X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam i się popłakałam. Boże te hormony. ..
    To dobrze ze jest dobrze :)

DTEM lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia- właśnie doczytałam, gratuluję kochana siurdalka i czekamy na jajeczka!!!

PannaNatalia lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie. Wszystko ok ryzyko "jak u nastolatki" czekamy na pappe ale wiem że wszystko jest ok ;)

Dzidziuś ma 8 cm a co najważniejsze wg Pani dr- mamy Małgosię - mój mąż jako jedyny wierzył ze dziewczynka i aż mi głupio bo ja byłam pewna że to chłopak ;)

DTEM, Anga1989, Nicka678, megi78, Amore, Leoparde, SteveS, cookiemonster, Marciiik, bulkaasia, Zoja, BloodMary, sisi lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Uwiebiam takich cudnych lekarzy <3
    Cieszę się że wszystko ok. Postaraj się teraz zrelaksować :)
    taki mam plan!!! Wszystko mnie już teraz boli, i du.. i brzuch i głowa.. Rano będzie lepiej- nech wróci optymizm do mnie :)

1kaktus, lottinka lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Właśnie wróciłam- spłakałam sie oczywiście na poczekalni ze strachu :(
    Trafiłam na super lekarza- taki starszy koło 60. badał mnie ginekologiczne chyba z 10 minut- potem usg. Wszystko dobrze, łożysko się nie odkleja, krwiaków brak, kazał obserwować macicę, jeżeli zacznie twardnieć lub pojawi się jakiekolwiek plamienie to do szpitala- nawet w nocy. Bejbuś spał słodko i dopiero jak lekarz stwierdził, że pomierzymy to się obudził- zrobił mi takie "oszukane" prenatalne, wsio pomierzył i sprawdził. Wszystko jest jak najbardziej ok wiek usg 17t0d.
    Na koniec przeprosiłam go za moją panikę a on do mnie "Proszę Pani to nie panika tylko troska" i znowu mi łezka popłynęła.
    Dziękuję za wsparcie

Ja uslyszalam ze to instynkt maciezynski :-) bo tez stwierdzilam ze panikowalam i wogole. Tacy lekarze to naprawde potrafia czleka dowartosciowac. Najwazniejsze ze wszystko ok. Tylko my ucierpialysmy.

Dziewczyny ale co strachu sie najadlam to moje Dtem pewnie tez i w sumie moral taki ze jak ktoras z Was wspominala czas zwolnic troche codzienne ruchy!

evcikm81, megi78, DTEM lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia gratuluje Dziedzica :-) Tatus pewnie mega dumny co?

Moj M tez niemoze sie doczekac az pozna plec :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM jeju jak dobrze ze wszystko ok <3 teraz odpocznij żeby nerwy opadły! Tacy lekarze to skarb!

Kaktus uff to też super trafiłaś. Uważajcie bardzo kochane na siebie i maluszki :*

DTEM lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Laski znalazłam dzidzie dopplerem!! W końcu <3 Boże jak się cieszę!!!
    Szczególnie po tym kopniaku syna wczoraj!
    154 walniecia! Powiem wam że mega ulgę czuje i może wytrzymam do poniedziałku haha :)

Muszka15, megi78, Amore, PannaNatalia, cookiemonster, Marciiik, 1kaktus, DTEM lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kamien z serca,uff...dobrze,teraz wygoic siniaki i bedzie git...

Czy jest tutaj ktos kto tak jak my czeka z poznaniem plci do porodu?

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super! Mi cos stuknelo przed chwila,suedze i czekam na powtorke

Paula55 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Paula super! Mi cos stuknelo przed chwila,suedze i czekam na powtorke

Szalona! ;) Ja bym do porodu ocipiała z ciekawości hihi :) Ale to musi być niewyobrazalna niespodzianka!!! :)

O rany czyżby rybka już?? <3
    Teraz hurtowo ruchy się posypia hihi :)

A ja w szoku byłam że dziec już tak wysoko jest!! Ja szukałam tuż nad kością lonowa a ten skubany powyżej blizny od cc siedzi!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja sobie wstałam i ide sie zaraz ogarnąć i lece później oddac mocz na badanie. Mam nadzieję, że już mi bakterie nie wyjdą... Po południu wyniki a jutro z wynikami do położnej :)

Dzisiaj będę obserwować czy znowu tego "smyrania" nie będę mieć bo jestem pewna, że wczoraj malutka dała o sobie znać <3 i faktycznie, tego uczucia nie idzie pomylić z niczym innym ;) :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 05:47

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super,ze u Was wszystko super dziewczynki ;)
    Ja to tylko moge płakać :( Zrobilam ta mycoplasme pneumonae i wyszlo ze igg wynik pozytywny czyli ok,ale igm wynik niejednoznaczny bo jest 0,96 ( normy 0,80-1,1 ) wiec teraz sie glowic czy mam w toku infekcje ta bakteria czy jednak juz ja przeszlam :( Mowie Wam koszmar, nie wiem gdzie z tymi wynikami isc. Boje sie,ze dostane antybiotyk a tego sie obawialam bo nie wiadomo czy na dziecko nie wpłynie :( Na dodatek nie wiadomo na jakie antybiotyki bakteria jest wrazliwa, wiec moge byc leczona w ciemno :( Jak ja sie boje, myslalam ze juz wszystko będzie dobrze, co chwile cos :(

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka z tego co piszesz to wynik jest chyba w normie. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Dokladnie na tym sie nie znam ale nie martw sie, wszystko bedzie ok

lipa lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Nicka z tego co piszesz to wynik jest chyba w normie. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Dokladnie na tym sie nie znam ale nie martw sie, wszystko bedzie ok

Tylko czy gin bedzie sie znala na tym czy lepiej iść do lekarza od chorób zakaźnych? Wiesz gdyby wynik w igm byl ujemny to bym sie cieszyla bo to by oznaczało,ze przeszlam infekcje,a mimo wszystko nadal mam ten cholerny kaszel :( Oby to nie było zap pluc czy oskrzeli..

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze do gin a potem on Cie ewentualnie gdzies skieruje ;) bedzie dobrze

l22nhdgen92nqanl.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, może powtórz badanie gdzie indziej i zrób od razu antybiogram - przynamniej nie bedą Cię w ciemno leczyć.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Nicka, może powtórz badanie gdzie indziej i zrób od razu antybiogram - przynamniej nie bedą Cię w ciemno leczyć.

Tylko,ze u nas nie robia właśnie z antybiogramem wiec nawet nie wiem gdzie szukac. A czas leci, a to wiadomo nie mam w tej chwili czasu bo musze cos zrobic aby ta bakteria jeśli mam zakazenie nie wplynela na dziecko bo wtedy bedzie zle :(

• lottinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, no panic. Umów się do lekarza i działaj. Trzymam kciuki żebyś wreszcie pozbyła się tego kaszlu!

Ja juz w pracy, ale z łóżka ;) odpiszę na kilka maili, pójdę z psami, zjem śniadanie i pojadę do biura. Fajnie jest być w ciąży! :)

Juz pojutrze prenatalne! Cant waiiiit :)

A z trudnych dla mnie spraw w piatek mój mąż wyjeżdża i zostanę z całym majdanem sama na ponad tydzień, bu :( w tym w międzyczasie czeka mnie impreza firmowa, późny powrót do domu a jego nie będzie :( jakos mnie wcześniej by to nigdy nie ruszyło! Co ta ciąża robi z człowiekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 07:44

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo... Juz w domku, teraz tylko czekać na wyniki a jutro do położnej :) oby nie bylo tych bakterii. Oszczedzi mi to kłopotu z recepta i lekarstwami. Ale jak mus to mus ;)

A Wam jak nocka minęła dziolszki i jakie plany na dzisiejszy dzionek? ;)

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ