X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe,widze ze wszystkie zakupy daja duzo radosci,och kobiety hehe

Ja rozwazam zakupy uzywanych rzeczy,jaknajbardziej,sama slrzedaje po corce i wiem ze niektore sa jak nowe...nie lubie marnowac rzeczy...materacyk kupilabym chyba piankowy albo cos,z corka mialam jakis taki gruby z pianki niby i byl super..na tych kokos gryka czyjakos tam sie nie znam,nie wiem czy tutaj malopopularne czy cos?

Ja rano znalazlam strone gdzie sie slrzedaje uzywane wozki,meble itd dla dzieci wlasnie....musze obczaic jak to dziala jeszcze ale fajnie bo sporo wozkow,i ceny wiadomo duzo lepsze...nowe fajne ale po niedlugim czasie juz nowym nie bedzie a wole kaske na cos innego wydac...jakby wozek kupic tanio,to juz kilka stowek w kieszeni....lozeczka tez chodza uzywane nawet te lrzystawiane do lozka i tez jak juz bede widziala jakie chce to sie bede rozgladac....powiem tak,wole cos lepszego z drugiej reki niz gorszego z metka sklepowa...

AniaKami, megi78, Marciiik lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam, że po wizycie pójdę i kupię jeden komplecik, który widziałam ostatnio w jednym sklepie :) mam nadzieję, że ginka potwierdzi tylko płeć a wtedy ide coś małej kupić <3 <3 <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Chyba się poryczę ze szczęścia :-D niesamowite uczucie :-) leżę nieruchomo z ręką na brzuchu, boję się ruszyć żeby dzidziusia nie przestraszyć, niech sobie kopie i wierci się :-) chyba mu szpinak z obiadu posmakował ;-)
    o to ja też jadłam szpinak to może i mojemu dzidziulowi posmakował, więc czekam na kopniaki:) Choć Pan doktor mi powiedział, że raczej bliżej 20 tyg. czuć ruchy dziecka. Mi wczoraj moja przyjaciółka przysłała filmik jak jej dzidzia buszuje w brzuchu ( rodzi w marcu) to cały brzuch falował :)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te ruchy,jest radocha jak siemcosmpoczuje!!! mi dzis gniotlo z prawej strony,taka bula sie zrobila twarda i wypychalo przez jakas chwile...u mnie bedzie ta prawa strona i srodek chyba ciagle bo miesniaki siedza po lewej to nie ma jak...ciekawe jak one sie maja wielkosciowo...dziec juz powinien byc od nich wiekszy z tym ze one sa kule okragle a on chudzielec taki....

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która nie może się doczekać lipca tak jak JA? ;)

Zoja, gabi544, Amore, Marciiik lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Która nie może się doczekać lipca tak jak JA? ;)
    WSZYSTKIE :-D

Anga1989, megi78 lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sobie wyobrażam jak codziennie każda z Nas będzie się chwalić swoimi pociechami <3 <3 <3

Leoparde, Zoja lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga,ja juz bardzo chce miec to dziecko poza brzuchem,chce wiedziec ze wszystko jest ok ,ta ciaza to ciagle jakies niefajne przygody i komplikacje i pewnie do samego konca tak bedzie...potrzebuje takiego wielkiego ufff ,udalo sie! Juz bym tak chciala chociazby 30 tydzien,zeby dziecko mialo jakies szanse po drugiej stronie brzucha....a tu jeszcze caaaaala wiosna....

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z corka to mielismy szalenstwo,pelno ma zdjec i filmikow,wszystko udokumentowane i wogole...ludzie mowia ze z drugim juz takiego szalu nie ma...zobaczymy jak to bedzie z tym chwaleniem haha

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka z maleństwem na pewno wszystko dobrze :* wiem, że Tobie trafiły się takie wstrętne objawy i przypadłości ale miejmy nadzieję, że już odpuszczą na dobre i będziesz mogła się cieszyć ciąża

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Anga,oby &&&

Anga1989 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Nevermind- świetne wieści i kamień z serducha !!!!

Zoja- fantastycznie, jutro już 5mc :) ach cudnie. Choć ból głowy który dokucza mi od kilku dni jest straszny- nie daję sobie z nim rady :( jeszce dziś mam wrażenie jakby mój brzuszek się skurczył o połowę :(

Ja też mam wrażeni jakby mój brzuch się zmniejszył w Sylwestra była mała piłeczka dziś jakby o połowę mniejszy. Chyba tak ma być.. Do tego jakiś nagły przypływ energii pierwszy raz od miesiąca.. Nie wiem co o tym myśleć ?!

Leoparde gratuluję pierwszych ruchów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:32

Leoparde lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja,kazda taka zmiana czy to ma plus czy na gorsze jest stresujaca nie? To ja czekam na ten przyplyw energi ktory Cie dopadl...oddam chetnie moja sennosc ;)

0MPT.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka dokładnie!
    Tak się przyzwyczaiłam do bóli brzucha, senności, zawrotów głowy itp.
    Pierwszy raz w życiu jak mnie coś nie boli to się maartwię heh

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Zoja- dobrze, że jesteś :) mnie ten brzuch przeraził, wczoraj płaszcza nie mogłam zapiąc, a dziś na luzie- ale pocieszam się że wszystko ok!!! Ech najgorsze, że do wizyty daleko- już sama nie wiem czy gdzieś po drodze nie zachaczyć usg.
    I ten ból głowy- walczy ktoś z tym jakoś oprócz Amolu i paracetamolu???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak głowa boli to pije dużo wody mineralnej, wietrze pokój i staram się poleżeć z pół godziny i jak na razie dziala ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM ja zupełnie identycznie do wczoraj musiałam rozpinać kurtke żeby w aucie usiąść a dziśnagle luz.. Kiedy macie wizytę? My 28/1 i II penatalne 14/02
    Ja też miewałam koszmarne bóle głowy, śmiałam się , że gorsze od kacowych.. Nic mi nie pomagała ( amol, paracetamol)

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    DTEM ja zupełnie identycznie do wczoraj musiałam rozpinać kurtke żeby w aucie usiąść a dziśnagle luz.. Kiedy macie wizytę? My 28/1 i II penatalne 14/02
    Ja też miewałam koszmarne bóle głowy, śmiałam się , że gorsze od kacowych.. Nic mi nie pomagała ( amol, paracetamol)

My wizytujemy u naszej 31/01 a prenatalne 9/02- wyobraż sobie, że mogę wziąć bliźniaki ze sobą- ale będzie radość :)

Anga- właśnie robię leżanko lub drzemkę zanim pójdą tabletki w ruch, ale zazwyczaj się kończy tym, że wstaję z jeszce gorszym bólem niż się położe- ciśnienie mierzę kilka razy dziennie i niby ok, cukry też- kurde wolałam mdłości i przytulanki z mr. WC !!!

Zoja lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM super Bliźniaki będą przeszczęśliwe :-)
    Jakoś dotrwamy jeszcze ten tydzień z hakiem do wizyty :-) A później czekam na piękne fotki z II prenatalych będziesz chyba pierwsza w grupie :-) ( chyba , że mi cos umknęło)

DTEM lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja na L-4 jestem od pozytywnej bety i mam gdzieś co inni powiedzą. Liczę się teraz ja i moje maluchy. Na wizytę idę 24/01. Mania25 a lekarz coś mówił już o płci? Z Twojego usg obstawiam chłopca.

Jaguś_7810, Marciiik lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ