X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Amore Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga moge się edytować w tym dokumencie co masz w opisie?

a już mnie dodałaś :) dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 14:31

xvqvdqg.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Nicka a Ty? :) wiem że z Tychów tak jak ja ;)

Ja 26 lat ;) pierwsza ciaza :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam wczoraj 10 tydzien a wizyte man dopiero za 2i pol tygodmia..nie wiem jam ja wytrzymam boje sir strasznie bo piersi przestaja mnie bolec..my kobiety to tylko sie zamartwiamy ...a wy jak sie czujecie ??

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie i mikołajowych zakupach. Dzidzia rośnie, serduszko pika, ale dzisiaj było bez obliczeń. Jestem zadowolona z pani gin, bo mimo iż to kobieta, to zajęła się nami idealnie. Założyła nam kartę, skierowała na badania, zrobiła cytologie, do tego była bardzo uprzejma i sympatyczna. Mówiła ze w razie czego, mam do nich walić jak w dym, zawsze się znajdzie jakiś gin na dyżurze, który się nami zaopiekuje. Powiem Wam dziewczyny, że jestem szczęśliwa :-) Następna wizyta za dwa tygodnie a usg prenatalne mamy 28 grudnia.

Jak juz się tak przedstawiamy, to nazywam się Justyna, mieszkam pod Lublinem, mam 30 lat ;-)

Anga1989, Nicka789, Selja, sisi, Solane, bulkaasia, Uszko lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Ja zaczelam wczoraj 10 tydzien a wizyte man dopiero za 2i pol tygodmia..nie wiem jam ja wytrzymam boje sir strasznie bo piersi przestaja mnie bolec..my kobiety to tylko sie zamartwiamy ...a wy jak sie czujecie ??

Orbitka nie zamartwiaj sie bo to maluszkowi nie pomaga. Bedzie dobrze ;)
    Mnie od wczoraj jakos podbrzusze pobolewa jak na @ :/ piersi co wieczor mnie bardziej bola ze az ich dotknac nie mogę. A tak yo mdli mnie na sam widok jedzenia, jedynie owoce i slodkie mi podchodzi

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Witam się po wizycie i mikołajowych zakupach. Dzidzia rośnie, serduszko pika, ale dzisiaj było bez obliczeń. Jestem zadowolona z pani gin, bo mimo iż to kobieta, to zajęła się nami idealnie. Założyła nam kartę, skierowała na badania, zrobiła cytologie, do tego była bardzo uprzejma i sympatyczna. Mówiła ze w razie czego, mam do nich walić jak w dym, zawsze się znajdzie jakiś gin na dyżurze, który się nami zaopiekuje. Powiem Wam dziewczyny, że jestem szczęśliwa :-) Następna wizyta za dwa tygodnie a usg prenatalne mamy 28 grudnia.

Jak juz się tak przedstawiamy, to nazywam się Justyna, mieszkam pod Lublinem, mam 30 lat ;-)

Leoparde super wiesci :)

Leoparde lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry bardzo lipcóweczki :) Dołączę swoje parametry :)

Asia lat 29 i pół :P z Zielonej Góry, to będzie pierwsze dziecko.
    OM 29.09 termin wg Belly na 8.07 ale po wizycie na USG jeszcze może skoryguję.

Zaczęłam 10 tc, brzuch się powoli powiększa jakby stożkowato ;) mam mega apetyt szkoda że ciągle na fast foody. :P

Zoja lubi tę wiadomość

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Jagoda :) 24lat, Gostyń. woj Wlkp :)aa no i pierwsza ciąża oczywiście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 15:36

Nicka789 lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    a ja Jagoda :) 24lat, Gostyń. woj Wlkp :)aa no i pierwsza ciąża oczywiście :)

Podoba mi sie to imie <3 Tylko,zeze koleżanka dala juz tak swojej coreczce wiec mam dwa inne wybrane jesli córeczka :) A dla synusia jedno :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze to moja druga ciąża :-)

• Amore Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orbitka podobno te objawy to pojawiaja sie i znikaja i nie ma sie co martwic na zapas. a mozesz wyslac sms zeby sie uspokoic?

leoparde gratulacje :) bardzo sie ciesze ze wszystko ok!

u mnie narazie tez klasyka z objawow. piersi bola, mdlosci ( najlepszaa bulka z maslem) czesto wali mi serducho.

na wilczy apetyt pomagaja dwie obzydliwe rzeczy. w ciagu dnia surowa marchew a zeby zniknal nocny i poranny glod to kawalek bialego sera przed snem.

a wy macie juz jakies patenty na siebie? na jakies swoje dolegliwosci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 15:55

Leoparde lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mało się udzielam, ale tez poproszę o dopisanie do tabelki... wg OM termin na 11.07

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przedstawię. Gabriela, 22 lata, ciąża druga, dziecko pierwsze :) mieszkam na podkarpaciu, w małym miasteczku o nazwie Lubaczów :-D

Zoja lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się być na bieżąco ale nie zawsze mi wychodzi.czasami ciężko tu zajrzeć. Widziałam siebie w tabelce więc już się przedstawiam.
    KAMILA (jak w nicku) mama prawie 11 miesięcznej Zuzi. Z terminem porodu wg USG na 1 lipca. Niestety nie ma terminu OM ponieważ ciągle karmie piersią i ciężko stwierdzić co jak i kiedy. O drugą fasolkę mieliśmy się starać przyszła do nas wcześniej niż zakladalismy.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) co do pojawiania sie i zanikania objawow to ja ogolnie mdlosci mialam non stop a ostatnie 2 dni wszystko przeszlo i bylam wulkanem energii a dzis znowu mnie mdli :/. :) takze nie martwcie sie :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ostatnia OM 23.09;)

Co do mdlosci to w ostatniej ciazy marzylam zeby skonczyly sie razem z pierwszym trymestrem, niestety meczyly mnie tak samo do 20 tyg a po tylko sporadycznie.
    Tym razem mam od samego poczatku bardzo sporadycznie i mam nadzieje ze sie nie rozkreca.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila :) lat 28 okolice Czestochowy :) czekam na drugiego dzidziusia :) OM 1.10 termin wg belly 6 lipca :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przedstawię - Ewelina 36 l z Warszawy. Ciąża pierwsza :)
    Tabelka super, bardzo mi sie podoba <3

Anga1989 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Daria,lat 31, drugie dziecko ,z Westbury uk

Ja mam oewien schemat dnia i staram sie go trzymac...sniadanko,drugie sniadanko,lunch a po nim drzemka...potem obiad do kolacji troche glodowki i znow spanko...mdli mnie ale nie wymiotuje gdzie w pierwszej ciazy wymiotowalam do 7 mca dalej niz widzialam no i mdlosci byly non stop,podsumowujac ta jest znacznie lzejsza i mniej bolesna....co jakis czas mnie cos gdzies uszczypnie czy zakluje ale chociaz wiem ze cosik sie rozwija...wieczorami brzus mi wywala tak ze rodzinka jest w szoku ale moze to dziecko razem z tym powiekszajacym sie miesniakiem robia takie show ;)

0MPT.png
  • Agugu Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam siebie na liście, więc proszę o dopisanie :)
    Agata, l.26, jestem z Łodzi i to moja pierwsza ciąża. OM 7.10, termin porodu 14.07.

Tak Was podczytuję i kurczę, nawet nie za bardzo mam się czym z Wami podzielić ;p Wy ciągle macie wizyty i podpatrujecie Maluszki, a ja jak dotąd miałam pierwszą i jedyną wizytę w 7tc :p Kolejną mam pod koniec grudnia. Ciężko mi tyle czekać, ale staram się nie panikować, choć zbyt wielu objawów ciąży nie mam. Ale z drugiej strony teoretycznie nie mam też objawów niepokojących.

Ech, jakie to czasy przyszły, kiedyś ciąża w głowach mam = poród i zdrowe dziecko, a ja mam wrażenie, że teraz to nawet jak wszystko jest ok, to żyjemy w ciągłej niepewności o przebieg naszych ciąż.

Zoja lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 7tc
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ