X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Niewiele ;) Nie można stosować preparatów na trądzik w ciąży, nic z kwasami. Spróbuj maść cynkową. Ja po prostu myję rano, odświeżam w dzień i nawilżam - nic więcej nie jestem w stanie zrobić.

Dziewczyny, planujecie kupować fotel do karmienia? Ja bardzo bym chciała wstawić do sypialni, bo nie wyobrażam sobie karmić w dużym w nocy albo jak są goście, a w łóżku nie ma opcji. Tylko te ceny... No i nie mam gdzie "spróbować" usiąść ;)
    ja mam już fotel- w sumie nie był przewidziany do karmienia tylko do salonu, ale jest meeeega wygodny więc pewnie za kilka miesięcy przeniesiemy go na górę do sypialni i będzie służył do karmienia :)

Co do strachu- to ja też mam wrażenie, że w ciąży z maluchami jakoś tak było "bezstresowo", chociaż całą leżałam. A teraz- ciągle strach, dosłownie o wszystko!!! Może wiek też swoje robi??? Do tego doświadczenie no i "przeszkody" przez które musieliśmy przejść :( a pewnie wszystkie zdajemy sobie sprawę, że do finału daleko a po drodze różnie może być :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Jest przelicznik z pola i w tym okresie co nas interesuje wynosi on 164.58 zl miesiecznie z ha przeliczeniowego. Wiec jesl macie gospodarstwo rolne przez caly 2015 r. To kwote 164.58 razy 12 i pomnozyc przez ilosc ha przeliczeniowych wyjdzie wowczas za caly rok kwota no i pozniej podzielic to na 12 i kolejno podzielic przez liczbe osob wtedy bedzie wiadome ile to wychodzi na osobe miesiecznie....
    he he he - policzyłam!!! Nie mamy szans!!! masakra

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja internetow nie czytam bo zwyczajnie nie mam na to czasu. Ledwo na to forum mi starcza :P
    Na początku ciąży byłam oaza spokoju a teraz mam wewnętrzny niepokój i uspokoje się chyba dopiero za tydz po usg...

Fotel bujany mam z pierwszej ciąży. On i niania elektroniczna to były najlepsze nasze zakupy :)
    Tylko mój nie jest taki z tych starożytnych na plozach ;)
    Jest do niego podnóżek, oparcie się rozkłada więc uratował nie jedna noc kiedy syn postanawial spać na mnie lub mężu :)
    Przykrywką nas kocem, kładzie oparcie i bujalam po czym zasypialismy <3

Jagus super!!

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pierwsze sziecko w 2012 r. Rodzilam to jeszcze tego nie byla a pozniej juz weszlo niestety... Teraz i tak dali troszke nizszy ten przelicznik bo w tamtym okresie wyniosil ponad 208 zl. Detem a wzielas pod uwage ha przeliczeniowe a nie te ogolne bo przeliczeniowych jest troche mniej zawsze....

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Ja też, więc jest nas dwie :P
    No to jest mi juz razniej

PannaNatalia lubi tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    No ja pierwsze sziecko w 2012 r. Rodzilam to jeszcze tego nie byla a pozniej juz weszlo niestety... Teraz i tak dali troszke nizszy ten przelicznik bo w tamtym okresie wyniosil ponad 208 zl. Detem a wzielas pod uwage ha przeliczeniowe a nie te ogolne bo przeliczeniowych jest troche mniej zawsze....
    przeliczeniowe i tylko własne bez dzierżaw ale i tak mi wychodzi ponad 5000/osobę. Kurde- powinniśmy żyć conajmniej jak nowy prezydent USA :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś- cudny brzusio :) a koszulka, meeeeega !!!

Selja- kciuki zaciśnięte !!!

Muszka- super, że trozku Ci ulżyło :)

Jaguś_7810, Selja lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam dzis pytac o wyniki testu pappa. Przez ostatnie 10 dni tak sie was i dziewczyn na facebooku naczytalam, zze zalowalam, ze zrobilam to badanie. Dopiero potem dotarlo do mnie, ze faktycznie to tylko liczby i nawet jak mam napisane 1:10 to moge byc w tej 9 albo 1:4567 to moge byc ta 1. No ale pani powiedziala 'wyniki w porzadku, wszystko super' wiec generalnie jedynie kasa stracona :D

Zoja lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    przeliczeniowe i tylko własne bez dzierżaw ale i tak mi wychodzi ponad 5000/osobę. Kurde- powinniśmy żyć conajmniej jak nowy prezydent USA :)
    To jest wlasnie chore liczenie dochodu z gospodarstwa bo niekiedy ludzie nic z tego nie maja a liczy sie bog wie jakie dochody i to ma zastosowanie do becikowego zasilku rodzinnego funduszu alimentacyjnego i slynnego 500 plus bo to jest tzw dochod nieopodatkowany....

DTEM lubi tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski laski! Jak macie jakies super wygodne fotele które wam się sprawdzily to ja ladnie poproszę o zdjecia/linki do nich. Przymierzam sie do wygodnego fotela od roku, mam na niego miejsce...a teraz tez juz pretekst ;)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Ale rodzina "przy" której się mieszka np. rodzice chyba się nie liczą jako członkowie rodziny i ich dochody ani podział na członka rodziny się nie liczą. Tylko matka dzieci i ojciec i ich dochody. Co?
    Tak licza sie tochody twojej najblizszej rodziny czyli tak jak napisalas na koncu....

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Laski laski! Jak macie jakies super wygodne fotele które wam się sprawdzily to ja ladnie poproszę o zdjecia/linki do nich. Przymierzam sie do wygodnego fotela od roku, mam na niego miejsce...a teraz tez juz pretekst ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d39a8a573e0.jpg

takiego mam cudaka- niestety nie bujany :(

Jaguś_7810, lottinka, Leoparde, Zoja lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    dołączam do Was dopiero dziś, bo jakoś dopiero odkryłam to forum :) Mam termin na 23 lipca, jestem w 12 tygodniu ( czy 13? - bo nigdy nie wiem jak to obliczać, wszędzie podają inaczej) - dokładnie 12 tydzień i 1 dzień :)

Mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża, więc jest dużo radości ale i dużo obaw. Mieszkam w Irlandii, tu też prowadzę ciążę, ale oczywiście w Polsce też byłam na usg (dla pewności).

Chciałabym bardzo nadrobić zaległości na forum, ale ponad 400 stron mnie przeraża ;) Od teraz będę z Wami na bieżąco.
    Poczytałam kilka ostatnich stron, MACIE PIĘKNIE BRZUSZKI!!! Mi jeszcze nic nie zaczął rosnąć, może jest lekko opuchnięty, szczególnie wieczorami to dostrzegam, ale nie są to spektakularne zmiany ;p

Pozdrawiam:)

Nicka678, sisi, 1kaktus, Leoparde, Selja, Anga1989, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala fotel EKTORP z Ikei. Wyglada na wygodny. Ale, ze ja sobie nozki lubie wyprostowac to jeszcze na allegro znalazlam takie fotele co wysuwa im sie podnozek i obniza oparcie do tylu. Co prawda wszystkie sa z masazerami ale kto by tam narzekal :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 13:39

16udk0s3u51hfmay.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dołączam do Was dopiero dziś, bo jakoś dopiero odkryłam to forum :) Mam termin na 23 lipca, jestem w 12 tygodniu ( czy 13? - bo nigdy nie wiem jak to obliczać, wszędzie podają inaczej) - dokładnie 12 tydzień i 1 dzień :)

Mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża, więc jest dużo radości ale i dużo obaw. Mieszkam w Irlandii, tu też prowadzę ciążę, ale oczywiście w Polsce też byłam na usg (dla pewności).

Chciałabym bardzo nadrobić zaległości na forum, ale ponad 400 stron mnie przeraża ;) Od teraz będę z Wami na bieżąco.
    Poczytałam kilka ostatnich stron, MACIE PIĘKNIE BRZUSZKI!!! Mi jeszcze nic nie zaczął rosnąć, może jest lekko opuchnięty, szczególnie wieczorami to dostrzegam, ale nie są to spektakularne zmiany ;p

No witamy! Grono nam sie powieksza :)

16udk0s3u51hfmay.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja internetow nie czytam bo zwyczajnie nie mam na to czasu. Ledwo na to forum mi starcza :P
    Na początku ciąży byłam oaza spokoju a teraz mam wewnętrzny niepokój i uspokoje się chyba dopiero za tydz po usg...

Fotel bujany mam z pierwszej ciąży. On i niania elektroniczna to były najlepsze nasze zakupy :)
    Tylko mój nie jest taki z tych starożytnych na plozach ;)
    Jest do niego podnóżek, oparcie się rozkłada więc uratował nie jedna noc kiedy syn postanawial spać na mnie lub mężu :)
    Przykrywką nas kocem, kładzie oparcie i bujalam po czym zasypialismy <3

Jagus super!!

Masz może fotkę albo nazwę firmy/modelu? Podawajcie dziewczyny, bo wybór ogromny!

KgXdp1.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki, witam Was z patologii ciąży;) czekam na założenie szwu, może jutro, może w środę....dostanę do głowy, zakaz wizyt, nie ma przejścia do sklepu...f...k
    trzymajcie za nas kciuki!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti trzymam kciuki
    Trzymam tez kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Witam nowe forumowiczki :)
    DTEM a tobie zazdraszczam ;) :D

mamakejti lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam maly wypadek, wychodzac spod prysznica sie poslizgnelam i wyladowalam na posadzce na szczescie nieuderzylam sie w brzuch ani nic ucierpialy tylko nogi ale co sie strachu najadlam to moje. Troche pabika mi sie wlaczyla normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 13:55

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Witaj i rozgosc sie :-)

Maria91 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ