X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka90 wrote:
    A juz wiesz jaka płeć? :)

Jeszcze nie, za tydzień w piątek mam wizytę to może wtedy mi się pokaże :)

Nicka90 lubi tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Zazdroszczę Ci, jak będzie większe słońce to będę musiała w kapturze i kapeluszu wychodzić, mam taka skłonnosc do przebarwień, że już się boję...a silnych filtrów SPF 100 trochę boję się w ciąży....

Jakby było ciepło to siedzenie w cieniu by było rozwiązaniem, chociaż wiem, że to nie będzie to samo. Jednak co na słoneczku to na słoneczku :) Chociaż niektórzy też z tym przesadzają - przykład mam za ścianą, moja teściowa. W lato od rana do wieczora na słońcu, jej wnuki nawet do niej mówią "babcia solara", więc możecie sobie wyobrazić jak wtedy może wyglądać :P

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess wrote:
    Jakby było ciepło to siedzenie w cieniu by było rozwiązaniem, chociaż wiem, że to nie będzie to samo. Jednak co na słoneczku to na słoneczku :) Chociaż niektórzy też z tym przesadzają - przykład mam za ścianą, moja teściowa. W lato od rana do wieczora na słońcu, jej wnuki nawet do niej mówią "babcia solara", więc możecie sobie wyobrazić jak wtedy może wyglądać :P

babcia solara - jak uroczo....;)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zapomniałam napisać, że mam wyznaczony juz termin USG 30 tc na 17.05 dzień przed moimi urodzinami :). I tak sobie uświadomiłam ze pewnie to bardzo szybko zleci

DarkPrincess, gabi544 lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś byłam z mężusiem na 2h spacerku - super słonko więc skorzystaliśmy we 3 :D teraz mam postanowienie że jak chce mi się chce dobrej drożdzówki to muszę iść po nią na nogach - a to trwa z godzinę tam i z powrotem haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 17:56

megi78, DarkPrincess, cookiemonster lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po lekarzu... niby szyjka długa i zamknięta a brzuch miękki a lekarz starał się mnie uspokoić to i tak przepisał zestaw: luteina, magnez, nospa + odpoczynek

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiałam się właśnie, czy któraś z nas nadal bierze duphaston albo/i luteinę, bo mi profesorcia nadal kazała brać w opcji dwie 100 dowcipnie na noc, czyli po zaleceniu Majetty jakis sens w tej luteinie widzę....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamokejti, ja nadal biorę Duphaston 3x1. I gdzieś czytałam (lub słyszałam), że luteina dowcipna pomaga na twardnienia brzucha. Lekarz na ostatniej wizycie zapisał mi też No-spę, ale staram się nie łykać, jak nie muszę :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie "z dupka" schodziłam przed tą wizytą, tak stopniowo....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Mamakejti ja biorę lutkę 2x dziennie po 100 plus do tego 2x dziennie dupka. Ciekawa jestem czy teraz mi powie, żeby odejść trochę od dupka bo po ostatniej wizycie miałam zmniejszoną też już o 1 tabletkę :)
    Z tego co rozmawiałam z lekarzem dupek jest zalecany do 16 tc a potem to już przepisują luteinę, właśnie rozpakowałem to cudo i nie spodziewałam się takiego aplikatora :p

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ze dziewczyny pisały żeby aplikować palcem, bo aplikatorem możesz sobie podrażnić środek. Jakbyś zaczela od tego plamić to dopiero się zestresujesz ;)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, ja dalej 4 lutki dziennie 100mg aplikuję, z duphastonu kazał mi schodzić do poprzedniej wizyty i tak też zrobiłam. A lutki po prostu boję się odstawić...a że ona nieszkodliwa jest a może jeszcze pomóc, to lekarz nie widzi przeciwskazań.
    Kwas foliowy też mam dokończyć to opakowanie co mam i już nie muszę brać 5mg.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dalej luteinę biorę. Tak się robi w naprotechnologii, co 2 tygodnie badam progesteron i dobiera mi lekarka dawkę. Mimo,że wszystko jest ok (żadnych plamień, twardnień, bóli, nic a nic :) to jestem na 400mg dziennie. Podobno tak się postępuje-to są już też najnowsze dane, tylko jeszcze nie praktykowane u nas w Europie, ale w USA. Oczywiscie mój lekarz na NFZ nic nie wie, bo już słyszę jego komentarze...

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas biorę duphaston, obecnie 2x1 i póki co na pewno tak zostanie. A ja nie protestuję, bo z nim czuję się bezpieczniej. Biorę też acard i clexane.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja odstawilam duphaston i luteine po 13tc ale lekarz powiedzial ze czesto sie wraca do luteiny po 24tc. Na ostatniej wizycie pytalam go o to, powiedzial ze na chwile obecna nie ma u mnie potrzeby.

w57v9n73n742fstj.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie mam ale z powodu badania - już na początku badania się tego spodziewałam bo lekarz był wyjątkowo niedelikatny :/ na szczęście jest takie lekko brunatne i widać ze to nic "świeżego" . Teraz jeszcze to muszę obserwować :/

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mogę do Was dołączyć? :) Też mam termin na lipiec, na 19

cookiemonster, Anga1989, DTEM, Marciiik, mamakejti, gabi544, DarkPrincess, Selja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam onaa zapraszamy :)
    Witam się również ze wszystkimi dzisiaj :)
    Widzę ze wczoraj jeszcze o dupkach i lutkach pisalyscie no więc ja juz tez nie biorę nic. Lutke odstawiono mi szybko na rzecz duphastonu przez plamienia. To drugie przestalam brać w 16 tc. Na ten moment nic ale lekarz nie wyklucza lutki jakby mi zaczęła skracać się za szybko szyjka bo ona podobno bardzo pomaga w ograniczeniu tego.
    Dziś z moim M jacyś tacy od rana radosni i uśmiechnięci chodzimy :D :P

Leoparde, cookiemonster, Marciiik lubią tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Megi :-* :-* :-D w końcu zielono Wam <3 ;-) Ja po ostatnim razie chyba przystopuje ;-) bo mimo że wszystko na leniwca to na drugi dzień czułam się jak połamana ;-)

Dzień dobry wszystkim :-*

megi78 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten sobotni ranek :)

Wczoraj miałam wizytę. Pisałam już to na fb ale napisze i tutaj.
    Na 100% będę mieć córeczkę <3
    I stwierdzam, że charakterek to ma po mamusi :D ciężko było cokolwiek zmierzyć, wogole nie współpracowała. Nawet przerwe zrobilysmy z lekarka i skakalam po gabinecie aby tego uparciucha rozbrykac no ale nic to nie dalo ;) na szczescie lekarka nie stwierdziła nieprawidlowosci i wszystko jest ok. Malutka wazy 304g <3 mam płytę z wizyty ale w 2D bo w 3D nic nie bylo widac. Lekarka powiedziala ze bedziemy probowac jak mala podrosnie. Ale mam dwa smieszne momenty nagrane :) w jednym jak mala macha do nas, tak jakby chciala powiedziec: " a kuku, tu jestem" a na koniec badania byla chyba wsciekla bo zamiast serduszka to... wypiela dupke do gory :D hehe
    W poniedzialek mam na gwalt zrobic posiew i sie z nia skonsultowac i pewnie antybiotyk i zelazo dostane. Kolejna wizyta 31 marca (rowne 4 tygodnie) i przed ta wizyta mam zrobic krzywa cukrowa i inne badania.

cookiemonster, DTEM, megi78, Marciiik, mamakejti, gabi544, DarkPrincess, bulkaasia, kruszynka5, Solane, sisi, Amore lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ