WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszło mi odszczekać moje postanowienie, że będę dziś zlosliwą Małą Mi... Mąż wraca z pracy, ja ze stopami w górze, a ten jaki zadowolony, że stópki tak ładnie odpuchły... Mówię mu, że musi sam sobie obiad zrobić, on na to, że nie ma problemu, ale najpierw chciałby mi złożyć imieninowe życzenia i położył mi prezencik na brzuszku, a w środku kolczyki, takie jak moje ulubione, które ostatnio zepsułam... Dawno mnie tak nie zatkało. Ja nawet nie pamiętałam, że mam dziś imieniny. No i jak tu być zołzą, no nie da się. Trzeba wybaczyć dziadowi ten wczorajszy brak kremu na stopach ;-)

anecz_kaa, Britty, karolcia87, PolaP, katka84, Kaktus93, Duzaa, magdis, terka, dżelka, PixiDixi, marta258, Mmargotka, Carolline lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty powiem Ci ze wszystko super ale nie zawsze sie da. Moj tez moze milczec ze hoho. Mnie zaraz trafia. Poza tym on to robi dla Nas jako rodziny i wiem ze gdybym ja nie pracowała to on nas utrzyma bez problemu biorac oid uwage fakt ze wydatki sa duze bo same zajecia to koszt ok 400 zl gdzie mlodsza ma tylko angielski. A i ja np mam komfort psychiczny dzieki temu, bo moj ojciec czesto gesto nie pracowal i mama zasuwala i nie bylo kasy, moj maz pod tym wzgledem to totalne przeciwienstwo

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszki na początek używałam pampersy, ale uczulily młodego. Kupowałam dade w biedronce. Teraz pewnie też kupie opakowanie pampersow i zobaczę jak będzie reagował. Dada jest sporo tańsza więc będę chciała prędzej czy później przejść na coś ekonomicznego.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No i przyszło mi odszczekać moje postanowienie, że będę dziś zlosliwą Małą Mi... Mąż wraca z pracy, ja ze stopami w górze, a ten jaki zadowolony, że stópki tak ładnie odpuchły... Mówię mu, że musi sam sobie obiad zrobić, on na to, że nie ma problemu, ale najpierw chciałby mi złożyć imieninowe życzenia i położył mi prezencik na brzuszku, a w środku kolczyki, takie jak moje ulubione, które ostatnio zepsułam... Dawno mnie tak nie zatkało. Ja nawet nie pamiętałam, że mam dziś imieniny. No i jak tu być zołzą, no nie da się. Trzeba wybaczyć dziadowi ten wczorajszy brak kremu na stopach ;-)

oooo to chyba mamy tak samo na imię bo ponoć dziś również moje imieniny :)
    najlepszego dla nas

PixiDixi lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie jestem zła. Mam już serdecznie dość. Oczywiście super że z małym wszytko ok. Ale jak nie jedno wypadnie to drugie. Jakbym nie mogła przechodzić tej ciąży w spokoju na luzie to nie. Krwawienia, stany zapalne leukocyty jak nie jedno to drugie.
    Poza tym tesciowa zapowiedziała się na obiad we czwartek. Miałam o to kłótnie z mężem bo nie mam siły na te upały jeszcze koło tego chodzić powiedziałam mojemu jak chce mamusie to niech jej ugotuje ten obiad i do mi święty spokój. Mam takie dni że ledwo chodzę przez mój kręgosłup a tu Jeszcze ona.
    Mam ochotę siąść i płakać.
    Chyba hormony mi się na głowę rzuciły już całkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 18:03

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się coraz bardziej psychicznie szykuje na poród i chyba jestem coraz spokojniejsza o to :) policzyłam, że igieł do glukometru mam zapas do 21 czerwca, więc 21/22 czerwca mogę rodzić, będzie akurat 38+4 :p muszę pogadać z Synkiem, co on na to :D

To chyba ten upał tak na mnie "twórczo" działa :D

Duzaa, melbusia88 lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odetchnelam psychicznie bo mogę rodzic u siebie w mieście i pani kardiolog kazała się uspokoić, bo i tak dopiero po urodzeniu młody zostanie dokładnie przebadany.
    Mogę spakować torbę hehe. Od rana męczą skurcze krzyżowe, jutro wizyta z ktg zobaczymy co tam słychać.
    Znacie jakiś dobry patent na katar poza inhalacja i parowka ? Dziś spałam godzinę w nocy bo tak mnie przyduszalo. ...

ex2buay3h02dl23a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    najlepszego dla nas
    Najlepszego :-*

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    najlepszego dla nas
    Ja też dzisiaj mam imieniny! Wszystkiego najlepszego :) Magdalenki?

melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenki ;-)

Mini to dobrze, że już spokojniejsza :-)

Biedronko a nie mogłabyś zadzwonić do teściowej i dać jej do zrozumienia, że w takich okolicznościach przyrody, to fajnie by było gdybyś to ty była zaproszona na obiad? Bo rozumiem, że teściowa się wprosila?

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Magdalenki ;-)

Mini to dobrze, że już spokojniejsza :-)

Biedronko a nie mogłabyś zadzwonić do teściowej i dać jej do zrozumienia, że w takich okolicznościach przyrody, to fajnie by było gdybyś to ty była zaproszona na obiad? Bo rozumiem, że teściowa się wprosila?

Chętnie bym to zrobiła ale w jej przypadku chyba nic nie dotrze bo to taki typ a po drugie awantura z mężem gearantowana. Nie mam na to siły i ochoty.
    Ona to ciężki typ człowieka nie będę się rozwodzić po prostu to odbębnie.
    W czerwcu leci do anglii na dłużej opiekować się dziećmi szwagra więc będę mieć święty spokój przynajmniej do końca roku.
    Magdalenki wszystkiego naj.
    Dzisiaj koniec z luteina w końcu:)

• Britty Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Chętnie bym to zrobiła ale w jej przypadku chyba nic nie dotrze bo to taki typ a po drugie awantura z mężem gearantowana. Nie mam na to siły i ochoty.
    Ona to ciężki typ człowieka nie będę się rozwodzić po prostu to odbębnie.
    W czerwcu leci do anglii na dłużej opiekować się dziećmi szwagra więc będę mieć święty spokój przynajmniej do końca roku.
    Magdalenki wszystkiego naj.
    Dzisiaj koniec z luteina w końcu:)
    Współczuję, ja ostatnio też mam takie ciężkie dni, mam też niskie ciśnienie i słabo mi jak dłużej stoję a tak serio to faktycznie mąż nie mógł by ugotować obiadu? Uklepac schabowego i styknie, ja bym tam się nie bawiła w rarytasy :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mój mąż gotuje lepiej niż ja z tym nie mam problemu.
    Gorzej jest namówić go do współpracy ale nie bedzie miał wyboru :)

• Britty Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Na szczęście mój mąż gotuje lepiej niż ja z tym nie mam problemu.
    Gorzej jest namówić go do współpracy ale nie bedzie miał wyboru :)

Dokładnie postaw na swoim, niech cię odciąży. Najlepiej za wczasu mu przypominaj żeby oswoil się z tą myślą ;-)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Dokładnie postaw na swoim, niech cię odciąży. Najlepiej za wczasu mu przypominaj żeby oswoil się z tą myślą ;-)
    Albo wariant drugi- zawsze możesz zasłabnać kiedy zabierzesz się za robienie obiadu hehe ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Was Magdalenek :), zdrowka i jak najmniej bolesnego rozwiazania.

melbusia88, magdis lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dopiero zjadl kolacje i sie myje... no i nie mam serca miec pretensji

• shadee Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nogi - jak balerony
    ciśnienie - jakbym na jakimś speedzie była
    cukier - jak na rollercostrze góra/dół
    zgaga - dotychczas sprawdzone sposoby przestały działać
    przepona - podniesiona do góry tak że dyszę jak stara lokomotywa
    gówniarz- kopie po wszystkim czego może dosięgnąć

aaaaaaaaaaaaaaaaaa jak jaaaaaaaaa nie lubię być w ciąży :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee - to minie ;)

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee - 5:45 dziecko wita się czkawka i wali po zebrach xD

ex2buay3h02dl23a.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ