X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    megi moja noc to koszmar, o 24 przeniosłam się do pokoju cór z pracą, bo wrzeszczała wniebogłosy, że ja gluty zalewają, więc noc w d.... okło 4 ocknęłam się, ze muszę wracać do pracy, ale przysnęłam jeszcze do 6, potem wstałam, nastawiłam herbatkę, ale moje dziecię zlazło na dól i powiedziało, że ona już spac nie zamierza.....a mąż dziś do 18 w pracy, także mam upojny dzień z córką, która ma katar po pachy i jest upierdliwa i z niedokończoną robotą, która mialam wysłac szefowej do końca grudnia....faaaaaaaaak

i weźże się M nie przejmuj, ja swojemu zaproponowałam, że mu kupię na aliexpress śliczną sztuczną norkę, śmiał się ze mnie i sprawa załatwiona;)
    Norka to dobry plan hehehe. Dzieci z glutami w nosie = nieprzespane noce. Ale dzięki niej nie rozleniwilas się w nocy i do pracy wrocilas ach te nasz dzieci wiedzą jak o nas zadbać hehehe :D

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to byłam wczoraj na kontroli po tym upadku i na szczęście wszytsko z dzidzia dobrze i chyba bedzie dziewczynka. Lekarz dalej nie chce potwierdzić na 100% ale sa coraz większe szanse na córę :)

AniaKami, Marciiik lubią tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,jeszcze z lozka...maz mnie niechcaco obudzil po 5 jak sie zbieral....i chyba bede musiala niedlugo to odespac...

Megi,no to masz kobieto no,ile syn ma lat? Kurcze moja tak chciala rodzenstwo i tak sie cieszy ale czy to pewne ze po porodzie jej sie nie odmieni? Pewnie i twoj zmieni zdanie jak zobaczy na zywo....moze na usg go jakies zabrac,pokazac ze to maly czlek i nic mu nie grozi z jego strony...dac do zrozumienia ze dla tego malego bedzie i tak najwiekszym mistrzem i wzorem do nasladowania....moj maz mial strachy czy da rade dwojke tak samo kochac,wiem glupie ale corka to jego oczko w glowie,on lata jak ona zagra...cowieczorne gilgotki przytulaski i caly rytual nadal odprawiaja mimo ze corka za 4 mce skonczy 10 lat,i bedzie musial kontynuowac z Bobem tez zeby nie bylo ;)

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina - dokladnie! Podpisuję się pod wszystkimi Twoimi przemyśleniami. Takze ja juz nie zamierzam sie przejmować. Od listopada wiedza ze jestem w ciąży i do polowy stycznia nie mam nikogo do pomocy, nikt też ni ma dostępów i nie umie robic tego czym się zajmuję. Niezastapiona kurna! Szkoda ze jakas super extr kasa za tym niezastapienem nie idzie...

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM uwierz ze rozmawiam dużo tłumaczę jeszcze więcej. Przytulać gowniarz juz się nie chce mnie brakuje tego ale on zawsze był indywidualista. Trzeba stanąć w prawdzie i powiedzieć to na głos- wychowałam małego egoistę. 6 lat swoje dziecko wychowywałam sama z jego ojcem rozstalam się jak syn miał 8 m-cy. Wypruwalam sobie flaki dla niego żeby nigdy nic mu nie zabrakło spałam po 2-3 h żeby jak najwięcej czasu tylko dla niego poświęcić w dzień a w nocy sprzątanie gotowanie prace zlecone rano normalny etat. Trzy lata temu poznałam swojego męża faceci uwielbiają się wiadomo czasem mają zgrzyty ale to normalne i gdy w końcu myślałam że jest dobrze ze w końcu wszystko się układa to moje dziecko takie numery mi robi. Wczoraj z nim poważną rozmowę kolejną przeprowadzilam mam nadzieję że coś dotarło a chyba najbardziej to ze jak z nim rozmawiałam to płakałam a ponieważ on bardzo wrażliwy to tez płakał i tak se plakalismy.

DTEM, PannaNatalia, Amore, bulkaasia, sisi lubią tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj megi,i dobrze ze sobie poplakaliscie,to jest jednak oczyszczajace a moze cos dotrze do syna...uklony,samej wychowywac to juz jest wyzwanie,bledy kazdy ma prawo popelniac,teraz juz jestes nauczona doswiadczeniem..bedzie dobrze!

megi78 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Witam się w 5 miesiącu :-)
    Mam nadzieje , że samopoczucie będzie coraz lepsze..
    A propo L4.. wczoraj szef wprost do mnie powiedział żebym szła na zwolnienie bo.. będzie mi płacił ZUS
    Trochę mi przykro ale OK
    Z przyjemnych wiadomości będę miała siły i czas żeby zaglądać tu częściej i drugie info.. chyba zaczynam czuć smyranie Dzidziora ;-)

Muszka15, Anga1989, DTEM, asiczka11, sisi, She86, Solane lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja,wow juz 5 miesiac?! W szoku jestem,jak to sie liczy bo ja cos tego nie czaje...mi tu wszyscy u nas operuja skonczonymi tygodniami wiec jak ja mam dzis 15+5 to 4 miesiac a piaty kiedy zaczne?

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka belly Ci pokazuje ktory miesiac i cala reszte ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Witam sie i ja,jeszcze z lozka...maz mnie niechcaco obudzil po 5 jak sie zbieral....i chyba bede musiala niedlugo to odespac...

Megi,no to masz kobieto no,ile syn ma lat? Kurcze moja tak chciala rodzenstwo i tak sie cieszy ale czy to pewne ze po porodzie jej sie nie odmieni? Pewnie i twoj zmieni zdanie jak zobaczy na zywo....moze na usg go jakies zabrac,pokazac ze to maly czlek i nic mu nie grozi z jego strony...dac do zrozumienia ze dla tego malego bedzie i tak najwiekszym mistrzem i wzorem do nasladowania....moj maz mial strachy czy da rade dwojke tak samo kochac,wiem glupie ale corka to jego oczko w glowie,on lata jak ona zagra...cowieczorne gilgotki przytulaski i caly rytual nadal odprawiaja mimo ze corka za 4 mce skonczy 10 lat,i bedzie musial kontynuowac z Bobem tez zeby nie bylo ;)
    No widzisz mój syn tez chciał nawet pytytal się kiedy ale już mu się piprzestawialo zresztą to trochę wina córki mojego M jest starsza od mojego syna o 5 lat mój skończył 9 w grudniu i jak była u nas na święta to naopowiadala mojemu Barkowi jak będzie miał beznadziejnie wiec teraz wszelkie tłumaczenie jakim to będzie bohaterem autorytetem iTP nie daje nic są klapki na oczy i jedna myśl moje lego kurwa lego będzie mu zabierać i straci swój konfort bo ktoś będzie wpraszac mu się do pokoju. Wiec tłumaczenie ze zanim to dziecko będzie się bawić lego to on zapomni o zabawach jeszcze sa abstrakcja. Ręce opadają.

• lottinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, za troche ponad tydzień! :) ale czas zapitala...

Czekam na lekarza, dam znać po... :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Witam się w 5 miesiącu :-)
    Mam nadzieje , że samopoczucie będzie coraz lepsze..
    A propo L4.. wczoraj szef wprost do mnie powiedział żebym szła na zwolnienie bo.. będzie mi płacił ZUS
    Trochę mi przykro ale OK
    Z przyjemnych wiadomości będę miała siły i czas żeby zaglądać tu częściej i drugie info.. chyba zaczynam czuć smyranie Dzidziora ;-)

Naprawdę- czyli ja jutro wsakuje w piąty??? łał

Megi- dobrze, że sobie popłakaliście. Szkoda mi i Ciebie i jego- ja sama wychowywałam się do 12 roku bez ojca, a potem pojawił się mój przyrodni brat. Powiem Ci, że pamiętam że to był ciężki czas. Ale napewno wszystko się ułoży- może weź go na usg i pokaż mu WASZ skarb!!!

megi78 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi - podziwiam Cię kobieto! Skoro przetrwałaś wielką burzę w swoim życiu, to z buntem dziewieciolatka tez sobie poradzisz. Trzymam za Was kciuki :-*

Dziewczyny powodzenia na wizytach!

Miłego dnia!

megi78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wsparcie trochę lepiej mi się zrobiło jak mogłam się wygadac aż znowu musiałam sobie troszkę poplakac ach hormony

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry moje drogie:-) ja sie witam w 15 tygodniu a juz we wtorek zobacze Dziecio i moze sie dowiemy kto tam mieszka:-)

Trzymam mocno kciuki za wizytujace :-)

Megi trzymaj sie moich przyjaciol Corcia tez niechciala slyszec o rodzenstwie i byl caly czas bunt i zgrzyt a jak Mala sie urodzila to nieodstepowala jej na krok i jest w niej poprostu zakochana, moze Twoj Syn potrzebuje nieco czasu.

Ja od wtorku wracam z 6 tyg L4 do pracy juz wiem ze jest ktos na moje zastepstwo wytypowany wiec jak najszybciej postaram sie go przeszkolic i dopiac wszystkie otwarte tematy ktorych w czasie l4 niedalam rady zeby w razie w moc spokojnie isc na l4. Ale powiem Wam ze to plamienemie na poczatku bylo skutecznym ostrzezeniem i teraz podchodze do l4 z wieksza rozwaga. Ja naleze do tych dzialajacych, w zyciu na chorobowym, zwykly tytan pracy zawsze na 110% gotowosci a teraz troche wyluzowalam, bo doszlam do wniosku ze za jakis czas i tak nikt tego pamietal niebedzie a ten Maly Czlowieczek jest teraz moim najwazniejszym projektem.

megi78 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu gadu gady a jak ja zaraz nie zjem jajek na twardo to oszaleje....czas wstawac z wyrka buu

megi78 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM pół nocy miałam przed oczami obrazek Twojego ogniska i powiem Ci, że musisz mieć zajefajnego męża! Nawet ogień Ci rozpali ;-) chociaż ja na swojego nie mam co narzekać, to jak ostatnio poprosiłam go żeby wyskoczył po pizze bo miałam chęć, to stwierdził tylko że nie będzie go 40 minut więc w tym czasie ochota mi przejdzie i nawet jej nie ruszę ;-)

DTEM, megi78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Leoparde mój też tak gada ten egzemplarz chyba taki jest ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

• Selja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie gratuluję wszystkich wizyt i informacji o płci. Odkąd pracuje mam niewiele czasu na forum.

Co do pracy to wszyscy mnie wkurzają i pytają po co chodzę do roboty. Ale wiem ze jak wezmę l4 to będzie gadanie ze ledwo zaszła i juz poszła na l4 a inni muszą za nią pracować. Kto będzie patrzył ze to pewnie będzie 5 miesiąc :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    DTEM pół nocy miałam przed oczami obrazek Twojego ogniska i powiem Ci, że musisz mieć zajefajnego męża! Nawet ogień Ci rozpali ;-) chociaż ja na swojego nie mam co narzekać, to jak ostatnio poprosiłam go żeby wyskoczył po pizze bo miałam chęć, to stwierdził tylko że nie będzie go 40 minut więc w tym czasie ochota mi przejdzie i nawet jej nie ruszę ;-)

Chyba oboje dorośliśmy do tej ciąży- poprzednia była zupełnie inna- nigdy nie miał czasu dla mnie, nie dotykał, nie głaskał i uważał że zachciewajki to jakiś wymysł :( a teraz- wpada wieczorem z kiełbasą w ręce i woła dzieci na ognisko !!!

Muszka15, Leoparde, Amore, awangarda, Marciiik lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ