Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My też już po wizycie. Wszystko ok ryzyko "jak u nastolatki" czekamy na pappe ale wiem że wszystko jest ok
Dzidziuś ma 8 cm a co najważniejsze wg Pani dr- mamy Małgosię - mój mąż jako jedyny wierzył ze dziewczynka i aż mi głupio bo ja byłam pewna że to chłopakDTEM, Anga1989, Nicka678, megi78, Amore, Leoparde, SteveS, cookiemonster, Marciiik, bulkaasia, Zoja, BloodMary, sisi lubią tę wiadomość
-
lottinka wrote:Uwiebiam takich cudnych lekarzy
Cieszę się że wszystko ok. Postaraj się teraz zrelaksować1kaktus, lottinka lubią tę wiadomość
-
DTEM wrote:Właśnie wróciłam- spłakałam sie oczywiście na poczekalni ze strachu
Trafiłam na super lekarza- taki starszy koło 60. badał mnie ginekologiczne chyba z 10 minut- potem usg. Wszystko dobrze, łożysko się nie odkleja, krwiaków brak, kazał obserwować macicę, jeżeli zacznie twardnieć lub pojawi się jakiekolwiek plamienie to do szpitala- nawet w nocy. Bejbuś spał słodko i dopiero jak lekarz stwierdził, że pomierzymy to się obudził- zrobił mi takie "oszukane" prenatalne, wsio pomierzył i sprawdził. Wszystko jest jak najbardziej ok wiek usg 17t0d.
Na koniec przeprosiłam go za moją panikę a on do mnie "Proszę Pani to nie panika tylko troska" i znowu mi łezka popłynęła.
Dziękuję za wsparcie
Ja uslyszalam ze to instynkt maciezynskibo tez stwierdzilam ze panikowalam i wogole. Tacy lekarze to naprawde potrafia czleka dowartosciowac. Najwazniejsze ze wszystko ok. Tylko my ucierpialysmy.
Dziewczyny ale co strachu sie najadlam to moje Dtem pewnie tez i w sumie moral taki ze jak ktoras z Was wspominala czas zwolnic troche codzienne ruchy!evcikm81, megi78, DTEM lubią tę wiadomość
-
Aaaa Laski znalazłam dzidzie dopplerem!! W końcu
Boże jak się cieszę!!!
Szczególnie po tym kopniaku syna wczoraj!
154 walniecia! Powiem wam że mega ulgę czuje i może wytrzymam do poniedziałku haha
Muszka15, megi78, Amore, PannaNatalia, cookiemonster, Marciiik, 1kaktus, DTEM lubią tę wiadomość
-
Muszka15 wrote:Paula super! Mi cos stuknelo przed chwila,suedze i czekam na powtorke
Szalona!Ja bym do porodu ocipiała z ciekawości hihi
Ale to musi być niewyobrazalna niespodzianka!!!
O rany czyżby rybka już??
Teraz hurtowo ruchy się posypia hihi
A ja w szoku byłam że dziec już tak wysoko jest!! Ja szukałam tuż nad kością lonowa a ten skubany powyżej blizny od cc siedzi!!
-
Dzień dobry
Ja sobie wstałam i ide sie zaraz ogarnąć i lece później oddac mocz na badanie. Mam nadzieję, że już mi bakterie nie wyjdą... Po południu wyniki a jutro z wynikami do położnej
Dzisiaj będę obserwować czy znowu tego "smyrania" nie będę mieć bo jestem pewna, że wczoraj malutka dała o sobie znaći faktycznie, tego uczucia nie idzie pomylić z niczym innym
:-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 05:47
-
nick nieaktualnySuper,ze u Was wszystko super dziewczynki
Ja to tylko moge płakaćZrobilam ta mycoplasme pneumonae i wyszlo ze igg wynik pozytywny czyli ok,ale igm wynik niejednoznaczny bo jest 0,96 ( normy 0,80-1,1 ) wiec teraz sie glowic czy mam w toku infekcje ta bakteria czy jednak juz ja przeszlam
Mowie Wam koszmar, nie wiem gdzie z tymi wynikami isc. Boje sie,ze dostane antybiotyk a tego sie obawialam bo nie wiadomo czy na dziecko nie wpłynie
Na dodatek nie wiadomo na jakie antybiotyki bakteria jest wrazliwa, wiec moge byc leczona w ciemno
Jak ja sie boje, myslalam ze juz wszystko będzie dobrze, co chwile cos
-
nick nieaktualnyAnga1989 wrote:Nicka z tego co piszesz to wynik jest chyba w normie. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Dokladnie na tym sie nie znam ale nie martw sie, wszystko bedzie ok
Tylko czy gin bedzie sie znala na tym czy lepiej iść do lekarza od chorób zakaźnych? Wiesz gdyby wynik w igm byl ujemny to bym sie cieszyla bo to by oznaczało,ze przeszlam infekcje,a mimo wszystko nadal mam ten cholerny kaszelOby to nie było zap pluc czy oskrzeli..
-
nick nieaktualnyJunioer wrote:Nicka, może powtórz badanie gdzie indziej i zrób od razu antybiogram - przynamniej nie bedą Cię w ciemno leczyć.
Tylko,ze u nas nie robia właśnie z antybiogramem wiec nawet nie wiem gdzie szukac. A czas leci, a to wiadomo nie mam w tej chwili czasu bo musze cos zrobic aby ta bakteria jeśli mam zakazenie nie wplynela na dziecko bo wtedy bedzie zle -
Nicka, no panic. Umów się do lekarza i działaj. Trzymam kciuki żebyś wreszcie pozbyła się tego kaszlu!
Ja juz w pracy, ale z łóżkaodpiszę na kilka maili, pójdę z psami, zjem śniadanie i pojadę do biura. Fajnie jest być w ciąży!
Juz pojutrze prenatalne! Cant waiiiit
A z trudnych dla mnie spraw w piatek mój mąż wyjeżdża i zostanę z całym majdanem sama na ponad tydzień, buw tym w międzyczasie czeka mnie impreza firmowa, późny powrót do domu a jego nie będzie
jakos mnie wcześniej by to nigdy nie ruszyło! Co ta ciąża robi z człowiekiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 07:44
Everything you need will come to you at the perfect time