X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja kupiłam używaną headcare ale dopiero do nas idzie wiec nie wypowiem się o efektach.

Dziewczyny jakie macie śpiworku? :)

Poduszka fajna ale moja pediatra mówiła, że takich rzeczy nie powinno się kupować używanych. To jak z butami, tak samo tu. Główkę każde dziecko ma inne i mimo wszystko ale ona się układa pod właśnie daną główkę.

Co do śpiworka to nie używamy, za ciepło jest na jakikolwiek.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Myślałam że tylko mój agent budzi mnie będąc w poprzek łóżeczka :D też myślę o śpiworku dla niego bo potwornie sie rozkopuje :D

Dziewczyny mam takie pytanko do was. Czy któraś z was mierzyła dla swoich maluszków stopy? :D jesli tak to jakiej długości je mają? ;)
    I czy istnieją beciki większe od tych standardowych które są w sklepach? Bo mój jak wyprostuje nogi to z automatu mu się otwiera dol becika... Nie wiem ile dzieci w becikach są ale mój lubi byc opatulony nim ;)
    Ja swojemu mierzylam z jakiś tydzień temu i ma 9 cm! I mamy problem bo niektóre półspiochy na długość są ok ale gorzej ze stopkami.
    Jeslij chodzi o becik to mój obowiązkowo musi być opatulony nim po kąpieli bo inaczej wrzask. Wtedy tak je i zasypia przed nocą i dopiero mogę go wyjąć z becika. A nogi to mu wystają ale nam to nie przeszkadza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:48

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja też taki zamowilam. A masz ten 0-3 czy 0-6? Jedno, czy dwuwarstwowy?
    Mam 0-6 dwuwarstwowy. Na noc zakładam tylko body w długi rękaw i ten spiworek.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mam 0-6 dwuwarstwowy. Na noc zakładam tylko body w długi rękaw i ten spiworek.
    Bo ja też taki zamowilam i się zastanawiam czy zda egzamin we wrześniu kiedy jeszcze nie ma sezonu grzewczego, a wiadomo,ze będzie chłodniej niż teraz. Ale jak mówisz,ze wysatrczy pod to bodziak, to jak będzie chłodniej to po prostu pajac i też będzie ok, tak myślę ;-)

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Bo ja też taki zamowilam i się zastanawiam czy zda egzamin we wrześniu kiedy jeszcze nie ma sezonu grzewczego, a wiadomo,ze będzie chłodniej niż teraz. Ale jak mówisz,ze wysatrczy pod to bodziak, to jak będzie chłodniej to po prostu pajac i też będzie ok, tak myślę ;-)
    Myślę że pajac powinien wystarczyć- też tak zamierzam ubierać w późniejszym okresie. Jak przyjdzie Ci ten spiworek to może Ci się wydawać cienki ale dziecku na pewno nie będzie zimno. Sprawdziłam u swojego - zawsze karczek cieply i stopy po rozsunieciu śpiworka też. Teraz noce są chłodniejsze dlatego zdecydowałam się na zakładanie śpiworka bo maly już się rozkopuje i wędruje po całym łóżku a my lubimy spać przy otwartym oknie.

melbusia88 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam to tam chyba przyjdzie Ci instrukcja do tego śpiworka jak ubierać dziecko do spania żeby go nie przegrzac w śpiworku.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki tez ulewaja podczas snu? Dodam, ze np. Adę odbiję, a ona i tak uleje nawet np. Za godzinę. Nie ma tego duzo, ale jednak.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki tez ulewaja podczas snu? Dodam, ze np. Adę odbiję, a ona i tak uleje nawet np. Za godzinę. Nie ma tego duzo, ale jednak.
    Zdarza sie to czasem, choć częściej gdy nie śpi i wtedy nawet wiem kiedy uleje bo przed tym wydaje taki specyficzny dźwięk językiem.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja swojemu mierzylam z jakiś tydzień temu i ma 9 cm! I mamy problem bo niektóre półspiochy na długość są ok ale gorzej ze stopkami.
    Jeslij chodzi o becik to mój obowiązkowo musi być opatulony nim po kąpieli bo inaczej wrzask. Wtedy tak je i zasypia przed nocą i dopiero mogę go wyjąć z becika. A nogi to mu wystają ale nam to nie przeszkadza :)

Widzę że mamy podobnie ze stopami :D moj tez 9cm ;) i też właśnie "martwię się" o ubranka ze stopki sie mieścić nie będą lada chwila :D
    No mój jakby w rozkopanym był spokojny to byłoby cudownie! :D ale tak dobrze nie ma. Rozkopie sie i wkurza że jest rozkopany :D
    Normalnie rozważam uszycie czegoś większego :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis konczy sie polog, a ja mam nadal taką skąpą, żółtawą wydzielinę. Lekarza mam dopiero 5.09 bo ma urlop. Myslicie, ze to jest ok?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzis konczy sie polog, a ja mam nadal taką skąpą, żółtawą wydzielinę. Lekarza mam dopiero 5.09 bo ma urlop. Myslicie, ze to jest ok?
    Ja też tak miałam i lekarz mówił, że jest ok. Zresztą minęło już 9 tyg od porodu, a czasami nadal sie zdarza żółta u mnie. Oczyszczamy się, nie ma czym się martwić

Nalia lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o headcare. Mnie nasuwa się następująca wątpliwość. Moje dziecko zawsze jak śpi na plecach, główkę ma na bok, na szczęście raz na jeden bok raz na drugi. Aż wygląda to nienaturalnie, my leżąc na plecach nie moglibyśmy tak totalnie głowy dać na bok, a przynajmniej byłoby to niewygodne:).
    No i pytanie czy jednak chociaż czasem nie powinno tej głowy trzymać po prostu do góry twarzą do sufitu?
    Chociaż ze względu na ulewanie to dobrze że ma główkę na bok...
    tb73tv730xcbtslh.png

kkarolina89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Piszecie o headcare. Mnie nasuwa się następująca wątpliwość. Moje dziecko zawsze jak śpi na plecach, główkę ma na bok, na szczęście raz na jeden bok raz na drugi. Aż wygląda to nienaturalnie, my leżąc na plecach nie moglibyśmy tak totalnie głowy dać na bok, a przynajmniej byłoby to niewygodne:).
    No i pytanie czy jednak chociaż czasem nie powinno tej głowy trzymać po prostu do góry twarzą do sufitu?
    Chociaż ze względu na ulewanie to dobrze że ma główkę na bok...
    tb73tv730xcbtslh.png
    Mmargotka u nas też glowa wygieta w bok dlatego przeważnie do snu daje zwinięty ręcznik żeby go ułożyć na bok. Głowę na wprost ma np wtedy gdy pokazuje mu obrazki bialo-czarne albo jest wpatrzony w karuzele, wtedy wodzi za nią wzrokiem.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mmargotka u nas też glowa wygieta w bok dlatego przeważnie do snu daje zwinięty ręcznik żeby go ułożyć na bok. Głowę na wprost ma np wtedy gdy pokazuje mu obrazki bialo-czarne albo jest wpatrzony w karuzele, wtedy wodzi za nią wzrokiem.

Ale nie rozumiem, układasz go na boczku całego do snu zawsze? Nie jest dobrze jak leży na pleckach i ma głowę w bok?
    Z kolei czytałam że dla bioderek niedobrze jak się zbyt często układa na boczku dziecko.
    tb73tv730xcbtslh.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Ale nie rozumiem, układasz go na boczku całego do snu zawsze? Nie jest dobrze jak leży na pleckach i ma głowę w bok?
    Z kolei czytałam że dla bioderek niedobrze jak się zbyt często układa na boczku dziecko.
    tb73tv730xcbtslh.png
    Też o tum czytałam ale wczoraj byliśmy na bioderkach i wszystko ok :) mojemu czesto zdarza sie ulewac i nie wiem jak Wasze dzieciaczki ale mój jeszcze specjalnie odchyla głowę w druga stronę żeby mu nic nie wyleciało i to polyka... często też się tym krztusil albo miał przez to czkawke. A tak jak jest ułożony na bok to nie może tego połknąć :) W szpitalu tak mi poradzili bo mały zachlysnal się wodami plodowymi i cały czas nimi wymiotowal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 17:48

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ulewa rowniez, ale lezy na plecach glowa w bok i jak ulewa, to wylatuje jej kacikiem ust.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy chętnie śpią na brzuszku? Często tak śpią?

DobrejMysli lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to ulewanie i czkawka po tym najbardziej mnie denerwuja. Ale wczoraj bylismy na kontroli wszystko jest ok. Pani dr stwierdzila ze Maja lubi sobie pojesc wazy juz 4700. I juz robi sie okraglutka. Jutro mamy szczepienie ale mam stresa! Czy szczepicie tez na rotawirusy?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my po zmianie mleka z Bebilon 1 na Bebilon Comfort 1
    czekamy na efekty ale wydaje mi się, że jest już lepiej.
    Szymonek przestał się prężyć, wiercić tak strasznie (chyba że kupa idzie), ale zniknęły nam poranne pobudki o 4 czy 5
    nie wiem czy to zasługa mleczka czy tego że dojrzewa mu układ pokarmowy, ale widzę światełko w tunelu.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluchy chętnie śpią na brzuszku? Często tak śpią?

Nasza uwielbia ale kładziemy ją tak tylko wtedy kiedy możemy na nią patrzeć.
    Jeden albo dwa cykle snu w ciągu dnia (np. po 2 godziny).

‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ