LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ove wrote:Ja kupiłam używaną headcare ale dopiero do nas idzie wiec nie wypowiem się o efektach.
Dziewczyny jakie macie śpiworku?
Poduszka fajna ale moja pediatra mówiła, że takich rzeczy nie powinno się kupować używanych. To jak z butami, tak samo tu. Główkę każde dziecko ma inne i mimo wszystko ale ona się układa pod właśnie daną główkę.
Co do śpiworka to nie używamy, za ciepło jest na jakikolwiek.
-
terka wrote:Myślałam że tylko mój agent budzi mnie będąc w poprzek łóżeczka też myślę o śpiworku dla niego bo potwornie sie rozkopuje
Dziewczyny mam takie pytanko do was. Czy któraś z was mierzyła dla swoich maluszków stopy? jesli tak to jakiej długości je mają?
I czy istnieją beciki większe od tych standardowych które są w sklepach? Bo mój jak wyprostuje nogi to z automatu mu się otwiera dol becika... Nie wiem ile dzieci w becikach są ale mój lubi byc opatulony nim
Jeslij chodzi o becik to mój obowiązkowo musi być opatulony nim po kąpieli bo inaczej wrzask. Wtedy tak je i zasypia przed nocą i dopiero mogę go wyjąć z becika. A nogi to mu wystają ale nam to nie przeszkadzaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:48
-
MałaCzarna1988 wrote:Mam 0-6 dwuwarstwowy. Na noc zakładam tylko body w długi rękaw i ten spiworek.
-
melbusia88 wrote:Bo ja też taki zamowilam i się zastanawiam czy zda egzamin we wrześniu kiedy jeszcze nie ma sezonu grzewczego, a wiadomo,ze będzie chłodniej niż teraz. Ale jak mówisz,ze wysatrczy pod to bodziak, to jak będzie chłodniej to po prostu pajac i też będzie ok, tak myślę
melbusia88 lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Czy Wasze dzieciaczki tez ulewaja podczas snu? Dodam, ze np. Adę odbiję, a ona i tak uleje nawet np. Za godzinę. Nie ma tego duzo, ale jednak.
-
MałaCzarna1988 wrote:Ja swojemu mierzylam z jakiś tydzień temu i ma 9 cm! I mamy problem bo niektóre półspiochy na długość są ok ale gorzej ze stopkami.
Jeslij chodzi o becik to mój obowiązkowo musi być opatulony nim po kąpieli bo inaczej wrzask. Wtedy tak je i zasypia przed nocą i dopiero mogę go wyjąć z becika. A nogi to mu wystają ale nam to nie przeszkadza
Widzę że mamy podobnie ze stopami moj tez 9cm i też właśnie "martwię się" o ubranka ze stopki sie mieścić nie będą lada chwila
No mój jakby w rozkopanym był spokojny to byłoby cudownie! ale tak dobrze nie ma. Rozkopie sie i wkurza że jest rozkopany
Normalnie rozważam uszycie czegoś większego
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Nalia wrote:Dzis konczy sie polog, a ja mam nadal taką skąpą, żółtawą wydzielinę. Lekarza mam dopiero 5.09 bo ma urlop. Myslicie, ze to jest ok?
Nalia lubi tę wiadomość
-
Piszecie o headcare. Mnie nasuwa się następująca wątpliwość. Moje dziecko zawsze jak śpi na plecach, główkę ma na bok, na szczęście raz na jeden bok raz na drugi. Aż wygląda to nienaturalnie, my leżąc na plecach nie moglibyśmy tak totalnie głowy dać na bok, a przynajmniej byłoby to niewygodne:).
No i pytanie czy jednak chociaż czasem nie powinno tej głowy trzymać po prostu do góry twarzą do sufitu?
Chociaż ze względu na ulewanie to dobrze że ma główkę na bok...
kkarolina89 lubi tę wiadomość
-
Mmargotka wrote:Piszecie o headcare. Mnie nasuwa się następująca wątpliwość. Moje dziecko zawsze jak śpi na plecach, główkę ma na bok, na szczęście raz na jeden bok raz na drugi. Aż wygląda to nienaturalnie, my leżąc na plecach nie moglibyśmy tak totalnie głowy dać na bok, a przynajmniej byłoby to niewygodne:).
No i pytanie czy jednak chociaż czasem nie powinno tej głowy trzymać po prostu do góry twarzą do sufitu?
Chociaż ze względu na ulewanie to dobrze że ma główkę na bok...
-
MałaCzarna1988 wrote:Mmargotka u nas też glowa wygieta w bok dlatego przeważnie do snu daje zwinięty ręcznik żeby go ułożyć na bok. Głowę na wprost ma np wtedy gdy pokazuje mu obrazki bialo-czarne albo jest wpatrzony w karuzele, wtedy wodzi za nią wzrokiem.
Ale nie rozumiem, układasz go na boczku całego do snu zawsze? Nie jest dobrze jak leży na pleckach i ma głowę w bok?
Z kolei czytałam że dla bioderek niedobrze jak się zbyt często układa na boczku dziecko.
-
Mmargotka wrote:Ale nie rozumiem, układasz go na boczku całego do snu zawsze? Nie jest dobrze jak leży na pleckach i ma głowę w bok?
Z kolei czytałam że dla bioderek niedobrze jak się zbyt często układa na boczku dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 17:48
-
U nas to ulewanie i czkawka po tym najbardziej mnie denerwuja. Ale wczoraj bylismy na kontroli wszystko jest ok. Pani dr stwierdzila ze Maja lubi sobie pojesc wazy juz 4700. I juz robi sie okraglutka. Jutro mamy szczepienie ale mam stresa! Czy szczepicie tez na rotawirusy?
-
a my po zmianie mleka z Bebilon 1 na Bebilon Comfort 1
czekamy na efekty ale wydaje mi się, że jest już lepiej.
Szymonek przestał się prężyć, wiercić tak strasznie (chyba że kupa idzie), ale zniknęły nam poranne pobudki o 4 czy 5
nie wiem czy to zasługa mleczka czy tego że dojrzewa mu układ pokarmowy, ale widzę światełko w tunelu.melbusia88 lubi tę wiadomość