X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Czesc. :(
    O 5:40 wstajac siusiu mialam brazowe plamy.. :( mezu kazal mi nie panikowac a sam chcial od razu na ip jechac. Nie chcialam budzic tak rano synka. Teraz Julian juz wstal, ubieram sie, zawozimy go do dzaidkow i na ip. Plamy sa i delikatny bol podbrzusza.. :(
    Rosa będzie na pewno dobrze, musi!!! Trzymaj się Kochana.. <3

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w 8tc (7+0) :)

O dziwo druga noc przesypiam cala :) to jakis cud chyba....

Rosa bedzie dobrze :*

Agafia83, Zoja lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    O 5:40 wstajac siusiu mialam brazowe plamy.. :( mezu kazal mi nie panikowac a sam chcial od razu na ip jechac. Nie chcialam budzic tak rano synka. Teraz Julian juz wstal, ubieram sie, zawozimy go do dzaidkow i na ip. Plamy sa i delikatny bol podbrzusza.. :(
    Rosa mysl pozytywnie! Trzymam kciuki i czekamy na wieści z IP! ;*

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Rosa - będzie dobrze!! Wierzę w Kropusia. Trzymam kciuki.

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    My golabki tez takie bez zawijania robimy.....a pytanie mam o te miete z imbirem...zaparzacie miete i do tego wrzucacie plasterki imbiru,czy przeciskacie czy w jakies postaci? Mieta pomaga ale na bardzo krotko,jak przestaje jest to do pol godziny nudnosci wracaja...jutro kupie korzen imbiru i chce sprobowac
    Ja wrzucałam bardzo cieniutkie plasterki. Potem zaczęłam pić imbifen w kropelkach to mi pomogło na nudności, tam jest wyciąg z imbiru i jakieś inne naturalne składniki, 3 x 25 kropli i nudności osłabły. Lekarz mi to zalecił.

Muszka15 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze! :-*

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora z was miala delikatne plamienia brazowe? Musza oznaczac cos zlego??? :( cholernie sie boje!!!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ktora z was miala delikatne plamienia brazowe? Musza oznaczac cos zlego??? :( cholernie sie boje!!!

A jaki masz kolor? Brąz czy kawa z mlekiem jak przed okresem?

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakao takie.
    Tak wlasnie zaczynalo sie gdy byly ciaze pozamaciczne. Ale teraz wiem ze jest w macicy i sie boje bo wczesniej przy blizniaczej mialam od razu krwista.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax,ja mialam brazowe,doszly rozowe uplawy czyli z krwia,w ciagu dnia slably zmienialac sie w karmelowe az do zoltych i pozniej z rana znow roz przez braz.....i tak w kolko....5-6 tydzien praktycznie ciagle bylo cos...ostatni tfu tfu jak narazie byl na koncu 6 tygodnia i teraz jest ok....zaczelam progesteron brac wiec moze to pomoglo a tutejsi lekarze twierdza ze pewnie sie tak dlugo zagniezdzalo...nie wiem,ale jak narazie serce mocno bije,wszystko wydaje sie byc ok...a dodam ze nie bylo to jednorazowe plamieńie....fakt ze nie mialam skorczow( poza tym jednym nocnym ze snem) i nie bylo skrzepow,sam plyn zabarwiony...jeden dzien wylazily jakby paprochy,taki kurz czy cos,juz myslalam ze moze jeszcze infekcja sie przyplatala ale minelo..

0MPT.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Kakao takie.
    Tak wlasnie zaczynalo sie gdy byly ciaze pozamaciczne. Ale teraz wiem ze jest w macicy i sie boje bo wczesniej przy blizniaczej mialam od razu krwista.

A jestes juz na IP? Mnie dwa razy tak zaklulo i mysle czy tez nie jechać?

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    A jestes juz na IP? Mnie dwa razy tak zaklulo i mysle czy tez nie jechać?
    Ja mysle ze klucia beda sie pojawialy rownego rodzaju,jak bardzo sie martwisz to pojedz ale ogolnie to silnym bolem miesiaczkowym bym sie martwila...dla mnie pierwsza ciaza byla tak bolesna ze wzgledu na klucia wlasnie,jakies ciagniecia ze w szoku bylam ze to tak boli...tym razem bolu jest znacznie mniej,czasem po prawej stronie zakluje ale tam raczej jest dziecko bo po lewej mam miesniaka...i to mnie nie martwi,szczegolnie wczoraj wieczorej czulam ze tam ewidentnie cos sie dzieje,tetnilo zyciem doslownie,nieprzyjemne przelewanie,klucia ,ciagniecia...no ale to akurat wiem ze jest normalne...ukladam sie wtedy w wygodnej pozycji i leze...no i jem ;) nic na tyle silnego zeby trzeba bylo brac leki od bolu...gdyby bylo mocniejsze to wtedy nospa

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Kakao takie.
    Rosa - ja miała m takie ostatnio. Fakt, że nie miałam wogóle bólów brzucha ani skurczy, byłam w szpitalu i nie wiadomo skąd się to wzięło. W piątek też mi się znowu pojawiło najpierw rano, a potem wieczorem na papierze, ale samo przeszło, wiec już nie leciałam, bo było identyczne niż za pierwszym razem, a skoro wcześniej bylo ok to może zwyczajnie jakieś naczynko w środku mi pękło albo coś. U Ciebie też na pewno będzie dobrze. Ale dla spokoju lepiej sprawdzić. Jesteś już na IP?

• Nicka789 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po lewej stronie boli jajnik taki tepy bol ale nie mocny, dwa razy tak zaklulo w brzuchu po lewej stronie ze szok. Czasami po prawej stronie tez cos poczuje. Ja tez mam miesniaki sa male ale nic gin nie mowila,ze zagrażają malenstwu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 10:24

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki <3

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Mnie po lewej stronie boli jajnik taki tepy bol ale nie mocny, dwa razy tak zaklulo w brzuchu po lewej stronie ze szok. Czasami po prawej stronie tez cos poczuje. Ja tez mam miesniaki sa male ale nic gin nie mowila,ze zagrażają malenstwu
    Z miesniakami w ciazy nic sie nie robi i jest duzo za wczesnie zeby mogly zagrazac,uciskac itp,tym bedziemy sie martwic na koncowce ...klucie jajnikow tez niczego zlego nie zwiastuje,tam sie teraz tyle dzieje ze to poprostu szalenstwo,chociaz wiesz ze wszystko pracuje...Twoja macica musi sie teraz niezle naciagnac,to raczej nie bedzie przyjemne uczucie,biorac pod uwage jak szybko wszystko tam teraz rosnie,zmienia sie to te ciagniecia i klucia moga byc dotkliwe,ja bym nie panikowala...ale ja to ja i mam juz jedna ciaza z takimi bolami za soba,jesli nie czujesz sie z tym dobrze i sie martwisz to szkoda na to czasu,wybierz sie sprawdzic jak wszystko sie rozwija,mysle ze na ip cie uspokoja

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Hej :) Rosa ja mam plamienia brązowe od 4 dni byłam w piątek u lekarza zwiększył mi luteine i kazał jak najwięcej leżeć bo badaniu stwierdził że nic nie widzi. Wiec musimy być dobrej myśli. Trzymaj się cieplutko

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Rosax,ja mialam brazowe,doszly rozowe uplawy czyli z krwia,w ciagu dnia slably zmienialac sie w karmelowe az do zoltych i pozniej z rana znow roz przez braz.....i tak w kolko....5-6 tydzien praktycznie ciagle bylo cos...ostatni tfu tfu jak narazie byl na koncu 6 tygodnia i teraz jest ok....zaczelam progesteron brac wiec moze to pomoglo a tutejsi lekarze twierdza ze pewnie sie tak dlugo zagniezdzalo...nie wiem,ale jak narazie serce mocno bije,wszystko wydaje sie byc ok...a dodam ze nie bylo to jednorazowe plamieńie....fakt ze nie mialam skorczow( poza tym jednym nocnym ze snem) i nie bylo skrzepow,sam plyn zabarwiony...jeden dzien wylazily jakby paprochy,taki kurz czy cos,juz myslalam ze moze jeszcze infekcja sie przyplatala ale minelo..
    Hej. Mnie teraz tez taki kurz brązowy z przezroczysta wydzielina wypływa mam nadzieję cały czas ze tak czasem się dzieje. Trzymam kciuki za nas wszystkie i te plamiace i nie :)

• Nicka789 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Z miesniakami w ciazy nic sie nie robi i jest duzo za wczesnie zeby mogly zagrazac,uciskac itp,tym bedziemy sie martwic na koncowce ...klucie jajnikow tez niczego zlego nie zwiastuje,tam sie teraz tyle dzieje ze to poprostu szalenstwo,chociaz wiesz ze wszystko pracuje...Twoja macica musi sie teraz niezle naciagnac,to raczej nie bedzie przyjemne uczucie,biorac pod uwage jak szybko wszystko tam teraz rosnie,zmienia sie to te ciagniecia i klucia moga byc dotkliwe,ja bym nie panikowala...ale ja to ja i mam juz jedna ciaza z takimi bolami za soba,jesli nie czujesz sie z tym dobrze i sie martwisz to szkoda na to czasu,wybierz sie sprawdzic jak wszystko sie rozwija,mysle ze na ip cie uspokoja

Mam wizyte w srode i mysle czy sens isc na IP jak mi zrobia usg i pozniej znowu w srode, troche nie chce malenstwa stresowac

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Selja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax będzie dobrze <3

p19u3e3kwjkqlfv6.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ