X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Moim zdaniem nie czas ;) ale doktorek stwierdził że z takim można chodzić i 2/3 tyg. Koleżance się zrobiło 1,5 cm w 39 tc dopiero a już kończy 40 i dalej cisza w eterze czeka na skurcze. Skurcze tak ja je czuje bo zazwyczaj są krzyżowe i trochę mnie zcina z nóg ;)
    A ile masz takich skurczu w ciągu dnia? Ja dzisiaj idę na ktg właśnie , zobaczymy czy moje twardnienia będą się tam pisały.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja z Krakowa, z uwagi na różne przypadłości jakie mi się w ciąży przyplątały zdecydowałam się na szpital uniwersytecki
    rozważałam jeszcze żeromskiego

Ja jestem za Żeromskim, bardzo dużo dobrego o nich słyszałam, drugim wyborem jest Ujastek jakby coś się złego miało w końcówce ciazy dziać, bo tam neonatologia jest III stopnia, a żeby wybrać Klinikę to chyba bym musiała mieć insulinę w dużych ilościach, jakos odrzuca mnie od tego szpitala.

Mmargotka w Siemiradzkim mam swoją lekarkę, ale nie kieruje się tym za bardzo ;)

Wysprzatalam dziś pół domu i chyba czas iść na jakis spacer, może się nie stopię na chodniku :p

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ile masz takich skurczu w ciągu dnia? Ja dzisiaj idę na ktg właśnie , zobaczymy czy moje twardnienia będą się tam pisały.

Nalia napisz co Ci wyszła na tym ktg bo też mam twardnienia o jestem ciekawa jak to wpłynie na wynik a moje ktg dopiero za dwa tygodnie

• shadee Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja z uwagi na cukrzycę, insulinę, nadciśnienie i tarczycę wybrałam Kopernika
    zastanawiałam się nad Ujastkiem - tam mój lekarz zresztą przyjmuje, ale również za jego namową została Klinika
    tłumacze sobie w głowie, że to nie wakacje, nie hotel tylko placówka medyczna. leżałam tam rok temu dwa tygodnie na endokrynologii i źle nie było, więc może teraz też jakoś wytrzymam.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no właśnie ja z uwagi na cukrzycę, insulinę, nadciśnienie i tarczycę wybrałam Kopernika
    zastanawiałam się nad Ujastkiem - tam mój lekarz zresztą przyjmuje, ale również za jego namową została Klinika
    tłumacze sobie w głowie, że to nie wakacje, nie hotel tylko placówka medyczna. leżałam tam rok temu dwa tygodnie na endokrynologii i źle nie było, więc może teraz też jakoś wytrzymam.

Masz więcej tych dolegliwości niestety. Wiec Ci się nie dziwię. Ja mam cukrzycę tylko z dietą, więc i diabetolog z Kopernika mówiła, że nie muszę na Klinice rodzić, ale jakby była insulina, to też bym sie nie zastanawiała.
    W sumie to powinni tam przyjmować tylko kobiety z powiklana ciąża, a tłoczno się robi właśnie przez kobiety z ciążą prawidłową, które tylko ot tak chcą tam rodzić, a później żale na różnych forach, ze ich odsyłają np na Ujastek, gdzie i tak opieka jest równie dobra.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki :-*przydaly sie...do szpitala w poniedzialek lub w ostatecznosciw środę wiec nie jest chyba zle :)
    Podniosla mi gin dawke dopegytu z zastrzeżeniem, ze jak nawet jeden pomiar po leku bedzie zly to szpital.
    Chlopaki maja dobre przeplywy, waga tez sluszna bo Janek 2600 a Julek 2190.
    Szyjka super bo 29mm i odstawiamy luteine.
    No i maja niezle czuprynki hehe...

Kaktus93, Urszulka89, katka84, Vanilka, MałaCzarna1988, melbusia88, Mmargotka, magdis, anecz_kaa, blama, karolcia87, krooolik, Carolline lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dziewczyny, bo u mnie pomiary ciśnienia słabe ostatnio i lekarz kazał włączyć dopegyt
    jaką dawkę bierzecie?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz 3x2 tab.

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, super że wizyta udana :) a kiedy rozwiązanie? W szpitalu dopiero jak będziesz to się okaże czy już teraz coś wiadomo? :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee no i dobrze. Słyszałam że na klinice bardzo się też standard poprawił i to na co narzekano jeszcze dwa lata temu jest już nieaktualne.
    Trzy znajome rodziły w ciągu ubiegłego roku i były bardzo zadowolone.
    Nie mówiąc o tym ze neonatologia tam najlepsza i pełne poczucie bezpieczenstwa.

Ja mam lekarkę i teraz już położną z Siemiradzkiego, na dniach otwartych nam się bardzo podobało i mam kilka relacji z porodu tam z pierwszej ręki bardzo pozytywnych.
    Poza tym to najbliższy dla mnie szpital.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Moim zdaniem nie czas ;) ale doktorek stwierdził że z takim można chodzić i 2/3 tyg. Koleżance się zrobiło 1,5 cm w 39 tc dopiero a już kończy 40 i dalej cisza w eterze czeka na skurcze. Skurcze tak ja je czuje bo zazwyczaj są krzyżowe i trochę mnie zcina z nóg ;)

Ja miałam rozwarcie na 1 cm w 34tc a urodziłam 3 dni po terminie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Pixi, super że wizyta udana :) a kiedy rozwiązanie? W szpitalu dopiero jak będziesz to się okaże czy już teraz coś wiadomo? :)

Dzieki Kaktus :-*, raczej tak jak piszesz. Co szpital to inne podejscie,niestety.

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wow to już całkiem spore chłopaki! Ja mam jutro wizyte i jestem bardzo ciekawa ile waży nasza kluska bo ja co ciekawe przez ostatnie 2 tyg tj od ostatniej wizyty nic nie przytylam, mimo, że nie żałuję sobie ani lodów ani moich ukochanych maltesersów (kluska też je chyba lubi, bo jak je wciagam to radosnie kopie i sie wierci, po innych czekoladach czy slodyczach efekt jest mniejszy)

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Szczerze to nie liczę ;) chyba ze czuje ze zaczynają się robić regularne. No ja w 33 tc z córką nic nie miałam a po dwóch tygodniach zaczęłam rodzic z 1,5 cm rozwarcia ;) wiec wolałabym wytrwać chodź do 36 tc teraz ;)

ex2buay3h02dl23a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no właśnie dziewczyny, bo u mnie pomiary ciśnienia słabe ostatnio i lekarz kazał włączyć dopegyt
    jaką dawkę bierzecie?
    Ja w pierwszej ciąży brałam 3x po 1 tab. przez parę pierwszych dni, ale zmniejszyli mi do 2x po 1 tab. na dobę.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz dzis po wizycie. Maja wazy 2250 i wszystko u nas dobrze. Szyjka dluga i zamknieta.

PixiDixi, katka84, Mini89, Mmargotka, Urszulka89, MałaCzarna1988, Britty, melbusia88, magdis, anecz_kaa, karolcia87, Duzaa, Carolline, dżelka lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje się po wizycie, malutka waży 2017g, odwróciła się główka w dół więc bardzo się ucieszyłam bo ostatnio lekarz straszył mnie CC i bardzo się wystraszylam, przepływy prawidlowe, szyjka zamknieta, wysoko, malutka podgonila wymiarami, poprzednio kość udowa była mniejsza o 2 tyg a teraz już nawet trochę wyprzedza :) . Mam tylko te problemy żołądkowe lekarz podejrzewa wirusa (już trzeci w tej ciazy więc mam wybitne szczęście (y) ) jak nie przejdą bóle i wymioty to mam pisać i przepisze mi jakieś leki.

PixiDixi, katka84, Mmargotka, Urszulka89, MałaCzarna1988, Vanilka, Kaktus93, Mini89, magdis, karolcia87, Duzaa, Carolline, dżelka lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt :)

Britty, PixiDixi lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nalia napisz co Ci wyszła na tym ktg bo też mam twardnienia o jestem ciekawa jak to wpłynie na wynik a moje ktg dopiero za dwa tygodnie
    Na ktg mi w sumie nic nie wyszło, te twardnienia się ledwo pisza. Do tego rytm serca dziecka ok. Szyjka 3.5cm.

Urszulka89, katka84 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    jaką dawkę bierzecie?
    Ja mam na razie 2x1. A tobie ile kazał brać i przy jakim ciśnieniu?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ