Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySteveS wrote:A tak zupełnie z ciekawości - po co czytacie te internety, skoro Was tak stresują? Przecież to sieć, każdy może napisać cokolwiek na forach internetowych, a i w artykułach zdarzają się rażące błędy. Wiem, bo pracuję jako redaktor i korektor
Jestem w stanie zrozumieć strach w razie plamienia czy bólu, ale takie nakręcanie sie samodzielnie? Serio?
Wystarczy, że wejdę na belly i przeczytam, że któraś urodziła w 24 tc bez happy endutak to nie wyszukuje, ale wiadomo jak jest
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie innej natury: są tu panie z własną DG? Bo ja dziś byłam w ZUS-ie i próbowałam się czegoś dowiedzieć na temat macierzyńskiego, podwyższenia składek itd, ale poziom wiedzy jest żenujący...
Tak, ja mam, rozmawiałam już z księgową - napisz na priv, jesli chceszcookiemonster lubi tę wiadomość
-
W zusie tak jest najlepiej zebys placila sjladki a Jak jestes w ciazy to najlepuej sent nic co nie dac.ja tez prowadze swims dzialalnosc od kiedy wiem I ciazy place 100 % zusu wtedy moze dostane jakues 600 zl na macierzynskin.maz jest na krusie I jestem ciekawa czy jemu tez sie cos nalezy ale znajac zycie pwwnie nie .podsumowujac pracujemy razem I pieniadze jakie dostaniemy to te z zusu.becikowe ,kosonkowe I 500plus mi sie nie nalezy. I Teraz zamiast pomagać ludziom którzy coś robią i im trzeba pomóc żeby mogli się rozwijać.
-
Nicka678 wrote:Dzisiaj to mam takie dziwne boleści a wszystko przez ten cholerny kaszel
Dol brzucha kluje, boli przy kazdym kaszlnieciu, nawet jak nie kaszle to tezrece mi opadaja, bo juz nie mam sily, zeby tyle czasu kaszel trzymal az od polowy listopada?! Boje sie o moje dziecko, bo przez ten kaszel pewno sa skurcze macicy
Nie wiem co robic juz
Nicka dam Ci moj sposob na suchy kaszel zreszta nietylko na problemy z brzuchem zaparcia rowniez. Ja bardzo nielubie brac lekow a w ciazy to juz wogole buore bo lekarz kaze i musze mu ufac ale i tak mam z tym nieraz problem. Ja bardzo dlugo walczylam z kaszlem suchym i reczniki mokre na grzejnik inhalacje wszystko pomagalo na chwile. A kaszel w ciazy rzeczywiscie moze powodowac skurcze macicy. Ok pol kubka wrzatku i 1 lyzeczka lnu mielonego odtluszczonego zrobi sie taka papka (smaczne to to niejest, wizualnie rowniez szalu niema) ale u mnie podzialalo. Jest to naturalne nieprzedawkowane niezaszkodzi teraz przy chorobach wystarcza zwykle 2-3 dni wieczorem ( mozna pic max 2x dziennie di 7 dni - ja bralsm na noc bo wtedy najmocniej mnie kaszel meczyl wieczorami i w nocy wlasnie) -
nick nieaktualnyNicka!
Odnośnie kaszlu. Kiedyś jedna starsza pani, taka czarownica trochę, zrobiła mi napar z majeranku na kaszel suchy właśnie, taki bardzo męczący i pomogło. Od tej pory zdarzyło mi się kilka razy zastosować tę metodę. Łyżeczka suszonego majeranku zalana wrzątkiem. Jak przestygnie to wypić, nie jest smaczne, ale spróbować możesz, a nóż pomoże
I z tego co się orientuję majeranek jest w ciąży bezpieczny. Z tym lnem też dobry pomysł
-
nick nieaktualny
-
DTEM wrote:AAA najważniejsze... czuję mojego maluszka- wczoraj dwa razy, dzisiaj z rana również
i miałyście rację- nie mozna tego pomylić!!! Cudowne uczucie
Ale Ci zazdroszczę
DTEM lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
No to skoro zdjęcia wczoraj dodawałyście to i ja się pochwalę swoim
Wyglądam jak foka ...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9676b600e81c.jpg
a tutaj w bluzce, nosze czarne niby wyszczupla
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a10ad194ee26.jpgNicka678, megi78, sisi, Muszka15, Leoparde, Selja, DTEM, evcikm81, Madlene.:), Anga1989, bulkaasia, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnyMarciiik wrote:Nicka!
Odnośnie kaszlu. Kiedyś jedna starsza pani, taka czarownica trochę, zrobiła mi napar z majeranku na kaszel suchy właśnie, taki bardzo męczący i pomogło. Od tej pory zdarzyło mi się kilka razy zastosować tę metodę. Łyżeczka suszonego majeranku zalana wrzątkiem. Jak przestygnie to wypić, nie jest smaczne, ale spróbować możesz, a nóż pomoże
I z tego co się orientuję majeranek jest w ciąży bezpieczny. Z tym lnem też dobry pomysł
Wysłałam Ci priv -
nick nieaktualny
-
DTEM wrote:Tubispl- a orientujesz się jak to jest w przypadku prowadzenia własnego Gospodarstwa Rolnego??? 11 lat temu nic nie przeliczali- każdy dostawał becikowe
PannaNatalia, DTEM lubią tę wiadomość
-
Ja tez trzymam kciuki za wizyty!!
U nas ciezkawy dzionek,maz w pracy wiadomo a ja pierwszy raz wyslalam corke do szkoly sama,u nas tak troche inaczej jest i musi pokonac calkiem niebezpieczna ulice po drodze wiec hmm..obie sie cykalysmy ale nie dalam rady wsiasc do auta nim paracetamol zaczal dzialac...no ale doszla wiec ufff
Na 10 wcisnelam sie do poloznych na to sprawdzenie cisnienia,no wiec 138/85 wiec nie tak wysoko wcale jak ostatnim razem wiec uff ale mam sie do rodzinnego z tym wybrac i on ma kontrolowac...poza tym zwolnienie mi chyba dadza bo ja narazie do pracy to nie mam jak,na samym paracetamolu boli zabardzo a po tramadolu mam odlot wiec klapa...z tej okazji mam wizyte dzis o 3.20 i zobaczymy co zalatwie,nawet nie wiem na jakiego rodzinnego trafie hmm..
Ogolnie dzisiaj odnotowalam poprawe,w porownaniu z tym co bylo to jak niebo i ziemia,to spanie na plecach cos mimodblokowuje w pecherzu..ciekawe jak to dziala i jak dlugo dam rade tak polegiwac
Stresy okolociazowe- taaaak ja tez mam schizy,np dzisiaj jak mi z rana brzuch wklesl,mam strachy ze od tych lekow cos mi sie niedobrego dziecje...patelnia,gdzie ta patelnia!!! -
nick nieaktualny