X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Niby nie bo wtedy będzie już serce widać. Ja idę teraz w piątek i to będzie 6tyg+5 dzień

Tylko właśnie się zastanawiam jak sie okaże że to ciąża 10tyg już, a podobno, żeby dostać jakieś świadczenie pieniężne trzeba pójść do 10tyg. To prawda?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Tylko właśnie się zastanawiam jak sie okaże że to ciąża 10tyg już, a podobno, żeby dostać jakieś świadczenie pieniężne trzeba pójść do 10tyg. To prawda?

Prawda. Ale skoro byłaś wczesniej to liczy sie juz tamta wizyta do wypisania zasiarczenia wiec spokojnie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dzidzia piękna <3 I Twój lekarz nie kazał Ci leżeć/ brać czegoś?:O Ja muszę co tydzień chodzić na kontrole i najlepiej nie wstawać z łóżka:( Poszłabym skonsultować się z innym lekarzem, ale mam lekarkę znana na cała Polsce, jeden z lepszych specjalistów, wiec nie wiem do kogo nawet miałabym iść bo innych ginekologów nawet nie znam w okolicy...
    Nic kompletnie właśnie, a jaka Ty masznta toebiel?

"Troszkę Nas Jest.."
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Marikita ja mialam zgage non stop przez jakies 5 mies w poprzedniej ciazy a moja mloda choc urodzila sie z wloskami to nie jakimis bujnymi a do dzis jest jedna z najmniej zarosnietych dwulatek wsrod znajomych. Takze ja bym to tez wrzucila do worka z mega madrosciami ludowymi do smiechu:p
    No tak...ja nie napisałam, że w to wierzę przecież! ;-)
    Napisałam to bo ubawiłam się jak to usłyszałam :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakąś apke na telefon co oblicza termin porodu według owulacji? Bo w suwaku mam8+4 ale według usg i według owulacji 9+1 a wolałabym mieć to drugie wszędzie wpisane niż to pierwsze hehe :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    dziś rano jak wstałam - było mi bleeeeee - myślałam, że nic nie zjem na śniadanie, ale udało się ...
    ogólnie to stoi mi jakaś taka klucha w gardle ...
    jak pomyślę dzisiaj o mięsie, to oczami wyobraźni od razu wszystko zwracam ;-)

też tak macie, że jak myślicie o tym "co ja bym zjadła?", to na nic nie macie ochoty?
    Mam identycznie - na mięso reaguje odruchem wymiotnym i na nic nie mam ochoty.

Marikita lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mam identycznie - na mięso reaguje odruchem wymiotnym i na nic nie mam ochoty.
    wczoraj jadłam kiełbasę wiejską z chrzanem :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie od wczoraj źle. Mam bardzo duże boleści, takie że praktycznie nie jestem w stanie wstawać z łóżka
    do tego pojawiły się żółtawe upławy - teoretycznie mogą się takie zdarzyć po luteinie ale dotąd nie miałam, a luteinę aplikuję od ponad 1,5 msc

wizyta 6.12

:(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Nic kompletnie właśnie, a jaka Ty masznta toebiel?
    Jedna 3, a druga 4 cm.

Tinnera lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a u mnie od wczoraj źle. Mam bardzo duże boleści, takie że praktycznie nie jestem w stanie wstawać z łóżka
    do tego pojawiły się żółtawe upławy - teoretycznie mogą się takie zdarzyć po luteinie ale dotąd nie miałam, a luteinę aplikuję od ponad 1,5 msc

wizyta 6.12

Ja również biorę luteinę ale mam takie białe "wycieki"

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Na poprzednim wątku koleżanka miała torbiel przez całą ciążę, rosła razem z płodem. Maluszek donoszony, urodzony po terminie, a torbiel wycięto przy porodzie ;)
    Moja mama tez tak miała :) Ale właśnie chodzi o to podobno, ze na jednym jajniku a nie tak jak u mnie - na dwóch. Ale mimo wszystko, mam nadzieje ze będzie dobrze :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • shadee Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja również biorę luteinę ale mam takie białe "wycieki"

ja do tej pory też miałam białe, ale dziś zauważyłam przy podcieraniu żółtawe zabarwienie
    lekarz mówi, że tak może się dziać - ale bardziej niepokoją mnie te bóle brzucha, normalnie jakbym całe podbrzusze miała odrętwiałe

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja do tej pory też miałam białe, ale dziś zauważyłam przy podcieraniu żółtawe zabarwienie
    lekarz mówi, że tak może się dziać - ale bardziej niepokoją mnie te bóle brzucha, normalnie jakbym całe podbrzusze miała odrętwiałe
    takie żółtawe to miałam u szczytu owulacji

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jedna 3, a druga 4 cm.
    A jak sie nazywają?

"Troszkę Nas Jest.."
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Znacie jakąś apke na telefon co oblicza termin porodu według owulacji? Bo w suwaku mam8+4 ale według usg i według owulacji 9+1 a wolałabym mieć to drugie wszędzie wpisane niż to pierwsze hehe :)

Ja mam jedną, która oblicza wg punkcji przy in vitro, która w sumie traktowana jest jak owulacja. Apka nazywa się obappsuite. Niestety tylko po angielsku i nie wiem jak działa z innymi systemami niż iOS. Jest dość siermiężna i do niczego innego się nie nadaje, więc jak chcesz to mogę Ci sprawdzić :) tylko podaj termin

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

wizyta 6.12

Ja mam po luteinie wycieki, które na majtkach są białe, ale na wkładce sa żółtawe. Nic mnie nie swędzi, więc to chyba ta wydzielina od luteiny.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    A jak sie nazywają?
    Nie wiem, ale na pewno nie są w wyniku pcos, endometrialne ani nie takie które przekształcają się w nowotwór- tyle wywnioskowałam z rozmowy z lekarzem. Jak czytałam na necie to wychodzi na to ze to te czynnościowe, bo są całe czarne ale pewności nie mam.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę... Przespałam może z 3h. Mimo ze po tych porannych skrzepach ustapilo to teraz mam Wydzielina jasnobrązowa jak na początkach okresu i do tego mam wrażenie twardego brzucha.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pi84 wrote:
    Ja mam jedną, która oblicza wg punkcji przy in vitro, która w sumie traktowana jest jak owulacja. Apka nazywa się obappsuite. Niestety tylko po angielsku i nie wiem jak działa z innymi systemami niż iOS. Jest dość siermiężna i do niczego innego się nie nadaje, więc jak chcesz to mogę Ci sprawdzić :) tylko podaj termin
    Poproszę :) 4lipca

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Nie wiem, ale na pewno nie są w wyniku pcos, endometrialne ani nie takie które przekształcają się w nowotwór- tyle wywnioskowałam z rozmowy z lekarzem. Jak czytałam na necie to wychodzi na to ze to te czynnościowe, bo są całe czarne ale pewności nie mam.
    Czyli takie jak ja. Jak widać każdy lekarz inaczej hmm

"Troszkę Nas Jest.."
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ