X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj przechodzi samo siebie z jedzeniem. Je standardowo.10min, 5min polezy na macie, znow glodne, je 3 min, juz nie chce jesc. Ponosze ja albo pokaze ksiazeczke. Za 5 min znow wola cycka. Ok daje jej jesc - znow je 3 minuty. Po czym ta sekwencja powtorzyla sie jeszcze 2 razy. -.- ciesze sie, ze je duzo, ale jakby nie mogla raz a konkretnie zjesc.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Moje dziecko dzisiaj przechodzi samo siebie z jedzeniem. Je standardowo.10min, 5min polezy na macie, znow glodne, je 3 min, juz nie chce jesc. Ponosze ja albo pokaze ksiazeczke. Za 5 min znow wola cycka. Ok daje jej jesc - znow je 3 minuty. Po czym ta sekwencja powtorzyla sie jeszcze 2 razy. -.- ciesze sie, ze je duzo, ale jakby nie mogla raz a konkretnie zjesc.
    My dzisiaj przechodzimy to samo. A ja zestresowana że mam za mało pokarmu i mały sie nie najada z piersi a jak mu daje dodatkowo butelkę z mm to wypije 10-20 ml i tak w kółko. Mieliśmy dzisiaj w planach wspólne zakupy a tak znowu matka Polka zostaje w domu z dzieckiem bo maruda nie może się najeść raz a porządnie. Ehh oszaleje w tym domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:12

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja mam okres, który trwa już 2 tyg. O ile to okres... 9tydzien a mi ciągle coś leci, nie mam czasu sprawdzać czy wiecie czy to jeszcze norma?
    Ja pierwszą miesiączkę miałam po 10 miesiącach karmienia i trwała 10 dni i była bardzo obfita. Słyszałam od kobiet, że tak może być. Jak potrwa jeszcze z tydzień to warto by było skonsultować to z ginem.

Dana721 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    u nas też :)

a my jesteśmy po kolejnej wieczornej awanturze przy piersi.
    Szkoda że ten maluch nie potrafi mówić... życie byłoby prostsze :)

Dziewczyny w jakich pozycjach najczęściej nosicie i uspokajacie swoje dzieciątka?
    By uspokoić swoją biorę ją na ręce pionowo, brzuszek na piersi głowa na ramieniu, jednak nie za wysoko - nie przewieszam jej. Każde dziecko lubi co innego.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kaktus chrzciny zorganizowałam z mężem, poza tym mam mega grzeczne dziecko, więc nie ma czego zazdrościć:-) gdyby było bardziej wymagające, to bym pewnie nic nie zrobiła, a tak wózek do kuchni i albo spała, albo leżała i słuchała jak mama śpiewa ;-)

Dziewczyny pytanie organizacyjne- czy przebieracie spiące maluchy? Bo moja budzi się już tylko raz w nocy koło 3-4 i po kilku godzinach snu ma już zlany pampers. I się zastanawiam czy ja przebrać na spiocha gdzieś w trakcie. Ale z drugiej strony musialabym chyba sobie budzik nastawiać i nie wiem czy ją bym nie wybudzała. Czy dać sobie spokój skoro nie ma odparzeń?
    Moja się nie awanturuje, to ją przebieram - nie chcę odparzeń, a że jej to nie przeszkadza, to przebieram.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    U nas z kolei młody kładzie się spać koło 21, koło 24 pobudka na karmienie, później o 3 i o 6. Tak średnio co 3 do 4 godz pobudka, w dzień to samo. Za każdym razem go przebieram bo sam się nawet tego domaga - jak nie przyuwaze i go nie przebiore to się żali w łóżeczku.

A sika na potęgę. Teraz mamy pampersy 2 i nie wiem co z nimi jest ale średnio 3 razy na dobę podsikuje sobie ubranka jak go kładę na boczek.

A teraz pytanie z innej beczki - macie chusty i czy ich używacie? Bo się zastanawiam nad chustą a nosidlem. Spodobało mi się nosidlo Tula, może ktoś ma doświadczenie z tym nosidelkiem?
    mam chustę, ale na młodszej jeszcze nie używałam, bo jakoś wydaje mi się, że byłoby nam za gorąco. Mam zamiar nosić. Jakbym nie miała chusty, to kupiłbym to nosidełko, o którym piszesz. Słyszałam, że są bardzo dobre i nie wykrzywiają bioderek.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ulcia

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 19 wrzesnia lecimy na wakacje dzis wyrobilam dowod malej :)

Pekl Nam babel po gruzlicy i juz ladnoe zasycha ropa zleciala.

Pixi ja bym szla to sprawdzic u mnie okres trwal tydzien i byl obfity z kazdym coraZ mniej.

A ja padam na twarz mimo ze dziewczyny sa u mojej mamy.

Wiecie ze Amelka nadal wyje przy kapieli?!

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też była histeria ale przy myciu głowy, zbawienny okazał się smoczek :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje dziecko tak dzis szalalo z cyckiem, ze zwymiotowalo z przejedzenia :(

Moke dziecko sie usppkaja przy kapidli tylko, jak w pralce akurat jest wirowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 21:36

melbusia88 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza gwiazda za to uwielbia kapiel. Jak tylko zaczynam ja rozbierac to odrazu zadowolenie. A w wodzie to chyba najwiecej sie usmiecha. A jak tam u Was z badaniem bioderek? U nas na granicy normy i niestety musimy szeroko pieluchowac do nastepnej kontroli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 22:44

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    mam chustę, ale na młodszej jeszcze nie używałam, bo jakoś wydaje mi się, że byłoby nam za gorąco. Mam zamiar nosić. Jakbym nie miała chusty, to kupiłbym to nosidełko, o którym piszesz. Słyszałam, że są bardzo dobre i nie wykrzywiają bioderek.
    Ja tylko czytałam opinie na forach na temat tych nosidelek i podobno są ok. Chciałam używać chusty lub nosiła do szybkich wypadów z domu do sklepu itp czy do chodzenia po domu żeby mieć wolne ręce. I zastanawiam się co lepsze, jak na razie bardziej przemawia do mnie nosidlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 23:26

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Nasza gwiazda za to uwielbia kapiel. Jak tylko zaczynam ja rozbierac to odrazu zadowolenie. A w wodzie to chyba najwiecej sie usmiecha. A jak tam u Was z badaniem bioderek? U nas na granicy normy i niestety musimy szeroko pieluchowac do nastepnej kontroli.
    U nas też na granicy. Mamy szeroko nosić - na źabę.

Malaczarna, masz upatrzony jakiś konkretny model nosidła z TULA?
    My w weekend mamy spotkanie z doradcą chustowym :)

Rany, czy wsze dzieci tez wydają takie dźwięki jak śpią? U nas takie jęki ze spać nie mogę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 05:47

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove myślę że najlepsze byłoby nosidełko z Tuli Free to grow bo jest dostosowane dla niemowlaków i nie trzeba żadnej wkładki dokupywac. A podoba mi się

https://www.babytula.pl/products/bolt-nosidelko-tula-free-to-grow

Mieszkam w bloku na 4 piętrze bez windy więc u mnie takie rozwiązanie jak znalazł ;) jeszcze mały upatrzyl sobie wózek do drzemek w ciągu dnia i nawet nie będę mogła zostawić wózka w wozkowni tylko w domu a nie widzi mi się go znosić z 4 piętra. Na razie jestem u rodziców i nie mam z tym problemu bo mają domek.

My juz po porannym karmieniu, młody raczej już nie da pospać ;)

Mój mały jak śpi to czasem strasznie przeżywa coś przez sen. Jestem ciekawa co takiemu szkrabowi może się śnić :) A wydaje przeróżne dźwięki.

Dziewczyny co robicie jak Wasze pociechy nie chcą odbić po mm? U mnie przeważnie się udaje a czasem nie. Czy próbujecie wtedy odbijać aż do skutku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 06:21

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zwykle się odbije, ale jeśli jakiś czas się nie odbija, to wtedy zmieniam pozycję na poziomą i znów do góry, wtedy często się odbija. A jeśli ponad pół godz się nie odbija, to ja zwyczajnie kładę i za 5-10 min znowu biorę do odbicia. Jeśli też się nie udaje, to z pół godz po jedzeniu kładę na brzuszku, ale to już rzadkość, bo najczęściej już chrapie :-) czasami się zdarza, że się nie odbije choćbym na rzęsach stanęła.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove tak u nas duzo roznych dzwiekow :)

Czy sa dni , gdy Wasze dzieci maja mniejszy apetyt?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny wiem, że ten temat już był, ale bardzo dawno temu, więc jeszcze raz was chciałam zapytać jak przygotować te malinki do kaszki na potem? O ile dobrze pamiętam to Uleczka coś pisała chyba i tym? Bo u sąsiadki obrodzilo i chętnie bym porobiła coś dla małej poza zwykłymi przetworami

Melbusia ja wrzucałam maliny do garnka blendowalam troszku cukru i gotowalam. Potem gorące przez sitko żeby nie było ziarenek, odrazu ciepłe do słoiczków takich malutkich i do góry nogami

ex2buay3h02dl23a.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Dzisiaj mieliśmy pierwszą noc przespaną, hurra! Oczywiście z przerwą na karmienie, co w naszej sytuacji jest i tak ogromnym komfortem. Mała spała od północy do 3.45 - karmienie odbicie przewijanie i potem od 4.10 do 6.45 - przewijanie odbicie karmienie - i śpi nadal.
    Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale jest nadzieja:)

Bo wszystkie ostatnie noce były zupełnie nieprzespane i często przepłakane, zdarzało się że spała maksymalnie 2 godziny, a ja byłam już totalnie wykończona i na granicy wytrzymałości przez to.

Miałam jeszcze inne wieści ale właśnie się budzi więc spadam:)
    Miłego dnia!

tb73tv730xcbtslh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:36

blama, Nalia, melbusia88, MałaCzarna1988, PixiDixi lubią tę wiadomość

• blama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się wypracować jakiś rytm dnia ale średnio nam to wychodzi, generalnie w ciągu dnia Milenka ma jedną albo dwie dłuższe drzemki a tak to wózek, spacery, na macie, na rękach, na bujaczku i tak nam mija czas :) Jedyne czego się trzymamy to wieczorna kąpiel zawsze w okolicach 20-21 potem jedzonko i spanie. W nocy jest różnie albo jedna pobudka o 3 albo dwie o 2 i o 5, wstaje po 7.

W niedzielę zaliczyliśmy wycieczkę nad jeziorko a potem obiadek w restauracji, malutka była bardzo grzeczna :) W czwartek jej wielki dzień - szczepienie..

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    My staramy się wypracować jakiś rytm dnia ale średnio nam to wychodzi, generalnie w ciągu dnia Milenka ma jedną albo dwie dłuższe drzemki a tak to wózek, spacery, na macie, na rękach, na bujaczku i tak nam mija czas :) Jedyne czego się trzymamy to wieczorna kąpiel zawsze w okolicach 20-21 potem jedzonko i spanie. W nocy jest różnie albo jedna pobudka o 3 albo dwie o 2 i o 5, wstaje po 7.

W niedzielę zaliczyliśmy wycieczkę nad jeziorko a potem obiadek w restauracji, malutka była bardzo grzeczna :) W czwartek jej wielki dzień - szczepienie..

Fajnie! No właśnie my staramy się przestawić naszą na tryb dzienno-nocny, póki co miała to zupełnie odwrócone, przesypiała prawie całe dnie a nocami buszowała. Powiedziano nam żeby nie wybudzać Jej w dzień na siłę, ale jak śpi w dzień hałasować, normalnie rozmawiać, dostarczać światło dzienne. Chodzimy też na spacery, wieczorem kąpiel, staramy się jakąś rutynę wprowadzić. Noce z kolei wyciszamy, nie stymulujemy tylko spokojnie tulimy jak płacze i próbujemy usypiać, nie włączamy światła, wszystko przy maleńkiej lampce, nawet przewijam w półmroku.
    Liczymy na to że w końcu załapie kiedy dzień, kiedy noc, może to właśnie nastąpiło :)
    tb73tv730xcbtslh.png

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ