LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny czy wasze maluchy chętnie śpią na brzuszku? Często tak śpią?
Moj bardzo chętnie leży na brzuchu i śpi na nim dopomina się wręcz tego jak go inaczej położymy oczywiście czasem jakas tam zmiana jest ale ogólnie u nas częstohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
karolcia87 wrote:Moja uwielbia spać na brzuchu. Mam wrażenie, że tylko wtedy jest w stanie w ciągu dnia mieć dłuższą drzemkę i nic jej nie wybudza żadne odruchy, nagłe dźwięki.
Mam dokładnie takie samo wrażeniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Vanilka wrote:U nas to ulewanie i czkawka po tym najbardziej mnie denerwuja. Ale wczoraj bylismy na kontroli wszystko jest ok. Pani dr stwierdzila ze Maja lubi sobie pojesc wazy juz 4700. I juz robi sie okraglutka. Jutro mamy szczepienie ale mam stresa! Czy szczepicie tez na rotawirusy?
Tak, szczepię na rota. Tak jak starszą
-
Moja mała niestety nie lubi leżeć na brzuchu. Staram się mimo wszystko czasem ją tak układać, żeby pocwiczyła podnoszenie główki z tej pozycji ale nie idzie jej to zbyt dobrze. Podnosi nóżki i pupę.. A gdy ją trzymam za pupę to jest płacz..
Ja na rotawirusy nie będę szczepić, tylko obowiązkowe szczepionki
Co do pozycji do spania, ja układam mała na boczku - raz jednym, raz drugim -
Nasza mała niechętnie leży na brzuszku, kładę ją w ciągu dnia ale długo nie wytrzymuje.
Wczoraj zaliczyłyśmy szczepienie - 6w1, Milenka była bardzo dzielna. Mamusia z racji chwili dla siebie (dziecko śpi) umówiła się do fryzjera i kosmetyczki przed chrzcinami i zrobiła małe zakupy na allegro, też się nam należy
-
nasz maluch dźwiga głowkę tak że aż się boję co będzie za kilka miesięcy ...
podnosi ją, kręci we wszystkie strony, ostatnio zaczął mi się już dźwigać na rękach - prostując je - zastanawiam się czy to nie jest kwestia wzmożnego napięcia mięśniowego, bo przecież ZA WCZEŚNIE na takie wygibasy
-
shadee wrote:nasz maluch dźwiga głowkę tak że aż się boję co będzie za kilka miesięcy ...
podnosi ją, kręci we wszystkie strony, ostatnio zaczął mi się już dźwigać na rękach - prostując je - zastanawiam się czy to nie jest kwestia wzmożnego napięcia mięśniowego, bo przecież ZA WCZEŚNIE na takie wygibasy
Ty mówisz za wcześnie? Mój już tak robi! A młodszy jest... I raczej nie brałam pod uwagę zeby to bylo cos złego...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
shadee wrote:nasz maluch dźwiga głowkę tak że aż się boję co będzie za kilka miesięcy ...
podnosi ją, kręci we wszystkie strony, ostatnio zaczął mi się już dźwigać na rękach - prostując je - zastanawiam się czy to nie jest kwestia wzmożnego napięcia mięśniowego, bo przecież ZA WCZEŚNIE na takie wygibasyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:12
-
podnosi ją, kręci we wszystkie strony, ostatnio zaczął mi się już dźwigać na rękach - prostując je - zastanawiam się czy to nie jest kwestia wzmożnego napięcia mięśniowego, bo przecież ZA WCZEŚNIE na takie wygibasy -
MałaCzarna1988 wrote:Shade nasz maluch tak samo. Od urodzenia wysoko podnosi głowę i zapiera się na rękach, nawet mu się głową nie trzęsie jak ma uniesiona do góry tylko spokojnie obraca na różne strony. Jak śpi na boku to czasem wygina się jak bumerang, przechylajac do tyłu głowę. 4 września mamy wizytę u neurologa, zobaczymy co na to powie.
no właśnie ja się obawiam wzmożonego napięcia mięśniowego -jutro idziemy na bioderka, może uda nam się zrobić dodatkowo USG przezciemiączkowe, by sprawdzić czy wszystko ok
-
shadee wrote:no właśnie ja się obawiam wzmożonego napięcia mięśniowego -jutro idziemy na bioderka, może uda nam się zrobić dodatkowo USG przezciemiączkowe, by sprawdzić czy wszystko ok
-
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
melbusia88 wrote:Dziś dziwny dzień. Mała nie ma apetytu, jest jakaś taka apatyczna, a zaraz po jedzeniu płacze ktoś wie co to może byc?
Moja podobnie zachowywala sie przy klopotach z brzuszkiem, tylko ze zaczynala plakac juz w trakcie jedzenia. Do tego w trakcie placzu wykazywala taki jakby niepokoj. U Julki wyszla nietolerancja laktozy
Magia -
Magia wrote:Moja podobnie zachowywala sie przy klopotach z brzuszkiem, tylko ze zaczynala plakac juz w trakcie jedzenia. Do tego w trakcie placzu wykazywala taki jakby niepokoj. U Julki wyszla nietolerancja laktozy
-
Hej my dzis na urodziny do kolezanki corki nwurologa za mc umawiam bo malej drga nozka bulismy juz niby ok. Za mc ma przejsc ale i tak ide kontrolnie
Moja ladnie spi z 1 pobudka w nocy. Od 20 zazwyczaj do 3 potem kolo 7 i spi do 10/11.
Wreszcie skladam papiery na dom!!@@@ co prawda trwalo to dlugo ale zaoszczedzilam sporo bo caly prohekt + pozwolenia 1500 zl już na gotowo....MałaCzarna1988, melbusia88, Kaktus93 lubią tę wiadomość