X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja wam powiem, że sex w ciąży jak dla mnie jest przereklamowany i jakoś za duzo trzeba myśleć i wbrew pozorom uważać.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie wiem czemu ale nie dosc ze moje libido wynosi -100 to jeszcze nie potrafie sie przełamać do sexu... Przed ciążą tez jakos nie szalałam no ale teraz to masakra jest... Może przez to, ze gdy tylko dowiedzielismy sie o ciąży to przy pieszczotach mnie brzuch pobolewal... Sama nie wiem

l22nhdgen92nqanl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde super brzusio!! :)

Ja jestem za fotkami :) akurat w niedzielę zaczynam nowy tydz i staram się fotki robić :)

My z sexem wstrzymalismy się tylko do pierwszej wizyty u gina w 7tyg. Jak powiedziała że wszystko jest ok to jakoś się nie boimy :)

Kobiety są tak skonstruowane że jeśli ciąża nie jest zagrożona to normalnie można żyć łącznie z sexem ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tam nie mamy żadnych oporów :P I nie zastanawiamy się czy delikatnie, czy troche poszaleć... jakoś nic złego się nie dzieje ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka też se myślałam chrzanie tak.. aż do momentu kiedy byłam zdesperowana :D i właściwie szybko nam się spodobało.

U mnie jest tak że raczej mam wyższe libido niż przed ciążą i boli mnie podbrzusze jak (że tak powiem) mam ciśnienie. i orgazm zawsze mnie relaxuje.

właściwie czasem jak m nie ma nastroju a mnie tak boli to się relaxuje sama :/ trochę głupio. zapytam się gina jak pójdę na wizytę oco chodzi czemu tak mam

xvqvdqg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też ;) wiadomo że Kamasutry nie uprawiany ale w celibacie też nie zamierzamy żyć ;)

Zoja lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ae9b87e3ff7.jpg

Leoparde, Anga1989, megi78, Pikcia, sisi, Zoja, DTEM, Marciiik, bulkaasia, Muszka15 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 śliczny brzusio <3

Paula55 lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia gdzie jesteś?

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzuszki!!! Pięknie zaokrąglone! Aż się buzia cieszy!! <3

To mój na koniec 12. Tygodnia (11+6) :)

82794c8a2444589dm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 20:08

Paula55, Marciiik, bulkaasia, megi78, Anga1989, Madlene.:), sisi lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to mam takie dziwne boleści a wszystko przez ten cholerny kaszel :/
    Dol brzucha kluje, boli przy kazdym kaszlnieciu, nawet jak nie kaszle to tez :( rece mi opadaja, bo juz nie mam sily, zeby tyle czasu kaszel trzymal az od polowy listopada?! Boje sie o moje dziecko, bo przez ten kaszel pewno sa skurcze macicy :( Nie wiem co robic juz

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak juz bylam jakis czas temu, to nie ma sensu, bo mnie tylko osluchal i powiedział ze nic mi nie przepisze bo w ciazy to tylko naturalnie sie kurowac i isc do swojego gin. I bylam i mialam pic prenalen gdzie to nic nie pomaga :(

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Spędziłam w szpitalu ponad 2h. Najpierw wywiad z położna a potem usg. Miałam przez brzuch i dopochwowo. Wg usg jest to 13+3 więc o 3 dni starsza. Bliźniaki rosną, słyszałam bicie serduszka każdego z osobna <3 <3
    Pierwszy ma 69.8mm, NT 1.10mm. Drugi ma 73mm i NT 1.70mm.
    Ryzyka wad genetycznych bardzo niskie :)

Także kamień z serca i już od razu człowiek inaczej zaczyna cieszyć się ciążą :D

Fotki nie najlepszej jakości ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abea0eed95c1.jpg

evcikm81, Jaguś_7810, Nicka678, Leoparde, Mania25, tweety89, Muszka15, megi78, Paula55, Kalia, Amore, Anga1989, cookiemonster, lottinka, Pikcia, Madlene.:), tubispl, DTEM, Solane, Marciiik, SteveS, gabi544, Selja, sisi, mamakejti, Zoja, asiczka11 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia gratuluję :-) no naprawdę kamień z serca :-) cieszę się bardzo.

bulkaasia lubi tę wiadomość

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dodam swoj znow a co tam:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72fe980a768b.jpg
    Sliczne te wasze brzuszki.
    Bulkaasia cudne te twoje blizniaki:)
    Jeszcze tylko 2 dni i tez zobacze swojego szkraba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:46

Paula55, megi78, Anga1989, bulkaasia, Leoparde, Madlene.:), Marciiik, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusie macie swietne!

Bulkaasia,wow wow,superancko!!! Ciesze sie z Toba

Dalam rade w kosciele,fakt ze bylam jedyna osoba w krotkim rekawie wyrozbierana ale najwazniejsze ze bol znioslam,nie wiem czy pisalam Wam ale spalam namplecach dzis w nocy,normalnie nie moglam tak slac z wylrostowanymi nogami na plecach,w nocy chodzilam siku i byl problem ale rano koniec,sikam od rana normalnie i mam uczucie jakby mi cos sie w tyl cofnelo..boli ale nie pecherz a to jeden organ mniej i jest ulga spora mimo wszystko...oby do jutra nie wrocilo!!

Fotke wieczornego brzucha zrobbilam tel i hm problem mam go na tableta zrzucic

bulkaasia, Marciiik, sisi lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to by chcial ale ja go w celibacie trzymam bo to zle sie czuje, bo to mdlosci, bo to cos mnie boli itp. Najpierw odmowie a potem placze 'bo ty mnie teraz beeedzieeesz zdraaadzaaac' :D a on siedzi i tlumaczy, ze nie bedzie :D

sisi lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić Was to wyczyn :-)

Co do niedzielnych fotek to fajny pomysł - zacznę od przyszłej niedzieli bo już z łóżka się nie zwloke ;-)
    W poprzedniej ciąży robiłam co tydzień gdzieś od końca 4 mc - teraz jak porównuje to jest duuuuuzo większy.

Co do wózków, mój ojciec mawiał że "nie to ładne co ładne, ale to co się komu podoba" :-)
    Ja napalilam się na topowe wózki widzę w internecie, po obejrzeniu w sklepie i chłodnej ocenie odpadły wszystkie. Wybrałam Jedo Fyn i akurat koleżanka sprzedawała w super stanie i nie żałuję. Przedewszytskim DUŻA gondola. Potem jak syn juz był stabilny i dobrze siedział kupiliśmy maclaren techno xt coby się do samochodu łatwo mieścił na wyjazdy. A w koło domu Jedo duża gablota na dużych, pompowanych, skretnych kołach i koszykiem na zakupy który ładnych parę kilo zmieści :-) Do tego śpiworek wełniany pierwszej zimy w spacerów super się sprawdził. Wady - jak każdy tego typu zmieścić do bagażnika samochodu. Pewnie w komunikacji miejskiej w godzinach szczytu może być też z nim ciasno.

Co do chrztu - nie mamy ślubu kościelnego i pierwszego syna nawet nie próbowaliśmy podać do chrztu. Mąż całkowicie niewierzący (sakramenty wszystkie ma, formalnie nie wystapił). Zanosząc dziecko do chrztu oświadcza się ze wychowa je się w wierze katolickiej, a my tego nie jesteśmy w stanie zrobić najprostszy przykła: nie będziemy z nim co niedzielę w kościele. Wierzymy czy nie, ale nie robimy sobie "jaj" z tego i nie będziemy kłamać składajć takiej deklaracje w kościele tylko dla tego że chrzest to tradycja, bo rodzice nasi chcą,bo co ludzie powiedzą, co jak inne dzieci będą szły do komunii itd.

Ufff, ale się rozpisałam, mam nadzieje ze składnie chociaż :-)

Spokojnej nocy bez pobudek na sianie i boleści :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 22:10

Marciiik lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia super wieści :)

Luz_Maria my tak samo zrobiliśmy! Na normalne długie spacery spacerówka od 3 w 1 a do samochodu na szybkie zakupy parasolka :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f7c3c75fc903598bmed.jpg
    Dobra,to ja tez,w sypialni jest moja baza dlatego taki bajzel ale ostatni tydzien tam spedzilam ;)

Jaguś_7810, megi78, Kalia, Anga1989, bulkaasia, Madlene.:), DTEM, Leoparde, Marciiik, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

0MPT.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ