X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :)
    Noc zaliczam do udanych, jakaś taka wypoczęta wstałam. Chyba po wczorajszym usg psycha mi wyluzowała trochę ;)
    Jadę do pracy, dziś strajk metra więc porażka. Jestem jak sardynka w puszcze,ejjj.

DTEM gratuluję pierwszych ruchów. Uczucie cudne...

DTEM lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM! Super! Normalnie zazdroszczę:) Niecierpliwie czekam na to smyranie, tudzież bąbelki... Mam nadzieję, że nie zaczną się dopiero w 20 tyg, bo oszaleję do tego czasu :D

DTEM lubi tę wiadomość

• Ola151213 Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mogę się do Was przyłączyć? Nazywam się Ola, mam 28 lat. Jestem w 12 tygodniu, to moja druga ciąża. Córeczkę urodziłam w grudniu 2013r. przez cc. W sobotę mam mieć USG przezierności karkowej i troszkę się tego boję.

Marciiik, Jaguś_7810, sisi lubią tę wiadomość

f2w3ol2a2uejjrcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola151213 wrote:
    Hej, mogę się do Was przyłączyć? Nazywam się Ola, mam 28 lat. Jestem w 12 tygodniu, to moja druga ciąża. Córeczkę urodziłam w grudniu 2013r. przez cc. W sobotę mam mieć USG przezierności karkowej i troszkę się tego boję.

Witaj, pewnie :)
    Wszystko bedzie dobrze ;)

• Amore Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek wszystkim

Dtem jak mega że już coś czujesz! ja przykładem rękę to tylko jelita po śniadaniu mi grają :/

Cześć Ola gratulacje ciąży :) Rozumiemy Cię doskonale u nas większość już zaliczyła usg prenatalne i nie taki diabeł straszny :) trzymamy kciuki żeby i uCiebie było wszystko ok

DTEM lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D odliczam 6 godzin do wizyty :) jak zwykle warunki atmosferyczne mnie powalają. Każda wizyta musi się odbyć w śniegu, zamieci, w katakliźmie i śnieżycy :D ale może to dobrze, aby ta dzisiejsza też była taka jak pozostałe.

Zazdroszcze ruchów :D Ja w nocy się przebudziłam bo czułam łaskotanie w brzuchu, ale byłam tak nie przytomna, że sama już sobie wmówiłam, żeby nie przesadzać i iść spać. Szczerze to już sama nie wiem :D Brzuch mam strasznie mały, wszyscy mnie gonią do jedzenia bo nic nie widać, może faktycznie przez cienką skóre czuć ruchy... no nic, czekam na powtórke, skoro nie można tego pomylić :D

Amore, Zoja lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia trzymam kciuki za wizytę :) Kochana, napewno Ci się nie śniło- będzie powtórka, a przecież wielkość brzucha nie ma znaczenia, chyba bardziej otyłość- he he, choć ja mam trochę tego tłuszczyku :)

Wtaj Ola :) będziemy trzymać kciuki w sobotę :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM o rany ale cudownie!!! Teraz już maluszek będzie się odzywał <3 Ja pamiętam pierwsze ruchy z synem w 16 tyg!!! W pracy haha. Poplakalam się ;)
    Ciekawe kiedy ten nowy ktoś się ujawni :)

PannaNatalia trzymam kciuki za wizytę! ;)

Witaj Olu :) Super ze dołączyłas do nas :)

A ja miałam tragiczna noc :( zresztą od jakiś 4 dni jadę na paracetamolu bo głową mi pęka :( płakać mi się chce bo tu synek też wymaga opieki a ja ledwo żyję.
    Teraz z rana tak.mnie nad kiblem przemaglowalo że mam dość :(

Wam życzę lepszego samopoczucia ;*

DTEM lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola rozgość się :) zdaje się że jesteśmy na podobnym etapie :)

melduję się po NIFTY - teraz oczekiwanie jak na testowanie po owulacji, hehh :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, pociesze Cię, że mi dopiero od tygodnia przeszły wymioty. Tak to non stop od równego 6 tygodnia. Na głowę polecam wypić mocną kawę, sen albo smarować skronie amolem. Mi też ostatnio rozsadzało głowe, ale przez tą anginę miałam końskie dawki paracetamolu dlatego nie chciałam już męczyć dziecka, tylko ratować się czym bądź.

DTEM, też mam tłuszczyku :D teraz już sama nie wiem czy mi się śniło czy faktycznie mnie ktoś piórkiem łaskotał :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was ma jeszcze plamienia bo ja już mam dość :( i nie wiem kiedy to się skonczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam odpukać w niemalowane, ale lekarz mi mówił ze miał dziewczyny które plamily nawet do 21 tc. Trisska współczuję, bo to jednak dodatkowy stres. Ale powiem ci ze ja do tej pory mam stres jak idę do WC lub czuję jakiś upławy idąc

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia jej współczuję :( nieźle Cie wymeczylo :/

Mi niestety na ból głowy nic nie pomoże oprócz tabl... Ja mam pozostałości po migrenie. I tak Bogu dziękuję że paracetamol daje rade bo kiedyś tylko gruby kaliber leków działał...
    Ale dziękuję za rady :* sen to pierwsze co robię gdy tylko mąż jest w domu, ale amolu w uk nie dostanę raczej.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie plamie ale tak strasznie prześladuje mnie myśl że za tydzień na wizycie usłyszę coś złego!!! To jest okropne i płakać mi się chce!
    Czy jestem jakąś durna?
    Z synkiem byłam tak spokojna, pewna ze jest ok.. Mimo że dowiedziałam się że mam bardzo wysokie tsh i musiałam lecieć do Pl byłam spokojna... A teraz?

Rosaaaaa potrzebuje patelni ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ola151213 Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. W poprzedniej ciąży miałam wielowodzie, ale na szczęście córka urodziła się zdrowa.
    Mam do Was pytanie, czy wiecie co może pomóc na trądzik w ciąży? Nigdy nie miałam całkiem idealnej cery, ale teraz to jakaś masakra :/

f2w3ol2a2uejjrcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja nie plamie ale tak strasznie prześladuje mnie myśl że za tydzień na wizycie usłyszę coś złego!!! To jest okropne i płakać mi się chce!
    Czy jestem jakąś durna?
    Z synkiem byłam tak spokojna, pewna ze jest ok.. Mimo że dowiedziałam się że mam bardzo wysokie tsh i musiałam lecieć do Pl byłam spokojna... A teraz?

Rosaaaaa potrzebuje patelni ;)
    Paula nie jesteś sama w wciąż z synem tez byłam bardzo spokojna teraz jest dramat wmawiam sobie jakieś bzdury nie mogę tak zwyczajnie zacząć się cieszyć, nawet czasem sobie mówię po co ci to było głupia babo :(. Właśnie dzis mam taki dzień, ale musimy być dzielne i dobrej myśli.

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola151213 wrote:
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. W poprzedniej ciąży miałam wielowodzie, ale na szczęście córka urodziła się zdrowa.
    Mam do Was pytanie, czy wiecie co może pomóc na trądzik w ciąży? Nigdy nie miałam całkiem idealnej cery, ale teraz to jakaś masakra :/

Niewiele ;) Nie można stosować preparatów na trądzik w ciąży, nic z kwasami. Spróbuj maść cynkową. Ja po prostu myję rano, odświeżam w dzień i nawilżam - nic więcej nie jestem w stanie zrobić.

Dziewczyny, planujecie kupować fotel do karmienia? Ja bardzo bym chciała wstawić do sypialni, bo nie wyobrażam sobie karmić w dużym w nocy albo jak są goście, a w łóżku nie ma opcji. Tylko te ceny... No i nie mam gdzie "spróbować" usiąść ;)

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    internety robią robote :) ja w pierwszej ciąży i mam wrażenie, że ocipieje :)

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    No i jak bedziemy rodzic w lipcu i np w lipcu skladac wniosek to beda brane dochody z 2015 r. I np jezeli ktos te dochody uzyskuje nadal to bierze sie te dochody po odjeciu skladek podatku naleznego i dzieli przez np 12 jezeli ktos pracowal caly rok i przez liczbe czlonkow rodziny wliczajac juz narodzone dziecko. Natomiast jesli dochody nie sa uzyskiwane z 2015 r. Bo ktos zmienil prace to wowczas bierze sie dochod uzyskany z miesiaca nastepnego po uzyskaniu dochodu netto i dzieli sie przez liczbe osob. Np jezeli ktos zaczal prace w lutym 2016 r. To dochod uzyskany bierzemy za marzec 2016 netto.

Ale rodzina "przy" której się mieszka np. rodzice chyba się nie liczą jako członkowie rodziny i ich dochody ani podział na członka rodziny się nie liczą. Tylko matka dzieci i ojciec i ich dochody. Co?

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    internety robią robote :) ja w pierwszej ciąży i mam wrażenie, że ocipieje :)

A tak zupełnie z ciekawości - po co czytacie te internety, skoro Was tak stresują? Przecież to sieć, każdy może napisać cokolwiek na forach internetowych, a i w artykułach zdarzają się rażące błędy. Wiem, bo pracuję jako redaktor i korektor :D Jestem w stanie zrozumieć strach w razie plamienia czy bólu, ale takie nakręcanie sie samodzielnie? Serio?

KgXdp1.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ