X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    To moze i ja sie przywitam - dzien dobry :) rocznik '85, to moja druga ciąża, mam juz 1,5 rocznego synka :) ta ciąża narazie potwierdzona tylko testem, pierwsza wizyta 18 listopada, termin koniec czerwca lub początek lipca- nie prowadziłam dokładnych obserwacji cyklu wiec trudno określić, także czekam z niecierpliwoscią na pierwsze usg :)

Witam i spokojnej ciąży życzę <3

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny i ja sie dołączam do was. Wczoraj zrobiłam test:) a termin mam na ok 16 lipca:) będzie z lipca jak i tatuś:)

Jaguś_7810, Leoparde, She86 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis* wrote:
    Czesc dziewczyny i ja sie dołączam do was. Wczoraj zrobiłam test:) a termin mam na ok 16 lipca:) będzie z lipca jak i tatuś:)

Witamyy :)! Super, że jest nas coraz więcej :**

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Witam Kochane Mamuski.
    wg.ostatniej @ termin mam na 8.07.2017 :-)... czy ktoras Mamuska z Berlina??? Pozdrawiam :-*

Leoparde lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaD. wrote:
    Hej hej
    Witam Kochane Mamuski.
    wg.ostatniej @ termin mam na 8.07.2017 :-)... czy ktoras Mamuska z Berlina??? Pozdrawiam :-*

Witam :)też mam termin na 8 lipca :))

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :-)

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie dziewczyny czujecie? Jakieś pierwsze objawy macie???

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie czuje sie dobrze:) mam mdlosci przy jezdzie samochodem i bolace piersi, ale w koncu czuje ze je mam wiec z tego sie ciesze;))) a Wy dziewczyny jak sie czujecie? Ktora z Was ma w tym tyg wizyte u gina?:)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny. Jutro dopisze Was do do listy Kochane :-)
    Tina85- ja również mam wizytę 18.11, ale to będzie juz moja druga, bo na pierwszą idę w środę :-) dziewczyny, pytanie mam. Ostatnio jem bez opamiętania, a ubywa mi wagi. Tydzien temu, w poniedzialek jak robilam test, bylo 63 a dzis 61.9. Nie mam mdlosci, wrecz przeciwnie. Ma ktoras tak? Mam nadzieje ze to nie zly znak.
    Aa no i jeszcze jedno - dzis zauwazylam ze na piersiach powiekszyly mi sie żyłki, zrobily sie takie wypukle i nooo... Większe. Tez tak macie? Rozumiem pozniej, kiedy zacznie sie siara, ale na poczatku? Szok dla mnie, bo w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam, o ile pamietam.. ;)

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi urosly, nie mam ochoty na slodycze (a zawsze je uwielbialam), przy najdrobniejszym zdenerwowaniu bardzo placze no i ciagle pobolewa mnie brzuch. Jutro ide do ginekologa chociaz za duzo pewnie nie bedzie widac jeszcze ;)

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na poczatku moze tak byc,ja przy pierwszej ciazy jak i teraz mialam od razu zmiane piersi...sutkow,zyly i w ogole sa pelniejsze ;)

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaaa, bardzo mi przykro. Następnym razem się uda.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    To moze i ja sie przywitam - dzien dobry :) rocznik '85, to moja druga ciąża, mam juz 1,5 rocznego synka :) ta ciąża narazie potwierdzona tylko testem, pierwsza wizyta 18 listopada, termin koniec czerwca lub początek lipca- nie prowadziłam dokładnych obserwacji cyklu wiec trudno określić, także czekam z niecierpliwoscią na pierwsze usg :)
    Ja tez mam 17.11

dziewczyny chyba mi zimno wychodzi na ustach i sie boje bo iaz juz przechodziłam przez to nie raz i niby wtedh nie ma zagrożenia ale sie boje. Wiecie os na ten temat?

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi, zimno, które kolejny raz pojawia Ci się na ustach jest całkowicie bezpieczne dla maluszka. Jakby pierwszy raz wyszło, no to problem, a tak,nie martw się ;)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Tina85- ja również mam wizytę 18.11, ale to będzie juz moja druga, bo na pierwszą idę w środę :-) dziewczyny, pytanie mam. Ostatnio jem bez opamiętania, a ubywa mi wagi. Tydzien temu, w poniedzialek jak robilam test, bylo 63 a dzis 61.9. Nie mam mdlosci, wrecz przeciwnie. Ma ktoras tak? Mam nadzieje ze to nie zly znak.
    Aa no i jeszcze jedno - dzis zauwazylam ze na piersiach powiekszyly mi sie żyłki, zrobily sie takie wypukle i nooo... Większe. Tez tak macie? Rozumiem pozniej, kiedy zacznie sie siara, ale na poczatku? Szok dla mnie, bo w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam, o ile pamietam.. ;)

Z tym jedzeniem to daj znac jak to robisz!! Bo u mnie działa to wręcz odwrotnie, mam straszne mdłości, ledwo moge cos w siebie wcisnąć a waga stoi w miejscu :) ale mysle ze nie jest to zły znak, duzo kobiet na początku ciazy traci pare kilo, jednak organizm działa na wysokich obrotach i moze spała wiecej energii- takie troche moje gdybanie :)

Jesli chodzi o inne objawy to piersi ważące tonę i ciagle bym spała, co przy pracy i małym urwisie w domu niestety nie wchodzi w grę :)

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki, tak jak pisze Jednataka, jesli to nie jest pierwsza w Twoim życiu opryszczka, to nie ma co sie martwić, dzidzia jest bezpieczna :)

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:

Gabi, mam tak samo jak Ty. Mogłabym jeść i jeść i wciąż jestem głodna. Co do piersi to są nabrzmiałe i juz widać żyłki na nich. Czyli podobnie jak u Ciebie.
    Proszę również wpisać mój termin do listy - 13 lipiec :-)

gabi544 lubi tę wiadomość

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://s2.ifotos.pl/img/201611061_axehehp.jpg

oto moje 2 kreseczki dzisiejsze :-)

She86, gabi544 lubią tę wiadomość

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Gratuluje,jutro betką prosze sie pochwalic jesli w PL mieszkasz.Powodzenia,zdrowej ciàzy zycze

Dziękuję :-)

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje lipcowki :) mam córeczkę z 02.07.2015, najlepszy miesiąc na poród :):) trzymam kciuki i powodzenia :):)

Marzenie27, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ