X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie jedynie czego nie pozwalam moim dwum kocurom to wchodzenia na brzuch bo ważą jeden 12 drugi 14 kg taka rasa ;) wiec naprawdę je czuć hehehe jak wcześniej miałam dachowca to nie miałam z tym problemu wręcz uwielbiałam w ciąży jak się kladla na brzuch i mruczala :)

kamika23 lubi tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia cudnie że synuś!!! :) gratulacje.

Paula, kuusisz kusisz. Rozsądek mówi żeby jeszcze nie kupować, zresztą jak myślę teraz o bujaniu to mnie mdli :D ale niech mi tylko przejdą mdłości!

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • BloodMary Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    A wiesz ze niewidzialam tego:-/ slepota przepraszam. Obserwuje jak narazie. Wiekszosc uderzenia wziely nogi jak sie zacznie cos dzias to pojade do lekarza. Jak narazie zadnego plamienia ani nic niema wiec moze skonczy sie strachem.

Nie martw sie :) mysle, ze jeszcze za male dziecko zeby cos mu sie moglo stac :) ma taka asekuracje, ze szok :D

Zreszta lata temu moja znajoma zaszla w ciaze, bardzo nie chciala tego dziecka. Tak bardzo ze jej chlopak wynajal jakis swoich znajomych zeby ja pobili. Ostro poturbowali jej brzuch i zreszta ja cala. Ale dziecku nic sie nie stalo. Koniec koncow urodzila i nawet chyba udalo jej sie pokochac...

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie Mery jaka historia... :O

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti dużo dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do zdrowia i domu!
    DTEM zazdraszczam pierwszych ruchów! Ja chyba nie rozpoznaję ;-) Bo poostatnim USG powiedzieli , że wilkość na 17w2d czyli 2 tygodnie więcej.
    Gratuluję przepięknych brzuszków i udanych wizyt!
    Sercem z Wami! <3

mamakejti, DTEM, Nicka678 lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Nie martw sie :) mysle, ze jeszcze za male dziecko zeby cos mu sie moglo stac :) ma taka asekuracje, ze szok :D

Zreszta lata temu moja znajoma zaszla w ciaze, bardzo nie chciala tego dziecka. Tak bardzo ze jej chlopak wynajal jakis swoich znajomych zeby ja pobili. Ostro poturbowali jej brzuch i zreszta ja cala. Ale dziecku nic sie nie stalo. Koniec koncow urodzila i nawet chyba udalo jej sie pokochac...

Dziekuje, jak narazie obserwuje i proboje niepanikowac. Ale ta druga historia to szok jak z filmu :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi masz Maincoony ? :) Ja mam russian blue ale waży 5 kg hehe wiec jest różnica :P

asiczka11 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarki, kazała się zgłosić na IP . Czekam wiec w najbliższym szpitalu

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy!
    Masz jakieś dziwne dolegliwości?

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM, oby wszystko było dobrze. I żebyś nie musiała za długo czekać.

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Megi masz Maincoony ? :) Ja mam russian blue ale waży 5 kg hehe wiec jest różnica :P
    Oj tak wielkie chłopaki :). Rosyjskie są piękne te ich dostojne mordki :)

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dtem,jak tak konkretnie zarylas to dobrze ze pojechalas,jestem pewna ze wszystko ok ale to dla wlasnego sumienia i spokoju...

Jest mi dzis nieco niedobrze a juz takie rzeczy mialam za soba,smak w ustach mam takimnieciekawy jak na poczatku ciazy,co chwile cos jem zeby zajesc ale nic nie pomaga....ciekawe czy te witaminy ktore zaczelam brac wczoraj moga mi to powodowac? Czy to uczucie bedzie takie nawracajace....

Czuje sie czasem jakby to bylo moje pierwsze dziecko a nie drugie...tyle pytan,same niepewnosci...to pewnie dlatego ze czesc juz zapomnialam po 10 latach moze sie zapomniec ;) a po drugie ta ciaza jest zupelnie inna w kazdym mozliwym aspekcie...czuje sie zupelnie inaczej...inne mam tez przygody i przejscia,wiec wychodzi na to ze nie mam doswiadczenia zupelnie

0MPT.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie po tych upadkach? Dtem jak po szpitalu?

xvqvdqg.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez pojechalam do lekarza niemoglam sie uspokoic, z dzieciem wszystko ok ze mna rowniez ale siniaki beda. Lekarz powiedzial ze Dziecio jest jeszcze dobrze amortyzowane i chronione. A dobrze ze pojechalam bo zrobil mi odrazu prenatalne i okazalo sie ze Dziecio starsze i jakbym zgodnie z planem poszla w pon to by bylo za pozno. Ale prenatalne rowniez w porzadku niskie ryzyko itd. Szok widzialam jak ssie kciuk :-)

DTEM jak u Ciebie? Koniecznie daj znac po lekarzu.

Leoparde, megi78, Amore, Solane, SteveS, Marciiik, bulkaasia lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak,oj te plamieńia to taka zmora jest,odpoczywaj..

Kaktus,zobacz jak sie wszystko zlozylo ze z tego upadku jeszcze prawidlowo prenatalne zaliczylas,ciesze sie ze wszystko dobrze!

1kaktus lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus cieszę się że na dobre wyszło! :)

DTEM mam nadzieję że u Ciebie tez ok, daj znać.

Uważajcie (uważajmy) na siebie dziewczyny! Musimy powoli zwalniać ruchy w codziennych sytuacjach :)

1kaktus lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM daj znać, że wszystko OK.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM,czekamy....

Do glowy lrzyszlo mi nowe imie dla dziewuszki,Zara...nie znam takowej ale widzialam ze u fryzjera bylo u Zary...hmm dopisuje do listy...chyba sie nigdy nie zdecydujemy...na dzien dzisiejszy Rita,Klara i ta Zara

Zoja lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam- spłakałam sie oczywiście na poczekalni ze strachu :(
    Trafiłam na super lekarza- taki starszy koło 60. badał mnie ginekologiczne chyba z 10 minut- potem usg. Wszystko dobrze, łożysko się nie odkleja, krwiaków brak, kazał obserwować macicę, jeżeli zacznie twardnieć lub pojawi się jakiekolwiek plamienie to do szpitala- nawet w nocy. Bejbuś spał słodko i dopiero jak lekarz stwierdził, że pomierzymy to się obudził- zrobił mi takie "oszukane" prenatalne, wsio pomierzył i sprawdził. Wszystko jest jak najbardziej ok wiek usg 17t0d.
    Na koniec przeprosiłam go za moją panikę a on do mnie "Proszę Pani to nie panika tylko troska" i znowu mi łezka popłynęła.
    Dziękuję za wsparcie

lottinka, megi78, Amore, Muszka15, evcikm81, Solane, tubispl, Leoparde, PannaNatalia, SteveS, cookiemonster, Marciiik, bulkaasia, Zoja, sisi, She86, tweety89 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwiebiam takich cudnych lekarzy <3
    Cieszę się że wszystko ok. Postaraj się teraz zrelaksować :)

DTEM lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ