X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka gratuluję Córeczki a MamieKejti Syncia!
    DTEM ależ mi również samaka narobiłaś! Super fota !
    Ostatnio sił mi brak, mózg to kalafior a hormony szaleją..
    Czytam i jestem z Wami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 22:51

lottinka, mamakejti, DTEM lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra wczoraj mówiłyśmy ze juz koniec z bezsennością a tutaj pyk i juz mi się nie chce spać... :)

Cudownego dnia wam życzę kochane ciężaróweczki! Takiego jak mój wczorajszy, chyba porównywalny do dnia mojego ślubu <3

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka a czy lekarz na podstawie USG sugerował płeć? :) jestem ciekawa czy się sprawdziło :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, ale sugerowala zdaje się Leoparde :D dziewczynkę! Dzisiaj mam usg u lekarza od prenatalnych, na super sprzecie, podpytam go czy z USG byłby w stanie cos juz stwierdzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 06:02

Amore lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka, jakie spanie? do pracy Rodacy!
    dobrego dnia!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti ja tu czuję bratnią duszę :D ja juz na L4 tak jak sobie postanowiłam. Ale...codziennie costam klikam, plus jak zatrudnia kogoś na moje miejsce to przeciez ich nie zostawie tylko przyjdę na jakiś tydzień - dwa wdrożyć... ;)

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też noc do du... syn obrażony na świat nie chce rodzeństwa do tego stopnia ze zawalił wszystkie testy semestralne jak to pani powiedziała totalnie olal. Nic go to nie obchodzi. Pół wieczora wczoraj ryczałam. W nocy sny ze te gowniane testy pappa źle powychodzily i trzeba amniopunkcje robić. A jeszcze mój M wielce obrażony bo nie chce z nim .... wiecie co. Stary a durny jak but. Gorzej nic dziecko. On chyba myślal, ze jak przed ciążą codziennie. Ale jestem wsciekla od rana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka dzisiaj to tylko milej wizyty można ci życzyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! A mi sie snilo,ze mam córeczkę i jak płakała to jak brałam ją na ręce to przestawala :)
    Ale noc do ... bo dalej mnie to cmi i sie tak zastanawiam co by mi tam w szpitalu takiego zrobili, napewno nic w usg brzucha nic nie wyjdzie,moze niech mi zbadaja szyjke to bede spokojniejsza do wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 09:24

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana. Noc przespana ale standardowo obudzil mnie pecherz.
    Megi zobaczysz, że syn zmieni nastawienie. Dla niego to tez nowosc. Trzymam mocno kciuki aby jak najszybciej sie wszystko ulozylo kochana :*

A dzisiaj mamy jakies wizytyjace?

Moja wizyta za 2 tygodnie. Nie moge sie doczekac az znowu zobacze malutka i mam nadzieje ze ginka mi powie na 100% kto tam w brzuszku siedzi <3

megi78 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jest 86 Lipcówek <3

Na razie mamy:
    10 chłopaków
    12 dziewczynek

<3 <3 <3

Solane, megi78, Selja, Zoja, Amore, sisi lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ja wizytuje :) i chyba pójdę za radą lekarza i wezmę L4. Na 2 tygodnie. Zbyt duże tempo mam w pracy i to się nie zmieni, więc muszę trochę odpocząć. Dni mam takie ze ciągle stoję no bite 6-7 godzin jestem na nogach i nie mam za bardzo usiąść. Poza tym irytuje mnie nierownomierne rozłożenie pracy mimo tych samych zarobków. Ja jestem szybka więc robię więcej w krótkim czasie i to działa na moją niekorzysc. No nic moja wspolpracownica będzie musiała sobie poradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 07:51

She86 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania to idź na zwolnienie i powodzenia dzisiaj :)

Mania25 lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    mamakejti ja tu czuję bratnią duszę :D ja juz na L4 tak jak sobie postanowiłam. Ale...codziennie costam klikam, plus jak zatrudnia kogoś na moje miejsce to przeciez ich nie zostawie tylko przyjdę na jakiś tydzień - dwa wdrożyć... ;)

no tak, ja na L4 od 18 listpada, a zapieprzam ciągle w domu, ale nie przy pracach domowych (marzyłabym) ale własnie przy kompie robie jakies rzeczy które musza być do pracy zrobione, bo cos wychodzi z czasów, kiedy jeszcze na L4 nie byłam i tylko ja wiem jak coś zrobić....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Hej :) ja też noc do du... syn obrażony na świat nie chce rodzeństwa do tego stopnia ze zawalił wszystkie testy semestralne jak to pani powiedziała totalnie olal. Nic go to nie obchodzi. Pół wieczora wczoraj ryczałam. W nocy sny ze te gowniane testy pappa źle powychodzily i trzeba amniopunkcje robić. A jeszcze mój M wielce obrażony bo nie chce z nim .... wiecie co. Stary a durny jak but. Gorzej nic dziecko. On chyba myślal, ze jak przed ciążą codziennie. Ale jestem wsciekla od rana.

megi moja noc to koszmar, o 24 przeniosłam się do pokoju cór z pracą, bo wrzeszczała wniebogłosy, że ja gluty zalewają, więc noc w d.... okło 4 ocknęłam się, ze muszę wracać do pracy, ale przysnęłam jeszcze do 6, potem wstałam, nastawiłam herbatkę, ale moje dziecię zlazło na dól i powiedziało, że ona już spac nie zamierza.....a mąż dziś do 18 w pracy, także mam upojny dzień z córką, która ma katar po pachy i jest upierdliwa i z niedokończoną robotą, która mialam wysłac szefowej do końca grudnia....faaaaaaaaak

i weźże się M nie przejmuj, ja swojemu zaproponowałam, że mu kupię na aliexpress śliczną sztuczną norkę, śmiał się ze mnie i sprawa załatwiona;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 08:24

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja idę dzisiaj na wizytę. Jeszcze nie wiem, na którą godzinę (mam kilka innych spraw do załatwienia), dam znać po wizycie. Miłego dnia!

AniaKami lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti, wyobraziłam sobie norkę jako futrzastego zwierzaka i się zastanawiam co on będzie go przytulał? hahahahaha :D

Junioer, Mania25 udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 08:59

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiczka11 wrote:
    mamakejti, wyobraziłam sobie norkę jako futrzastego zwierzaka i się zastanawiam co on będzie go przytulał? hahahahaha :D

Junioer, Mania25 udanych wizyt :)

taaaak i głaskał;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane- gratuluję księżniczki !!!

AniaKami- a Tobie przystojniaka :)

Zoja- fajnie, że się odezwałaś :)

Junioer, Mania, Lottinka udanych wizyt- trzymam kciuki za dobre wieści !!!!

Mamakejti- ho ho gluty, marudzenie, choróbska, och współczuję :( dobrze, że mąż spławiony strachem przed norką- muszę u nas zastosować!!!!

Megi- musisz dużo rozmawiać z synkiem, pewnie boi się dziecko o swoją pozycję w rodzinie- rozmowa rozmowa, przytulanie i wsparcie, on tego potrzebuje!!! Moje bąki mają ponad 10 lat a codziennie potrafią się jeszcze przytulać i pytać o moje uczucia do nich:)

AniaKami, Zoja, Solane lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry! Z tym L4 to widzę ze nie tylko ja z praca z domu! Kurcze z jednej strony mam ogromne poczucie obowiązku i ciezko mi tak po prostu zamknąć kompa i wiecej sie nie logować. W ogole gdyby nie moja lipna szyjka to zapewne pracowałabym jeszcze pare dobrych miesięcy. A z drugiej strony tak sobie mysle, ze nikt przecież i tak tego nie doceni, w poprzedniej ciazy pracowałam do 9 miesiąca i co- zrobili redukcje etatów i nawet po macierzyńskim nie wróciłam do pracy, co prawda dostałam solidna odprawę wiec na tamta chwile bardzo mi to odpowiadało, bo mogłam zostac z małym dluzej w domu, ale pracodawca nie miał skrupułów, wiec czemu ja mam i sie przejmuje tym, ze jestem na L4? Ehh to takie tylko moje przemyślenia, zobaczymy co bedzie po tym macierzyńskim!

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ