X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Shade poczytałam i chyba to jest to. Jutro idę na bilans z młodym to zobaczę jak tam przybiera na wadze. Już tak się stresuje że chciałam kupić wagę dla noworodków i go kontrolować ale mama przemowila mi do rozsądku. W sumie maluszek moczy od 10-12 pieluszek więc odwodniony raczej nie jest ;)

A ja kupiłam wagę jak na ostatniej wizycie połoznej okazało się, że mała nic nie przybrała. Dałam za używkę ok 100 złotych i jestem zadowolona :) może to przesada, ale mysle że dla swojego spokoju warto :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    A ja kupiłam wagę jak na ostatniej wizycie połoznej okazało się, że mała nic nie przybrała. Dałam za używkę ok 100 złotych i jestem zadowolona :) może to przesada, ale mysle że dla swojego spokoju warto :)

Jeśli to Cię uspokaja to dobra inwestycja :)
    Ja bym nie mogła, bo codziennie bym ważyła i schizy dostawała :p tak samo jak z detektorem tętna.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    ja na wadze kuchennej w misce ważę, ale jest do 5kg, to długo to nie potrwa ;)
    A ja głupia, ze o tym wczesniej nie pomyslalam. Też mam wagę kuchenną. Dzięki za pomysł ;)

katka84 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymonek dziś uśmiechnięty, pięknie je i super śpi. Chyba jednak trafiłam z tym skokiem rozwojowym w 10!

Mmargotka lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Szymonek dziś uśmiechnięty, pięknie je i super śpi. Chyba jednak trafiłam z tym skokiem rozwojowym w 10!
    U nas dzisiaj tez sen od 10 z dwiema przerwami na karmienie :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestem ważeni codziennie w szpitalu ale też kupiłam wagę przed przyjściem do szpitala w media expert za 89 zł. Ogólnie mały przybiera bardzo dużo. Urodził się 3990kg dzisiaj ma 5180 kg a w czwartek dopiero mamy 4 tygodnie

zi13ebkmaobpstsj.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - u nas Miki urodził się 4040 i też już dobija do 5kg. Chyba lepiej tak niż w drugą stronę.
    Ja mam strasznego cycoholika, moje cycki służą za poduszkę, jak cycek sobie pójdzie to jest awantura. Ratunku. Siku to jeszcze zrobię między wrzaskami, ale dwojeczke to chyba muszę robić razem z synem w pampersa...

katka84 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś Aneczka pogodna i spokojna:)

Ciąg dalszy wielkiego przygotowania do pierwszego wyjścia po odciągnięciu pokarmu: ile odciągnąć pokarmu na 3godzinne wyjście czyli powiedzmy na jedno karmienie? Wybaczcie zielona jestem w tym temacie.

tb73tv730xcbtslh.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podaję około 120 - 150 ml mm na 3 godziny - no tyle ze to mleko modyfikowane, trudniej trawione

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może wiecie o co chodzi- moja mała dziś w nocy ciężko oddychała, jakby miała nos przytkany suchymi smarkami, wiecie o co chodzi? I wieczorem sporo kichała i to seriami, chociaż ona zawsze tak kicha. Myślałam, że jakieś przeziębienie, ale rano już normalnie oddychała. Hm...

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hej, może wiecie o co chodzi- moja mała dziś w nocy ciężko oddychała, jakby miała nos przytkany suchymi smarkami, wiecie o co chodzi? I wieczorem sporo kichała i to seriami, chociaż ona zawsze tak kicha. Myślałam, że jakieś przeziębienie, ale rano już normalnie oddychała. Hm...
    U nas jak uleje mlekiem i pójdzie Jej noskiem, to później resztki utrudniają oddychanie i tak ciężko sapie. Niemowlęta głównie przez nos oddychają. I albo sama wciągnie jak jest dość głęboko, albo wyciągam fridą.
    A no i kicha, jak ją w nosku łaskoczą smarki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 17:17

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    U nas jak uleje mlekiem i pójdzie Jej noskiem, to później resztki utrudniają oddychanie i tak ciężko sapie. Niemowlęta głównie przez nos oddychają. I albo sama wciągnie jak jest dość głęboko, albo wyciągam fridą.
    A no i kicha, jak ją w nosku łaskoczą smarki.
    No właśnie Frida nie dała rady w nocy

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No właśnie Frida nie dała rady w nocy
    To spróbuj marimera baby albo jakąś inną wodę morską w sprayu, rozmiękczy i przepłucze nosek.

MałaCzarna1988, melbusia88 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

My jesteśmy po szczepieniu. Miało być szczepienie na nfz, a koniec końców po rozmowie z pediatrą wzięliśmy 6w1.

Jestem mocno zmartwiona bo Młody przybrał na wadze tylko 105g w ciągu 5 dni. Biorąc pod uwagę ze w ostatnich tygodniach przybierał ok 400g tygodniowo to spadek jest ogromny. Najgorsze ze nie zapytałam o to pediatry - byłam zbyt przejęta szczepieniami i ubzdurałam sobie ze on ostatnio ważył blisko 5kg. Dopiero pozniej tz mnie uświadomił ze on granice 5kg przekroczył w zeszłym tygodniu...
    W czwartek wizyta położnej wiec się dopytam. Ale osiwieje do tego czasu bo faktycznie Młody krócej jadł, więcej spał i zasypia przy piersi. Ale badania - mocz i morfologia - wyszły ok...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, u mnie też tak raz było, położna tłumaczyła że dzieci rosną skokowo, tak samo jak w brzuchu. Raz waga pokazała to samo, a potem już ładnie rosła :) obserwuj ale staraj się bardzo nie stresować :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Kaktus- dzieci tyja skokowo- ja mam wagę w domu ale ważę tylko raz w tygodniu i zawsze kolo 200 gram jest. I lekarka mówi ze jest ok ;)

Macie jakiś sposób na potowki, które wyszły w faldkach na szyi? Młody nie okazuje ze go to boli ale aż mi szkoda na to patrzeć :( na razie przemywam kilka razy dziennie czysta wodą, ale niezbyt to działa. ..

ex2buay3h02dl23a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dokładnie tak jak pisze Kaktus- dzieci tyja skokowo- ja mam wagę w domu ale ważę tylko raz w tygodniu i zawsze kolo 200 gram jest. I lekarka mówi ze jest ok ;)

Macie jakiś sposób na potowki, które wyszły w faldkach na szyi? Młody nie okazuje ze go to boli ale aż mi szkoda na to patrzeć :( na razie przemywam kilka razy dziennie czysta wodą, ale niezbyt to działa. ..
    Nadmanganian potasu rozpuszczony w wodzie i przenywac

Mini89 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak Was czytam i patrzę na moje dziecko to często mówię "u nas jest to samo!!"
    Shadee- moja mała wczoraj i przedwczoraj miała identyczne objawy jak Twój synuś - ciągle przy cycku, ciągle na rękach, spanie tylko na rękach.. mam nadzieję że to i u nas jest ten skok rozwojowy bo dziś obudziła się z ogromnym uśmiechem na buźce :)

a teraz z innej beczki - wakacje z dwumiesięcznym dzieckiem, planujemy z mężem wybrać się na kilka dni nad morze w połowie września (mała będzie miała 2.5 miesiąca) trasa dość sporo bo około 700 km. Podróżujecie z maluchami? macie coś w planach ? :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama może to nie były wakacje ale jak córa miała 3 miesiące to rozwozilismy zaproszenia ślubne po rodzinie i wtedy w jedna stronę było ok 500 km. To jeździliśmy tak żeby dziecko po 2,5-3 godz miało przerwę z pół godziny wtedy na karmienie, przebranie i noszenie, żeby rozruszać ciałko bo zalecenia wskazują ze takie małe dziecko nie powinno jeździć w foteliku więcej niż 2h.Aczkolwiek młoda była żywym dzieckiem wiec te przerwy zazwyczaj były częściej ;) Nad morze jechaliśmy jak miała 7 miesięcy to była nocna podróż i bardzo dobrze zniosła.
    W tym roku odpuszczamy wakacje bo szczerze nie chce mi się nigdzie jechać ;)

ex2buay3h02dl23a.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz czwarty raz zdarzyło sie mi że julka wymiotuje podczas jedzenia i to tak chlustajaco i w ogromnej ilosci nawet nie zdążę wyjąć smoczka z buzi. Czy wam tez ti sie zdarza?

Kaktus93 lubi tę wiadomość

klz9h371w1o7q62n.png
‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ