X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    To moze i ja sie przywitam - dzien dobry :) rocznik '85, to moja druga ciąża, mam juz 1,5 rocznego synka :) ta ciąża narazie potwierdzona tylko testem, pierwsza wizyta 18 listopada, termin koniec czerwca lub początek lipca- nie prowadziłam dokładnych obserwacji cyklu wiec trudno określić, także czekam z niecierpliwoscią na pierwsze usg :)

Witam i spokojnej ciąży życzę <3

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny i ja sie dołączam do was. Wczoraj zrobiłam test:) a termin mam na ok 16 lipca:) będzie z lipca jak i tatuś:)

Jaguś_7810, Leoparde, She86 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis* wrote:
    Czesc dziewczyny i ja sie dołączam do was. Wczoraj zrobiłam test:) a termin mam na ok 16 lipca:) będzie z lipca jak i tatuś:)

Witamyy :)! Super, że jest nas coraz więcej :**

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Witam Kochane Mamuski.
    wg.ostatniej @ termin mam na 8.07.2017 :-)... czy ktoras Mamuska z Berlina??? Pozdrawiam :-*

Leoparde lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaD. wrote:
    Hej hej
    Witam Kochane Mamuski.
    wg.ostatniej @ termin mam na 8.07.2017 :-)... czy ktoras Mamuska z Berlina??? Pozdrawiam :-*

Witam :)też mam termin na 8 lipca :))

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :-)

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie dziewczyny czujecie? Jakieś pierwsze objawy macie???

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie czuje sie dobrze:) mam mdlosci przy jezdzie samochodem i bolace piersi, ale w koncu czuje ze je mam wiec z tego sie ciesze;))) a Wy dziewczyny jak sie czujecie? Ktora z Was ma w tym tyg wizyte u gina?:)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny. Jutro dopisze Was do do listy Kochane :-)
    Tina85- ja również mam wizytę 18.11, ale to będzie juz moja druga, bo na pierwszą idę w środę :-) dziewczyny, pytanie mam. Ostatnio jem bez opamiętania, a ubywa mi wagi. Tydzien temu, w poniedzialek jak robilam test, bylo 63 a dzis 61.9. Nie mam mdlosci, wrecz przeciwnie. Ma ktoras tak? Mam nadzieje ze to nie zly znak.
    Aa no i jeszcze jedno - dzis zauwazylam ze na piersiach powiekszyly mi sie żyłki, zrobily sie takie wypukle i nooo... Większe. Tez tak macie? Rozumiem pozniej, kiedy zacznie sie siara, ale na poczatku? Szok dla mnie, bo w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam, o ile pamietam.. ;)

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi urosly, nie mam ochoty na slodycze (a zawsze je uwielbialam), przy najdrobniejszym zdenerwowaniu bardzo placze no i ciagle pobolewa mnie brzuch. Jutro ide do ginekologa chociaz za duzo pewnie nie bedzie widac jeszcze ;)

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na poczatku moze tak byc,ja przy pierwszej ciazy jak i teraz mialam od razu zmiane piersi...sutkow,zyly i w ogole sa pelniejsze ;)

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaaa, bardzo mi przykro. Następnym razem się uda.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    To moze i ja sie przywitam - dzien dobry :) rocznik '85, to moja druga ciąża, mam juz 1,5 rocznego synka :) ta ciąża narazie potwierdzona tylko testem, pierwsza wizyta 18 listopada, termin koniec czerwca lub początek lipca- nie prowadziłam dokładnych obserwacji cyklu wiec trudno określić, także czekam z niecierpliwoscią na pierwsze usg :)
    Ja tez mam 17.11

dziewczyny chyba mi zimno wychodzi na ustach i sie boje bo iaz juz przechodziłam przez to nie raz i niby wtedh nie ma zagrożenia ale sie boje. Wiecie os na ten temat?

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi, zimno, które kolejny raz pojawia Ci się na ustach jest całkowicie bezpieczne dla maluszka. Jakby pierwszy raz wyszło, no to problem, a tak,nie martw się ;)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Tina85- ja również mam wizytę 18.11, ale to będzie juz moja druga, bo na pierwszą idę w środę :-) dziewczyny, pytanie mam. Ostatnio jem bez opamiętania, a ubywa mi wagi. Tydzien temu, w poniedzialek jak robilam test, bylo 63 a dzis 61.9. Nie mam mdlosci, wrecz przeciwnie. Ma ktoras tak? Mam nadzieje ze to nie zly znak.
    Aa no i jeszcze jedno - dzis zauwazylam ze na piersiach powiekszyly mi sie żyłki, zrobily sie takie wypukle i nooo... Większe. Tez tak macie? Rozumiem pozniej, kiedy zacznie sie siara, ale na poczatku? Szok dla mnie, bo w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam, o ile pamietam.. ;)

Z tym jedzeniem to daj znac jak to robisz!! Bo u mnie działa to wręcz odwrotnie, mam straszne mdłości, ledwo moge cos w siebie wcisnąć a waga stoi w miejscu :) ale mysle ze nie jest to zły znak, duzo kobiet na początku ciazy traci pare kilo, jednak organizm działa na wysokich obrotach i moze spała wiecej energii- takie troche moje gdybanie :)

Jesli chodzi o inne objawy to piersi ważące tonę i ciagle bym spała, co przy pracy i małym urwisie w domu niestety nie wchodzi w grę :)

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki, tak jak pisze Jednataka, jesli to nie jest pierwsza w Twoim życiu opryszczka, to nie ma co sie martwić, dzidzia jest bezpieczna :)

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:

Gabi, mam tak samo jak Ty. Mogłabym jeść i jeść i wciąż jestem głodna. Co do piersi to są nabrzmiałe i juz widać żyłki na nich. Czyli podobnie jak u Ciebie.
    Proszę również wpisać mój termin do listy - 13 lipiec :-)

gabi544 lubi tę wiadomość

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://s2.ifotos.pl/img/201611061_axehehp.jpg

oto moje 2 kreseczki dzisiejsze :-)

She86, gabi544 lubią tę wiadomość

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Gratuluje,jutro betką prosze sie pochwalic jesli w PL mieszkasz.Powodzenia,zdrowej ciàzy zycze

Dziękuję :-)

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje lipcowki :) mam córeczkę z 02.07.2015, najlepszy miesiąc na poród :):) trzymam kciuki i powodzenia :):)

Marzenie27, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ