LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
melbusia88 wrote:Terka jakby co, to ja się chętnie zamienię, ja chodzę do WC raz w tygodniu, jakby Ci było wygodniej, to nie ma sprawy hehe
Nie dzięki
Wole raz, dwa razy dziennie sobie pójść (nie licząc siku oczywiście) i mieć spokój
Raz w tygodniu to jakieś szaleństwo przecież... Współczuję...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Jesli chodzi o księgę skarg i zażaleń to ja zgłaszam... siebie
Ogólnie nie jest źle, ale jak czasem z mordka z byle powodu wyskoczę na biednego męża co stara sie jak moze to aż mi go szkoda. A czasem tak sie wkurzę ze z tego wkurzenia sie śmieje... Zrozum kobite w ciążyBritty lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Dołączam się
Dzisiaj ze zgrozą odkryłam, że nie dam rady zdjąć obrączki. Nic nie pomogło ani masło ani oliwka. Jak tylko się uda to chyba do porodu będę musiała ją odłożyć do szkatułki -
No to dla tych co czekają na info o zmianach skórnych- wlasnie wyszlam od dermatologa, powiedzial ze to sa zupelnie nieszkodliwe brodawki lojotokowe, zwane tez brodawkami starczymi (ej, ja mam dopiero 31 lat skonczone przedwczoraj, czuje sie mlodo, wypraszam sobie) i nic z tym nie trzeba robic, mozna ze wzgledow kosmetycznych usunac ale nie trzeba wiec chyba zostawie to w spokoju, bo to i znieczulenie miejscowe i potem gojenie ranki.. Chyba mi to nie potrzebne tuz przed porodem.
Jesli chodzi o żale i narzekania to - na ludzi w zatloczonym, dusznym autobusie, ktorzy z uporem maniaka udaja, ze nie widza mojego kolosalnego ciezarnego brzucha -
cuddlemuffin wrote:No to dla tych co czekają na info o zmianach skórnych- wlasnie wyszlam od dermatologa, powiedzial ze to sa zupelnie nieszkodliwe brodawki lojotokowe, zwane tez brodawkami starczymi (ej, ja mam dopiero 31 lat skonczone przedwczoraj, czuje sie mlodo, wypraszam sobie) i nic z tym nie trzeba robic, mozna ze wzgledow kosmetycznych usunac ale nie trzeba wiec chyba zostawie to w spokoju, bo to i znieczulenie miejscowe i potem gojenie ranki.. Chyba mi to nie potrzebne tuz przed porodem.
Jesli chodzi o żale i narzekania to - na ludzi w zatloczonym, dusznym autobusie, ktorzy z uporem maniaka udaja, ze nie widza mojego kolosalnego ciezarnego brzucha❤Ada&Pola❤
-
nerwy mam tez ja...
Pixi, Britty powodzenia! i Dajcie znac
ja dzis wreszcie robie zamówienie do gemini... i wziełam sie za pranie dla małej, bo mam jeszcze z 4 praniado ikea jedziemy dopiero w srode.... aja nie mam gdzie tego składać ;/
Britty, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:No to dla tych co czekają na info o zmianach skórnych- wlasnie wyszlam od dermatologa, powiedzial ze to sa zupelnie nieszkodliwe brodawki lojotokowe, zwane tez brodawkami starczymi (ej, ja mam dopiero 31 lat skonczone przedwczoraj, czuje sie mlodo, wypraszam sobie) i nic z tym nie trzeba robic, mozna ze wzgledow kosmetycznych usunac ale nie trzeba wiec chyba zostawie to w spokoju, bo to i znieczulenie miejscowe i potem gojenie ranki.. Chyba mi to nie potrzebne tuz przed porodem.
Jesli chodzi o żale i narzekania to - na ludzi w zatloczonym, dusznym autobusie, ktorzy z uporem maniaka udaja, ze nie widza mojego kolosalnego ciezarnego brzucha
W busach/pociągach/tramwajach są miejsca dla kobiet w ciążybardzo polecam podejść i tylko znaczek pokazać
u mnie zawsze działa
anecz_kaa, magdis, PixiDixi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Jesli chodzi o żale i narzekania to - na ludzi w zatloczonym, dusznym autobusie, ktorzy z uporem maniaka udaja, ze nie widza mojego kolosalnego ciezarnego brzucha -
anecz_kaa wrote:nerwy mam tez ja...
Pixi, Britty powodzenia! i Dajcie znac
ja dzis wreszcie robie zamówienie do gemini... i wziełam sie za pranie dla małej, bo mam jeszcze z 4 praniado ikea jedziemy dopiero w srode.... aja nie mam gdzie tego składać ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 12:56
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Juz nie ograniam księgi skarg i zażaleń bo poza tymi wszystkimi fizycznymi dolegliwościami w tym bycia obkopywaną po zebrach ciągle pojawiają się jakieś problemy administracyjne z kredytem i mieszkaniem oraz z waznym projektem zawodowym wszystko naraz combo. Powiedziec ze mam nerwa w tej sytuacji to jak nic nie powiedzieć.
Ale staram się odwrócić sytuacje i uswiadomic sobie ile złych rzeczy mogło się zdarzyć które się nie zdarzyły a przede wszystkim ze mam zdrowa córeczkę i jest mi lepiej.
Damy radę! Najważniejsze że dotrwalysmy ze zdrowymi dziecmi do tego etapu, naprawdę wiele kobiet chciałoby być na naszym miejscu.
Pixi trzymam kciuki daj znać!
Karolina ja jestem z Krakowa i planuje rodzic w Siemiradzkim.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
U mnie po wizycie młody 2600 waży, szyjka niby długa i twarda ale już rozwarcie na opuszek się zrobiło. Na ktg skurcze takie 40/50% ale póki nie regularne to bez stresu. Ahh fajnie się oglądało te falujace włosy w wodach
Duzaa, terka, melbusia88, Urszulka89, Mmargotka, Kaktus93, anecz_kaa, katka84, karolcia87, magdis, dżelka, dżelka, PixiDixi, Vanilka, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość
-
Moim zdaniem nie czas
ale doktorek stwierdził że z takim można chodzić i 2/3 tyg. Koleżance się zrobiło 1,5 cm w 39 tc dopiero a już kończy 40 i dalej cisza w eterze czeka na skurcze. Skurcze tak ja je czuje bo zazwyczaj są krzyżowe i trochę mnie zcina z nóg
-
kkarolina89 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was jest z Krakowa lub planuje tutaj poród?
chętnie bym poczytała jaki szpital wybrałyście
ja z Krakowa, z uwagi na różne przypadłości jakie mi się w ciąży przyplątały zdecydowałam się na szpital uniwersytecki
rozważałam jeszcze żeromskiego