Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
SteveS wrote:Niewiele
Nie można stosować preparatów na trądzik w ciąży, nic z kwasami. Spróbuj maść cynkową. Ja po prostu myję rano, odświeżam w dzień i nawilżam - nic więcej nie jestem w stanie zrobić.
Dziewczyny, planujecie kupować fotel do karmienia? Ja bardzo bym chciała wstawić do sypialni, bo nie wyobrażam sobie karmić w dużym w nocy albo jak są goście, a w łóżku nie ma opcji. Tylko te ceny... No i nie mam gdzie "spróbować" usiąść
Co do strachu- to ja też mam wrażenie, że w ciąży z maluchami jakoś tak było "bezstresowo", chociaż całą leżałam. A teraz- ciągle strach, dosłownie o wszystko!!! Może wiek też swoje robi??? Do tego doświadczenie no i "przeszkody" przez które musieliśmy przejśća pewnie wszystkie zdajemy sobie sprawę, że do finału daleko a po drodze różnie może być
-
tubispl wrote:Jest przelicznik z pola i w tym okresie co nas interesuje wynosi on 164.58 zl miesiecznie z ha przeliczeniowego. Wiec jesl macie gospodarstwo rolne przez caly 2015 r. To kwote 164.58 razy 12 i pomnozyc przez ilosc ha przeliczeniowych wyjdzie wowczas za caly rok kwota no i pozniej podzielic to na 12 i kolejno podzielic przez liczbe osob wtedy bedzie wiadome ile to wychodzi na osobe miesiecznie....
-
Ja internetow nie czytam bo zwyczajnie nie mam na to czasu. Ledwo na to forum mi starcza
Na początku ciąży byłam oaza spokoju a teraz mam wewnętrzny niepokój i uspokoje się chyba dopiero za tydz po usg...
Fotel bujany mam z pierwszej ciąży. On i niania elektroniczna to były najlepsze nasze zakupy
Tylko mój nie jest taki z tych starożytnych na plozach
Jest do niego podnóżek, oparcie się rozkłada więc uratował nie jedna noc kiedy syn postanawial spać na mnie lub mężu
Przykrywką nas kocem, kładzie oparcie i bujalam po czym zasypialismy
Jagus super!!Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
No ja pierwsze sziecko w 2012 r. Rodzilam to jeszcze tego nie byla a pozniej juz weszlo niestety... Teraz i tak dali troszke nizszy ten przelicznik bo w tamtym okresie wyniosil ponad 208 zl. Detem a wzielas pod uwage ha przeliczeniowe a nie te ogolne bo przeliczeniowych jest troche mniej zawsze....
-
tubispl wrote:No ja pierwsze sziecko w 2012 r. Rodzilam to jeszcze tego nie byla a pozniej juz weszlo niestety... Teraz i tak dali troszke nizszy ten przelicznik bo w tamtym okresie wyniosil ponad 208 zl. Detem a wzielas pod uwage ha przeliczeniowe a nie te ogolne bo przeliczeniowych jest troche mniej zawsze....
-
Dzwonilam dzis pytac o wyniki testu pappa. Przez ostatnie 10 dni tak sie was i dziewczyn na facebooku naczytalam, zze zalowalam, ze zrobilam to badanie. Dopiero potem dotarlo do mnie, ze faktycznie to tylko liczby i nawet jak mam napisane 1:10 to moge byc w tej 9 albo 1:4567 to moge byc ta 1. No ale pani powiedziala 'wyniki w porzadku, wszystko super' wiec generalnie jedynie kasa stracona
Zoja lubi tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
DTEM wrote:przeliczeniowe i tylko własne bez dzierżaw ale i tak mi wychodzi ponad 5000/osobę. Kurde- powinniśmy żyć conajmniej jak nowy prezydent USA
DTEM lubi tę wiadomość
-
Laski laski! Jak macie jakies super wygodne fotele które wam się sprawdzily to ja ladnie poproszę o zdjecia/linki do nich. Przymierzam sie do wygodnego fotela od roku, mam na niego miejsce...a teraz tez juz pretekstEverything you need will come to you at the perfect time
-
Luz Maria wrote:Ale rodzina "przy" której się mieszka np. rodzice chyba się nie liczą jako członkowie rodziny i ich dochody ani podział na członka rodziny się nie liczą. Tylko matka dzieci i ojciec i ich dochody. Co?
-
lottinka wrote:Laski laski! Jak macie jakies super wygodne fotele które wam się sprawdzily to ja ladnie poproszę o zdjecia/linki do nich. Przymierzam sie do wygodnego fotela od roku, mam na niego miejsce...a teraz tez juz pretekst
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d39a8a573e0.jpg
takiego mam cudaka- niestety nie bujanyJaguś_7810, lottinka, Leoparde, Zoja lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
dołączam do Was dopiero dziś, bo jakoś dopiero odkryłam to forumMam termin na 23 lipca, jestem w 12 tygodniu ( czy 13? - bo nigdy nie wiem jak to obliczać, wszędzie podają inaczej) - dokładnie 12 tydzień i 1 dzień
Mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża, więc jest dużo radości ale i dużo obaw. Mieszkam w Irlandii, tu też prowadzę ciążę, ale oczywiście w Polsce też byłam na usg (dla pewności).
Chciałabym bardzo nadrobić zaległości na forum, ale ponad 400 stron mnie przerażaOd teraz będę z Wami na bieżąco.
Poczytałam kilka ostatnich stron, MACIE PIĘKNIE BRZUSZKI!!! Mi jeszcze nic nie zaczął rosnąć, może jest lekko opuchnięty, szczególnie wieczorami to dostrzegam, ale nie są to spektakularne zmiany ;p
Pozdrawiam:)Nicka678, sisi, 1kaktus, Leoparde, Selja, Anga1989, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość
-
Ja bym chciala fotel EKTORP z Ikei. Wyglada na wygodny. Ale, ze ja sobie nozki lubie wyprostowac to jeszcze na allegro znalazlam takie fotele co wysuwa im sie podnozek i obniza oparcie do tylu. Co prawda wszystkie sa z masazerami ale kto by tam narzekal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 13:39
Maria91 wrote:Cześć Dziewczyny,
dołączam do Was dopiero dziś, bo jakoś dopiero odkryłam to forumMam termin na 23 lipca, jestem w 12 tygodniu ( czy 13? - bo nigdy nie wiem jak to obliczać, wszędzie podają inaczej) - dokładnie 12 tydzień i 1 dzień
Mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża, więc jest dużo radości ale i dużo obaw. Mieszkam w Irlandii, tu też prowadzę ciążę, ale oczywiście w Polsce też byłam na usg (dla pewności).
Chciałabym bardzo nadrobić zaległości na forum, ale ponad 400 stron mnie przerażaOd teraz będę z Wami na bieżąco.
Poczytałam kilka ostatnich stron, MACIE PIĘKNIE BRZUSZKI!!! Mi jeszcze nic nie zaczął rosnąć, może jest lekko opuchnięty, szczególnie wieczorami to dostrzegam, ale nie są to spektakularne zmiany ;p
Pozdrawiam:)
No witamy! Grono nam sie powieksza
Paula55 wrote:Ja internetow nie czytam bo zwyczajnie nie mam na to czasu. Ledwo na to forum mi starcza
Na początku ciąży byłam oaza spokoju a teraz mam wewnętrzny niepokój i uspokoje się chyba dopiero za tydz po usg...
Fotel bujany mam z pierwszej ciąży. On i niania elektroniczna to były najlepsze nasze zakupy
Tylko mój nie jest taki z tych starożytnych na plozach
Jest do niego podnóżek, oparcie się rozkłada więc uratował nie jedna noc kiedy syn postanawial spać na mnie lub mężu
Przykrywką nas kocem, kładzie oparcie i bujalam po czym zasypialismy
Jagus super!!
Masz może fotkę albo nazwę firmy/modelu? Podawajcie dziewczyny, bo wybór ogromny! -
nick nieaktualny
-
A ja mialam maly wypadek, wychodzac spod prysznica sie poslizgnelam i wyladowalam na posadzce na szczescie nieuderzylam sie w brzuch ani nic ucierpialy tylko nogi ale co sie strachu najadlam to moje. Troche pabika mi sie wlaczyla normalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 13:55
-
Maria91 wrote:Cześć Dziewczyny,
Pozdrawiam:)
Witaj i rozgosc sieMaria91 lubi tę wiadomość