X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Niewiele ;) Nie można stosować preparatów na trądzik w ciąży, nic z kwasami. Spróbuj maść cynkową. Ja po prostu myję rano, odświeżam w dzień i nawilżam - nic więcej nie jestem w stanie zrobić.

Dziewczyny, planujecie kupować fotel do karmienia? Ja bardzo bym chciała wstawić do sypialni, bo nie wyobrażam sobie karmić w dużym w nocy albo jak są goście, a w łóżku nie ma opcji. Tylko te ceny... No i nie mam gdzie "spróbować" usiąść ;)
    ja mam już fotel- w sumie nie był przewidziany do karmienia tylko do salonu, ale jest meeeega wygodny więc pewnie za kilka miesięcy przeniesiemy go na górę do sypialni i będzie służył do karmienia :)

Co do strachu- to ja też mam wrażenie, że w ciąży z maluchami jakoś tak było "bezstresowo", chociaż całą leżałam. A teraz- ciągle strach, dosłownie o wszystko!!! Może wiek też swoje robi??? Do tego doświadczenie no i "przeszkody" przez które musieliśmy przejść :( a pewnie wszystkie zdajemy sobie sprawę, że do finału daleko a po drodze różnie może być :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Jest przelicznik z pola i w tym okresie co nas interesuje wynosi on 164.58 zl miesiecznie z ha przeliczeniowego. Wiec jesl macie gospodarstwo rolne przez caly 2015 r. To kwote 164.58 razy 12 i pomnozyc przez ilosc ha przeliczeniowych wyjdzie wowczas za caly rok kwota no i pozniej podzielic to na 12 i kolejno podzielic przez liczbe osob wtedy bedzie wiadome ile to wychodzi na osobe miesiecznie....
    he he he - policzyłam!!! Nie mamy szans!!! masakra

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja internetow nie czytam bo zwyczajnie nie mam na to czasu. Ledwo na to forum mi starcza :P
    Na początku ciąży byłam oaza spokoju a teraz mam wewnętrzny niepokój i uspokoje się chyba dopiero za tydz po usg...

Fotel bujany mam z pierwszej ciąży. On i niania elektroniczna to były najlepsze nasze zakupy :)
    Tylko mój nie jest taki z tych starożytnych na plozach ;)
    Jest do niego podnóżek, oparcie się rozkłada więc uratował nie jedna noc kiedy syn postanawial spać na mnie lub mężu :)
    Przykrywką nas kocem, kładzie oparcie i bujalam po czym zasypialismy <3

Jagus super!!

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pierwsze sziecko w 2012 r. Rodzilam to jeszcze tego nie byla a pozniej juz weszlo niestety... Teraz i tak dali troszke nizszy ten przelicznik bo w tamtym okresie wyniosil ponad 208 zl. Detem a wzielas pod uwage ha przeliczeniowe a nie te ogolne bo przeliczeniowych jest troche mniej zawsze....

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Ja też, więc jest nas dwie :P
    No to jest mi juz razniej

PannaNatalia lubi tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    No ja pierwsze sziecko w 2012 r. Rodzilam to jeszcze tego nie byla a pozniej juz weszlo niestety... Teraz i tak dali troszke nizszy ten przelicznik bo w tamtym okresie wyniosil ponad 208 zl. Detem a wzielas pod uwage ha przeliczeniowe a nie te ogolne bo przeliczeniowych jest troche mniej zawsze....
    przeliczeniowe i tylko własne bez dzierżaw ale i tak mi wychodzi ponad 5000/osobę. Kurde- powinniśmy żyć conajmniej jak nowy prezydent USA :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś- cudny brzusio :) a koszulka, meeeeega !!!

Selja- kciuki zaciśnięte !!!

Muszka- super, że trozku Ci ulżyło :)

Jaguś_7810, Selja lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam dzis pytac o wyniki testu pappa. Przez ostatnie 10 dni tak sie was i dziewczyn na facebooku naczytalam, zze zalowalam, ze zrobilam to badanie. Dopiero potem dotarlo do mnie, ze faktycznie to tylko liczby i nawet jak mam napisane 1:10 to moge byc w tej 9 albo 1:4567 to moge byc ta 1. No ale pani powiedziala 'wyniki w porzadku, wszystko super' wiec generalnie jedynie kasa stracona :D

Zoja lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    przeliczeniowe i tylko własne bez dzierżaw ale i tak mi wychodzi ponad 5000/osobę. Kurde- powinniśmy żyć conajmniej jak nowy prezydent USA :)
    To jest wlasnie chore liczenie dochodu z gospodarstwa bo niekiedy ludzie nic z tego nie maja a liczy sie bog wie jakie dochody i to ma zastosowanie do becikowego zasilku rodzinnego funduszu alimentacyjnego i slynnego 500 plus bo to jest tzw dochod nieopodatkowany....

DTEM lubi tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski laski! Jak macie jakies super wygodne fotele które wam się sprawdzily to ja ladnie poproszę o zdjecia/linki do nich. Przymierzam sie do wygodnego fotela od roku, mam na niego miejsce...a teraz tez juz pretekst ;)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Ale rodzina "przy" której się mieszka np. rodzice chyba się nie liczą jako członkowie rodziny i ich dochody ani podział na członka rodziny się nie liczą. Tylko matka dzieci i ojciec i ich dochody. Co?
    Tak licza sie tochody twojej najblizszej rodziny czyli tak jak napisalas na koncu....

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Laski laski! Jak macie jakies super wygodne fotele które wam się sprawdzily to ja ladnie poproszę o zdjecia/linki do nich. Przymierzam sie do wygodnego fotela od roku, mam na niego miejsce...a teraz tez juz pretekst ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d39a8a573e0.jpg

takiego mam cudaka- niestety nie bujany :(

Jaguś_7810, lottinka, Leoparde, Zoja lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    dołączam do Was dopiero dziś, bo jakoś dopiero odkryłam to forum :) Mam termin na 23 lipca, jestem w 12 tygodniu ( czy 13? - bo nigdy nie wiem jak to obliczać, wszędzie podają inaczej) - dokładnie 12 tydzień i 1 dzień :)

Mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża, więc jest dużo radości ale i dużo obaw. Mieszkam w Irlandii, tu też prowadzę ciążę, ale oczywiście w Polsce też byłam na usg (dla pewności).

Chciałabym bardzo nadrobić zaległości na forum, ale ponad 400 stron mnie przeraża ;) Od teraz będę z Wami na bieżąco.
    Poczytałam kilka ostatnich stron, MACIE PIĘKNIE BRZUSZKI!!! Mi jeszcze nic nie zaczął rosnąć, może jest lekko opuchnięty, szczególnie wieczorami to dostrzegam, ale nie są to spektakularne zmiany ;p

Pozdrawiam:)

Nicka678, sisi, 1kaktus, Leoparde, Selja, Anga1989, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala fotel EKTORP z Ikei. Wyglada na wygodny. Ale, ze ja sobie nozki lubie wyprostowac to jeszcze na allegro znalazlam takie fotele co wysuwa im sie podnozek i obniza oparcie do tylu. Co prawda wszystkie sa z masazerami ale kto by tam narzekal :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 13:39

16udk0s3u51hfmay.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dołączam do Was dopiero dziś, bo jakoś dopiero odkryłam to forum :) Mam termin na 23 lipca, jestem w 12 tygodniu ( czy 13? - bo nigdy nie wiem jak to obliczać, wszędzie podają inaczej) - dokładnie 12 tydzień i 1 dzień :)

Mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża, więc jest dużo radości ale i dużo obaw. Mieszkam w Irlandii, tu też prowadzę ciążę, ale oczywiście w Polsce też byłam na usg (dla pewności).

Chciałabym bardzo nadrobić zaległości na forum, ale ponad 400 stron mnie przeraża ;) Od teraz będę z Wami na bieżąco.
    Poczytałam kilka ostatnich stron, MACIE PIĘKNIE BRZUSZKI!!! Mi jeszcze nic nie zaczął rosnąć, może jest lekko opuchnięty, szczególnie wieczorami to dostrzegam, ale nie są to spektakularne zmiany ;p

No witamy! Grono nam sie powieksza :)

16udk0s3u51hfmay.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja internetow nie czytam bo zwyczajnie nie mam na to czasu. Ledwo na to forum mi starcza :P
    Na początku ciąży byłam oaza spokoju a teraz mam wewnętrzny niepokój i uspokoje się chyba dopiero za tydz po usg...

Fotel bujany mam z pierwszej ciąży. On i niania elektroniczna to były najlepsze nasze zakupy :)
    Tylko mój nie jest taki z tych starożytnych na plozach ;)
    Jest do niego podnóżek, oparcie się rozkłada więc uratował nie jedna noc kiedy syn postanawial spać na mnie lub mężu :)
    Przykrywką nas kocem, kładzie oparcie i bujalam po czym zasypialismy <3

Jagus super!!

Masz może fotkę albo nazwę firmy/modelu? Podawajcie dziewczyny, bo wybór ogromny!

KgXdp1.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki, witam Was z patologii ciąży;) czekam na założenie szwu, może jutro, może w środę....dostanę do głowy, zakaz wizyt, nie ma przejścia do sklepu...f...k
    trzymajcie za nas kciuki!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti trzymam kciuki
    Trzymam tez kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Witam nowe forumowiczki :)
    DTEM a tobie zazdraszczam ;) :D

mamakejti lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam maly wypadek, wychodzac spod prysznica sie poslizgnelam i wyladowalam na posadzce na szczescie nieuderzylam sie w brzuch ani nic ucierpialy tylko nogi ale co sie strachu najadlam to moje. Troche pabika mi sie wlaczyla normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 13:55

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Witaj i rozgosc sie :-)

Maria91 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ