X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Jaka temperature maja Waszw dzieci? Aada od urodzenia wlasciwie ma 37.1-37.2 mierzone na czole. Zastanawiam sie, czy taka temperatura jest ok dla miesiecznego dziecka?

Moja tez ma od urodzenia 37,2 -37,4. Ale to sa chyba prawidlowe temp dla niemowlakow. Powyzej 38,2 to chyba jest uznawane za goraczke. Do tego jak mierzy sie w pupce to trzeba odjac 0,5stopnia.
    U mnie te termometry co sie strzela w czolo to slabo pokazuja... ciagle inna temperatura...nie ufam im

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Myślisz o tej temperaturze bo ja napisałam, że z małym w szpitalu. Ale jak nie jesteś pewna to zrób małej badanie moczu nawet prywatnie albo zapytaj pediatry. Przebada, zwazy i będziesz wiedziała czy jest ok
    No troszke dalo mi to do myslenia. A jak w ogole sie czujecie ?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dobrze już mamy wyniki moczu jałowe. Mały już nie ma stanów podgoraczkowych. W następnym tygodniu zrobią jemu badania kontrolne krwi. Usg też było ok ale zostaniemy jeszcze tydzień bo musimy przyjąć antybiotyk do końca

zi13ebkmaobpstsj.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała różnie od 36.5 do 37.2 mniej więcej.

A co do badania moczu - jak pobrać mocz u takiego malucha?

My już po chrzcinach :) mała się obudziła gdy tylko msza się rozpoczęła.. :) mąż trzymał ją na rękach, mimo to trochę popłakała, ale w sumie nie było najgorzej :) na sali grzeczniutka :)

Ania cieszę się, że już lepiej z małym, oby szybko Wam zleciała reszta dni w szpitalu :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chrzciny będą późną jesienią - na razie nam się nie chce ogarniać :)
    w sumie to fajnie że macie już za sobą - ja okropnie nie lubię takich imprez ...

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzest za tydzień :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    w sumie to fajnie że macie już za sobą - ja okropnie nie lubię takich imprez ...

Ja też nie przepadam, okropnie mnie stresują :) dlatego chcieliśmy szybko mieć to za sobą :p

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Nam też się nie chce ogarniać chrzcin. Mały pochłania co raz więcej czasu a niedługo zostanę z nim sama i tego się obawiam. Dzisiaj nie spał od 11 i dopiero co zasnął. A tu siku, a tu bączek, a tu glodny, wiecznie cos, ciągle ryk. Noszenie na rękach, przytulanie, kangurowanie, bujaczek, nic nie pomagało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 16:47

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny listopad lub grudzien, jak sie przeprowadzimy.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po :D cala msza przespana tylko oczy otworzył jak go wodą polewali ;) na ogrodzie tez spał a jak nie to tyle rąk było chętnych do noszenia, że mogłam spokojnie gonić i ogarniać jedzenie dla gości ;) ja chciałam teraz bo chciałam wykorzystać pogodę i mieć imprezę na świeżym powietrzu i się udało :)

melbusia88 lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy 8 wrzesnia :) ale w restauracji jest impreza na 25 os nie dam rady w domu tzn nie chce mi sie :p

U Nas dzis zyciowka... 12h z 1 przerwa na jedzenie po 8.5h!!!@

katka84, melbusia88, PixiDixi, Kaktus93 lubią tę wiadomość

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My chrzcimy 8 wrzesnia :) ale w restauracji jest impreza na 25 os nie dam rady w domu tzn nie chce mi sie :p

U Nas dzis zyciowka... 12h z 1 przerwa na jedzenie po 8.5h!!!@

Karmicie się piersią?? :) Jakby u mnie tak było, to by mi piersi eksplodowaly :D a i tak zauwazylam, ze one są jakoś zsynchronizowane z dzieckiem :D jak zaczyna mleko samo wyplywac, to zaraz Filip chcę jeść, albo się budzi :D jakaś magia!!

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Karmicie się piersią?? :) Jakby u mnie tak było, to by mi piersi eksplodowaly :D a i tak zauwazylam, ze one są jakoś zsynchronizowane z dzieckiem :D jak zaczyna mleko samo wyplywac, to zaraz Filip chcę jeść, albo się budzi :D jakaś magia!!
    Mam to samo hehe, a jak nie mogę karmić w danej chwili i mała dłużej płacze, to wtedy dopiero zaczyna lecieć.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Tak my cyckiem :) i przed kapiela byl 1 kapanie i 2. Mi ten ktory byl "nieuzywany " 12h juz bolal ale Amelka sie obudzila i sobie z nim poradziła :) a mi mleko kapie jak ona steka etc no i samo tez wycieka ja non stop mokre bluzki etc :/ mimo wkladek

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Tak my cyckiem :) i przed kapiela byl 1 kapanie i 2. Mi ten ktory byl "nieuzywany " 12h juz bolal ale Amelka sie obudzila i sobie z nim poradziła :) a mi mleko kapie jak ona steka etc no i samo tez wycieka ja non stop mokre bluzki etc :/ mimo wkladek

Mi tez leci, ale w nocy, jak jest dluzsza przerwa niz 2h, no i jakos wteey jak juz Filip chce jesc ;) i po dluzszej przerwie prawa piers jest tak nabrzmiala, ze ciężko chwycic brodawkę, mam nadzieje, ze sie kiedys unormuje i leciec nie bedzie :p ale bym chciala, zeby Filip spal chociaz z 4h ciurkiem w nocy :D a tu 3h to maks sie czasem zdarza ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka a najada się z jednego cycka na jedno karmienie czy proponujesz drugi i odmawia?

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj tak samo po 8.5 h się obudziła na cycka dopiero. Jeden jej w zupełności starcza i odpływa przy nim. Drugiego musiałam iść laktatorem potraktować bo by eksplodował.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze daje 1 piers na 1 karmienie. Potem leci pokarm bardziej tresciwy niz na poczatku. Wczoraj z kąpielą byly 2 bo ona nie znosi sie kapac :(

No i ja laktatora nie uzywam ew magiczny kubeczek/ kolektor mleka. Dzis jedziemy do Wro na 5h i myślę co zrobic i gdzie mala zapiac przod czy tyl...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Aneczka a najada się z jednego cycka na jedno karmienie czy proponujesz drugi i odmawia?
    W sumie nigdy tak nie robilam... czekam az sie naje z 1 piersi.

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmicie wyłącznie piersią:
    czy odciągałyście już mleko i podawane było maluchom z butelki? Jak maluch reagował, czy potrafił pić z butelki albo czy potem nie miał problemów ze ssaniem z piersi?
    Ja wciąż nie odciągałam, zawsze karmiłam Ją na żądanie, jak potrzebowałam gdziekolwiek wyjść na dłużej to ktoś krążył z wózkiem w okolicy żeby pierś była dostępna. Karmiłam już u fryzjera i u kosmetyczki w ten sposób :)
    Dojrzewam do tego żeby czasem ich zostawić z odciągniętym mlekiem w butelce ale mam opory.
    Jakieś doświadczenia?
    tb73tv730xcbtslh.png

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ