Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Leoparde wrote:Wiecie co, tak sobie siedzę i się zastanawiam czy ta moja okropna zgaga, która męczy mnie cholernie od kilku dni nie zostanie już ze mną do końca ciąży...
W pierwszej tez miałam z nią problem, ale dopiero w III trymestrze. Gdzieś wcześniej wyczytałam, że podobno w drugiej ciąży wszystkie mięśnie puszczają i rozchodzą się troszkę szybciej i przyznam, że trochę mnie to przeraża, bo nie mogę normalnie funkcjonować, każdy mój ruch to od razu cofka i kwasy w gardle. A już wizja spania do końca ciąży w pozycji półsiedzącej mnie normalnie osłabia. Wizytę mam 21 stycznia, może moja gin coś wymyśli ciekawego..
Leoparde - to jak Twój gin coś wymyśli to daj znać, bo ja też na 3 poduszkach noc spędzam, szału nie ma..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny
-
Paula55 wrote:Dziewczyny a wy normalnie bez tej karty nie macie darmowych leków na receptę??
U nas wszystko co jest na receptę jest darmowe... Jak coś potrzebuje to dzwonie do gp i on wypisuje mi leki/witaminy czy co tam potrzeba, odbieram receptę i idę do apteki i mam za free zawsze....20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
sisi wrote:Ja zawsze płaciłam 8,20 za receptę.
-
Muszka15 wrote:Mamakejti,mialam pytac dlaczego macie zakaz odwiedzin? Biedna,dobrze ze masz internet
ze względu na sezon chorobowy, całkowity zakaz odwiedzin, więc musiałam sklep szpitalny namierzyć, bo nie wzięłam strategicznego towaru jakim jest papier toaletowy;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Muszka jaki fotel!!!
piękny! Mojemu mężowi się marzą takie w salonie ale miejsca nie ma
musimy większy dom ogarnąć haha
Powiem wam że w szoku jestem że płacicie za leki! Myślałam że uk ma jedną politykę NHS... A tu Anglia swoje a Szkocja swoje... To faktycznie w waszym wypadku koniecznie warto się starać o kartę.
Kurde ja w życiu zgagi nie miałam ;P nawet Noe mam pojęcia co poradzić.
Muszka ja też mówiłam że ni chu chu nie kupię a tu proszęleży sobie w sypialni i czeka na małego babla
Muszka15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnga1989 wrote:A wlasnie czy jak ja mam lozysko na tylnej scianie i nisko to dobrze? Wplywa to jakos na ruchy i dziecko?
. A z tym ze nisko to bym się nie marwila bo to początek i pewnie jeszcze pójdzie do góry
. A jak masz z tyłu lozysko to lepiej czuć ruchy
-
nick nieaktualnyAnga1989 wrote:A wlasnie czy jak ja mam lozysko na tylnej scianie i nisko to dobrze? Wplywa to jakos na ruchy i dziecko?
Pewno pojdzie do gory lozysko a ze narazie z tylu to tym sie nie sugeruj bo na nast wizycie moze zmienic polozenie, tak sie dzieje az do 26tcChoc jeśli sie utrzyma teraz przez jakis czas to mozesz wczesniej poczuc ruchy i lepiej
-
1kaktus wrote:A mnie panika troche sciska od srodka czy niepowinnam odrazu po tym wywroceniu sie pojechac na ip. Ale nieuderzylam sie w brzuch ani nic wiec chyba wszystko powinno byc ok. Co Wy o tym myslicie?
Jak nie uderzylas sie w brzuch i nie upadlas na dupe (ponoc jeszcze gorzej) to nie powinno sie nic stacja wczoraj troche zjechalam ze schodow ale tylko nogi sobie poturbowalam wiec sie nie martwie
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
BloodMary wrote:Jak nie uderzylas sie w brzuch i nie upadlas na dupe (ponoc jeszcze gorzej) to nie powinno sie nic stac
ja wczoraj troche zjechalam ze schodow ale tylko nogi sobie poturbowalam wiec sie nie martwie
Lekko pacnelam na pupe ale to juz na samym koncu. Nawet posladkow niepoczulam cale uderzenie na siebie wziely nogi. A czemu uderzenie na pupe jest gorsze? -
Alimak,to masz to lozysko tam gdzie ja miesniaki,tez na dole z przodu uciskaja szyjke,pecherz i jelito gdzies tam sie lapie jeszcze...bezsensownie ulozenie....i tez mi sie pewnie bede krwawic ale pytanie czy to krwawienie bedzie z szyjki wlasnie czy moze z miesniakow?! Tego nie powiedzieli,nadal biore po jednej luteinie na noc,mialam niby odstawic niedlugo ale chyba pobiore nadal skoro te paskudy mi tam uciskaja...
Dziewczyny,wrocilam od lekarza,akurat byl moj gp,super lekarz....tak tak nalrawde jak na uk to mam swietnego goscia,nie zbywa,robi badania i ogolnie juz zawsze planuje do niego chodzic...tym sposobem zmierzyl mi cisnienie i pirwszy pomiar wysoki,drugi juz ok....wiec narazie nic wiecej w tym zakresie...ale uwaga- dostalam pierwsze w zyciu zwolnienie z pracy!!! Wow...no to chyba musi byc ze mna serio zle...pytal sie od kiedy i do kiedy chce,wzielam na jeszcze dwa tygodnie bo tak powiedzialam szefowej...nie sadze zeby mial klopot wystawiac go pozniej jak zajdzie potrzeba....teraz czuje sie jak legalna kaleka -
lottinka wrote:Paula i Muszka, piękne fotele!
Paula Twój jest wygodny? On ma tez regulowana oparcie? Jak tego szukac na necie? Kurczę, polowałabym chyba na taki, jest jak z bajki wyjęty
Wkleje ci przykładowy link bo nie bardzo wiem jak po polsku tego szukać... Ale może wpisz "fotel bujany"?
Tak oparcie się rozkłada. Te poduchy są mega wygodne.
http://m.ebay.co.uk/itm/FoxHunter-Nursing-Glider-Maternity-Rocking-Chair-With-Stool-White-Frame-Cream-/282264871687?hash=item41b84c2307%3Ag%3Aw2gAAOSw4GVYNFHm&_trkparms=pageci%253A118ac3d4-d685-11e6-9077-74dbd1806212%257Cparentrq%253A83f7c1f11590a605d4bf793dffc4c213%257Ciid%253A3
-
1kaktus wrote:Lekko pacnelam na pupe ale to juz na samym koncu. Nawet posladkow niepoczulam cale uderzenie na siebie wziely nogi. A czemu uderzenie na pupe jest gorsze?
Ee to nic sie nie martwszczerze Ci powiem, ze nie do konca wiem
moja mama jest pielegniarka i odkad jestem w ciazy to mi mowila zebym sie tylko na pupe nie przewrocila a ja na poczatku ciazy 2 razy tak gleblam (nie trafilam se na krzeslo
) i sie martwila
moze to chodzi o taki poczatek ciazy gdzie uderzenie w brzuch nic dziecku nie zrobi bo jest schowane za spojeniem lonowym a taki wstrzas przy upadku na pupe juz moze
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330