X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję po wczorajszej wizycie, wszystko w porządku, serduszko bije, maleństwo zadomowiło się tym razem po lewej stronie ;-) Wyjaśniłam z lekarzem również kwestię L4, że zdecydowanie nie chcę się na nie wybierać, o ile nic nie będzie się działo złego ( a mam nadzieję, że będzie to nudna ciąża ;-) ) Termin z USG potwierdza się z tym z OM i wychodzi na 14 lipca.

pi84, PixiDixi, po_prostu_ja, bbeczka91, Loczek2018, Marikita, karolcia87, gapa25 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)
    I mnie niestety dopadly plamienia :(.....
    Cholera czy nie moze byc normalnie.
    Ile nas sie zmaga z tymi plamieniami.....

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego piątku z rana! :)
    Jak samopoczucie? U wszystkich już zima? :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pixi to do gina... Ja plamienien na szczęście nie mam. Zimy też u nas nie ma :) wczoraj byłam u dentysty ze starsza córka i zazyczyla sobie różowa plombe :p ja myślałam że tylko białe są ;) ale ewa mówi że na mleczkach daje kolorowe na stałych już tylko białe :) grunt że moje dziecko lubi dentyste nie boi się borowania etc a to panika jest :)
    Gratuluję pięknych fasolek
    Ankakalina jak za 70 e to super za 4 pary w pl nie widziałam takich zniżek

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na mnie też przyszła kolej. Plamie. Dziś wyjeżdżam na kilkudniowa konferencje i nie wiem czy odwoływać... Niby niema tego dużo i brązowe ale na wkladce już widać mocno :( doradzcie proszę co robić?

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na 8 jak na zbawienie bydzwonic i umawiac sie do gina.
    Brzuch mbie boli i krzyze.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj odważyłam się wyciągnąć mój segregator ciążowy od mamaginekolog, który kupiłam w sierpniu. Mam nadzieje, że tym razem się przyda.
    Ciążowych ciuchów mam trochę po poprzedniej ciąży(najwięcej z H&M), na szczęście teraz podobne pory roku, wiec mam nadzieje że je wykorzystam. W październiku zamówiłam sobie kurtkę zimową na aliexpress, byłam mega wściekła gdy już przyszła i okazało się że jest za szeroka. Okazuje się jednak że chińczyk wiedział co robi i pewnie w lutym/marcu będzie jak znalazł :)

po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    No i na mnie też przyszła kolej. Plamie. Dziś wyjeżdżam na kilkudniowa konferencje i nie wiem czy odwoływać... Niby niema tego dużo i brązowe ale na wkladce już widać mocno :( doradzcie proszę co robić?
    Odpuscilabym to sobie....

Marikita lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli przy plamieniach nie boli brzuch jak na miesiączkę to najprawdopodobniej nic niepokojącego :)
    PixiDixi, weź nospe i myśl pozytywnie

syy2e6yd7ct4c97p.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny z ten piękny poranek, u nas całą noc lało! Słyszałam, że w innej części Polski były śnieżyce, jak u Was?
    Czy któraś z Was miała może robiony posiew z pochwy? Ja miałam jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Wyszły mi pojedyncze bakterie m.in. e.coli i entdrocosuc i jeszcze jakieś 2, ale byl dopisek, że to prawdopodobna kolonizacja i że nie wymaga leczenia antybiotykiem. A do tego bardzo obfite Lactobacterial. 2 lekarzy mi powiedziało, że tego się nie leczy. Jeden, że te bakterie będą ze mną do końca życia -.-. a mój prowadzący tylko się uśmiechnął jak zobaczył te wyniki i powiedział , że na razie nie ma.potrzeby leczenia i że ważniejszy jest stan czystości pochwy. Wczoraj jakoś sobie o tym przypomniałam i nie jestem spokojna. :p w poniedziałek chyba się wybiorę na ten stan czystości pochwy, tylko pytanie, czy można to robić przy stosowaniu luteiny dopochwowo?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Jeżeli przy plamieniach nie boli brzuch jak na miesiączkę to najprawdopodobniej nic niepokojącego :)
    PixiDixi, weź nospe i myśl pozytywnie
    No wlasnie mnie boli i do tego krzyze a boli mnie od wczoraj z malymi przerwami.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zima, bym Wam wrzuciła foto widoku za oknem ale nie umiem:)u mnie trochę się uspokoiło,nie mam śladów na bieliźnie, tylko jak ide do wc to troszkę na papierze mam upławów. Ide dzis powtórzę sobie betę, sprawdzę przyrost to może się trochę uspokoję..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam juz i mam przyjac uderzeniowa dawke duphastonu -4 tabletki i postara sie mnie wcisnac miedzy pacjentami a jak nie to IP (czego wolalabym uniknac)....

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No wlasnie mnie boli i do tego krzyze a boli mnie od wczoraj z malymi przerwami.
    Kochana, to umów się do gin, żeby wszystko sprawdzić. Na pewno wszystko jest ok, ale będziesz spokojniejsza :)

Edit: juz widzę powyższy post, trzymam kciuki za pomyslna wizytę :)

Nalia, pojedyncze bakterie ecoli mogły faktycznie "przewedrowac", ale ja na posiew będę nalega ok. 20 tyg., bo te bakterie mogą być przyczyną przedwczesnego odejścia wód plodowych, a co za tym idzie przedwczesnego porodu.

Na śląsku śnieg nadal się trzyma, ale w nocy jakiś mega apadow nie było. Wczoraj m był z córką na dworze i ulepil jej piewszego w życiu balwana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 08:10

PixiDixi lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę do endokrynologa, a że on przyjmuje do południa, to wzięłam urlop i jeszcze się wyleguje w łózku. ;) Koło tej przychodni jest galeria handlowa, może dzisiaj pójdę i popatrzę za jakimiś prezentami. O tej godzinie nie będzie jeszcze tłumów.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi daj koniecznie znać po wizycie! Trzymam kciuki

PixiDixi lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Proszę o pozytywne fluidy bo dziś mam wizytę. Ostatnio był pęcherzyk i maluszek miał 3mm mam nadzieję że serduszko będzie widać

PixiDixi, po_prostu_ja, Marikita, Lena21, gapa25, Loczek2018 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej dziewczyny. Proszę o pozytywne fluidy bo dziś mam wizytę. Ostatnio był pęcherzyk i maluszek miał 3mm mam nadzieję że serduszko będzie widać
    Juz bedzie Muminka:)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam się z rana. po całym dniu wczorajszych mdłości o 22 ugotowałam sobie pyszną zupę kartoflaną (ziemniaczaną) :D wyszła rewelacyjne. Zabrałam ją nawet do pracy.
    Mieszkam na południu więc śniegu u nas jest, droga biała ale tak na trawie to niezbyt.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wysyłam pozytywne wibracje wrrrrrrrrrr. :D
    Pixie bądź dobrej myśli, będzie dobrze :)

PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ