LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Dzieki za kciuki :-*przydaly sie...do szpitala w poniedzialek lub w ostatecznosciw środę wiec nie jest chyba zle
Podniosla mi gin dawke dopegytu z zastrzeżeniem, ze jak nawet jeden pomiar po leku bedzie zly to szpital.
Chlopaki maja dobre przeplywy, waga tez sluszna bo Janek 2600 a Julek 2190.
Szyjka super bo 29mm i odstawiamy luteine.
No i maja niezle czuprynki hehe...
Super! No to nosisz niezły łączony ciężar w brzuchu! -
PixiDixi wrote:Dzieki za kciuki :-*przydaly sie...do szpitala w poniedzialek lub w ostatecznosciw środę wiec nie jest chyba zle
Podniosla mi gin dawke dopegytu z zastrzeżeniem, ze jak nawet jeden pomiar po leku bedzie zly to szpital.
Chlopaki maja dobre przeplywy, waga tez sluszna bo Janek 2600 a Julek 2190.
Szyjka super bo 29mm i odstawiamy luteine.
No i maja niezle czuprynki hehe...
-
Witam się wieczorną porą
Podczytywalam Was cały dzień ale zajęłam się porzadkami w domu, bo w koncu meble są pomalowane i można było ułożyć ubranka
Chce jeszcze zrobić etykietki dla męża, by wiedział co, gdzie jest w razie w.
Gratuluje wszystkich udanych wizytwidzę, że był dzień dobrych wiadomości wuzytowych i narzekań na dolegliwości ciążowe
ja zrobię połączenie tych dwóch rzeczy i ponarzekam na dziesiejszą wizytę...
Po pierwsze maluch ciągle główka do góry, a jutro zaczynamy 36tc. Także szanse nam drastycznie maleją na obrót, choć tym razem lekarz przekonywał ze jakies szanse są do samego końca (tak, ten sam który 4 tyg temu już zapowiadał mi cesarkę ). Jeśli się nie obróci to potencjalna cesarka albo 29.06 albo 6.07 (dzień po terminie).
Moje drugie rozczarowanie - nie znam wagi małego. Zapomnialam zapytac, bo dr długo sprawdzał przepływy męcząc się przy mózgu, bo maluch się mocno wiercił. On nie powiedział (nie sprawdził??, a ja nie zapytałam).
Szyjka skrócona (ale u mnie to nie nowość) i niewielkie rozwarcie. Ale podobno na poród się nie zanosi.
Kolejna wizyta za 2 tyg i mam zrobić ktg przed wizytą.katka84 lubi tę wiadomość
-
Hej
ja tradycyjnie spać nie mogę, męczy mnie okropna zgaga, boli mnie krocze i mam strasznie zatkany nos. Wydaje mi się, że to trochę za dużo, jak na jedną małą osobę, ale no przecież wytrzymać trzeba. Gratuluję udanych wizyt, w sumie zaraz czerwiec, a potem nasz miesiąc. Dzisiaj muszę siąść i pozamawiac coś dla Małej, remont powoli dobiega końca, to najwyższa pora podgonic temat.
-
Ove a próbowałaś robić ćwiczenia na obrót dziecka? Może pomoże, trzymam kciuki żeby jeszcze fiknął.
Ja już rozbudzona bo mąż zapomniał wyłączyć budzika do pracy na dzisiaj a ja dużo nie potrzebuje żeby przerwać sen a ten już chrapie oczywiście. Zatłuc mało! -
karolcia87 wrote:Ove a próbowałaś robić ćwiczenia na obrót dziecka? Może pomoże, trzymam kciuki żeby jeszcze fiknął.
Ja już rozbudzona bo mąż zapomniał wyłączyć budzika do pracy na dzisiaj a ja dużo nie potrzebuje żeby przerwać sen a ten już chrapie oczywiście. Zatłuc mało!
Biedna... U nas na szczęście to ja ustawiam budzik (tak jakos wyszło) wiec wczoraj wyłączyłam bo bym od 5 nie spała... A tak wstałam ok 7
U mnie mąż też wystarczy ze przekręci sie na drugi bok i śpi dalej a ja juz potem nie mogę... Wiec tego pilnuje zeby nie wstawać jak nie trzebahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Dzisiaj 3 dzień porannego oczyszczenia... Nic mnie nie boli, tylko idę i leci... Jem normalnie, pije dużo żeby się nie odwodnić, zresztą po takiej akcji zawsze mi sie pic bardzo chce
Zaczynam się powoli zastanawiać czy to czasem nie znak "babo, niedługo możesz rodzić"... Sama już nie wiem co myśleć, bo przy zatruciu jednak bolałby mnie brzuch (dawno nie miałam nie pamiętam za bardzo ale tak mi się kojarzy)https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka a nie masz problemow z tarczycą? Taka biegunka może być np objawem nadczynności.
Ja zaraz wskakuje pod prysznic i jade na wizyte, wg Belly też zaczął nam sie 36 tydzień! Wow jak ten czas leci. Dzis pakuje torbe do porodu. Tylko dokumentow jeszcze wszystkich nie mam, ale to dołoże na końcu. Poza tym upiore ostatnią turę ubranek, kocyki flanelowe i ręczniczek, które dostałam od teściowej. Polecam bardzo ubranka firmy carter's, jesli macie kogoś w stanach kto wam wyśle to nawet sie nie zastanawiajcie- mieciutkie materialy, piekne kolory i wzory, miekkie niedrazniace metki, rozmiarowka hmm amerykanska- ciuszki na 0-3miesiace sa raczej na 3 niz na 0 ale pieeekne! -
terka wrote:Dzisiaj 3 dzień porannego oczyszczenia... Nic mnie nie boli, tylko idę i leci... Jem normalnie, pije dużo żeby się nie odwodnić, zresztą po takiej akcji zawsze mi sie pic bardzo chce
Zaczynam się powoli zastanawiać czy to czasem nie znak "babo, niedługo możesz rodzić"... Sama już nie wiem co myśleć, bo przy zatruciu jednak bolałby mnie brzuch (dawno nie miałam nie pamiętam za bardzo ale tak mi się kojarzy)Bo tak nic mnie nie boli szyjka zamknięta na cztery spusty nie mam innych objawow
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hej dziewczyny. Ja przed praniem wszystkie metki prułam co zajeło mi naprawdę sporo czasu i niezaleznie od tego czy byly miekkie czy twarde. Jesli chodzi o pozniejsze poradzenie sobie z rozmiarowką to optycznie widze jaki rozmiar bo rozmiarowka z kazdej firmy jest inna i nijak ma sie do siebie
Dzisiaj przyjezdza moja mama na pare dni pomoc mi ogarniac mieszkanie i bedziemy prasowac na dwa żelazka. -
karolcia87 wrote:Może w takiej pozycji oglądaj tv z wypiętym tyłkiem do góry
klęczałam z wypiętym tyłkiem i oglądałam tv. Nie wiem na ile to pomogło ale teraz już mała była główką w dół i mam nadzieję że tak zostanie.
Ove, poćwicz jeszcze nie trać nadziei. Ponoć tylko 5% dzieciaczków jest ustawionych do porodu inaczej niż główkowo, więc statystycznie nie jest tak źle.
-
A co do narzekania na dolegliwości ciążowe to mi ostatnio najbardziej dokucza obolałe prawe żebro. Na drugim miejscu zgaga, ostatnio też dołączyły się hemoroidy ale posterisan działa na mnie rewelacyjnie i po paru dniach stosowania jest ok. A dziś w nocy złapał mnie taki masakryczny skurcz w łydce, że do tej pory mnie boli i kuśtykam jak chodzę...
Ech, chciałabym gdzieś za 3 tyg już rodzić
-
Hej, ja dzisiaj miałam jakieś głupie sny o pępowinie.
Obudziłam się o 6:30, a potem koło 8 jeszcze zasnelam.
to moje wczorajsze ktg, co sądzicie? Jest ok? Martwią mnie cały czas te skoki, ale zarówno położna jak i lekarz mówią, że zapis ładny.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c90f57c9023.jpg❤Ada&Pola❤