X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki za kciuki :-*przydaly sie...do szpitala w poniedzialek lub w ostatecznosciw środę wiec nie jest chyba zle :)
    Podniosla mi gin dawke dopegytu z zastrzeżeniem, ze jak nawet jeden pomiar po leku bedzie zly to szpital.
    Chlopaki maja dobre przeplywy, waga tez sluszna bo Janek 2600 a Julek 2190.
    Szyjka super bo 29mm i odstawiamy luteine.
    No i maja niezle czuprynki hehe...

Super! No to nosisz niezły łączony ciężar w brzuchu!

• magdis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki za kciuki :-*przydaly sie...do szpitala w poniedzialek lub w ostatecznosciw środę wiec nie jest chyba zle :)
    Podniosla mi gin dawke dopegytu z zastrzeżeniem, ze jak nawet jeden pomiar po leku bedzie zly to szpital.
    Chlopaki maja dobre przeplywy, waga tez sluszna bo Janek 2600 a Julek 2190.
    Szyjka super bo 29mm i odstawiamy luteine.
    No i maja niezle czuprynki hehe...
    Pixi, szacun. Ja noszę dopiero 2,5 kg a mam powoli dość, Ty nosisz prawie 5... Wow

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi no to pieknie w przyszłym tygodniu sie juz przywitacie?

• shadee Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja mam na razie 2x1. A tobie ile kazał brać i przy jakim ciśnieniu?

też 2 x 1
    ciśnienie skacze ale zazwyczaj 120-130 na niestety 90 -105

ponoć przy nadciśnieniu wzrasta ryzyko CC
    :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorną porą
    Podczytywalam Was cały dzień ale zajęłam się porzadkami w domu, bo w koncu meble są pomalowane i można było ułożyć ubranka
    Chce jeszcze zrobić etykietki dla męża, by wiedział co, gdzie jest w razie w.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt :) widzę, że był dzień dobrych wiadomości wuzytowych i narzekań na dolegliwości ciążowe :)

ja zrobię połączenie tych dwóch rzeczy i ponarzekam na dziesiejszą wizytę...

Po pierwsze maluch ciągle główka do góry, a jutro zaczynamy 36tc. Także szanse nam drastycznie maleją na obrót, choć tym razem lekarz przekonywał ze jakies szanse są do samego końca (tak, ten sam który 4 tyg temu już zapowiadał mi cesarkę ). Jeśli się nie obróci to potencjalna cesarka albo 29.06 albo 6.07 (dzień po terminie).

Moje drugie rozczarowanie - nie znam wagi małego. Zapomnialam zapytac, bo dr długo sprawdzał przepływy męcząc się przy mózgu, bo maluch się mocno wiercił. On nie powiedział (nie sprawdził??, a ja nie zapytałam).

Szyjka skrócona (ale u mnie to nie nowość) i niewielkie rozwarcie. Ale podobno na poród się nie zanosi.
    Kolejna wizyta za 2 tyg i mam zrobić ktg przed wizytą.

katka84 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove - szkoda z tą wagą, ale pewnie wszystko jest okej, dowiesz się za dwa tygodnie :) a z tym obrotem to pozostaje mieć nadzieję, że jeszcze maluch ma na to trochę miejsca :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2018, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja tradycyjnie spać nie mogę, męczy mnie okropna zgaga, boli mnie krocze i mam strasznie zatkany nos. Wydaje mi się, że to trochę za dużo, jak na jedną małą osobę, ale no przecież wytrzymać trzeba. Gratuluję udanych wizyt, w sumie zaraz czerwiec, a potem nasz miesiąc. Dzisiaj muszę siąść i pozamawiac coś dla Małej, remont powoli dobiega końca, to najwyższa pora podgonic temat.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove a próbowałaś robić ćwiczenia na obrót dziecka? Może pomoże, trzymam kciuki żeby jeszcze fiknął.
    Ja już rozbudzona bo mąż zapomniał wyłączyć budzika do pracy na dzisiaj a ja dużo nie potrzebuje żeby przerwać sen a ten już chrapie oczywiście. Zatłuc mało!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witam się w trakcie 36tc!
    Karolcia, tak próbowałam - dostał nawet od położnej karteczke z cwiczeniami. Zostało mi tylko mycie podłóg na kolanach :brzydal:

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w takiej pozycji oglądaj tv z wypiętym tyłkiem do góry

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ove a próbowałaś robić ćwiczenia na obrót dziecka? Może pomoże, trzymam kciuki żeby jeszcze fiknął.
    Ja już rozbudzona bo mąż zapomniał wyłączyć budzika do pracy na dzisiaj a ja dużo nie potrzebuje żeby przerwać sen a ten już chrapie oczywiście. Zatłuc mało!

Biedna... U nas na szczęście to ja ustawiam budzik (tak jakos wyszło :P ) wiec wczoraj wyłączyłam bo bym od 5 nie spała... A tak wstałam ok 7 :P
    U mnie mąż też wystarczy ze przekręci sie na drugi bok i śpi dalej a ja juz potem nie mogę... Wiec tego pilnuje zeby nie wstawać jak nie trzeba :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 3 dzień porannego oczyszczenia... Nic mnie nie boli, tylko idę i leci... Jem normalnie, pije dużo żeby się nie odwodnić, zresztą po takiej akcji zawsze mi sie pic bardzo chce :)

Zaczynam się powoli zastanawiać czy to czasem nie znak "babo, niedługo możesz rodzić"... Sama już nie wiem co myśleć, bo przy zatruciu jednak bolałby mnie brzuch (dawno nie miałam nie pamiętam za bardzo ale tak mi się kojarzy) ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a nie masz problemow z tarczycą? Taka biegunka może być np objawem nadczynności.

Ja zaraz wskakuje pod prysznic i jade na wizyte, wg Belly też zaczął nam sie 36 tydzień! Wow jak ten czas leci. Dzis pakuje torbe do porodu. Tylko dokumentow jeszcze wszystkich nie mam, ale to dołoże na końcu. Poza tym upiore ostatnią turę ubranek, kocyki flanelowe i ręczniczek, które dostałam od teściowej. Polecam bardzo ubranka firmy carter's, jesli macie kogoś w stanach kto wam wyśle to nawet sie nie zastanawiajcie- mieciutkie materialy, piekne kolory i wzory, miekkie niedrazniace metki, rozmiarowka hmm amerykanska- ciuszki na 0-3miesiace sa raczej na 3 niz na 0 ale pieeekne!

• Carolline Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin, carter's przynajmniej w Norwegii na zalando sa, wiec moze w pl tez. Co do wagi mam jak ty lody, muffiny i inne cuda jem a waga stoi, choc brzuch sie powieksza. Mam na razie 4 kilo do przodu i w sumie git :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dzisiaj 3 dzień porannego oczyszczenia... Nic mnie nie boli, tylko idę i leci... Jem normalnie, pije dużo żeby się nie odwodnić, zresztą po takiej akcji zawsze mi sie pic bardzo chce :)

Zaczynam się powoli zastanawiać czy to czasem nie znak "babo, niedługo możesz rodzić"... Sama już nie wiem co myśleć, bo przy zatruciu jednak bolałby mnie brzuch (dawno nie miałam nie pamiętam za bardzo ale tak mi się kojarzy) ;)
    A jesz może truskawki?Ja nigdy nie miałam problemów z zaparciami raczej zawsze w druga stronę nawet w ciąży mimo, ze biorę żelazo a od kilku dni tez mnie czyści,powiedziałam o tym gin a ona spytała czy truskawki wcinam no wcinam heh i, ze to może być od tego ;) Bo tak nic mnie nie boli szyjka zamknięta na cztery spusty nie mam innych objawow :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja przed praniem wszystkie metki prułam co zajeło mi naprawdę sporo czasu i niezaleznie od tego czy byly miekkie czy twarde. Jesli chodzi o pozniejsze poradzenie sobie z rozmiarowką to optycznie widze jaki rozmiar bo rozmiarowka z kazdej firmy jest inna i nijak ma sie do siebie ;)
    Dzisiaj przyjezdza moja mama na pare dni pomoc mi ogarniac mieszkanie i bedziemy prasowac na dwa żelazka.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja miałam tak wiekszą część ciąży że tylko budziłam sie i od razu wc :) i czasami po 2 razy dziennie. Jak masz dobre wyniki krwi to sie nie przejmuj. Moze tak reagujesz na pogode.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Może w takiej pozycji oglądaj tv z wypiętym tyłkiem do góry
    Ja tak właśnie robiłam :D klęczałam z wypiętym tyłkiem i oglądałam tv. Nie wiem na ile to pomogło ale teraz już mała była główką w dół i mam nadzieję że tak zostanie.
    Ove, poćwicz jeszcze nie trać nadziei. Ponoć tylko 5% dzieciaczków jest ustawionych do porodu inaczej niż główkowo, więc statystycznie nie jest tak źle.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do narzekania na dolegliwości ciążowe to mi ostatnio najbardziej dokucza obolałe prawe żebro. Na drugim miejscu zgaga, ostatnio też dołączyły się hemoroidy ale posterisan działa na mnie rewelacyjnie i po paru dniach stosowania jest ok. A dziś w nocy złapał mnie taki masakryczny skurcz w łydce, że do tej pory mnie boli i kuśtykam jak chodzę...
    Ech, chciałabym gdzieś za 3 tyg już rodzić

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj miałam jakieś głupie sny o pępowinie. :/ Obudziłam się o 6:30, a potem koło 8 jeszcze zasnelam. :D to moje wczorajsze ktg, co sądzicie? Jest ok? Martwią mnie cały czas te skoki, ale zarówno położna jak i lekarz mówią, że zapis ładny.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c90f57c9023.jpg

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ