X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluchy chętnie śpią na brzuszku? Często tak śpią?

Moj bardzo chętnie leży na brzuchu i śpi na nim ;) dopomina się wręcz tego jak go inaczej położymy ;) oczywiście czasem jakas tam zmiana jest ale ogólnie u nas często :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja uwielbia spać na brzuchu. Mam wrażenie, że tylko wtedy jest w stanie w ciągu dnia mieć dłuższą drzemkę i nic jej nie wybudza żadne odruchy, nagłe dźwięki.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Moja uwielbia spać na brzuchu. Mam wrażenie, że tylko wtedy jest w stanie w ciągu dnia mieć dłuższą drzemkę i nic jej nie wybudza żadne odruchy, nagłe dźwięki.

Mam dokładnie takie samo wrażenie :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znowu mam małego kosmitę w domu :)
    u nas na brzuszku - nie bardzo - zazwyczaj kładę małego w tej pozycji gdy już zaśnie -inaczej nie da rady

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    U nas to ulewanie i czkawka po tym najbardziej mnie denerwuja. Ale wczoraj bylismy na kontroli wszystko jest ok. Pani dr stwierdzila ze Maja lubi sobie pojesc wazy juz 4700. I juz robi sie okraglutka. Jutro mamy szczepienie ale mam stresa! Czy szczepicie tez na rotawirusy?

Tak, szczepię na rota. Tak jak starszą :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała niestety nie lubi leżeć na brzuchu. Staram się mimo wszystko czasem ją tak układać, żeby pocwiczyła podnoszenie główki z tej pozycji ale nie idzie jej to zbyt dobrze. Podnosi nóżki i pupę.. A gdy ją trzymam za pupę to jest płacz..

Ja na rotawirusy nie będę szczepić, tylko obowiązkowe szczepionki :)

Co do pozycji do spania, ja układam mała na boczku - raz jednym, raz drugim :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała niechętnie leży na brzuszku, kładę ją w ciągu dnia ale długo nie wytrzymuje.

Wczoraj zaliczyłyśmy szczepienie - 6w1, Milenka była bardzo dzielna. Mamusia z racji chwili dla siebie (dziecko śpi) umówiła się do fryzjera i kosmetyczki przed chrzcinami i zrobiła małe zakupy na allegro, też się nam należy ;)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz maluch dźwiga głowkę tak że aż się boję co będzie za kilka miesięcy ...
    podnosi ją, kręci we wszystkie strony, ostatnio zaczął mi się już dźwigać na rękach - prostując je - zastanawiam się czy to nie jest kwestia wzmożnego napięcia mięśniowego, bo przecież ZA WCZEŚNIE na takie wygibasy

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• terka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    podnosi ją, kręci we wszystkie strony, ostatnio zaczął mi się już dźwigać na rękach - prostując je - zastanawiam się czy to nie jest kwestia wzmożnego napięcia mięśniowego, bo przecież ZA WCZEŚNIE na takie wygibasy

Ty mówisz za wcześnie? Mój już tak robi! A młodszy jest... I raczej nie brałam pod uwagę zeby to bylo cos złego...

• katka84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    U nas ze starszą niestety tak było, że za wcześnie ładnie trzymała główkę i przekręcała się na boki. I okazało się, że ma wzmożone napięcie mięśniowe. Rehabilitowaliśmy Ją przez około 8-9 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:12

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Shade nasz maluch tak samo. Od urodzenia wysoko podnosi głowę i zapiera się na rękach, nawet mu się głową nie trzęsie jak ma uniesiona do góry tylko spokojnie obraca na różne strony. Jak śpi na boku to czasem wygina się jak bumerang, przechylajac do tyłu głowę. 4 września mamy wizytę u neurologa, zobaczymy co na to powie.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Shade nasz maluch tak samo. Od urodzenia wysoko podnosi głowę i zapiera się na rękach, nawet mu się głową nie trzęsie jak ma uniesiona do góry tylko spokojnie obraca na różne strony. Jak śpi na boku to czasem wygina się jak bumerang, przechylajac do tyłu głowę. 4 września mamy wizytę u neurologa, zobaczymy co na to powie.

no właśnie ja się obawiam wzmożonego napięcia mięśniowego -jutro idziemy na bioderka, może uda nam się zrobić dodatkowo USG przezciemiączkowe, by sprawdzić czy wszystko ok

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no właśnie ja się obawiam wzmożonego napięcia mięśniowego -jutro idziemy na bioderka, może uda nam się zrobić dodatkowo USG przezciemiączkowe, by sprawdzić czy wszystko ok
    My mieliśmy USG przezciemiaczkowe jeszcze w szpitalu, w 1 dobie życia i nic nie mówili. W sumie to oni patrzyli się pod innym kątem bo mały urodził się z krwiakiem podokostnowym na głowie.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dziwny dzień. Mała nie ma apetytu, jest jakaś taka apatyczna, a zaraz po jedzeniu płacze :-( ktoś wie co to może byc?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Mój robi podobnie do tego często ma zaciśnięte piąstki. Idziemy do osteopaty położna nam radziła bo to jeszcze nie czas na dźwiganie się na rękach i jest trochę spięty w górnej części póki co delikatnie, ale jak się nic z tym nie zrobi może być potem problem ze wzmożonym napięciem mięśniowym

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziś dziwny dzień. Mała nie ma apetytu, jest jakaś taka apatyczna, a zaraz po jedzeniu płacze :-( ktoś wie co to może byc?
    A mialas szczepienie na dniach?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A mialas szczepienie na dniach?
    Nie

l22n6iyek016fbg8.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Moja podobnie zachowywala sie przy klopotach z brzuszkiem, tylko ze zaczynala plakac juz w trakcie jedzenia. Do tego w trakcie placzu wykazywala taki jakby niepokoj. U Julki wyszla nietolerancja laktozy

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Moja podobnie zachowywala sie przy klopotach z brzuszkiem, tylko ze zaczynala plakac juz w trakcie jedzenia. Do tego w trakcie placzu wykazywala taki jakby niepokoj. U Julki wyszla nietolerancja laktozy
    A w jaki sposób została ona zdiagnozowana? Twoja córka też jadła mm? Ile miała kiedy to wykryto?

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dzis na urodziny do kolezanki corki ;) nwurologa za mc umawiam bo malej drga nozka :/ bulismy juz niby ok. Za mc ma przejsc ale i tak ide kontrolnie

Moja ladnie spi z 1 pobudka w nocy. Od 20 zazwyczaj do 3 potem kolo 7 i spi do 10/11.

Wreszcie skladam papiery na dom!!@@@ co prawda trwalo to dlugo ale zaoszczedzilam sporo bo caly prohekt + pozwolenia 1500 zl już na gotowo....

MałaCzarna1988, melbusia88, Kaktus93 lubią tę wiadomość

‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ