X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę 30.01 :) Też brzuch raz mam większy, jak mniejszy, ale lekarz uważa, że to normalne na tym etapie, a i potem będzie się kształt zmieniał.

KgXdp1.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Och Zoja- dobrze, że jesteś :) mnie ten brzuch przeraził, wczoraj płaszcza nie mogłam zapiąc, a dziś na luzie- ale pocieszam się że wszystko ok!!! Ech najgorsze, że do wizyty daleko- już sama nie wiem czy gdzieś po drodze nie zachaczyć usg.
    I ten ból głowy- walczy ktoś z tym jakoś oprócz Amolu i paracetamolu???

U mnie oprocz powyzszego dziala rowniez cieply kompres i lezenie z zamkietymi oczami albo w przygaszonym swietle

DTEM lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sobie leżę i w ramach regeneracji mózgu słucham Dirty Diana boskiego MJ;) no i Give In To Me ze Slashem......
    ale mi brakowało takiej muzy....

Leoparde lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ból głowy pomaga spacer na świeżym powietru i zauważyłam, że najlepeij właśnie na takim ostrym powietrzu, na mrozie.
    Tak wogóle dziewczyny - nie wiem co się stało ale wywaliło mi wszystkie przyjaciółki! Nicka, Anga, Leoparde i wszytkie pozostałe gdzieś wcięło :/ nie macie problemów z tym?
    Pisałam do obsługi strony , ale wątpię żeby odpowiedzieli - zgłaszałam im zaraz jak przeszłam na fiolet, problemy z przekierowaniem z pamietnika z ovu na bbf, i nadal nie uzyskałam pomocy z ich strony :/ obsługa po zbóju..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:14

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, a ja juz pomyślałam że mnie usunęłaś ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde - a najlepsze, że teraz nie mam możliwości Cię zaprosić. Ty masz tak ustawione czy kolejny problem ze stroną?

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakiś problem, ale wysłałam Ci zaproszenie.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam nowe zaproszenie od Ciebie Gabi :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie glowa boli jak pogoda robi sie lepsza,jak skonko swieci...tyle zauwazylam ale wszedzie pisza ze na tym etapie to normalne,od hormonow czy cos...chociaz ja staram sie wypic wtedy 2 szklanki wody malymi lyczkami bo ogolnie czesto glowa ludzi boli jak sa nienawodnieni...innych raz niestety nie mam,ale bol glowy bywa przygniatajacy :/

I tez przyuwazylam ze brzuch mamwiejszy jak sie nachodze,robi sie wtedy taki ciezy i wystajacy,jak mam dzien ze odpoczywam to jest bardziej plaski,miekki....mialam tez akcje plaszcz...juz nie dopinalam wieczorami ostatniego guzika a teraz znow dopinam...jelita sie ucisnely pewnie ;)

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski melduję że z moją córcią wszystko ok, urosła, jest piękna :p i nie widac juz na usg żadnych nieprawidłowości :)
    Dostałam L4 i zamiast sie cieszyć stresuję się jutrzejszą wizyta w biurze i reakcją szefa ;)

Ale potem jak juz sie wystresuje do konca - zacznę się cieszyć zwolnieniem!!!! :)))

Anga1989, Leoparde, Muszka15, Amore, Nicka678, AniaKami, megi78, sisi, bulkaasia, DTEM, Marciiik, Alimak, Zoja, tweety89 lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, ja rano mam brzuch taki jakbym się najadła, a wieczorem regularna piłka lekarska, choć staram się polegiwać...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i jak corka byla na lekcji to wstapilam sobie z mezem do tkmaxxa...przeszukalismy dzial ubranek dzieciecych,i znalazlam kilka fajnych w moich kolorkach dla chlopca ewentualnie,ale i dla dziewczynki by sie nadaly...widzialam ze maz nawet chcial kupic,tylko mowil mozesz kupic mozesz kupic haha...gorszy niz ja ;)

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka ,super,dziewczyna posprawdzanamw zdluz i w szerz...ciesz sie ze wszystko dobrze!

lottinka lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Laski melduję że z moją córcią wszystko ok, urosła, jest piękna :p i nie widac juz na usg żadnych nieprawidłowości :)
    Dostałam L4 i zamiast sie cieszyć stresuję się jutrzejszą wizyta w biurze i reakcją szefa ;)

Ale potem jak juz sie wystresuje do konca - zacznę się cieszyć zwolnieniem!!!! :)))

lottinka, congrats, i jak już wcześniej pisałam w perspektywie tego "co ludzie powiedzą" - fuck them all;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy to drugie prenatalne to jest to usg połówkowe?

xvqvdqg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    a czy to drugie prenatalne to jest to usg połówkowe?

też mam kłopot z interpretacją,ponieważ na drugie prenatalne guru od usg kazał mi przyjść po skończonym 22 tygodniu, natomiast na "połówkowe" dziewczyny umawiają się już w 20 tygodniu...muszę tez o to zapytać ginki w przyszłym tygodniu;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka co to za stronka?? Daj cynk ;)

Lottinka gratuluję ;)

Ja póki co nic nie kupiłam :P ostatnio przez chorobę jestem w domu uwięziona :(

Ja niestety jestem takim typem że jak.juz mnie serio głową zacznie boleć to tylko tabletka :/ inaczej kończy się tragicznie :( ale ostatnio odpuscilo...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, pramsforsale.co.uk

Polowkowe i drugie genetyczne to jedno i to samo usg,poleca sie robic wlasnie nieco pozniej niz w samym 20 tygodniu,czasem nawet na 24 tydzien umawiaja bo duzo lepiej widac,ja tez pewnie conajmniej po 21 tyg bede miala,z corka mialam chyba wlasńie w 23 jakos i pozniej za tydzien powtorke zrobili bo nie wspolpracowala zbytnio ;) u nas mowia na to anomaly scan,wykrywajace nieprawidlowosci w budowie ogolnie...dopiero teraz beda mi robic pomiary wszystkie,serca,nog itd...i to razem z pierwszymi prenatalnymi ma dac szerszy obraz..

Paula55 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzialam gabi ze wyrzucasz ludzi hihi :D

Lottinka gratuluje

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja po wizycie . Dziecko spało sobie zwinięte tak ze nawet nie dało się go wymierzyć. Tydzień temu na prenatalnych też lekarz zwrócił uwagę że jest taki zwinięty . Niby nie powinnam się martwic ale się martwię tym ze nie skacze sobie tylko zawsze jest spokojny no i tym klebkiem. Ale powiem Wam ze miejsce w którym czuje ruchy jest tym gdzie lekarz trzymał głowicę. Czyli ewidentnie to jest TO :)

Lekarz stwierdził twardnienia macicy, dostałam luteine i l4 na miesiąc od jutra. Napisałam już smsy kilku osobom z pracy w tym kierowniczce. I tak to kończą się plany pracy do końca marca/kwietnia. Chciałam odpocząć 2 tygodnie a tu mnie lekarz nastraszyl.

Powiem Wam że mega Przybita wróciłam z tej wizyty. Raz ze dziecko nie chciało współpracować dwa ze jest tak a nie inaczej ułożone a trzy ze dostałam to zwolnienie. Ale po tym jak powiadomilam kierowniczke i mi odpisala to już w sumie nawet mi pod tym kątem ulzylo. Najadlam się nutelli i znów poczułam ruchy. Mam nadzieję że jest i będzie wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 22:43

AniaKami, lottinka, DTEM, Zoja lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ