X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    według internetów czerowna kropka - bąbelek powinna się zamienić w krostkę, która u nas wyglądała jakby podeszła ropą
    przeraziłam się że to jakiś odczyn zapalny ale ponoć dokładnie tak to ma wyglądać
    U nas na razie tylko czerwona krostka :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas na razie tylko czerwona krostka :/
    u nas też :)

a my jesteśmy po kolejnej wieczornej awanturze przy piersi.
    Szkoda że ten maluch nie potrafi mówić... życie byłoby prostsze :)

Dziewczyny w jakich pozycjach najczęściej nosicie i uspokajacie swoje dzieciątka?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Dziewczyny w jakich pozycjach najczęściej nosicie i uspokajacie swoje dzieciątka?
    U nas tez co najmniej2 x dziennie awantura przy cycku. Sama nie wiem, czy ona chce jesc, czy nie nest juz glodna i jeczy, zebu jej zmienic pozycje.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

U nas takie awantury to norma. Codziennie, zazwyczaj wieczorem :/

Moja mała lubi pozycje na wyprostowanych rękach - najgorzej.. Nawet nie chce myśleć jak będzie się ją nosiło jak podwoi swoją wagę.

Dziewczyny, moja mała zaczęła robić kupy co 3 dni i są one bardzo cuchnące. Wiem, że kupa pachnieć raczej nie będzie, ale to co znajdujemy teraz w pampersie po prostu mnie pokonuje, jest to straszliwy smród. Nie dokarmiam mieszanką, mała jest tylko na piersi. To norma?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja swojego w ogóle nie noszę ze względu na moja anemie - niepewnie się jeszcze czuje. Jedyne co to go przenoszę np od łóżeczka do swojego łóżka itp. Zwykle sobie leżymy na łóżku, przytulam się brzuszkami jak się karmimy albo na poduszce do karmienia - trzeba sobie jakos radzić ;) najbardziej lubi leżeć na brzuszu na klatce piersiowej - parę chwil i się odcina i zasypia.

U nas awantura przy cycku jest gdy młodemu zaczyna się przewracac w brzuszku. Zauważyłam że wtedy próbuje przejadac ten ból i lapczywie chwyta za cycka i go szarpie a mleko zaczyna się wylewac z buzi itp. Wtedy kończymy karmienie bo takie awantury zazwyczaj kończyły się wymiocinami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 22:37

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    U nas takie awantury to norma. Codziennie, zazwyczaj wieczorem :/

Moja mała lubi pozycje na wyprostowanych rękach - najgorzej.. Nawet nie chce myśleć jak będzie się ją nosiło jak podwoi swoją wagę.

Dziewczyny, moja mała zaczęła robić kupy co 3 dni i są one bardzo cuchnące. Wiem, że kupa pachnieć raczej nie będzie, ale to co znajdujemy teraz w pampersie po prostu mnie pokonuje, jest to straszliwy smród. Nie dokarmiam mieszanką, mała jest tylko na piersi. To norma?
    U nas dokładnie tak samo - awantura zazwyczaj wieczorem. Wiem, że to źle zabrzmi, ale pocieszające jest to, że nie tylko mój się awanturuje. Ja oczywiście mam wtedy milion myśli - nie potrafię go przystawić, robię coś źle, mleko nie leci/ nie smakuje mu...
    I z takich prozaicznych spraw to mąż wraca z pracy o 17.00 i jak chcemy się spotkać z rodziną i znajomymi to właśnie w porach wieczornych. Przez te akcje zazwyczaj siedzimy sami w domu, bo nie wyobrażam sobie pójść do kogoś i męczyć siebie i dziecko podczas takiej akcji.

Co do kup, to mój robi co najmniej 6 dziennie i nie mają jakiegoś intensywnego zapachu. Są PRAWIE bezzapachowe.
    Z tego co wiem śmierdzące kupki zaczynają się od 6mż po rozszerzaniu diety. Dopytalabym pediatry o te kupki na wszelki wypadek - pewnie niebawem macie wizytę z racji szczepień, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 07:50

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Ove u mnie krwawienie/plamienia trwały 5,5tyg mimo cc.Pidobno po SN może to trwać dłużej. Ale leżałam w pierwszej ciąży z dziewczyną która wróciła na czyszczenie do szpitala w 7 tyg bo dalej krwawila i ja czyścili po sn. Ale nie chce straszyć ;) ja bym może to skonsultowala jeśli masz możliwość. Ale może któraś z dziewczyn się jeszcze wypowie :)
    To chyba bardzo indywidualna kwestia. Ja po sn krwawilam tylko 2 tygodnie, a równo 5 tygodni po porodzie dostałam normalnej miesiączki. Myślę że co kobieta to inaczej i nie ma co się sugerować innymi tylko tak jak mówisz trzeba to skonsultować z lekarzem.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus chrzciny zorganizowałam z mężem, poza tym mam mega grzeczne dziecko, więc nie ma czego zazdrościć:-) gdyby było bardziej wymagające, to bym pewnie nic nie zrobiła, a tak wózek do kuchni i albo spała, albo leżała i słuchała jak mama śpiewa ;-)

Dziewczyny pytanie organizacyjne- czy przebieracie spiące maluchy? Bo moja budzi się już tylko raz w nocy koło 3-4 i po kilku godzinach snu ma już zlany pampers. I się zastanawiam czy ja przebrać na spiocha gdzieś w trakcie. Ale z drugiej strony musialabym chyba sobie budzik nastawiać i nie wiem czy ją bym nie wybudzała. Czy dać sobie spokój skoro nie ma odparzeń?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    U nas dokładnie tak samo - awantura zazwyczaj wieczorem. Wiem, że to źle zabrzmi, ale pocieszające jest to, że nie tylko mój się awanturuje. Ja oczywiście mam wtedy milion myśli - nie potrafię go przystawić, robię coś źle, mleko nie leci/ nie smakuje mu...
    I z takich prozaicznych spraw to mąż wraca z pracy o 17.00 i jak chcemy się spotkać z rodziną i znajomymi to właśnie w porach wieczornych. Przez te akcje zazwyczaj siedzimy sami w domu, bo nie wyobrażam sobie pójść do kogoś i męczyć siebie i dziecko podczas takiej akcji.

Co do kup, to mój robi co najmniej 6 dziennie i nie mają jakiegoś intensywnego zapachu. Są PRAWIE bezzapachowe.
    Z tego co wiem śmierdzące kupki zaczynają się od 6mż po rozszerzaniu diety. Dopytalabym pediatry o te kupki na wszelki wypadek - pewnie niebawem macie wizytę z racji szczepień, prawda?

Szczepienie mamy trochę później - 5 września z powodu urlopu doktórki. Pewnie skonsultuję to z jakimś innym lekarzem, jeśli kolejna kupa też taka będzie. Do tej pory było tak jak u Was - prawie bezzapachowo, kilka sztuk dziennie.
    Wiem o czym mówisz z tymi spotkaniami i odwiedzinami. Ja jestem w stresie bo dziś maja wpaść znajomi, tylko na chwilę, ale o 19..wtedy właśnie jest najgorzej zazwyczaj, mała chce jeść ale nie chce, odrywa się, płacze bardzo..

Melbusia - ja mojej małej nie szarpię do przebrania, jak śpi to niech śpi :) jeśli w pampersie są tylko siuśki to daję im te kilka godzin nawet. Dziś w nocy właśnie przebieralam ja tylko raz :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove moja najczęściej uspokaja się w pozycji takiej jak do odbicia na ramieniu. Ja powoli kończę plamić a zbliża się właśnie 6 tydzień więc książkowo. Pierwszy raz tak długo. Wcześniej ok 4 tygodnia już nic nie leciało.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kaktus chrzciny zorganizowałam z mężem, poza tym mam mega grzeczne dziecko, więc nie ma czego zazdrościć:-) gdyby było bardziej wymagające, to bym pewnie nic nie zrobiła, a tak wózek do kuchni i albo spała, albo leżała i słuchała jak mama śpiewa ;-)

Dziewczyny pytanie organizacyjne- czy przebieracie spiące maluchy? Bo moja budzi się już tylko raz w nocy koło 3-4 i po kilku godzinach snu ma już zlany pampers. I się zastanawiam czy ja przebrać na spiocha gdzieś w trakcie. Ale z drugiej strony musialabym chyba sobie budzik nastawiać i nie wiem czy ją bym nie wybudzała. Czy dać sobie spokój skoro nie ma odparzeń?

jedna pobudka w nocy?? boshe jak ja ci zazdroszczę :)
    u nas minimalna liczba to 3
    staram się przebrać szymonka około 24.00 i potem dopiero rano, inaczej jest mega awantura w nocy bo on nie znosi przebierania

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zwykle wieczorami się awanturuje, bo widzę, że nie ssie już, więc odstawiam, a ten chyba przed spaniem potrzebuje pociumkać mnie dla uspokojenia się i usniecia, wiec wieczorem to dluzsz posiadowka ;)

Bylam dziś na kontroli u ginekolog. Wszystko ok, na usg widać jeszcze jakieś skrzepy, wiec mówiła, zeby sie nie martwic jak np za tydzien coś wyleci ;)

My mamy lekko przytkany nosek, psikam Disnemar Baby, ale aspiratorkiem ciężko cos wyciągnąć.
    A poza tym mamy sie bardzo dobrze :) powoli bedziemy pakować rozmiar 56 ;)
    W niedzielę mieliśmy chrzciny :)

qb3c20mm6mszqqpm.png

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei młody kładzie się spać koło 21, koło 24 pobudka na karmienie, później o 3 i o 6. Tak średnio co 3 do 4 godz pobudka, w dzień to samo. Za każdym razem go przebieram bo sam się nawet tego domaga - jak nie przyuwaze i go nie przebiore to się żali w łóżeczku.

A sika na potęgę. Teraz mamy pampersy 2 i nie wiem co z nimi jest ale średnio 3 razy na dobę podsikuje sobie ubranka jak go kładę na boczek.

A teraz pytanie z innej beczki - macie chusty i czy ich używacie? Bo się zastanawiam nad chustą a nosidlem. Spodobało mi się nosidlo Tula, może ktoś ma doświadczenie z tym nosidelkiem?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Urzedujecie na KidsFriend? Bo zaczęłam tam troszkę grzebać, ale na forum pustki :-).
    U nas trądzik niemowlęcy, mam trochę szpetną glizde mała :-), do tego dupkę ratujemy i wietrzymy bo te upały nas załatwiły. Dziś pierwszy raz uruchomiłam laktatorem bo od 2dni młody się wścieka nad moim prawym cyckiem, aż się wygina i mam wrażenie że urwie mi brodawkę, przy lewej piersi takich cyrków nie mamy.. ściągnęłam troszkę laktatorem i problem znikł, może kanalik jakiś był zatkany? Nie wiem..
    Pępek nam odpadł ale ciągle podkrwawia, octeniseptem traktuje, niby nie jest zaczerwieniony ani nie ropieje, ale 3tyg zaraz będą a on ciągle się coś paprze.
    Aniu zdrówka dla Wojtusia.
    Ja o chrzcinach nawet jeszcze myśleć nie zaczęłam, nie wiem jak to bd bo mamy tylko cywilny, mąż po rozwodzie, ksiądz na pewno bd nosem kręcił..
    Sesję w domowych pieleszach mieliśmy we wtorek, akurat obsypały krostki kawalera, pani fotograf tylko go zobaczyła i "trzeci tydzień zaczęliście?" :-)
    Edit: dla koleżanek które chcą zacząć chustowa przygodę - www.chusty.info, www.zamotani.pl, www.klubkangura.com.pl. no i jak macie FB to polecam znaleźć lokalna grupę chustoswirusek :-) - u nas działa prężnie, są spotkania cotygodniowe, certyfikowani doradcy i kursy, wypożyczanie chust, testowanie itd. doradców noszenia można znaleźć na cały, akademia noszenia.pl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 12:48

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    U nas z kolei młody kładzie się spać koło 21, koło 24 pobudka na karmienie, później o 3 i o 6. Tak średnio co 3 do 4 godz pobudka, w dzień to samo. Za każdym razem go przebieram bo sam się nawet tego domaga - jak nie przyuwaze i go nie przebiore to się żali w łóżeczku.

A sika na potęgę. Teraz mamy pampersy 2 i nie wiem co z nimi jest ale średnio 3 razy na dobę podsikuje sobie ubranka jak go kładę na boczek.

A teraz pytanie z innej beczki - macie chusty i czy ich używacie? Bo się zastanawiam nad chustą a nosidlem. Spodobało mi się nosidlo Tula, może ktoś ma doświadczenie z tym nosidelkiem?
    U nas też na początku tak wyglądało karmienie, jak to na mm, co 3 godz. Ale z czasem zaczęło sie wydłużać i teraz jak zaśnie ok 21-22 to śpi do 3-4 i następna pobudka 6-7. Ale moja mała jest jedną z najstarszych dzieciaczków na tym forum, więc pewnie to też wynika z tego.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że ten temat już był, ale bardzo dawno temu, więc jeszcze raz was chciałam zapytać jak przygotować te malinki do kaszki na potem? O ile dobrze pamiętam to Uleczka coś pisała chyba i tym? Bo u sąsiadki obrodzilo i chętnie bym porobiła coś dla małej poza zwykłymi przetworami

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny wiem, że ten temat już był, ale bardzo dawno temu, więc jeszcze raz was chciałam zapytać jak przygotować te malinki do kaszki na potem? O ile dobrze pamiętam to Uleczka coś pisała chyba i tym? Bo u sąsiadki obrodzilo i chętnie bym porobiła coś dla małej poza zwykłymi przetworami

Ja mam dwa sposoby. Albo zasypuję cukrem, zostawiam w lodówce na noc żeby sok puściły. Potem jeszcze wyciskam przez gazę i sam sok gotuję - potem do małych słoiczków. Albo możesz zasypać cukrem, potrzymać przez noc żeby sk puściły. do słoików takie w całości z tym sokiem i pasteryzować.

melbusia88 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup, to u nas są zazwyczaj 3-4dziennie, czasem dojdzie do max 6, ja nir mam węchu, ale moj maz mowi, ze maja jakis lekki zapach, ale inny niz kupa doroslego xD

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia my się przeważnie piersią karmimy ale co raz częściej zaczęłam sięgać po mm bo dziwnie z tą moją laktacja. Jednego dnia mam dużo mleka a drugiego wyciskam laktatorem jednorazowo zaledwie 30 ml mleka... ale walczę dalej, przystawiam małego ile się da, no chyba że już się tak na maxa denerwuje to dokarmiam mm.

Co do oszpeconej twarzy to mój mały też cały w kostkach. Czekamy aż zejdą, lekarz mówił że po 2-3 tyg powinno ustąpić. Minął 1 tydzień a tu jeszcze gorzej ;) najbardziej denerwują mnie ludzie bo każdy kto zobaczy małego to od razu że ma alergię pokarmowa... A to niemowlęca krostkowica głowy która musi sobie po prostu przejść samoistnie.

Jesli chodzi o kupy to u nas przy każdej zmianie pieluszki są malutkie kleksiki przez bączki + jedna duza wieczorna kupa (niesmierdzaca, taka jajecznica z grudkami).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 16:30

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Melbusia my się przeważnie piersią karmimy ale co raz częściej zaczęłam sięgać po mm bo dziwnie z tą moją laktacja. Jednego dnia mam dużo mleka a drugiego wyciskam laktatorem jednorazowo zaledwie 30 ml mleka... ale walczę dalej, przystawiam małego ile się da, no chyba że już się tak na maxa denerwuje to dokarmiam mm.

Co do oszpeconej twarzy to mój mały też cały w kostkach. Czekamy aż zejdą, lekarz mówił że po 2-3 tyg powinno ustąpić. Minął 1 tydzień a tu jeszcze gorzej ;) najbardziej denerwują mnie ludzie bo każdy kto zobaczy małego to od razu że ma alergię pokarmowa... A to niemowlęca krostkowica głowy która musi sobie po prostu przejść samoistnie.

Jesli chodzi o kupy to u nas przy każdej zmianie pieluszki są malutkie kleksiki przez bączki + jedna duza wieczorna kupa (niesmierdzaca, taka jajecznica z grudkami).
    U nas identycznie z krostkami, teraz jakis wysyp. Co do kup to u nas tez sie pojawiaja takie kleksy po purtkach. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ