Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc,
Jeżeli już schodzimy na takie tematy typu chrzest itp to ja mam pytanie o becikowe. Ja ze swoim nie mieszkam, slubu nie mamy. Czyje zarobki beda brac pod uwage? Wiem ze tam iles na osobe nie moze przekroczyc no i jezeli beda brac zarobki u mnie w domu to spoko ale jezeli zarobki mojego to bedzie lipa - bo przekroczy.. Jeszcze sie bede dopytywac co i jak...
-
Dzień dobry
Bulkaasia no cudnie! Piękne dzieciaczkipo wizycie +100 do radości z ciąży i pewności że wszystko jest i będzie ok, znam to
Ogarniam się i lecę na nifty! Miłego dnia!
Aaaach no i witam się jako ostatni rodzynek w 12tc!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 06:58
Anga1989, bulkaasia, DTEM, Leoparde, Marciiik, Amore, Selja, sisi lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Co za noc.. nie mogliśmy z Mężem w ogóle spać, obudzilismy się o 3 i tak już nawet nie spiąć tylko leżąc dotrwalismy do 5 rano i do wstania... Ech. Oby ten dzień szybko i przyjemnie minął. Coś mi się wydaje zE jak tylko wrócę do domu to od razu położe się spać
Zastanawiam się czemu nie ma jednolitych ustaleń co do liczenia okresów w ciąży. Wg bbf początek 14. Tygodnia to początek drugiego trymestru. Wg artykułów w necie dopiero od 15. Tygodnia jest drugi trymestr.
Tak samo podobno lekarze określają skończone miesiące. Czyli jak jest się w 16 tygodniu to niby powiedzą tylko o 3 skończonych miesiącach a nie o tym że jest się w czwartym miesiącu. Prawda to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 07:02
-
Anga1989 wrote:Czesc,
Jeżeli już schodzimy na takie tematy typu chrzest itp to ja mam pytanie o becikowe. Ja ze swoim nie mieszkam, slubu nie mamy. Czyje zarobki beda brac pod uwage? Wiem ze tam iles na osobe nie moze przekroczyc no i jezeli beda brac zarobki u mnie w domu to spoko ale jezeli zarobki mojego to bedzie lipa - bo przekroczy.. Jeszcze sie bede dopytywac co i jak... -
Wtam się z Wami pniedziałkowo. Tyle mam sprzątania po weekendzie, że nie wiem od czego zacząć a do tego umówiony pokaz z Tuperrware, więc musi być błysk
Bułkaasia- cudne wieści, cudne maluchy!!!
Fotki co niedzielę, dobry pomysł, postaram się i ja
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
tubispl wrote:Hej akurat do niedawna pracowalam w gminie na zastepstwie wiec powiem ci od razu ze beda branw zarobki twoje i ojca dziecka nie wazne ze nie macie slubu wazne ze w akcie urodzenia bedzie wpisany ojciec dziecka... Jezeli w akcie byl by ojciec nieznany wiec wtedy ojca dziecka nie bierze sie pod uwage a na osobe nie moze orzekroczyc 1922 zl na osobe
No to lipajego zarobki przekrocza wszystko...
-
DTEM, polecam mój sposób - złe samopoczucie, sprzątanie przez męża kilka razy z rzędu. Po wczorajszym zapowiedział że dzisiaj szuka pani do sprzątania
A jak sprzątał to taaaak sięęę zmeęęęczyyyył, taaak sięęęę spoooociiiłmało się nie popłakałam ze śmiechu
a tak to nie doceniał kiedy przez 10 lat razem łazienki nie umył ani jednego małego razu!
Everything you need will come to you at the perfect time
-
No i jak bedziemy rodzic w lipcu i np w lipcu skladac wniosek to beda brane dochody z 2015 r. I np jezeli ktos te dochody uzyskuje nadal to bierze sie te dochody po odjeciu skladek podatku naleznego i dzieli przez np 12 jezeli ktos pracowal caly rok i przez liczbe czlonkow rodziny wliczajac juz narodzone dziecko. Natomiast jesli dochody nie sa uzyskiwane z 2015 r. Bo ktos zmienil prace to wowczas bierze sie dochod uzyskany z miesiaca nastepnego po uzyskaniu dochodu netto i dzieli sie przez liczbe osob. Np jezeli ktos zaczal prace w lutym 2016 r. To dochod uzyskany bierzemy za marzec 2016 netto.
Marciiik lubi tę wiadomość
-
AAA najważniejsze... czuję mojego maluszka- wczoraj dwa razy, dzisiaj z rana również
i miałyście rację- nie mozna tego pomylić!!! Cudowne uczucie
Anga1989, Solane, megi78, Nicka678, Leoparde, Madlene.:), Marciiik, bulkaasia, Amore, Paula55, cookiemonster, sisi, Alimak, Zoja lubią tę wiadomość
-
lottinka wrote:DTEM, polecam mój sposób - złe samopoczucie, sprzątanie przez męża kilka razy z rzędu. Po wczorajszym zapowiedział że dzisiaj szuka pani do sprzątania
A jak sprzątał to taaaak sięęę zmeęęęczyyyył, taaak sięęęę spoooociiiłmało się nie popłakałam ze śmiechu
a tak to nie doceniał kiedy przez 10 lat razem łazienki nie umył ani jednego małego razu!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuz Maria wrote:Nadrobić Was to wyczyn
Co do chrztu - nie mamy ślubu kościelnego i pierwszego syna nawet nie próbowaliśmy podać do chrztu. Mąż całkowicie niewierzący (sakramenty wszystkie ma, formalnie nie wystapił). Zanosząc dziecko do chrztu oświadcza się ze wychowa je się w wierze katolickiej, a my tego nie jesteśmy w stanie zrobić najprostszy przykła: nie będziemy z nim co niedzielę w kościele. Wierzymy czy nie, ale nie robimy sobie "jaj" z tego i nie będziemy kłamać składajć takiej deklaracje w kościele tylko dla tego że chrzest to tradycja, bo rodzice nasi chcą,bo co ludzie powiedzą, co jak inne dzieci będą szły do komunii itd.
Ufff, ale się rozpisałam, mam nadzieje ze składnie chociaż
Spokojnej nocy bez pobudek na sianie i boleści :-*
Muszę Ci powiedzieć, że bardzo Cię podziwiam i wielki szacunek za poważna podejście do sprawyrzadko spotykane jeszcze
Luz Maria lubi tę wiadomość
-
Nicka- odpisałam
Leoparde wrote:Witajcie
Śliczne te nasze wszystkie brzuszki
DTEM gratuluję pierwszych ruchów
powiedz kochana na jakiej wysokości je czujesz? Tej nocy śniło mi się ze poczułam ruchy i dzidziusia rączki odznaczały się na mojej skórze
Czułam jak leżałam spokojnie, tak mniej więcej kilka cm nad blizną po cc, bardziej po lewej stronie, delikatne smyranie, myślałam że mi oczy z orbit wyjdą- aż mój chłop się wystraszył jak krzykłamdziś rano- na pobudkę, tak bardziej na środku też nad blizna, dosłownie chwilkę, chciałam jeszcze więc leże i leżę i nic
ale liczę, że bejbuś będzie coraz częściej dawał o sobie znać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 09:06
Leoparde, Marciiik, sisi, Zoja lubią tę wiadomość
-
DTEM wrote:Nicka- odpisałam
Czułam jak leżałam spokojnie, tak mniej więcej kilka cm nad blizną po cc, bardziej po lewej stronie, delikatne smyranie, myślałam że mi oczy z orbit wyjdą- aż mój chłop się wystraszył jak krzykłamdziś rano- na pobudkę, tak bardziej na środku też nad blizna, dosłownie chwilkę, chciałam jeszcze więc leże i leżę i nic
ale liczę, że bejbuś będzie coraz częściej dawał o sobie znać
-
Leoparde- z bliźniakami to takie wyrażne poczułam gdzieś koło 20 tyg, ale to pewnie nie umiałam wcześniej rozpoznać. Teraz dzidziuś jest większy o 1,5 tygodnia i to chyba ma też znaczenie. Nie wiem- cieszę się i najchetniej nic bym nie robiła tylko leżała i czekała na te łaskotki
Leoparde lubi tę wiadomość