X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania współczuję bardzo :-( możesz być z dzieckiem w szpitalu?

Mini ale ten przetrwały przewód tętniczy to nie jest taka typowa wąsa serca, to raczej się domknie do 3 miesiąca, a na wypisie mam " diagnozowanie w kierunku zaburzeń rytmu serca negatywne". Dlatego jestem zdziwiona, ale nie protestowałam.

Nam po tym pierwszym szczepieniu strupek brzydki zrobił się dopiero koło 5 tygodnia. Pewnie każde dziecko inaczej.

Britty lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ania współczuję bardzo :-( możesz być z dzieckiem w szpitalu?

Mini ale ten przetrwały przewód tętniczy to nie jest taka typowa wąsa serca, to raczej się domknie do 3 miesiąca, a na wypisie mam " diagnozowanie w kierunku zaburzeń rytmu serca negatywne". Dlatego jestem zdziwiona, ale nie protestowałam.

Nam po tym pierwszym szczepieniu strupek brzydki zrobił się dopiero koło 5 tygodnia. Pewnie każde dziecko inaczej.
    Tak oczywiście inaczej sobie nie wyobrażam i u nas jest tak że mam łóżko z dzieckiem i nie płacę za nie wszystko jest za darmo tylko obiadów nie dostaje ale nie żałuję nie są dobre

terka lubi tę wiadomość

zi13ebkmaobpstsj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Tak oczywiście inaczej sobie nie wyobrażam i u nas jest tak że mam łóżko z dzieckiem i nie płacę za nie wszystko jest za darmo tylko obiadów nie dostaje ale nie żałuję nie są dobre

To przynajmniej tyle :) Zdrówka dla małego a dla Ciebie siły!
    Ja przechodziłam szpital ze starszą jak miała 3 tygodnie - zapalenie płuc. Dwa tygodnie w szpitalu. Też miałam łózko z małą, byłyśmy na patologii bo to jeszcze noworodek i nie może iść na dziecięcy oddział.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37st to stan podgoraczkowy? Ada od zawsze, mierzac na czole, ma temp 37.1 i to jest jakby dla niej norma...

Wspolczuje Wam szpitala, na szczescie wiadomo co dolega i mały szybko dostał leczenie, szkoda tylko, że trwa ono tak długo. Duzo zdrowka :* :*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem. Wczoraj minęło 6 tygodni połogu,a ja dalej krwawię. Nie dużo, bo wkładka wystarcza, ale zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę za tydzień z powodu urlopu. Położna też na urlopie. Mam szukać kogoś wcześniej czy nie jest to jakaś anomalia? Macie jakieś doswiadczenia/ informacje na ten temat?
    Naczytałam się w internetach różnych rzeczy i juz z tyłu głowy kołacze mi się wizja szpitala i łyżeczkowania :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziewczyny, mam problem. Wczoraj minęło 6 tygodni połogu,a ja dalej krwawię. Nie dużo, bo wkładka wystarcza, ale zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę za tydzień z powodu urlopu. Położna też na urlopie. Mam szukać kogoś wcześniej czy nie jest to jakaś anomalia? Macie jakieś doswiadczenia/ informacje na ten temat?
    Naczytałam się w internetach różnych rzeczy i juz z tyłu głowy kołacze mi się wizja szpitala i łyżeczkowania :(
    A zywa krew czy brazowa?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zywa

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    37st to stan podgoraczkowy? Ada od zawsze, mierzac na czole, ma temp 37.1 i to jest jakby dla niej norma...

Wspolczuje Wam szpitala, na szczescie wiadomo co dolega i mały szybko dostał leczenie, szkoda tylko, że trwa ono tak długo. Duzo zdrowka :* :*
    Ja słyszałam kiedyś, że u niektórych dzieci to norma 37. No ale nie u moich. U mnie 37 to znaczy, że coś się dzieje i nikt mi nie wmowi, że jest inaczej. Nawet lekarz prowadzący był zdziwiony, że tak szybko odkryłam, że jest coś nie tak. Gratulowal refleksu.

zi13ebkmaobpstsj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Ja słyszałam kiedyś, że u niektórych dzieci to norma 37. No ale nie u moich. U mnie 37 to znaczy, że coś się dzieje i nikt mi nie wmowi, że jest inaczej. Nawet lekarz prowadzący był zdziwiony, że tak szybko odkryłam, że jest coś nie tak. Gratulowal refleksu.
    No każde dziecko inne. U nas też 37,1-37,2 to norma od porodu. Dzieci zazwyczaj regulują swoją temp w 2-3 miesiącu życia, a niektóre nawet po 6 miesiącach. Najważniejsze to obserwacja i słuchanie swojego instynktu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie leci od 4 tyg nic

Po gruzlicy b brzydkie ma Amelka na raczce :/ my mamy od neurologa zeby miec ref 5w1.

Bysmy w nd na sesji i czekam na efekty :)

Wogole z pepco Amelka nosi 68. Kupilam jej w hm na 68 i musi moooocno urosnac :/

• Nalia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mi nie leci od 4 tyg nic

Po gruzlicy b brzydkie ma Amelka na raczce :/ my mamy od neurologa zeby miec ref 5w1.

Wogole z pepco Amelka nosi 68. Kupilam jej w hm na 68 i musi moooocno urosnac :/
    Co sklep to inaczej :/ ja mam z tk maxx 62 i jest dobre, a inne 62 plywa.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mi nie leci od 4 tyg nic

Ehh z tymi rozmiarami. U nas w ogóle rozmiar 56 był niepotrzebny bo ubranka albo były na styk A niektóre w ogóle nie założyliśmy. Teraz mamy hm 62 i są właśnie na styk. Dla porownania niektore z pinokio ubieramy już 68.
    Jeszcze te jego stopy giganty, w pajacyk się nie mieszczą. Wczoraj mierzylam to ma 9 cm

My też mamy skierowanie do neurologa żeby dostać ta szczepionke 5 w 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:48

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No każde dziecko inne. U nas też 37,1-37,2 to norma od porodu. Dzieci zazwyczaj regulują swoją temp w 2-3 miesiącu życia, a niektóre nawet po 6 miesiącach. Najważniejsze to obserwacja i słuchanie swojego instynktu.

Dokładnie każde dziecko inne. Mój też od urodzenia 37 +/- 0,2. Ja cała ciążę miałam około 37,2, teraz też.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna 62 z hm ok sa. Widzialas te na 68? Kupilam jej sporo i wszystko musi poczekac :% jeszcze pajacyki i bede miec dla niej juz i po domu i na wyjście :) musze tylko kombinezon taki wiekszy zaczac szukac

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove u mnie krwawienie/plamienia trwały 5,5tyg mimo cc.Pidobno po SN może to trwać dłużej. Ale leżałam w pierwszej ciąży z dziewczyną która wróciła na czyszczenie do szpitala w 7 tyg bo dalej krwawila i ja czyścili po sn. Ale nie chce straszyć ;) ja bym może to skonsultowala jeśli masz możliwość. Ale może któraś z dziewczyn się jeszcze wypowie :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania12345 współczuję sytuacji, najważniejsze jednak ze maluch jest już pod opieką lekarzy. Kurcze faktycznie bardzo czujna jesteś.. Chwała Ci za to!

Pixi, Tobie również nie zazdroszczę sytuacji z małym, ciągle się boję że i u mnie coś takiego się zdarzy a ja spanikuję i nie będę umiała pomoc dziecku :/

Malbusia, jesteś dla mnie mistrzynią organizacji i mam mega kompleksy jak patrzę na zdjęcia rzeczy, które przygotowałaś. Ja mam ciężko zorganizować sprzątanie czy zakupy a Ty sama wyprawiłaś chrzciny - podziwiam i autentycznie zazdroszczę.. :)

U mnie jutro mija 6 tygodni od porodu, a tym samym kończy się połog. Nie krwawię gdzieś od tygodnia. Podobno zdarza się czasem, że wszystko się przeciąga w czasie, ale mysle że warto to skonsultować z lekarzem.

U nas z ciuszkami ciężko, bo mała nadal jest drobna (4kg obecnie), ale ma długie nogi i stopy :) niektóre 56 są za krótkie(pajacyki) a w 62 dosłownie pływa. Body z hm ubieram jej dalej na 56 i jest jeszcze nawet luz.

Ślad po szczepionce dopiero ok tygodnia temu zaczął robić się brzydki, wcześniej było okej.

l22nsg188x4pwv1x.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Malaczarna 62 z hm ok sa. Widzialas te na 68? Kupilam jej sporo i wszystko musi poczekac :% jeszcze pajacyki i bede miec dla niej juz i po domu i na wyjście :) musze tylko kombinezon taki wiekszy zaczac szukac
    Tak, widzialam. Hm ma duze te rozmiary. Tez wlasnie chce kupic jakis kombinezon na jesien bo na zime już mam. W marcu kupilam z coccodrillo po naprawdę okazyjnej cenie :) były mega wyprzedaże.

U nas slad po szczepionce to zaczerwieniony bąbel ale nie jest jakis brzydki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:58

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z tymi sladami po szczepieniu? Tak was czytam i nie wiem co powinno byc a co niepokoić. U nas jest czerwona kropka/babelek taki nie za duży.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • shadee Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny o co chodzi z tymi sladami po szczepieniu? Tak was czytam i nie wiem co powinno byc a co niepokoić. U nas jest czerwona kropka/babelek taki nie za duży.

według internetów czerowna kropka - bąbelek powinna się zamienić w krostkę, która u nas wyglądała jakby podeszła ropą
    przeraziłam się że to jakiś odczyn zapalny ale ponoć dokładnie tak to ma wyglądać

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okres, który trwa już 2 tyg. O ile to okres... 9tydzien a mi ciągle coś leci, nie mam czasu sprawdzać czy wiecie czy to jeszcze norma?

‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ