LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania współczuję bardzo możesz być z dzieckiem w szpitalu?
Mini ale ten przetrwały przewód tętniczy to nie jest taka typowa wąsa serca, to raczej się domknie do 3 miesiąca, a na wypisie mam " diagnozowanie w kierunku zaburzeń rytmu serca negatywne". Dlatego jestem zdziwiona, ale nie protestowałam.
Nam po tym pierwszym szczepieniu strupek brzydki zrobił się dopiero koło 5 tygodnia. Pewnie każde dziecko inaczej.Britty lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Ania współczuję bardzo możesz być z dzieckiem w szpitalu?
Mini ale ten przetrwały przewód tętniczy to nie jest taka typowa wąsa serca, to raczej się domknie do 3 miesiąca, a na wypisie mam " diagnozowanie w kierunku zaburzeń rytmu serca negatywne". Dlatego jestem zdziwiona, ale nie protestowałam.
Nam po tym pierwszym szczepieniu strupek brzydki zrobił się dopiero koło 5 tygodnia. Pewnie każde dziecko inaczej.terka lubi tę wiadomość
-
Ania123467 wrote:Tak oczywiście inaczej sobie nie wyobrażam i u nas jest tak że mam łóżko z dzieckiem i nie płacę za nie wszystko jest za darmo tylko obiadów nie dostaje ale nie żałuję nie są dobre
To przynajmniej tyle Zdrówka dla małego a dla Ciebie siły!
Ja przechodziłam szpital ze starszą jak miała 3 tygodnie - zapalenie płuc. Dwa tygodnie w szpitalu. Też miałam łózko z małą, byłyśmy na patologii bo to jeszcze noworodek i nie może iść na dziecięcy oddział.
-
37st to stan podgoraczkowy? Ada od zawsze, mierzac na czole, ma temp 37.1 i to jest jakby dla niej norma...
Wspolczuje Wam szpitala, na szczescie wiadomo co dolega i mały szybko dostał leczenie, szkoda tylko, że trwa ono tak długo. Duzo zdrowka :* :*❤Ada&Pola❤
-
Dziewczyny, mam problem. Wczoraj minęło 6 tygodni połogu,a ja dalej krwawię. Nie dużo, bo wkładka wystarcza, ale zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę za tydzień z powodu urlopu. Położna też na urlopie. Mam szukać kogoś wcześniej czy nie jest to jakaś anomalia? Macie jakieś doswiadczenia/ informacje na ten temat?
Naczytałam się w internetach różnych rzeczy i juz z tyłu głowy kołacze mi się wizja szpitala i łyżeczkowania -
Ove wrote:Dziewczyny, mam problem. Wczoraj minęło 6 tygodni połogu,a ja dalej krwawię. Nie dużo, bo wkładka wystarcza, ale zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę za tydzień z powodu urlopu. Położna też na urlopie. Mam szukać kogoś wcześniej czy nie jest to jakaś anomalia? Macie jakieś doswiadczenia/ informacje na ten temat?
Naczytałam się w internetach różnych rzeczy i juz z tyłu głowy kołacze mi się wizja szpitala i łyżeczkowania❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:37st to stan podgoraczkowy? Ada od zawsze, mierzac na czole, ma temp 37.1 i to jest jakby dla niej norma...
Wspolczuje Wam szpitala, na szczescie wiadomo co dolega i mały szybko dostał leczenie, szkoda tylko, że trwa ono tak długo. Duzo zdrowka :* :* -
Ania123467 wrote:Ja słyszałam kiedyś, że u niektórych dzieci to norma 37. No ale nie u moich. U mnie 37 to znaczy, że coś się dzieje i nikt mi nie wmowi, że jest inaczej. Nawet lekarz prowadzący był zdziwiony, że tak szybko odkryłam, że jest coś nie tak. Gratulowal refleksu.
-
anecz_kaa wrote:Mi nie leci od 4 tyg nic
Po gruzlicy b brzydkie ma Amelka na raczce my mamy od neurologa zeby miec ref 5w1.
Bysmy w nd na sesji i czekam na efekty
Wogole z pepco Amelka nosi 68. Kupilam jej w hm na 68 i musi moooocno urosnac❤Ada&Pola❤
-
anecz_kaa wrote:Mi nie leci od 4 tyg nic
Po gruzlicy b brzydkie ma Amelka na raczce my mamy od neurologa zeby miec ref 5w1.
Bysmy w nd na sesji i czekam na efekty
Wogole z pepco Amelka nosi 68. Kupilam jej w hm na 68 i musi moooocno urosnac
Ehh z tymi rozmiarami. U nas w ogóle rozmiar 56 był niepotrzebny bo ubranka albo były na styk A niektóre w ogóle nie założyliśmy. Teraz mamy hm 62 i są właśnie na styk. Dla porownania niektore z pinokio ubieramy już 68.
Jeszcze te jego stopy giganty, w pajacyk się nie mieszczą. Wczoraj mierzylam to ma 9 cm
My też mamy skierowanie do neurologa żeby dostać ta szczepionke 5 w 1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:48
-
Urszulka89 wrote:No każde dziecko inne. U nas też 37,1-37,2 to norma od porodu. Dzieci zazwyczaj regulują swoją temp w 2-3 miesiącu życia, a niektóre nawet po 6 miesiącach. Najważniejsze to obserwacja i słuchanie swojego instynktu.
Dokładnie każde dziecko inne. Mój też od urodzenia 37 +/- 0,2. Ja cała ciążę miałam około 37,2, teraz też. -
Ove u mnie krwawienie/plamienia trwały 5,5tyg mimo cc.Pidobno po SN może to trwać dłużej. Ale leżałam w pierwszej ciąży z dziewczyną która wróciła na czyszczenie do szpitala w 7 tyg bo dalej krwawila i ja czyścili po sn. Ale nie chce straszyć ja bym może to skonsultowala jeśli masz możliwość. Ale może któraś z dziewczyn się jeszcze wypowie
-
Ania12345 współczuję sytuacji, najważniejsze jednak ze maluch jest już pod opieką lekarzy. Kurcze faktycznie bardzo czujna jesteś.. Chwała Ci za to!
Pixi, Tobie również nie zazdroszczę sytuacji z małym, ciągle się boję że i u mnie coś takiego się zdarzy a ja spanikuję i nie będę umiała pomoc dziecku
Malbusia, jesteś dla mnie mistrzynią organizacji i mam mega kompleksy jak patrzę na zdjęcia rzeczy, które przygotowałaś. Ja mam ciężko zorganizować sprzątanie czy zakupy a Ty sama wyprawiłaś chrzciny - podziwiam i autentycznie zazdroszczę..
U mnie jutro mija 6 tygodni od porodu, a tym samym kończy się połog. Nie krwawię gdzieś od tygodnia. Podobno zdarza się czasem, że wszystko się przeciąga w czasie, ale mysle że warto to skonsultować z lekarzem.
U nas z ciuszkami ciężko, bo mała nadal jest drobna (4kg obecnie), ale ma długie nogi i stopy niektóre 56 są za krótkie(pajacyki) a w 62 dosłownie pływa. Body z hm ubieram jej dalej na 56 i jest jeszcze nawet luz.
Ślad po szczepionce dopiero ok tygodnia temu zaczął robić się brzydki, wcześniej było okej. -
anecz_kaa wrote:Malaczarna 62 z hm ok sa. Widzialas te na 68? Kupilam jej sporo i wszystko musi poczekac :% jeszcze pajacyki i bede miec dla niej juz i po domu i na wyjście musze tylko kombinezon taki wiekszy zaczac szukac
U nas slad po szczepionce to zaczerwieniony bąbel ale nie jest jakis brzydki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:58
-
terka wrote:Dziewczyny o co chodzi z tymi sladami po szczepieniu? Tak was czytam i nie wiem co powinno byc a co niepokoić. U nas jest czerwona kropka/babelek taki nie za duży.
według internetów czerowna kropka - bąbelek powinna się zamienić w krostkę, która u nas wyglądała jakby podeszła ropą
przeraziłam się że to jakiś odczyn zapalny ale ponoć dokładnie tak to ma wyglądać