X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    Jeżeli już schodzimy na takie tematy typu chrzest itp to ja mam pytanie o becikowe. Ja ze swoim nie mieszkam, slubu nie mamy. Czyje zarobki beda brac pod uwage? Wiem ze tam iles na osobe nie moze przekroczyc no i jezeli beda brac zarobki u mnie w domu to spoko ale jezeli zarobki mojego to bedzie lipa - bo przekroczy.. Jeszcze sie bede dopytywac co i jak...

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bulkaasia no cudnie! Piękne dzieciaczki <3 po wizycie +100 do radości z ciąży i pewności że wszystko jest i będzie ok, znam to :D

Ogarniam się i lecę na nifty! Miłego dnia! :)

Aaaach no i witam się jako ostatni rodzynek w 12tc!!!! <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 06:58

Anga1989, bulkaasia, DTEM, Leoparde, Marciiik, Amore, Selja, sisi lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc.. nie mogliśmy z Mężem w ogóle spać, obudzilismy się o 3 i tak już nawet nie spiąć tylko leżąc dotrwalismy do 5 rano i do wstania... Ech. Oby ten dzień szybko i przyjemnie minął. Coś mi się wydaje zE jak tylko wrócę do domu to od razu położe się spać :)

Zastanawiam się czemu nie ma jednolitych ustaleń co do liczenia okresów w ciąży. Wg bbf początek 14. Tygodnia to początek drugiego trymestru. Wg artykułów w necie dopiero od 15. Tygodnia jest drugi trymestr.

Tak samo podobno lekarze określają skończone miesiące. Czyli jak jest się w 16 tygodniu to niby powiedzą tylko o 3 skończonych miesiącach a nie o tym że jest się w czwartym miesiącu. Prawda to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 07:02

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Czesc,
    Jeżeli już schodzimy na takie tematy typu chrzest itp to ja mam pytanie o becikowe. Ja ze swoim nie mieszkam, slubu nie mamy. Czyje zarobki beda brac pod uwage? Wiem ze tam iles na osobe nie moze przekroczyc no i jezeli beda brac zarobki u mnie w domu to spoko ale jezeli zarobki mojego to bedzie lipa - bo przekroczy.. Jeszcze sie bede dopytywac co i jak...
    Hej akurat do niedawna pracowalam w gminie na zastepstwie wiec powiem ci od razu ze beda branw zarobki twoje i ojca dziecka nie wazne ze nie macie slubu wazne ze w akcie urodzenia bedzie wpisany ojciec dziecka... Jezeli w akcie byl by ojciec nieznany wiec wtedy ojca dziecka nie bierze sie pod uwage a na osobe nie moze orzekroczyc 1922 zl na osobe

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtam się z Wami pniedziałkowo. Tyle mam sprzątania po weekendzie, że nie wiem od czego zacząć a do tego umówiony pokaz z Tuperrware, więc musi być błysk :)

Bułkaasia- cudne wieści, cudne maluchy!!!

Fotki co niedzielę, dobry pomysł, postaram się i ja :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Hej akurat do niedawna pracowalam w gminie na zastepstwie wiec powiem ci od razu ze beda branw zarobki twoje i ojca dziecka nie wazne ze nie macie slubu wazne ze w akcie urodzenia bedzie wpisany ojciec dziecka... Jezeli w akcie byl by ojciec nieznany wiec wtedy ojca dziecka nie bierze sie pod uwage a na osobe nie moze orzekroczyc 1922 zl na osobe

No to lipa :) jego zarobki przekrocza wszystko...

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM, polecam mój sposób - złe samopoczucie, sprzątanie przez męża kilka razy z rzędu. Po wczorajszym zapowiedział że dzisiaj szuka pani do sprzątania :D

A jak sprzątał to taaaak sięęę zmeęęęczyyyył, taaak sięęęę spoooociiił :D mało się nie popłakałam ze śmiechu :D a tak to nie doceniał kiedy przez 10 lat razem łazienki nie umył ani jednego małego razu!

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak bedziemy rodzic w lipcu i np w lipcu skladac wniosek to beda brane dochody z 2015 r. I np jezeli ktos te dochody uzyskuje nadal to bierze sie te dochody po odjeciu skladek podatku naleznego i dzieli przez np 12 jezeli ktos pracowal caly rok i przez liczbe czlonkow rodziny wliczajac juz narodzone dziecko. Natomiast jesli dochody nie sa uzyskiwane z 2015 r. Bo ktos zmienil prace to wowczas bierze sie dochod uzyskany z miesiaca nastepnego po uzyskaniu dochodu netto i dzieli sie przez liczbe osob. Np jezeli ktos zaczal prace w lutym 2016 r. To dochod uzyskany bierzemy za marzec 2016 netto.

Marciiik lubi tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA najważniejsze... czuję mojego maluszka- wczoraj dwa razy, dzisiaj z rana również :) i miałyście rację- nie mozna tego pomylić!!! Cudowne uczucie :) :) :)

Anga1989, Solane, megi78, Nicka678, Leoparde, Madlene.:), Marciiik, bulkaasia, Amore, Paula55, cookiemonster, sisi, Alimak, Zoja lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    DTEM, polecam mój sposób - złe samopoczucie, sprzątanie przez męża kilka razy z rzędu. Po wczorajszym zapowiedział że dzisiaj szuka pani do sprzątania :D

A jak sprzątał to taaaak sięęę zmeęęęczyyyył, taaak sięęęę spoooociiił :D mało się nie popłakałam ze śmiechu :D a tak to nie doceniał kiedy przez 10 lat razem łazienki nie umył ani jednego małego razu!
    he he he chciałabym go tak wykorzystać- ale go niestety nie ma, dziś i tak obiecał że wróci szybciej żeby z małym pojechać do otolaryngologa (będę musiała mu mapę narysować- bo to będzie jego pierwszy raz z dzieckiem u lekarza, he he he)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tubispl- a orientujesz się jak to jest w przypadku prowadzenia własnego Gospodarstwa Rolnego??? 11 lat temu nic nie przeliczali- każdy dostawał becikowe :(

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kiedyś do becikowego nie brali pod uwagę dochodów. Teraz myslalam ze trzeba tylko spełnić warunek do 10 tc zgłosić się pierwszy raz do giną. Co oni nawymyslali

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAa zapomniałam, witam się ze wszystkimi w leniwy poranek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    AAA najważniejsze... czuję mojego maluszka- wczoraj dwa razy, dzisiaj z rana również :) i miałyście rację- nie mozna tego pomylić!!! Cudowne uczucie :) :) :)

Wysłałam Ci wiadomosc kochana :)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest po prostu porazka z tym co oni wyprawiają... Zamiast polepszyc czlowiekowi to tylko utrudniaja.

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Nadrobić Was to wyczyn :-)

Co do chrztu - nie mamy ślubu kościelnego i pierwszego syna nawet nie próbowaliśmy podać do chrztu. Mąż całkowicie niewierzący (sakramenty wszystkie ma, formalnie nie wystapił). Zanosząc dziecko do chrztu oświadcza się ze wychowa je się w wierze katolickiej, a my tego nie jesteśmy w stanie zrobić najprostszy przykła: nie będziemy z nim co niedzielę w kościele. Wierzymy czy nie, ale nie robimy sobie "jaj" z tego i nie będziemy kłamać składajć takiej deklaracje w kościele tylko dla tego że chrzest to tradycja, bo rodzice nasi chcą,bo co ludzie powiedzą, co jak inne dzieci będą szły do komunii itd.

Ufff, ale się rozpisałam, mam nadzieje ze składnie chociaż :-)

Spokojnej nocy bez pobudek na sianie i boleści :-*

Muszę Ci powiedzieć, że bardzo Cię podziwiam i wielki szacunek za poważna podejście do sprawy :) rzadko spotykane jeszcze :)

Luz Maria lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Śliczne te nasze wszystkie brzuszki :-)
    DTEM gratuluję pierwszych ruchów :-)
    powiedz kochana na jakiej wysokości je czujesz? Tej nocy śniło mi się ze poczułam ruchy i dzidziusia rączki odznaczały się na mojej skórze :-)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka- odpisałam :)
    Leoparde wrote:
    Witajcie :-)
    Śliczne te nasze wszystkie brzuszki :-)
    DTEM gratuluję pierwszych ruchów :-)
    powiedz kochana na jakiej wysokości je czujesz? Tej nocy śniło mi się ze poczułam ruchy i dzidziusia rączki odznaczały się na mojej skórze :-)

Czułam jak leżałam spokojnie, tak mniej więcej kilka cm nad blizną po cc, bardziej po lewej stronie, delikatne smyranie, myślałam że mi oczy z orbit wyjdą- aż mój chłop się wystraszył jak krzykłam :) dziś rano- na pobudkę, tak bardziej na środku też nad blizna, dosłownie chwilkę, chciałam jeszcze więc leże i leżę i nic :) ale liczę, że bejbuś będzie coraz częściej dawał o sobie znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 09:06

Leoparde, Marciiik, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Nicka- odpisałam :)

Czułam jak leżałam spokojnie, tak mniej więcej kilka cm nad blizną po cc, bardziej po lewej stronie, delikatne smyranie, myślałam że mi oczy z orbit wyjdą- aż mój chłop się wystraszył jak krzykłam :) dziś rano- na pobudkę, tak bardziej na środku też nad blizna, dosłownie chwilkę, chciałam jeszcze więc leże i leżę i nic :) ale liczę, że bejbuś będzie coraz częściej dawał o sobie znać :)
    Ja też już tak chcę :-D

• DTEM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde- z bliźniakami to takie wyrażne poczułam gdzieś koło 20 tyg, ale to pewnie nie umiałam wcześniej rozpoznać. Teraz dzidziuś jest większy o 1,5 tygodnia i to chyba ma też znaczenie. Nie wiem- cieszę się i najchetniej nic bym nie robiła tylko leżała i czekała na te łaskotki :)

Leoparde lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ