X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania współczuję bardzo :-( możesz być z dzieckiem w szpitalu?

Mini ale ten przetrwały przewód tętniczy to nie jest taka typowa wąsa serca, to raczej się domknie do 3 miesiąca, a na wypisie mam " diagnozowanie w kierunku zaburzeń rytmu serca negatywne". Dlatego jestem zdziwiona, ale nie protestowałam.

Nam po tym pierwszym szczepieniu strupek brzydki zrobił się dopiero koło 5 tygodnia. Pewnie każde dziecko inaczej.

Britty lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ania współczuję bardzo :-( możesz być z dzieckiem w szpitalu?

Mini ale ten przetrwały przewód tętniczy to nie jest taka typowa wąsa serca, to raczej się domknie do 3 miesiąca, a na wypisie mam " diagnozowanie w kierunku zaburzeń rytmu serca negatywne". Dlatego jestem zdziwiona, ale nie protestowałam.

Nam po tym pierwszym szczepieniu strupek brzydki zrobił się dopiero koło 5 tygodnia. Pewnie każde dziecko inaczej.
    Tak oczywiście inaczej sobie nie wyobrażam i u nas jest tak że mam łóżko z dzieckiem i nie płacę za nie wszystko jest za darmo tylko obiadów nie dostaje ale nie żałuję nie są dobre

terka lubi tę wiadomość

zi13ebkmaobpstsj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Tak oczywiście inaczej sobie nie wyobrażam i u nas jest tak że mam łóżko z dzieckiem i nie płacę za nie wszystko jest za darmo tylko obiadów nie dostaje ale nie żałuję nie są dobre

To przynajmniej tyle :) Zdrówka dla małego a dla Ciebie siły!
    Ja przechodziłam szpital ze starszą jak miała 3 tygodnie - zapalenie płuc. Dwa tygodnie w szpitalu. Też miałam łózko z małą, byłyśmy na patologii bo to jeszcze noworodek i nie może iść na dziecięcy oddział.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37st to stan podgoraczkowy? Ada od zawsze, mierzac na czole, ma temp 37.1 i to jest jakby dla niej norma...

Wspolczuje Wam szpitala, na szczescie wiadomo co dolega i mały szybko dostał leczenie, szkoda tylko, że trwa ono tak długo. Duzo zdrowka :* :*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem. Wczoraj minęło 6 tygodni połogu,a ja dalej krwawię. Nie dużo, bo wkładka wystarcza, ale zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę za tydzień z powodu urlopu. Położna też na urlopie. Mam szukać kogoś wcześniej czy nie jest to jakaś anomalia? Macie jakieś doswiadczenia/ informacje na ten temat?
    Naczytałam się w internetach różnych rzeczy i juz z tyłu głowy kołacze mi się wizja szpitala i łyżeczkowania :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziewczyny, mam problem. Wczoraj minęło 6 tygodni połogu,a ja dalej krwawię. Nie dużo, bo wkładka wystarcza, ale zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę za tydzień z powodu urlopu. Położna też na urlopie. Mam szukać kogoś wcześniej czy nie jest to jakaś anomalia? Macie jakieś doswiadczenia/ informacje na ten temat?
    Naczytałam się w internetach różnych rzeczy i juz z tyłu głowy kołacze mi się wizja szpitala i łyżeczkowania :(
    A zywa krew czy brazowa?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zywa

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    37st to stan podgoraczkowy? Ada od zawsze, mierzac na czole, ma temp 37.1 i to jest jakby dla niej norma...

Wspolczuje Wam szpitala, na szczescie wiadomo co dolega i mały szybko dostał leczenie, szkoda tylko, że trwa ono tak długo. Duzo zdrowka :* :*
    Ja słyszałam kiedyś, że u niektórych dzieci to norma 37. No ale nie u moich. U mnie 37 to znaczy, że coś się dzieje i nikt mi nie wmowi, że jest inaczej. Nawet lekarz prowadzący był zdziwiony, że tak szybko odkryłam, że jest coś nie tak. Gratulowal refleksu.

zi13ebkmaobpstsj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Ja słyszałam kiedyś, że u niektórych dzieci to norma 37. No ale nie u moich. U mnie 37 to znaczy, że coś się dzieje i nikt mi nie wmowi, że jest inaczej. Nawet lekarz prowadzący był zdziwiony, że tak szybko odkryłam, że jest coś nie tak. Gratulowal refleksu.
    No każde dziecko inne. U nas też 37,1-37,2 to norma od porodu. Dzieci zazwyczaj regulują swoją temp w 2-3 miesiącu życia, a niektóre nawet po 6 miesiącach. Najważniejsze to obserwacja i słuchanie swojego instynktu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie leci od 4 tyg nic

Po gruzlicy b brzydkie ma Amelka na raczce :/ my mamy od neurologa zeby miec ref 5w1.

Bysmy w nd na sesji i czekam na efekty :)

Wogole z pepco Amelka nosi 68. Kupilam jej w hm na 68 i musi moooocno urosnac :/

• Nalia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mi nie leci od 4 tyg nic

Po gruzlicy b brzydkie ma Amelka na raczce :/ my mamy od neurologa zeby miec ref 5w1.

Wogole z pepco Amelka nosi 68. Kupilam jej w hm na 68 i musi moooocno urosnac :/
    Co sklep to inaczej :/ ja mam z tk maxx 62 i jest dobre, a inne 62 plywa.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mi nie leci od 4 tyg nic

Ehh z tymi rozmiarami. U nas w ogóle rozmiar 56 był niepotrzebny bo ubranka albo były na styk A niektóre w ogóle nie założyliśmy. Teraz mamy hm 62 i są właśnie na styk. Dla porownania niektore z pinokio ubieramy już 68.
    Jeszcze te jego stopy giganty, w pajacyk się nie mieszczą. Wczoraj mierzylam to ma 9 cm

My też mamy skierowanie do neurologa żeby dostać ta szczepionke 5 w 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:48

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No każde dziecko inne. U nas też 37,1-37,2 to norma od porodu. Dzieci zazwyczaj regulują swoją temp w 2-3 miesiącu życia, a niektóre nawet po 6 miesiącach. Najważniejsze to obserwacja i słuchanie swojego instynktu.

Dokładnie każde dziecko inne. Mój też od urodzenia 37 +/- 0,2. Ja cała ciążę miałam około 37,2, teraz też.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna 62 z hm ok sa. Widzialas te na 68? Kupilam jej sporo i wszystko musi poczekac :% jeszcze pajacyki i bede miec dla niej juz i po domu i na wyjście :) musze tylko kombinezon taki wiekszy zaczac szukac

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove u mnie krwawienie/plamienia trwały 5,5tyg mimo cc.Pidobno po SN może to trwać dłużej. Ale leżałam w pierwszej ciąży z dziewczyną która wróciła na czyszczenie do szpitala w 7 tyg bo dalej krwawila i ja czyścili po sn. Ale nie chce straszyć ;) ja bym może to skonsultowala jeśli masz możliwość. Ale może któraś z dziewczyn się jeszcze wypowie :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania12345 współczuję sytuacji, najważniejsze jednak ze maluch jest już pod opieką lekarzy. Kurcze faktycznie bardzo czujna jesteś.. Chwała Ci za to!

Pixi, Tobie również nie zazdroszczę sytuacji z małym, ciągle się boję że i u mnie coś takiego się zdarzy a ja spanikuję i nie będę umiała pomoc dziecku :/

Malbusia, jesteś dla mnie mistrzynią organizacji i mam mega kompleksy jak patrzę na zdjęcia rzeczy, które przygotowałaś. Ja mam ciężko zorganizować sprzątanie czy zakupy a Ty sama wyprawiłaś chrzciny - podziwiam i autentycznie zazdroszczę.. :)

U mnie jutro mija 6 tygodni od porodu, a tym samym kończy się połog. Nie krwawię gdzieś od tygodnia. Podobno zdarza się czasem, że wszystko się przeciąga w czasie, ale mysle że warto to skonsultować z lekarzem.

U nas z ciuszkami ciężko, bo mała nadal jest drobna (4kg obecnie), ale ma długie nogi i stopy :) niektóre 56 są za krótkie(pajacyki) a w 62 dosłownie pływa. Body z hm ubieram jej dalej na 56 i jest jeszcze nawet luz.

Ślad po szczepionce dopiero ok tygodnia temu zaczął robić się brzydki, wcześniej było okej.

l22nsg188x4pwv1x.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Malaczarna 62 z hm ok sa. Widzialas te na 68? Kupilam jej sporo i wszystko musi poczekac :% jeszcze pajacyki i bede miec dla niej juz i po domu i na wyjście :) musze tylko kombinezon taki wiekszy zaczac szukac
    Tak, widzialam. Hm ma duze te rozmiary. Tez wlasnie chce kupic jakis kombinezon na jesien bo na zime już mam. W marcu kupilam z coccodrillo po naprawdę okazyjnej cenie :) były mega wyprzedaże.

U nas slad po szczepionce to zaczerwieniony bąbel ale nie jest jakis brzydki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:58

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z tymi sladami po szczepieniu? Tak was czytam i nie wiem co powinno byc a co niepokoić. U nas jest czerwona kropka/babelek taki nie za duży.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • shadee Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny o co chodzi z tymi sladami po szczepieniu? Tak was czytam i nie wiem co powinno byc a co niepokoić. U nas jest czerwona kropka/babelek taki nie za duży.

według internetów czerowna kropka - bąbelek powinna się zamienić w krostkę, która u nas wyglądała jakby podeszła ropą
    przeraziłam się że to jakiś odczyn zapalny ale ponoć dokładnie tak to ma wyglądać

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okres, który trwa już 2 tyg. O ile to okres... 9tydzien a mi ciągle coś leci, nie mam czasu sprawdzać czy wiecie czy to jeszcze norma?

‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ