:Ja też miałam iść na świąteczne zakupy, ale miałam takiego lenia że prawie cały dzień siedziałam w domu.Mój M wpadł na pomysł, że w tym roku wszyscy dostaną ksero usg;) My mamy zamiar powiedzieć w wigilię.
Świetny pomysł... My rodzicom sprezentujemy jakiś "Poradnik dziadka i babci" + ksero usg. Bo mąż mówi że bez usg to pewnie nie załapią o co chodzi. Problem tylko czy zdołamy utrzymać język za zębami...
Co myślicie o Sylwestrowych szaleństwach? Chyba w tym roku nie będę demonem parkietu... Ale trochę potańczę30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
mój ginekolog nie poleca brać żadnych witamin na własną rękę, w pierwszym trymestrze ważne jest by brać kwas foliowy, a w okresie jesieni i zimy wit d, natomiast po badaniach krwi każdej z nas wyjdzie jakie mamy niedobory i co musimy suplementować, branie witamin na własną rękę może spowodować przewitaminizowania, co może być groźne dla dzieciątka gdyż nie wszystkie witaminy wydalane są z moczem gdy jest ich zbyt dużo, podobno są też jakieś badania, że dzieci mam biorących te kompleksy witamin od pierwszego dnia ciązy rodzą się większe